31 ian. 2012

"Criza o suportam. Si frigul. Pe Basescu nu-l mai suportam"

"Piata Universitatii - 2012" - un mall democratic, asa cum ii spune Bogdan Duca. Un mall in care gasesti de toate, cu un singur ingredient de baza, democratia. O "marca" ce s-a extins in toata Romania si afara, ce trebuie promovata, pentru moralul romanilor, pentru sanatatea noastra civica. Au fost si vor mai fi probabil zeci de diversiuni, multi infiltrati, dar pana la urma "Piata" are un sistem de autoprotectie prin care se separa griul de neghina, iar mesajele fabricate in laborator, chiar daca au aici acces, nu au succes.

La Cluj s-a strigat "Două tururi de primar, necesare pentru Ardeal", asa cum remarca Transildania. Se cer asadar lucruri concrete. Cativa tineri, in strada (video), au inteles un lucru ce tine de esenta democratiei, si il afirma mai autentic si mai zgomotos decat a facut-o orice politician. Sigur, nu doar Ardealul are nevoie de primari alesi din doua tururi, ci toata tara. E timpul ca partidele sa auda nu doar ce le convine, ci tot ce cere "Piata". Se cere si "Monarhie" in toata tara. Si din nou zic ca e vremea ca partidele sa ia in discutie si acest lucru. Niciun partid nu mai poate sa se faca ca nu vede si nu aude, cand peste 36% dintre romani spun ca au cea mai mare incredere in Regele Mihai si in Casa Regala.

24 Ian 2012 la Cluj-Napoca from robert.precup on Vimeo.

8 comentarii:

radu spunea...

De acord cu promovarea PU, cu toate ca imi vine sa vomit cand vad cum basistii albacazapadisti mascati se dau de ceasul mortii ca toti e aceeasi mizerie, numai ei e responsabili si a facutara ce trebuie.
Pt. a reveni la doua tururi de scrutin trebui inventat ceva, dar ce, cata vreme multor pesedisti le cam convine un singur tur? Poate doar sa-i invatam pe demonstranti sa strige ceva in genul "anticipate, nu comasate". Tare mi-e teama ca o sa ne trezim iar cu comasatele pe cap.

Lilick Auftakt spunea...

radu, la Cluj oameni spun "PDL/UNPR, aceeasi mizerie". Si pe o pancarta scrie "PDL si PSD sunt acelasi FSN" Sunt doua adevaruri incontestabile. :)

Lilick Auftakt spunea...

Oamenii au strigat "Anticipate, nu comasate". Dar n-o sa mai fie comasate.

acuvio spunea...

Anticipatele se potrivesc mănuşă la comasate, depinde cine le doreşte în final :)
Traian Băsescu (2011 către PDL): "Acum vreţi să suprapuneţi localele cu legislativele. Eu nu spun că e o idee rea, dar aveţi o singură motivaţie serioasă: dacă faceţi această amânare pentru a putea face şi reorganizarea administrativă până la alegerile locale. Altfel, nu ştiu ce argumente puteţi avea. Sunteţi vulnerabili."
Uite că mai apar şi alte subiecte decât demisia preşedintelui Traian Băsescu: Adrian Năstase Trofeul calităţii :)

Lilick Auftakt spunea...

Da, Adrian Nastase a luat "Trofeul". Il va lua si Basescu...

atreides spunea...

Off topic: iar se intalnesc micii republicani la o saorma, un covrig ceva, auziti ce posteaza Neamtu ala pe blogul unor imbecili portocalii: ''Poate ar fi util să ne cunoaștem dincolo de pseudonime și să dăm ochii unii cu ceilalți la varii întâlniri Noua Republică: vom fi sâmbătă la Piața Unirii din București (McDonalds și Hanul lui Manuc – gura de metrou) pentru a strânge semnături''

Lilick Auftakt spunea...

@atreides, hahahaha. Jur ca, fara sa stiu de aceasta invitatie, am anuntat acum mai mult timp pe facebook ca dupa Spring Time se vor intalni la McDonald's. :)))

radu spunea...

Dac-or sa fie totusi comasate alegerile, abia atunci Opozitia are obligatia morala sa-si dea demisia, in corpore, din Parlament.