23 ian. 2012

Baconschi demis si o noua surpriza! Basescu nu merge la Copenhaga!

Pe agenda Consiliului European de Justitie si Afaceri Interne de la Copenhaga, unde peste cateva zile se va discuta subiectul Schengen, apare ca presedintele Consiliului European se intalneste NUMAI cu presedintele Bulgariei, nu si cu cel al Romaniei asa cum era firesc. Cum e soarta tarii noastre in joc la Copenhaga, legata de intrarea in Schengen, putem interpreta fie ca presedintele a decis sa nu se duca de frica reactiilor internationale, fie ca Herman Van Rompuy - presedintele Consiliului European - l-a omis pe Traian Basescu de la consultari!

Detalii aici: http://www.eucouncilpress.eu/week

4 comentarii:

Anonim spunea...

Incepe si la tara. Mamaliga a explodat acasa la Pinalty http://www.cotidianul.ro/comuna-girov-primul-protest-in-mediul-rural-170594/

Dan

Mihai spunea...

Bacon(schi) a fost demis? Are treaba la Paris?

radu spunea...

Prima varianta pare mai aproape de adevar. Sa nu uitam ca bacon sky a fost sacrificat pentru a face loc uneperistului Diaconescu. (Si comsasatele au fost gandite tot pt. UNPR, in primul rand).
Sunt oripilat totusi pt. ca nimeni nu se opune deschis comasarii si toti discuta despre anticipate.
Mie esentiala mi se pare blocarea comasarii, apoi a votului prin corespondenta si a regionalizarii, fara a mai vorbi de monstruozitatea cu unicameralul, care a ramas in stand by. Masurile de greva parlamentara sau alte alea ar trebui luate dupa 24 ianuarie, dupa decizia Curtii Constitutionale, dupa ce se clarifica lucrurile in PE, dupa intalnirea Opozitiei cu ambasadorii, dupa, dupa, si trebuie facute cu cap, lucrurile inca nu s-au copt pt. atitudini prea radicale. E corecta amanarea deciziei pt. februarie, PSD-istii au strategi mai experimentati.
Orban si Saftoiu fie se pregatesc pt. romanialiberala.ro fie stiu ca nu mai prind locuri eligibile pe listele USL si incearca o iesire onorabila. Mircea Diaconu o fi avand motive, dar mie gestul lui mi se pare un fel de damage control menit sa acopere demisiile "pripite" ale celorlalti.
Mare, mare atentie la mutarile pe care le pregatesc basecu si serviciile. Sunt sigur ca pregateste ceva si contraatacul va fi dur. Jocul greseala asteapta, iar kiorobete abia asteapta sa ne prinda pe picior gresit si sa ne intinda o cursa. Ca de obicei, o sa traga tare pe amenintarea crizei, mana rusilor, iresponsabilitate, tralala.
Trebuie sa detonam bomba antibasecu peste tot unde se poate ACUM si sa batem fierul cat e cald, pentru a intra pe trend electoral crescator si ofensiv. Dar avem nevoie si de mutari strategice mai de perspectiva si in concordanta cu partenerii europeni.

Anonim spunea...

Nu inteleg de ce se admite ca un presedinte de partid sa fie ministru al apararii.Armata trbuie fie neutra politic.Ce se intimpla daca apare o situatie de criza.Dl.ministru ordona armatei sa atace membrii partidelor din opozitie?
Cum este posibil ca ministrii,care
sint in executiv sint in acelasi timp parlamentari, deci in legislativ?