17 oct. 2011

Ausweis pentru Andrei Plesu. Un permis de buna purtare

"Din păcate, dl. Crin Antonescu îmi aduce aminte, din cînd în cînd, în felul său stîngaci, că există. M-aş fi aşteptat ca, neavînd prea multe de făcut, măcar să citească ziarele. Ar fi aflat că m-am pronunţat public şi în Adevărul şi în Dilema cu privire la gafele lui Traian Băsescu. Pînă într-atît încît preşedintele a trecut, tot public, la ameninţări(...)" - Andrei Plesu

Probabil ati aflat despre schimbul de "amabilitati", de saptamana trecuta, dintre presedintele PNL si Andrei Plesu. Crin Antonescu a spus despre Liiceanu si Plesu ca tac cu lasitate: "Sint niste lasi", care fac parte din "grupul acela de autorităţi de deasupra unei berării"

Nu vreau sa discutam neaparat daca aceste atacuri, venite de la presedintele PNL, au sau nu rost acum. Multi spun ca, din partea presedintelui Partidului National Liberal, oricum s-ar numi acest presedinte, ar trebui sa ne asteptam la cu totul altfel de declaratii, atunci cand acesta decide sa apara in public. Ar fi nevoie de orice altceva, si nu de rafuieli personale. Si totusi, Crin Antonescu, cel putin atunci cand vorbeste despre Liiceanu si Plesu, are perfecta dreptate.

Am subliniat mai sus cateva cuvinte din textul lui Andrei Plesu. Citindu-le, mi-am adus aminte de "scara de incendiu" a intelectualilor despre care ne-a vorbit Daniel Barbu la ultima intalnire de la Cafeneaua Liberala. Ne-am gandit multi, atunci, la Sorin Iliesiu si la "protestul" lui tarziu. Dar as vrea sa ma intorc putin si mai in urma, caci undeva in biografia lui Adrian Paunescu regasim exact aceasta "scara de incendiu":

"A debutat ca poet în 1960, iar din 1973 a condus revista Flacăra, din fruntea căreia a fost destituit în iulie 1985. Pretextul imediat a fost scandalul busculadei iscate la concertul Cenaclului Flacăra din Ploieşti din iunie 1985, însă Adrian Păunescu devenise cunoscut şi pentru criticile la adresa puterii, un exemplu fiind poemul "Analfabeţii", publicat în 1980, în Flacăra."
- Gandul, noiembrie 2010.

Dupa cum observati, Adrian Paunescu pare sa fi reusit, caci apare astazi ca un dizident. Faptul ca Cenaclul Flacara a fost atunci interzis, dupa nenorocirea de la Ploiesti, a fost pentru poetul comunist o veritabila scara de incendiu, pe care a incercat sa fuga dupa 1989, atunci cand regimul a fost rasturnat. "Am fost dizident, am fost interzis, am fost atacat", a incercat sa spuna poetul. Dar multi stiam, inca din 1985, ca de aceasta asa-zisa marginalizare, pe care o provocase mai mult sau mai putin voit, Adrian Paunescu se va folosi candva.

Plesu, acum, face un gest similar. Fiind mult mai inteligent decat Basescu, este si printre putinii care il pot manipula. Ce face astazi, concret, cunoscutul eseist? In ultima vreme Andrei Plesu baga batul prin gard catre presedinte - mai ales dupa declaratiile acestuia la adresa Regelui - atent sa fie vazut de cat mai multa lume. Dar nu incita prea mult, ca sa nu-l irite prea tare pe Traian Basescu. Doar atat incat dulaul, starnit de bat, sa se uite catre el si sa maraie. Plesu avea nevoie de maraitul lui Basescu ca de un ausweis pentru alta lume, alte vremuri, caci nu se stie niciodata cum se intoarce roata si incotro te duce soarta. Si l-a primit.

Dar iata! La primul atac la care este supus, Andrei Plesu scoate din buzunar adeverinta de buna purtare! Maraitul lui Basescu. Desigur, lucrurile trebuiau sa se intample exact asa! Asteptam chiar ca cineva, curand, sa-i ceara socoteala lui Andrei Plesu asupra lipsei unei reactii ferme, iar el sa raspunda pe data: "Am ripostat si eu. N-ati vazut ca Basescu m-a atacat?". Desigur, nu puteam fi sigura ca atacul urma sa vina de la Crin Antonescu, desi era foarte probabil ca primele critici sa se faca auzite din zona liberala.

