18 ian. 2012

Mircea Toma

Cum ar putea fi etichetat un individ ca Mircea Toma, care ieri, la aparitia lui Ludovic Orban in Piata, a inceput sa agite manifestantii spunandu-le: "Asta e fratele aluia care lucreaza pentru Basescu. Pe el". Omul asta, Toma, e zdravan la cap?

42 de comentarii:

Anonim spunea...

Eu cred de mult ca-i securist si asta nu doar fiindca tine ore la IRI sau INI sau cum ii mai zice acum Institutului infiintat de Magureanu - cel care scoate si jurnalisti de tipul unora promovati de Culcer la TVR. Cred ca-i securist fiindca am primit, in sensul, asta mai multe "semnale" discrete (de-a lungul timpulu). I-au mai "scapat" luari de pozitie "bizare" si cu alte ocazii.

Daca admitem ca-i securist, ar insemna, automat, ca e si "normal". Desigur, in limitele "normalitatii" conditiei de securist.

Dan Trofin spunea...

ma surprinde, extrem de mult si sunt foarte surprins de gestul sau !! nu pot sa cred, ca este capabil de asa ceva, Mircea Toma ! Il respect(am) prea mult ..

Micawber spunea...

Imi amintesc ca in urma cu cativa ani s-a discutat despre relatia lui M. Toma cu anumite "servicii", chiar inainte de 1989, pe cand lucra ca psiholog la o unitate militara. Nu mai tin minte la ce concluzie s-a ajuns, dar poate exista o legatura.

Bogdan spunea...

Sincer nu stiu cine e cretinul asta.

E tipul ala de la Catavencu? Ala parea destul de normal, ce'o fi patit?

Nogdan spunea...

Insa nu pot sa nu remarc ca pe Orban l'au gonit ieri pedeleprele diversioniste, insa astazi Igas, ministrul de interne al lui Basea a putut vb in piata cu manifestantii.


Hai ca dupa ce se conving cu toti ca PDL=USL=Mizeria, mai e putin si se va pune de'o manifestatie impotriva USL. Ca doar din cauza lor nu traiesc oamenii bine.

Lilick Auftakt spunea...

Pe prietenul Monicai Macovei? Eu nu!

Lilick Auftakt spunea...

Igas a venit la o ora foarte tarzie, dupa ce am plecat eu din Piata si deja nu mai era multa lumea, iar jandarmii erau pregatiti in formatie, cu scuturile, pentru evacuare. Asa, merci.

Lilick Auftakt spunea...

Astazi cred ca o sa ne organizam sa discutam cu Toma asta. Sa vedem ce vrea. Ce cauta unul banuit ca a colaborat cu securitatea in Piata Universitatii?

sandman spunea...

Un alt acoperit in piata, Mircea Toma.

ADRIAN spunea...

Sincer, imi vine greu sa cred. Nicio aparitie a lui Mircea Toma de pana acum nu m-ar conduce catre a crede o astfel de chestie. Cine a lansat informatia asta? Esti sigura de sursa?
Eu am schimbat cateva vorbe in unele ocazii cu omul, sunt pe o platforma de mail a mai multor ONG si niciun mail primit dinspre Mircea Toma nu m-ar indrepta spre un astfel comportament. Deci inca o data, e un zvon sau e o informatie de bagat mana in foc pentru ea? Acuzatii de securism sunt indreptate si catre Crin Antonescu si pot fi indreptate catre oricine avea varsta potrivita inainte de '89 asa ca nu stiu ce sa zic asupra acestui subiect. "Dovada!" ar zice un personaj intrat in istorie :))
Pe de alta parte mi se pare o mare greseala a oricarui om politic in acest moment sa intre in publicul infierbantat si manat de furie. Senzatia de "capusare" ar aparea inevitabil. Nici mitingul anuntat azi de PNL nu mi se pare o chestie inteleapta caci sigur vor veni mult mai putini oameni decat la adunarea spontana si furioasa (pe buna dreptate). Pe urma o sa profite jigodiile portocalii sa arate cu degetul si sa spuna ca sprijinul popular nu e cat trebuie ... Fireste, asta e doar o senzatie si nu o parere cu greutate sociologica. Dupa cum stii eu sunt fan Orban dar cred ca a gresit mergand acolo pentru ca sunt convins ca reactia de respingere a lui a fost sincera pentru multi de acolo; multi de acolo cred ca sunt doar unii furiosi ce s-ar regasi in sondaje la "nu stiu/nu raspund", aia pe care se bate electoral toata lumea sa-i schimbe dintr-o parte in alta.

