16 ian. 2012

Articol al Contelui de Saint Germain

Când te joci cu focul

Am văzut aseară o jandarmerie după chipul lui Traian Basescu: arogantă, agresivă, provocatoare şi îndreptată, fără discernământ, împotriva tuturor, fără deosebire. Au fost fugărite, călcate în picioare, urcate în dube, nu doar câteva persoane agresive din mulţime ci mai ales protestatari disciplinaţi, care respectau cordoanele şi regulile de a manifesta paşnic, prin scandări. Doamne în vârstă, femei gravide, veterani, trecători întâmplători prin zonă, s-au aflat printre victimele brutelor în uniformă.
Prefectul de Mureş, reprezentanţii jandarmeriei, diverşi reporteri ai presei aservite, au susţinut existenţa unor provocatori şi îndreptăţirea autorităţIlor de a-i identifica pe aceştia, de a-i sancţiona. Au ignorat însă cu desăvârşire realitatea absolut evidentă că primul provocator al ţării, ce a aţâţat populaţia absolut din senin, fără ca situaţia să i-o ceară, atacând din pure resentimente personale un personaj respectat, chiar iubit de români, a fost Traian Băsescu. Pe el nu-l amendează autorităţile, ca provocator, ci, după cum se vede, îl sancţionează poporul revoltat.
Tot la capitolul provocări stupide se încadrează şi luarea de poziţie a lui Sever Voinescu, după o tăcere a PDL-ului şi după o pasivitate care duc cu gândul la o marionetă al cărei păpuşar a avut, câteva zile, mâinile blocate în sfori. Sever Voinescu a vrut să facă pe deşteptul, cu un discurs ironico – obraznico – intelectual şi, nefiind vorba de deşteptăciune in cazul său ci doar de infatuare, nesimţire şi spirit de infractor, nu a reuşit decât să jignească la grămadă (mimetism de slugă) pe toţi cei ce au cutezanţa să nu fie de acord cu partidul portocaliu şi cu cârmaciul acestuia.
Ce se întâmplă acum în România este un excelent prilej de confirmare a unor lucruri, tot spuse de opozanţii regimului Băsescu dar negate cu tupeu şi suficienţă de famiglie:
1. Sărăcirea şi umilirea populaţiei este preţul pe care aceasta îl plăteşte pentru preocuparea paranoică a lui Traian Băsescu de a întări structurile de forţă şi represiune capabile a-l ţine în scaun. O ţară întreagă a putut observa ce bine sunt echipaţi şi, mai ales, cât de numeroşi, motivaţi şi bine hrăniţi sunt jandarmii regimului. În contrast cu profesorii, medicii, pensionarii, bugetarii, tot mai puţini, mai jerpeliţi şi mai înfometaţi.
2. Un singur om decide totul la nivelul puterii actuale: Traian Băsescu. Restul sunt oameni de cârpă, de acelaşi nivel profesional şi aceeaşi obedienţă vomantă precum funeştii Bobu, Dăscălescu &co pe vremuri. În aceste zile ţara nu are prim – ministru, nu are guvern, nu are parlament, nu are politicieni în coaliţia de guvernare, nu are minţi limpezi. Are doar un preşedinte nervos, cu gândirea şi deciziile grav afectate de teamă, un preşedinte pokerist, care este în război cu poporul său şi care joacă totul pe o carte, la cacialma: quitte ou double.
Nu sunt sociolog să spun ce va urma. Ce constat însă este că la un incendiu mic, mocnit, care s-ar fi stins singur dacă nu era întărâtat, s-a intervenit cu benzină în loc de apă. Cineva a vrut să-şi arate muşchii şi să impresioneze asistenţa cu un joc de artificii care aruncă scântei peste un popor adus aproape în stare de vreascuri. Atenţie, piromani, vreascurile sunt foarte inflamabile!

12 comentarii:

Anonim spunea...

boculetul lui antonescu are jacheta misto. henleys. de saracut.

vremuri grele!!

Anonim spunea...

Vreascurile sunt inflamabile, ce-i drept. Cu o singură condiție: să nu se ude!
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Boule anonim, dar cine a zis ca suntem saraci? Ne-am plans noi de asta? In niciun caz. Noi vrem jos Basescu, jos Mitocanul, jos Javra Ordinara, jos imputitul autoritar si agresiv. Nu am auzit in Piata ca se striga de foame. Se strica Jos Dictatura sau Libertate! E o manifestare pentru democratie!

Radu spunea...

Stiu ca nu e la subiect, dar ma bate un gand de ceva vreme si vroiam sa il impartasesc.
Nu cred ca vor aduce ceva semnificativ aceste proteste. Vor fi mai 2, 3, 5 zile. Si? Afara e frig. Din ce in ce mai frig. In plus, pe un alt blog cineva vorbea de audiente crescute ale posturilor de stiri. Daca nu vor iesi mai multi in strada, sau daca puterea nu va oferi un “Motoc” saptamana asta, se va rasufla subiectul. Telespectatorii se vor plicitisi si vor scade audientele. Inca ceva. Ce spui de varianta asta: PDL (20%) + UNPR (10%) + UDMR (6%) + PP (10%) + eventual Gigi = aproape 48%, iar USL sa nu depaseasca 48%. De la cine crezi ca va numi premier Basescu? Eu nu cred ca sunt inca aranjate cartile, cel putin cat stim noi. (nu, nu sunt “postac portocaliu”). Multa bafta!

radu spunea...