De data asta, "scara de incendiu" i-a folosit domnului Plesu. A coborat repejor pe ea si s-a pus la adapost de critici. Dar va rog sa va ganditi si la alte paralele intre caracterul lui Adrian Paunescu si al lui Andrei Plesu. Ambii i-au scris, in definitiv, cate o scrisoare lui Nicolae Ceausescu, cersindu-si iertarea. Ma rog, Paunescu poate ca e mai culpabil, caci, grafoman fiind, se poate sa-i fi scris mai multe... Oricum, trebuie remarcat cat de bine au stiut sa se strecoare cei doi, sa faca plecaciuni sau sa atace prin gard, preventiv, doar atat incat sa cada mereu in picioare.

52 de comentarii:

Arogantu' spunea...

Cind Antonescu riposteaza la mizeriile lui Plesu NU este vorba de rafuieli personale.
Plesu nu-l ataca pe Antonescu pentru ca il deranjeaza PERSOANA Antonescu, ci pentru ca Antonescu este presedinte al PNL.
Isi aminteste cineva sa se fi luat Plesu de Antonescu inainte de a fi devenit presedinte ?
Tocmai in asta consta lasitatea lui Plesu & comp: isi motiveaza atacurile invocind "obiectivitatea", "impartialitatea" etc.
Ca orice sinecurist versat ...

Lilick Auftakt spunea...

Nu are logica. Pe Tariceanu de ce nu il ataca asa?

Lilick Auftakt spunea...

Si oricum, Crin Antonescu, chiar daca are dreptate in legatura cu Plesu si Liiceanu, pentru ca are, trebuie sa ramana deasupra acestor atacuri.

transildania spunea...

Inca de cand a aparut rafuiala publica Plesu vs basescu pentru mine era clar ca lumina zilei ca este un exercitiu de propaganda neagra, in care Plesu la intelegere cu Basescu, a fost legitimat (ausweisen) ca (fals) disident.
Nu e de mirare ca de la prima proba de foc Plesu, omul lui Basescu, a folosit aceast Ausweis, si-l va folosi si de acum in continuare cu tupeu nemarginit.

Lilick Auftakt spunea...

@Transildania, nu are niciun sens. Plesu nu are nevoie de Basescu ca sa obtina ce vrea.

Arogantu' spunea...

@Lilick: Pe Tariceanu era inutil sa-l atace - toata masina de propaganda basista era angajata in asta cita vreme era PM. Azi - doar TONTUL de Boc si inca vreo citiva TROMPETISTI (multumesc domnului Athanasiu pentru termen) se mai iau de Tariceanu - si asta doar pentru faptele (reale sau imaginare) de guvernare.
Este adevarat ca Antonescu face rau ca se coboara la nivelul atacurilor unui Plesu, dar asta nu arata decit ca il supraevalueaza. Pe de alta parte - unui Plesu nu-i poti raspunde prin ignorare, asta echivaleaza cu certificarea validitatii opiniilor sale in ochii cercului de drojdieri pentru care scrie.

radu spunea...

De la AP la AP. Amandoi grasi de serviciu ai unui Stapan. Fiecare cu al lui, fiecare cu scara lui.

ADRIAN spunea...

S-ar putea sa fiu naiv dar eu cred ca Paunescu nu e de comparat. Eu cred ca el a fost sincer si cand a slavit sistemul si cand l-a criticat. In plus, cred ca fiind sincer, acest fapt l-a facut sa nu se dezica niciodata de ceea ce a facut sau de convingerile lui. Iar de criticat a criticat nu o data. Intre el si Vadim fac o diferenta. Intre el si Mihail Sadoveanu fac o diferenta ...
Si intre el si Plesu & Liiceanu fac o diferenta pentru ca pe astia doi din urma nu-i obliga nimeni ("sistemul") sa se tarasca la picioarele mitocanului.

Mihai spunea...

