22 ian. 2012

Greva parlamentara la Bucuresti si la Bruxelles

Stiu ca maine opozitia va discuta si pe tema demisiei din Parlament. As propune insa o greva parlamentara, la care sa ia parte inclusiv europarlamentarii opozitiei, la Bruxelles. Nu stiu in ce conditii se poate face, dar astazi, Victor Ponta a spus la Antena 3 ca si europarlamentari din alte tari ar vrea sa ia parte la o astfel de greva, pana cand Basescu si Guvernul Boc isi vor da demisia. Parlamentarii romani trebuie sa faca un comitet de greva, sa fie gasiti zilnic intr-un sediu, sa fie usor de contactat de cetateni, sa faca diferite proteste in strada. Dar nu trebuie sa iasa total din Parlament, adica sa-si dea demisia. Ce spuneti?

P.S. - Greva parlamentarilor ar putea da tonul unei greve generale in tara.

Update: OPOZITIA INTRA IN GREVA PARLAMENTARA!

13 comentarii:

Lucia Verona spunea...

Dacă îşi dau demisia, se organizează repede alegeri parţiale în colegiile respective şi riscul e mare, că sacoşele sunt multe.
Greva parlamentară este însă o modalitate posibilă.

George spunea...

Demisia parlamentarilor USL este singura modalitate prin care se poate ajunge la alegeri anticipate. Singura! Cateva considerente:
1. Parlamentarii USL sunt aproape jumatate din total (sa nu uitam ca motiunile de cenzura au picat pentru ~20 voturi. Pentru a nu se trezi cu surprize pdl-istii nici nu mai sunt lasati sa voteze – apps, ce parlamet e ala in care totul se trece prin aumare iar la motiune nici nu se voteaza?!). Daca PDL ar organiza alegeri partiale doar pe colegiile demisionarilor e ca si cum ar orghaniza generale pe jumatate. Deci gogorita ca au comasat pentru economie bugetara nu ar mai tine.
2. Nu si-ar perimte sa faca aceste alegeri doar pe colegiile USL – suntem totusi in UE. Nu sunt toti cretini, se stie ca UNPR si PP si alte astea sunt aschiile PDL. Nici macar Orban, in Ungaria nu si-a permis asa ceva.
3. Eventualele magarii ale PDL ar scoate si mai multa lume in strada. Lucrurile ar exploda.
4. Piata cere anticipate. Doavada mai buna ca le sunt ascultate dorintele nu exista. USL ar arata ca nu sunt toti la fel – e limpede ca PDL se tine de putere cu furia inecatului.
5. Dupa saptamana aceasta cu manifestarile populare, parlamentarii USL nu se pot preface ca nu s-a intamplat nimic. PDL clameaza dorinta de dialog dar nu accepta nimic, nicio idee a Opozitiei. Mai mult, Presedintele Basescu la inceputul intalnii cu ambasadorii a facut tot o gluma de bodega la adresa jurnalistilor. NU SE POATE SCHIMBA! NU A INTELES SI INVATAT NIMIC saptamana asta. Udrea a facut o declaratie halucinanta, desprinsa complet de realitate (deci in continuare ne ia drept prosti): USL incita la violenta! Ce sa mai discuti cu astia? ce sa mai negociezi?
6. E momentul ca USL sa faca un gest radical, major, de inalt curaj politic si de demnitate.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia, si eu cred. Si in plus cred ca am fi in centrul atentiei lumii pe timpul acestei greve.

Lilick Auftakt spunea...

@George, e mai greu sa ii convingi pe toti sa isi dea demisia. Nu e asa de simplu.

radu spunea...

Cred ca daca puterea nu renunta la comasare greva e solutia cea mai pragmatica, posibil si cea mai eficienta. o demisie din Parlament i-ar lasa liberi sa-si faca de cap si nu e sigur ca am recastiga toate colegiile.
So, beat it!
Intrebarea e: vom reusi sa presam pt. greva generala?

Lilick Auftakt spunea...

Sa vedem daca asculta cineva. Unii vor sa fie viteji si declara ca demisioneaza. Altii nu vor sa demisioneze. Cu greva insa ar fi de acord toata lumea, ma gandesc.

Lilick Auftakt spunea...

Gata! Intra in greva parlamentara! Au ascultat! Bravo!

Anonim spunea...

@Lilick - comentariul tau de la 13:25 vorbea de greva parlamentara, acum (seara) e data ca sigura parasirea Parlamentului prin demisie. Acesta e subiectul care se discuta aprins acum, multi oameni urmaresc ce se intampla si nu inteleg, sunt dezorientati. Argumentul cel mai des pronuntat e faptul ca dupa demisia PNL din Parlament puterea PDL va putea trece chiar si legile organice fara nici o problema. Cine castiga din asta? Alt argument: alegerile partiale in colegiile ramase vacante vor fi castigate cu precizie maxima de aceeasi putere PDL. Cine castiga din asta? Dar poate cel mai important argument e urmatorul: nu putini dintre acesti oameni sunt reprezentati in Parlament de catre un liberal. Ei vor trai sentimentul ca reprezentantul lor i-a abandonat, si vor vedea cum in colegiile respective va intra legal puterea PDL in locul reprezentantului lor ales! Si dupa asta, camp deschis pentru fraudarea legala a alegerilor (comasate, cu toate consecintele ce vor decurge de aici. De ce a iesit din discutie greva parlamentara?

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim, da, stiu despre ce e vorba, dar eu nu aprob demisia. Insa daca vor sa se certe in USL, e treaba lor.

Anonim spunea...

@Lilick - nu e numai treaba lor daca se cearta, e si treaba tuturor celor care-si pun sperantele in ei! Da, am vazut din postarea ta ca nu aprobi demisia din Parlament, poate vor mai cumpani si ei inainte de a lua o astfel de hotarare. Oricum ar fi bine ca pasii facuti sa fie explicati si oamenilor.

Petru Clej spunea...

Sunteți de acord cu propunerea lui Crin Antonescu de demisie în bloc a parlamentarilor PNL?

http://www.acum.tv/articol/45670/

Shadow spunea...

E un risc major ca in caz de "demisie" parlamentara sa ramana doar pdl-ul la "toate" butoanele inainte de alegeri. Vor putea vota "tot" si mai ales "cum" vor.

Pe de alta parte vezi tu psd-ul acceptand asa ceva? Vezi tu vre-un "curajos" precum nastase sa aceepte sa-si piarda "imunitatea parlamentara"?

Eu nu vad. Antonescu risca sa "sparga" usl-ul daca mai vrea "demisie" totala.

Lilick Auftakt spunea...

PSD-ul mi se pare mai rational. Sunt multe pericole daca ies definitiv din Parlament. Si nuuu, nu ma refer la faptul ca cineva si-ar pierde imunitatea. Crin Antonescu vrea sa rupa USL-ul? Aud din ce in ce mai des asta in ultimul timp...