14 ian. 2012

Tupeu gros!

Dupa evenimentele din seara asta, preluate si de posturile straine de stiri, de dimineata republicanii lui Neamtu vor planta, precum odinioara minerii, panselute.

"Sâmbătă, 14 ianuarie, începând cu ora 10, membrii şi simpatizanţii Noua Republică se vor deplasa în Piaţa Unirii din Capitală pentru o acţiune de promovare a cetăţeniei active.(...) Să ne luăm ţara înapoi!"

Ce tara sa-si ia inapoi? Romania e republica si e A LOR! Nu uitati! Sunt oamenii lui Basescu si tara e a lor!

11 comentarii:

Rasputin spunea...

Gaina isi dcurma gainatul si mananca :)

Rasputin spunea...

http://www.nipponcinema.com/trailers/throne-of-blood-trailer

transildania spunea...

Ar fi foarte tare sa iasa maine pe strada in Bucuresti: Neamtu, Volodea, Lazaroiu, Patrasconiu, Pora, Preda, Voinescu, Liiceanu, Plesu, Culcer, Mihaies, Patapievici, Traian Ungureanu, sau macar o parte dintre ei, intr-o actiune de "promovare a cetateniei active si pentru a-si lua tara inapoi". Le recomand sa-si ia si un gps care sa le indice gardurile ambasadelor cele mai apropiate in spatele carora s-ar putea ascunde. :))
Ar fi hazlu, dar nu cred ca se va intampla

acuvio spunea...

Mda, fiecare iese în stradă cu tema proprie :)
Au ieşit zeci de mii în 2010 protestând pentru scăderea pensiilor şi salariilor fără folos, ulterior Curtea Constituţională a rezolvat simplu problema pensiilor şi aşa a rămas, nu au fost micşorate cu 15% :)
Au ieşit pensionarii militari organizaţi de SMCMD, fără folos. Un pensionar, în nume propriu, prin justiţie, a blocat legea pentru încă un an :)
Ieri au ieşit pentru… sistemul de urgenţă? Dl Traian Băsescu a făcut iarăşi o mică demonstraţie de “putere”, solicitând retragerea unei legi care era în stadiul “dezbatere publică”. La vale s-au executat. Este bun sistemul actual :)
De ce aş spera în 2012 să obţin ceva în stradă dacă nu pot obţine asta prin vot şi cei pe care îi aleg?

Lilick Auftakt spunea...

O intrebare interesanta, @Acuvio. Mi-am pus-o si eu dupa ziua de ieri cand am vazut ca a ajuns ca lumea sa se mobilizeze pe facebook.

radu spunea...

Hehe, telectualii basisti au devenit noii mineri cosmisti! Atentie la echipele paramilitare ale lui Cordeliu Zdrelea ala micu! O sa mai auzim de ele!

George Baciu spunea...

Eu am fost la actiunea mentionata, si nu am planat panselute, ci am dat flyere si baloane(la copii). Si am strans si semnaturi, pentru
transformarii miscarii politice - in partid. Noua Republicia e o miscare serioasa, fie si pentru faptul ca eu fac parte din ea. :)

Lilick Auftakt spunea...

Tu esti idiot!

sandman spunea...

Ciudat mi se pare sloganul pe care il regasesc oarecum schimbat intr-o campanie a firmei Farmec-Cluj. Iarasi Cluj?

Anonim spunea...

Draga Lilick,
De ieri de la pranz, blogul meu este blocat, anulat, inaccesibil. De aceea apelez la amabilitatea si solidaritatea ta pentru a-mi publica ultimul comentariu.
Multumesc,
Contele de Saint Germain

Când te joci cu focul

Am văzut aseară o jandarmerie după chipul lui Traian Basescu: arogantă, agresivă, provocatoare şi îndreptată, fără discernământ, împotriva tuturor, fără deosebire. Au fost fugărite, călcate în picioare, urcate în dube, nu doar câteva persoane agresive din mulţime ci mai ales protestatari disciplinaţi, care respectau cordoanele şi regulile de a manifesta paşnic, prin scandări. Doamne în vârstă, femei gravide, veterani, trecători întâmplători prin zonă, s-au aflat printre victimele brutelor în uniformă.
Prefectul de Mureş, reprezentanţii jandarmeriei, diverşi reporteri ai presei aservite, au susţinut existenţa unor provocatori şi îndreptăţirea autorităţIlor de a-i identifica pe aceştia, de a-i sancţiona. Au ignorat însă cu desăvârşire realitatea absolut evidentă că primul provocator al ţării, ce a aţâţat populaţia absolut din senin, fără ca situaţia să i-o ceară, atacând din pure resentimente personale un personaj respectat, chiar iubit de români, a fost Traian Băsescu. Pe el nu-l amendează autorităţile, ca provocator, ci, după cum se vede, îl sancţionează poporul revoltat.
Tot la capitolul provocări stupide se încadrează şi luarea de poziţie a lui Sever Voinescu, după o tăcere a PDL-ului şi după o pasivitate care duc cu gândul la o marionetă al cărei păpuşar a avut, câteva zile, mâinile blocate în sfori. Sever Voinescu a vrut să facă pe deşteptul, cu un discurs ironico – obraznico – intelectual şi, nefiind vorba de deşteptăciune in cazul său ci doar de infatuare, nesimţire şi spirit de infractor, nu a reuşit decât să jignească la grămadă (mimetism de slugă) pe toţi cei ce au cutezanţa să nu fie de acord cu partidul portocaliu şi cu cârmaciul acestuia.
Ce se întâmplă acum în România este un excelent prilej de confirmare a unor lucruri, tot spuse de opozanţii regimului Băsescu dar negate cu tupeu şi suficienţă de famiglie:
1. Sărăcirea şi umilirea populaţiei este preţul pe care aceasta îl plăteşte pentru preocuparea paranoică a lui Traian Băsescu de a întări structurile de forţă şi represiune capabile a-l ţine în scaun. O ţară întreagă a putut observa ce bine sunt echipaţi şi, mai ales, cât de numeroşi, motivaţi şi bine hrăniţi sunt jandarmii regimului. În contrast cu profesorii, medicii, pensionarii, bugetarii, tot mai puţini, mai jerpeliţi şi mai înfometaţi.
2. Un singur om decide totul la nivelul puterii actuale: Traian Băsescu. Restul sunt oameni de cârpă, de acelaşi nivel profesional şi aceeaşi obedienţă vomantă precum funeştii Bobu, Dăscălescu &co pe vremuri. În aceste zile ţara nu are prim – ministru, nu are guvern, nu are parlament, nu are politicieni în coaliţia de guvernare, nu are minţi limpezi. Are doar un preşedinte nervos, cu gândirea şi deciziile grav afectate de teamă, un preşedinte pokerist, care este în război cu poporul său şi care joacă totul pe o carte, la cacialma: quitte ou double.
Nu sunt sociolog să spun ce va urma. Ce constat însă este că la un incendiu mic, mocnit, care s-ar fi stins singur dacă nu era întărâtat, s-a intervenit cu benzină în loc de apă. Cineva a vrut să-şi arate muşchii şi să impresioneze asistenţa cu un joc de artificii care aruncă scântei peste un popor adus aproape în stare de vreascuri. Atenţie, piromani, vreascurile sunt foarte inflamabile!

radu spunea...

@George Baciu asta e un zombie dus cu capul sau un berbec de la stana? Du-te nene, la baciul tau de la Cotro si serveste-te, nu mai behai pe-aici, ce, ti s-a urat cu binele? Heraus, mutantule!
Asa-s toti trepanatii lui Neamtzu, cu el in frunte cu tot.