Cica un om a intarziat la o reuniune
- De ce ai intarziat?
- Am dus soacra la spital pentru analize.
- Si domnul Plesu isi duce soacra la analize si nu intarzie.
Omul a mai intarziat odata
- Acum de ce ai mai intarziat?
- De prost!

Oana Dumitrescu Corbeanu spunea...

Crin Antonescu are cu totul dreptate cand se refera la cei doi "intelectuali" ai lui basescu, dar nu e timpul rafuielilor, acesta va veni, mai devreme sau mai tarziu, ignorarea lor fiind o mai buna masura de tratare a lasitatii acestora.In schimb plesu are impresia ca valoarea sa absoluta e mult peste valoarea lui Crin si ca nu-si permite sa fie criticat de un "profesoras", el, muntele de intransigenta si erudutie.Pe Calin Popescu-Tariceanu nu si-a permis sa-l atace deoarece imaginea acestuia, aristocratica, eleganta si inteligenta, statura de om care i-a tinut piept mitocanului, ar fi diminuat din imaginea omului plesu, transformandu-l intr-o musca ce bazaie in aceleasi tonalitati ca si basescu.

Crăciun Florin spunea...

Interesant subiect. Am însă altă ... abordare.

Antonescu a făcut bine că s-a legat de Pleșu și Liiceanu. Nu pentru luptă politică ci pentru a-i stimula să aibă o poziție publică. Că amândoi filosofii au construit cu grijă o „scară de incendiu” este normal. Sunt inteligenți. Problema este că sunt percepuți ca fiind „intelectualii lui Băsescu”, cei care au girat de la înălțimea gândirii filosofice ascensiunea, mărirea și vor gira și căderea unui mit. Băsescu, un președinte pentru sufletul românilor.

Te rog să observi „bonomia„ cu care se arată publicului mințile ascuțite ale nației. Sunt inutili în blândețea lor. Nu produc ci copetează din alții, anticii filosofi, renascentiștii, curentele filosofice germane (cu predilecție) însă nu lucrează la un curent național. Asta se întâmplă pentru că au fost lăsați să dormiteze, să se simtă satisfăcuți în „insula” lor „de cleștar”. Nimeni, dintr-o greșită interpretare a bunului simț, nu i-a agitat să gândească la situațiile prezente, să aibă atitudine militantă.

Cred că ar trebui întărâtați mai mult. Atacați pentru inutilitatea lor. Cursurile ce le țin sau emisiunile de bună-cuviință de la TVR nu sunt suficiente, așa cum nu sunt suficiente nici articolele scrise de ei, un fel de arătat cu degetul față de unii și alții care, potrivit filosofiei ce o promovează fiecare (destul de tern), au călcat pe bec. Viața presupune luptă, competiție, angajare iar ei se ocupă doar cu „vorbitul în somn”. Din somnul lor s-a născut „monstrul” Băsescu. Iar asta trebuie să li se reproșeze mereu și mereu până când, sătui de critica socială, își iau inima în dinți și devin ceea ce se așteaptă de la ei: formatori de opinie pentru o societate civilizată.

Păcat doar că sunt atacați doar de Crin. Ar cam trebui ca și alte minți mai destupate să facă asta. Probabil însă că le este teamă să se confrunte cu Pleșu și Liiceanu. Păcat.

radu spunea...

Plesu il ataca pe Antonescu pt. ca Antonescu le-a dat peste nas telectualilor basisti. Tariceanu nu a facut-o, el s-a inconjurat de intelectuali dintre care multi au plecat la basecu. Asa ca Plesu are ceva asteptari de la tariceanu, pe cand de la Antonescu nu are nici una.
Nu cred ca Plesu nu are nevoie de basecu. Din contra, are nevoie de el ca sa detina pozitii de autoritate in sistem, el si cu oamenii lui pe care i-a format si i-a plasat in toate sinecurile posibile.
Diferenta intre Paunescu si Plesu-Liiceanu e ca primul a ajutat foarte multa lume aflata la ananghie, pe cand noii Stan si Bran ai lui Popeye Marinarul nu si-au ajutat decat clientii.
S-avem pardon, dar una e sa marai impotriva lui Ceausescu, alta e sa faci wrestling cu basecu, ca aoricum Opozitia e mult mai rea.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, corect cu AP. Ce coincidenta.. :)

Lilick Auftakt spunea...