Anonim spunea...

Eu zic ca am putea sa facem si pacarte cu "Afara din Piata cu basistul Mircea Toma" Sa stie lumea cu cine are de-a face.
Daca sunt inregistrari cu tinerii care intrebau "cine este asta" dupa ce l-au huiduit pe Orban sa fie puse pe You Tobe sa le preluam toti.

Arogantu' spunea...

Asa-i in vremuri tulburi: se deschid portile si la spitalele de 'glumeti' si unii nu mai pot fi recuperati ...

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, sursa sunt eu ca eram langa el, impreuna cu alti liberali. I-am si filmat. El striga cat il tine gura PDL si USL, aceeasi mizerie, si instiga la linsarea lui Orban. Azi o sa il luam la intrebari. Ce face el de fapt in Piata...

Lilick Auftakt spunea...

Vino si tu Adrian, la 18:00, la borna.

ADRIAN spunea...

Aha, nasol pentru el atunci ... Chiar urat, ar cam trebui sa-l tai si pe asta de pe lista rezonabililor.
Nu pot veni, am curs. De fapt, imediat ce termin cursul as putea sa vin. Poate ne vedem.

radu spunea...

Ar trebui sa le spunem asa: asta e Mircea Toma, de la Kamikaze, fituica lui basecu. Pe el!
Si sa procedam la fel cu toti basistii si naumovicii infiltrati.

Lilick Auftakt spunea...

Adrian, daca vii, suna-ma sa iti spun unde suntem. :)

Anonim spunea...

@Adrian
Din Cotidianul de azi, editia eletronica:

Planul B al diversiunilor - dezbinarea manifestanţilor
Dacă actele de violenţă nu au avut efectul scontat, „păpuşarii" care au misiunea de a destabiliza manifestaţiile au trecut la planul B: dezbinarea protestatarilor. A apărut - luni la Cluj, marţi la Braşov şi Bucureşti - sloganul „PDL-USL, aceeaşi mizerie!". Paradoxal, în oraşele amintite, după ce „iniţiatorii" dau tonul, o parte dintre manifestanţi, care doar cu câteva clipe înainte scandau „Anticipate, anticipate!", preluau sloganul aşa-zis apolitic.
Surprinzător, cei care au lansat sloganul sunt reprezentanţii entităţilor Agenţia de Monitorizare a presei - Mircea Toma, şeful acestui ONG, a recunoscut pentru cotidianul.ro paternitatea sloganului - şi Miliţia Spirituală. Mircea Toma susţine că prin acest slogan nu face vreun serviciu actualei Puteri şi că el reprezintă aspiraţia „unei părţi a populaţiei" pentru o nouă clasă politică. Pe foarte, foarte multe forumuri şi bloguri sloganul este condamnat virulent, dar într-un limbaj civilizat, şi este considerat ca fiind o comandă venită din zona Puterii. „Cum poţi cere demisia guvernului, cum poţi cere anticipate, când blamezi şi alternativa la actuala Putere" este laitmotivul întâlnit pe foarte multe site-uri.
Mircea Toma a mai recunoscut - un blog a publicat în premieră informaţia - că s-a aflat printre cei care „am semnalat" prezenţa lui Ludovic Orban în faţa Teatrului Naţional şi că de aici au plecat huiduielile. „A venit cu oamenii lui să facă o baie de mulţime. Este un politician compromis", a spus Toma, dar lucrurile nu au stat deloc aşa. Liberalul a venit doar cu un consilier şi o consilieră, „oamenii lui" fiind de fapt simpli manifestanţi care au făcut zid în jurul lui după ce doi reprezentanţi ai Asociaţiei 21 Decembrie (asociaţie de revoluţionari arondată Puterii) au lansat, în zona „Dunărea", primele scandări împotriva lui. Paradoxal, după „semnalarea" prezenţei lui Orban, cca 40-50 de tineri, după ce scandau „pleacă acasă!", „comunistule!", „hoţule!", se întrebau unii pe alţii cine este persoana împotriva căreia strigă.

