4 ian. 2012

Iata ce poti sa patesti daca NU votezi!

O poveste care se poate repeta. O poveste care i se poate intampla oricui, mai ales in situatia in care suntem, cu un partid la putere care va incerca sa fraudeze tot ce misca.

Poate mai tineti minte situatia de la primul tur al alegerilor prezidentiale din 2009, 22 noiembrie, cu cozile interminabile de la sectiile speciale, la care au dorit sa voteze in primul rand studenti. Iata ce a patit un student si ce povesteste pentru sentinta.ro:


“Duminică -spune el-, am vrut să votez la o secţie din zona Tineretului, dar jandarmul mi-a explicat că pot să o fac doar la secţia specială amenajată în zona Filaret. Am mers acolo, dar era o coadă atît de mare încît am renunţat”. Astăzi, 2 decembrie, bunica lui, care locuieşte în oraşul Roman (Neamţ), l-a sunat speriată să îl întrebe de ce îl caută Poliţia. “Mi-a spus că au venit doi agenţi şi au lăsat o invitaţie, fără număr, fără alte date de identificare (ca o motivare pentru absenţele şcolare), în care mi se comunica faptul că pe 3 decembrie, la ora 10.00, trebuie să mă prezint la IPJ Neamţ, camera 235. Cînd i-a întrebat de ce, unul dintre ei i-a raspuns doar atît: pentru vot dublu. Sunt cel puţin bulversat de această situaţie. Cumpot să fiu acuzat de vot dublu cînd eu nu am votat deloc, de ce nu arată invitaţia ca un document oficial şi de ce nu este scris motivul pentru care sunt chemat la poliţie? De unde pot să ştiu dacă am nevoie de un avocat sau nu? De ce trebuie să cheltui nişte bani pe care, probabil, nu îi am în acest moment, ca să fac un drum pînă la Piatra Neamţ ca să spun că sînt nevinovat?”, continuă studentul - jurnalist Silviu Dănăilă. (Mai mult puteti sa cititi aici)

Foto: Răzvan Vălcăneanţu

6 comentarii:

berenger spunea...

articolul e din 2009. interesant ar fi de aflat ce s-a intamplat intre timp

Lilick Auftakt spunea...

Ma intreb ce s-a intamplat cu toate dosarele penale de atunci. Sute!

Horatiu spunea...

Din păcate, situația descrisă este posibilă și dacă votezi, nu doar dacă nu votezi !

Lilick Auftakt spunea...

Horatiu, dar daca votezi ai macar semnatura ta pe o lista, care poate fi comparata cu o eventuala alta, falsa.

Anonim spunea...

Ne ia mama dracului, daca iar ies astia. Si asta se va intampla, daca lumea nu intelege ca e imperios necesar sa mearga la vot. E le spun tuturor: mai, du-te pne stampila unde vrei tu, pe toti, daca asa consideri tu, numai du-te pentru ca odata ce ai fost la vot, e mult mai greu pentru ei sa-ti falsifice votul, sa se foloseasa de identitatea ta pentru binele lor...

Lilick Auftakt spunea...

Pai bine faci, Teo. :)