Am citit parerile voastre... destul de diferite, dar totusi, in mare, in ceea ce il priveste pe Plesu, la fel. Vad ca pana la urma intrebarea ramane daca e oportun ca presedintele PNL sa-i atace el insusi pe acesti intelectuali. Dar aici nu merge raspunsul: pai si ei il ataca. Se poate raspunde: si Crin le da o prea mare importanta, deci inseamna ca ii pasa de parerile lor. De ce nu o fac altii din PNL sau apropiati de PNL? Asta ar fi o alta intrebare...

Lilick Auftakt spunea...

@radu, Tariceanu nu s-a inconjurat de intelectuali, din contra, i-a respins. Oarecum la fel ca si Crin Antonescu. La varful acestui partid a existat mereu o problema din punctul asta de vedere. La modul ca liderii acestui partid au crezut mereu ca intelectualii trebuie sa fie din oficiu cu PNL. Pana la un punct asa e normal. Pana in punctul cand incepi sa ii ignori sau chiar... sa ii izgonesti.

Shadow spunea...

Ar fi trebuit ca "intelectualii neamului" sa fie mai des criticati mai ales pt "caracterul clanic" al principiilor proprii. Daca ne uitam ce "elevi" si-au format si sustinut ne luam cu "mainile de cap". Ca au facut-o odata si ca acum au schimbat ceva era posibil sa vedem dar nu au schimbat nimic. Se vede si din "plangaceala" lui liiceanu pt "posturile" scoase la concurs si ocupate nu de catre proprii lor "clienti" si "elevi" politici.

Este aberant sa gasesti la intelectuali care sustin ca posturile in sistem ar trebui sa fie ocupate pe motive de competenta si in urma unor examene exact "inversul" a cea ce sustin atunci cand proprii lor "emuli" nu sunt in stare sa ocupe acele posturi. Nu mai discutam de "plangerile" la "inaltele porti" tipic "fanariote".

Dublul discurs folosit reprezinta doar demagogie pura si populism cu ghiotura. Daca de la acesti oameni "pregatiti" obtii astfel de "luari de pozitie" ce sa te mai astepti de la masa "lumpenilor nemeritocrati"? Ocolesc denumirea "proletari" pt ca nu este suficient de "generica".

Non principiile intelectualitatii romanesti(publice ca sa faca personalizarea de rigoare, ma refer la intelectualitatea platita din bani publici) fac mult mai mult rau "mentalitatii colective" decat "experimentul basecu si compania".

ADRIAN spunea...

Iarta-ma ca te rog asa ceva dar la Mariu Ghilezan nu sunt luate campurile "nume" "adresa mail" si "pagina web" asa ca nu se poate comenta.
La articolul sau despre Rosia Montana, luand ceva de la Gotiu ce relata despre niste "exproprieri" facute in semn de protest, lega chestia asta de Wall Street, de Soros, de stangismul Gotiului ...
Explica-i tu, te rog, ca "exproprierea" simbolica a sediului UDMR, a casei lui Boc, na-re legatura neam cu miscarea de ocupare Wall Street ci are de a face cu pregatirea legislativa care ar permite RMGC sa exproprieze in numele autoritatii publice. Un privat care sa exproprieze in numele statului este ceva anormal si asta era simbolistica protestului celor de "Salvati Rosia Montana". S-a mai facut, ce-i drept, asta cu privatul care expropria dar in Franta, la Paris, in timpul Baronului Haussmann, in urma cu mai bine de 150 de ani, sub alt regim de democratie.

Lilick Auftakt spunea...

Da, Shadow, sigur ca fac mai mult rau..

@Adrian, da, nu se poate comenta la el. O sa ii trimit sa citeasca.

Lilick Auftakt spunea...

Chestia e ca asa, "dezis" de Basescu, continua sa ii sufle in panze, cu sufletul "impacat". Ne crede pe toti idioti...

Shadow spunea...