Ovi spunea...

Justitia isi face si nu face treaba! Daca nu suntem in sistem nu prea avem ce face!

Lilick Auftakt spunea...

Greva generala!

Mihai spunea...

OK. Sa strigi "jos..." si sa spui ca nu faci politica e un nonsens. De ce ar vrea anticipate cineva care spune ca nu are pe cine vota? Vrea sa lipseasca anticipat de la vot? Raman la parerea ca cei ce nu voteaza fac jocul puterii. Cand se vor trezi cu adevarat romanii?

Lilick Auftakt spunea...

Corect!

radu spunea...

Nu numai cei care nu voteaza fac jocul puterii, ci si (mai ales) cei care spun "toti sunt la fel", "PDL egal USL", "votam partide mici si noi". Aud ca se pregateste lansarea unei miscari a corporatistilor-securistilor basisti, cica neimplicati pana acum, prin care leprele incearca sa faca USL sa scada si sa dreneze apele nemultumirii pe campii. Naumovicii, Istodorii, Tolontanii, Rogozanii, Mircea Tomii lucreaza!
Nu exista alternativa la USL in opozitia fata de PD. Daca strigi jos Basescu, n-o poti face alegand partide-fantoma care il vor sustine din Parlament, chipurile in numele reformei si modernizarii statului. Alegerile anticipate se impun numai pt. ca USL sa preia mai repede puterea si PD sa o piarda. Cine nu e cu USL e cu Puterea, punct!!! Sa ma lase cu idealismele lor bashiste de marketing securist! Alba ca Zapada a fost demult violata cu perversiuni si plimbata prin toate bordelurile internationale! Partidele de Opozitie nu-s perfecte, nu vin cu salvatori pe cai albi, dar, cata vreme asteptam ca niste copii cretini de la oi sa ne salveze tot felul de Petrachi Lupu o sa fie vai si amar de noi.
Opozitia trebuie sa se mobilizeze zilele astea exemplar si sa faca tot ce e omeneste posibil pt. a obtine macar blocarea comasarii alegerilor, singurul obiectiv rezonabil pe care putem spera sa-l atingem pe termen scurt.

ADRIAN spunea...

@Anonim: multumesc pentru punerea in tema. E adevarat ca e abjecta pozitia cu pricina in context. E adevarat ca sunt foarte foarte multi dezgustati de clasa politica in general, eu insumi - votant PNL - sunt nemultumit de jocul de glezna si de erorile sau lipsa de activitate reala si democratica ... A striga insa porcaria aia la momentul unui protest anti dictatura e stupid. Ar fi legitima intr-un fel opinia respectiva intr-o viitoare campanie electorala, DUPA ce se d ajos aceasta dictatura. Il credeam mai rational pe Mircea Toma, atat. Ce-a facut insa acum imi arata ca are niste carente, ca sa zic asa ...
@Lilick: la mitingul USL nu pot veni din cauza orei, dupa aceea te sun ca sa vin si eu pentru scurta vreme in piata. Sper sa fie plina.

Lilick Auftakt spunea...

Deja e lume in Piata!

Shadow spunea...

Va urez bafta la mitinguri si aveti grija de voi. Or sa fie o groaza de "infiltrati" precum Toma. Ce mai conteaza ca lumea ii stie. Democratii de carton. Iar la baconsky pe blog si la "dna" macovei cenzura e in floare. Ca asa sade bine unor adevarati "democrati" prezidentiali. Si asta o spun chit ca stiu ca o sa-l supar pe niku elektricu.

Anonim spunea...

Eu i-am urmarit articolele ani de zile. Si mi-am pierdut de mult timp respectul...

Anonim spunea...

Va invit sa cititi pe ziare.com niste comentarii despre lozincile securitatii basiste.

http://www.ziare.com/stiri/proteste/cele-mai-amuzante-si-inedite-revendicari-de-pe-pancartele-protestatarilor-fotoreportaj-ziare-com-1146380

Lilick Auftakt spunea...

Multumim.

Anonim spunea...