@radu: ba esti un postac portocaliu, si nu numai initiala te deosebeste de mine.
@Lilick, atentie la atacurile diversionistilor pedisti. Ultima petarda basista e aia cu partidele-s de vina TOATE, PDL si USL aceeasi mizerie, clasa politica e de vina toata. In felul asta, violenta antibasescu e drenata si disipata aiurea, in asa fel incat basecu sa fie in masura ca dupa alegeri sa actioneze dupa spusele lui @Radu.

Gabriela Savitsky spunea...

Bun articol, l-am citit şi la sursă.

Aş avea o obiecţie. Serviciile - alea 5 - l-au lăsat din braţe. Şi tot încercând să repare, în ultimele zile, şobolanii portocalii îşi înmulţesc erorile.
Aştept cu interes momentul în care jandarmii vor fraterniza cu demonstranţii. :D
România, ieşi în stradă, altfel vei pieri!

Popateapa spunea...

http://popateapa.wordpress.com/2012/01/17/pentru-cine-luptam-fratilor-demonstranti/
Am văzut foto din piată. Felicitări

Bogdan spunea...

offtopic:

Deja pedeleprele actioneaza in Piata Universitatii. Intai au trimis niste baieti la Cluj cu un panou: PDL=USL=Mizerie. Dupa ce’au rostogolit manipularea in oficios, astazi au folosit’o impotriva lui Orban.

Vezi tu, niste oameni care stau de ore in Piata Universitatii strigand DOAR Jos Basescu, Jos Guvernul, se reped la primul din PNL sa’i spuna ca meetingul e impotriva intregii clase politice. Come on! Pute diversiunea pedeleprelor de la o posta. Mai ales ca Orban a fost dintotdeauna anti-Basescu.

Nu mar mira ca pedeleprele sa deturneze meetingul asa cum dealtfel si incearca.

Normal ca Bok se foloseste de propria diversiune si conchide: nici un lider politic nu e agreat in piata. Sigur, lumea scandeaza doar naspe despre Basescu, Bok si PDL, insa concluzia lui Boc face sens. Go figure!

radu spunea...

Imi permit sa va atrag atentia asupra unei diversiuni a Puterii care s-a copt deja in Piata Universitatii. PNL va trebui sa tina cont de ea.
Cata vreme ea nu se rodase, Puterea a apelat la provocarile ultrasilor ca sa compromita protestele.
Acum diversiunea exista si lucreaza. Se lucreaza la o Alba ca Zapada menita sa dreneze furia populara, ca sa nu fie capitalizata de cei de la USL. Asa este.
Piata a fost deja infiltrata de basisti. Printre ei, cei mai cunoscuti sunt Bogdan Naumovici si Brianna Caradja. Intelectualii pupinbasisti deja au adoptat protestul.
Huiduirea lui Ludovic Orban nu e intamplatoare. Noua lozinca e “toti e hoti”. si “PDL egal USL”. Antipolitica si antipartidismul sunt paravanul in spatele caruia se va ascunde Basescu, cu modernizarea basisto-gedesista a statului cu tot.
Din acest moment, PU a devenit, pt. mine, o mascarada, mai periculoasa pt. Opozitie decat pt. Putere.
Incep sa ma intreb daca nu cumva toata povestea cu Arafat nu a facut parte dintr-un scenariu abil pregatit si daca nu cumva Basescu a facut pe prostul.
Mare, mare atentie.

Anonim spunea...

Mari mizerabili aia de l-au huiduit pe Shica Orban. Daca vor fi prezenti la meetingul de Joi si vor face la fel?
Ghici, ghicitoarea mea...

Radu spunea...

Pai cam asta am vrut sa spun si eu, radu, si ai sarit pe mine: am vazut atat de multe in tara asta, incat sunt f reticent si atent la orice, nu mai cred nimic si pe nimeni. Si eu cred ca totul e un scenariu, al carui efect inca nu s-a petrecut. Sa fim seriosi, daca totul a inceput (asta am auzit la tv) cu facebook, net, sms, etc, tu crezi ca serviciile, deci si puterea, nu stiau ca vor incepe demonstratii? Ba da, si stiau si cati vor veni. Pe scurt, nu cred asta cu "Basescu da inapoi" sau "infrant de popor". Probabil vom afla curand care a fost adevarata miza.

radu spunea...

Am scris "Basescu" pt. ca mi-am preluat prin copy-paste mesajul de pe blogul lui Mihai Voicu. Pe blogul asta scriu numai "basecu". :)