@Adrian

Mai trebuie sa spui ca baronu' in Paris a cam daramat "cocioabe" care nu detineau in proprietate nici macar "terenul de sub case" si ce a rezultat este actualul oras al "luminii" :-).

Largi bulevarde, noi imobile asa zis "haussmaniene" superbe si care sunt si azi foarte bine intretinute, etc. As spune chiar ca baronu' a fost un "vizionar".

ADRIAN spunea...

@Shadow: chestiunea Parisului e foarte complexa, Haussmann nu a fost singurul vizionar. Alti prefecti inaintea lui facusera inceputul iar decizia era mai curand a lui Napoleon al III-lea. Motivele, mecanismele financiare si urmarile sunt foarte multe iar contributorii pe masura. Exproprierea data in sarcina unor concesionari pentru unul sau doua bulevarde a fost atunci o optiune doar cand nu a existat suficient buget public pentru asta, a fost doar un artificiu temporar. Oricum cvea similar nici parizienii nu au mai acceptat asa ca in 1962, Cartierul Marais a fost salvat de la demolare si a generat legea zonelor protejate cunoscuta ca Legea Malraux. Nu se potriveste Haussmann cu anul 2011 si cu democratia corupta din Romania.

ADRIAN spunea...

@Lilick: scuze ca ti-am parazitat subiectul ...

Lilick Auftakt spunea...

Ei, deloc. :)

Shadow spunea...

@Adrian

oaaauuuuu. "Connaisseur" carevasa zica. Preferam, personal poate, nu daramarea Marais-ului ci poate doar "repopularea" lui :-). Ma scuzi dar nu sustin "contactul fizic" fara un prealabil accept "quand même" deh. ca sa raman "politicos".

e totusi interesanta referinta ta. Cum poate o lege din 62 cu modificari normal de rigoare facute de-a lungul timpului sa mai existe inca in functiune :-).

Mihai spunea...

Iar ne duci cu presu'?

Bogdan spunea...

Criticile lui Antonescu aduse celor doi tucalari pupinbasisti Plesu si Liicheanu fac referire doar la reactia acestora dupa marlanismele lui Basel asupra Regelui.

Nu e vorba de critici generale la care Plesu sa'si scoata aresnalul de susoteli din dotare, ci o chestie extrem de punctuala: marlania si minciunile lui Basea referitor la Regele Mihai.

Cele spuse de antonescu au acoperire 100%: "Plesu si Liicheanu sunt lasi"

Tucalarii pupinbasisti nu au reactionat in nici un fel fata de marlanismele Mitocanului.

Bineinteles insa ca Plesu nu e singur in aparare, imediat dupa declaratiile lui Antonescu Realitatea TV s'a grabit sa'i exonereze pe tucalari, uitand de context(marlania lui Basea fata de Rege) si tratand subiectul la modul general pentru a permite tucalarilor sa'si scoata soaptele de dizidenta de la dosar.

Fara indoiala cei doi tucalari, plus inca multi altii (Patapievici trebuia si el mentionat de Antonescu, cat despre Mihaies sau Cartarescu, aia sunt doar simpli propagandisti) nu numai ca nu au trecut testul "marlania fata de Rege" dar s'au si afundat in ridicol prin explicatiile ulterioare. Ambii sunt basisti 100%. Totusi in acelasi timp ambii sunt sobolani, asteapta doar momentul in care sa se dea dizidenti. Totul e sa nu riste mai nimic :)

Bogdan spunea...

"Lilick: .. nu are niciun sens. Plesu nu are nevoie de Basescu ca sa obtina ce vrea."

Ambii s'au afundat atat de mult in pupinbasism in acesti ani incat le este evident ca nu se pot intoarce la 180 de grade, fara sa rupa relatiile cu restul cohortei de aplaudaci.

Iliesiu a facut'o pentru ca se pare ca nu era atat de cuplat la grupul de sinecuri, asumandu'si ruptura fata de "prietenii" din trecut, ramasi in randul pupinbasistilor. Omului nu'i este deloc usor, fiind persona non grata in randul puparilor. Plesu si Liicheanu nu risca asa ceva.

Vor sa ramana si cu gloria si ovatiile aplaudacilor, insa desigur pregatesc iluzorii dizidente pentru momentul ce va sa vie.