Daca mai pui la socoteala autostrada care se pregateste sa o construiasca lu' frate-sau in jurul Marii Negre, chiar ca $e merita :)

costin spunea...

pai hotariti-va, mircea toma e basist sau nu e? E rau pt ca indemna la violenta impotriva rudelor apropiatilor lui basescu, sau e rau ca e basist? :)) ce contorsiuni logice sinteti in stare sa faceti ca va faceti meseria.

Lillick, deci tu erai tanti aia pe care mi-a prezentat-o bogdan? Am crezut pe moment ca esti de la criticatac.

P.s. Nu ati inteles nimic despre Mircea Toma. O sa va arat cam pe luni care e treba cu el, din ce am filmat la conferinta aia cu Militia Spirituala (ce bine li se, si vi se potriveste numele asta). Cius

costin spunea...

ps2
lilick, acum citeva luni ma invitai la beri, sa ne cunoastem dupa ani de zile de vb online. De ce te-ai uitat asa urit la mine atunci? :)

Lilick Auftakt spunea...

Mircea Toma e basist. Militia Spirituala, care nu "e" noi baiete, "e" altii, zice ca nu e basist. Dar noi zicem.

Lilick Auftakt spunea...

Costine, noi nu suntem Militia. Probabil am fost si noi invitati la eveniment, ca si tine. Sincer, nu ma intereseaza Mircea Toma si niciun... verde. Sunt toxici toti.

Nu ma uitam urat la tine, dar nu stiam ce vrei atunci, pe moment. O sa mergem la bere (nu beau bere, vorba vine) alta data.

costin spunea...

Lilick, nu am fost invitat la eveniment, am aflat de el de pe criticatac, parca. M-am dus pentru ca mi s-a parut un eveniment deosebit de important, si nu am fost dezamagit. Este intr-un fel punctul zero al infiltrarii eurostingismului agresiv in sistemul de invatamind romanesc, lucru care se intimpla in occident de zeci de ani deja. pe bogdan l-am vazut abia pe la jumatatea evenimentului. m-a bufnit risul :)

te uitati urit la mine. ce sa vreau, nu era evident? am venit sa il salut pe bogdan. ne cunosteam de ani de zile si el nu stia cum arat. incercam sa fiu politicos.

costin spunea...

cit despre iesit la bere, cred ca ma abtin. mie unul imi e frica de noii vostri prieteni http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/575384_359144064123328_100000832119922_897137_1039761753_n.jpg

Lilick Auftakt spunea...

Costin, sunt de acord cu ceea ce spui in prima parte a comentariului. Si pe mine ma ingrozesc stangistii infiorator. Se stie asta. Doar ne-am batut cu ei in Piata. De ce te-a pufnit rasul cand l-ai vazut pe Bogdan?

Ma uitam la tine urat pentru ca credeam ca esti un stangist. Daca stiam ca esti Costin (am aflat in ultima clipa) probabil mai uitam si mai urat. :)

Noii nostri prieteni sunt niste oameni draguti, de dreapta, monarhisti, acum in PNL, veniti de la PNTCD. Lasa frica...

Lilick Auftakt spunea...

Ia intreab-o pe Anca Bostan de Popescu. Se cunosc. Si cu cei din gasca... Sau poate chiar de asta te temi, ca se cunosc?

costin spunea...

nu stiu cine e Anca Bostan sau despre care Popescu e vb.

Am ris cind l-am vaz pe Duca pt ca nu ma asteptam sa il vad acolo, si totusi nu m-am mirat. Karnoouh se lauda cu prietenia lui, Bogdan a scris acum aproape un an pe fituica aia comunista, iar contradictia dintre "jos dumnezeu" a lui Mircea Toma si teologia lui Bogdan nu este mai mare decit contradictia din interiorul aliantei voastre cu iliescu si nastase pentru salvarea dreptei. sint contradictii pe care voi pareti sa le fi asimilat destul de natural.

cit despre cefele alea late.. mai bine ma abtin

Lilick Auftakt spunea...

Costin, joci teatru. Incearca sa iesi din rol si sa vorbesti normal. Altfel esti la fel ca stangistii.

costin spunea...

probabil, dar chiar nu stiu despre cine vorbesti

Anonim spunea...

...si sa mai tinem minte cand a spus prese dintele ca 99% dintre romani asculta si petrec pe manele, din respect pentru cei 10% intelectuali din tara sa fi zis si el macar 90% ;)