Lilick Auftakt spunea...

Da, iluzorii dizidente... Dar pentru cine/ce fac ei asta? Noi nu ii credem, intelectualii care au avut pozitii publice ferme nu ii cred. Pentru oameni neinformati? Pentru posteritatea fara memorie? Pentru propria lor constiinta?

Bogdan spunea...

Propria constiinta, cata este, pe de o parte si anturajul (cu tot cu avantaje) pe de alta parte.

Nu e ceva nou, citeam mai demult cum Patapievici era socat sa fie numit "telectualul lui Basescu" tocmai el care "l'a criticat pe Basescu ori de cate ori a considerat ca a gresit" si tot asa. Ei traiesc intr'o realitate a lor (complet ireala) in care inventeaza dizidente inexistente (pt propria constiinta si pentru explicatii intr'un viitor nesigur) insa raman sudati in pupinbasism - pe motivul dragostei celei dintai, evitand repudierea prietenilor, precum si pentru inevitabilele avantaje materiale ori de grup.

Cred ca un melanj, e si instinct de conservare si orgoliu si arivism.

Anonim spunea...

Mult hulitul(pe drept!)Vadim Tudor vorbeşte undeva despre barba igienică a lui Pleşu. Şi, culmea, are dreptate!
Anonymus Magnus

Bogdan spunea...

Da, Arogantul are dreptate, Antonescu este atat de hulit de catre telectualii tucalari de grup din simplul motiv ca este perceput ca cel ce ii va lua locul lui Basea (sacrilegiu!), insa mai ales ca cel din cauza cui PNL'ul nu vine langa pedelepre, la o coabitare, guvernare, in esenta la o salvare a pupinbasistilor.

Este vazut ca adevaratul motiv pentru care pedeleprele vor pierde tot.

ADRIAN spunea...

@Shadow: Legea monumentelor din Franta este din 1913 si, cu toate modificarile ei de-a lungul timpului, este in vigoare, cu referire la acest an.

Bogdan spunea...

"..nu trebuie să facem activism, să batem din uşă în uşă sau să facem piar. Nu trebuie să vindem nimic. TREBUIE DOAR SA FURAM."

Cica se lanseaza si aripioara piticul Grinch.
(blogary)

Pana acum avem urmatoarele:

-Alba ca Zapada (prosteala lui Labaroiu)...zero
-Grinchu' (site'ul ala de pupini nazi)... fac ceva pe internet, probabil propaganda pupinbaseasca
-Miscarea Populara(inreg de Basea)...sta sa stea
-Nouarepublika(tot nazi, aripa telectuali basisti)... se agita lacheu' lui Tismaneanu si bakonsky
-Baba ca Zapada(tot nazi, pe latura procuroarei Macovei)..tocmai a fatat'o

5 bucati + pedeleprele

Lilick Auftakt spunea...

E dragut sa faci un eveniment din aproape orice, dar nu si cand te duci in colt, la o shaorma, asa cum fac cei de la Noua Republica :))

http://panaramapolitica.wordpress.com/2011/10/18/noua-republica-ar-foame-mare-n-gat/

Lilick Auftakt spunea...

Ce-i cu Baba ca Zapada? Ce partide? Mooor de ras. Astia fac 7 partide cu aceiasi 100 de oameni. Pai asa, facem si noi cateva. :)))

Lilick Auftakt spunea...

Oare au facut si Partidul Shaormarilor Furiosi? :))

Bogdan spunea...

Baba ca Zapada(dixit Mos Califar) e un citat din Monica Macovei(vrea nou partid, scrie pe hotnews)

In realitate e una rasuflata dintr'o carte scoasa de Coiu in care intervieveaza(cu cateva luni in urma) pedeleprele.

radu spunea...

Stiu ei de ce maraie.
Daca Antonescu ii ia locul lui basecu, telectualii basisti pierd ciolanul pe care-l au acum, sub "desteptul nativ". Haloimis functii, sinecuri, ambasade, consilii de administratie si alte alea. Mai rau, o sa le iasa la iveala si dosarele.

Bogdan spunea...

La piticu' Grinch e funny, mai ales cu indemnul: Trebuie sa furam! Citeste pe blogary.

La comentarii, unu mai putin spalat pe creier intreaba naiv de ce e nevoie sa se axeze numai pe cerintele lui Basea, insa este imediat pus la punct de aderenti. Cerintele lui Basea sunt esentiale: )

Astia's si prosti gramada, pe cine vor sa pacaleasca daca defileaza cu Basea?

Probabil ca Mitocanul nu accepta nici o dizidenta, nici macar la misto, nici macar de prostit-prostii. Probabil ca basismul e singurul lucru care trebuie sa'i uneasca. Forma de recunoastere intre pupini, banderola, linia rosie din buletin : )

Heil!

Lilick Auftakt spunea...

Da, pai asta stiam. Cu Baba ca Zapada, cu Mos Califar, cu Patrascoiu, dar credeam ca s-a mai dezvoltat ceva.. :))

Lilick Auftakt spunea...

@radu, macar de ar fi asa... Eu cred ca s-au s(in)ecurizat si eternizat.

Lilick Auftakt spunea...

Scuze, dar pe Blogary sunt total imbecili. O sa pun pe tot facebook-ul idiotenia aia. :))

Lilick Auftakt spunea...

Dooamne, ce se mai chinuie saracii. Sa se intalneasca la Mc Donald's-uri, la shaorme, la metrou, sa faca partidulete pe toate strazile, doar doar il salveaza pe Basescu si PDL-ul. :)))))

atreides spunea...

Aia de la blogary sunt prosti, dar nici nu se compara cu aia de la Politeia. Exista acolo un personaj care semneaza theo, de o prostie monumentala, ceva rar de tot, coplesitor, este fascinant de urmarit.
Ei, dar ce este cu efervescenta asta aici? Parca de mult n-a mai fost asa (sau poate n-am mai fost eu suficient de atent).
Pare ca incepe sa se simta apropierea campaniei electorale...

Lilick Auftakt spunea...

Daa, o stiu pe Theo. Posteaza de vreo patru-cinci ani. O babeta semi-analfabeta din Germania. Acum patru ani se plangea ca scrie asa prost pentru ca n-a mai scris in limba romana de 30 de ani. Dupa patru ani de scris, nu a evoluat insa deloc. :)))

Da, daa, ne pregatim de campanie. :D

radu spunea...

Aa, da, inteleg cum e cu "eternizarea" astora. Cand te-a recrutat CIA, nu-ti mai vede nimeni dosarul.

atreides spunea...

Din categoria ''gura pacatosului'':
unu' mac gregor zice:

de ce trebuie sa reciclam cerintele lui Basescu?
Exista o mie de doleante carora nu li s-a dat niciodata o voce politica.

La care:

Bleen says:
October 18, 2011 at 15:20
@mac gregor
Sunt cele mai relevante si ele contin germenii raului.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, dada, vezi? :)

@Atreides, vai, nu mai pot de ras. Sigur, sigur ca cerintele lui Basescu contin germenii raului.

Ma bucur ca stati cu ochii pe ei, ca o sa ne distram. :)))

theo spunea...

s-au repezit sä-l sanctzioneze pe presedinte, cä a spus, monarhia nu poate fii bunä,
pt. cäpoate urma la tron , unul indiferent cum este, bolnav, handicapsat etc,

dar presedintele avea dreptate si cu tziganii la fel.

mä mir , cä un escroc,precum SRS, are voie sä verse läturi la TV,, cand locul omului SRS
este la inchisoare. dar magistratzii ascund dosarele interlopilor si mafiotzilor.

ce asteaptä magistratzii cu dosarele SRS,patriciu,nistorescu,becali,etc ??????
mihaiu este iar o patzachinä

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides, ce-ai facut??? :))))) S-a auzit numita si a aparut aici. :)))

atreides spunea...

Ia te uita, prostanacii stau cu ochii pe noi, foarte bine, poate se mai desteapta si ei un pic, desi slabe sperante...

radu spunea...

Doamna Theo, statul social nu va da locuri la Poiana Mare? Pe bune, aveti nevoie, se fac acolo si cursuri de limba romana. Cu finu Bercea Mondial!