22 apr. 2012

"Dati-mi Romania inapoi" - "Dati-mi Monarhia inapoi"

S-au implinit 22 de ani de la declansarea primei mari manifestatii din Piata Universitatii. Nu stiu ce simtiti voi, dar eu nu simt ca s-a schimbat de atunci mare lucru. Noi am imbatranit cu 22 de ani, dar comunistii si securistii sunt vesnici si bine infiltrati la putere, in opozitie, in partidele de sorginte fesenista sau in cele istorice. Si au facut si pui.

Incercarile de a relansa un fenomen de protest social masiv, o noua Piata a Universitatii, nu au avut pana acum rezultatele pe care le asteptau protestatarii onesti, din cauza nenumaratelor diversiuni si a incercarilor de a denatura scopul initial: Jos Basescu si Jos Guvernul. Nucleele care inca mai rezista azi in Piata sunt al ale unor miscari extremiste, de stanga si de dreapta. Mai exact au ramas cativa tineri marxisti si cativa tineri legionari care se confrunta doctrinar.

Si totusi, se mai face o noua incercare de doborare a actualei puteri. Pe 24 aprilie, din mai multe localitati din tara vor pleca, intr-un mars, catre Bucuresti, cateva sute (se spera sa se adune de pe drum chiar mii) de protestatari. Marsul se numeste "Dati-mi Romania inapoi", iar punctul terminus al protestului va fi Piata Universitatii, unde vor ajunge pe data de 1 MAI. De acolo se va pleca la Cotroceni. Voi urmari marsul tinerilor prin tara, prin intermediul retelei facebook.

Din unele orase indepartate (precum Arad) vor pleca cu autocare, insa localitatile le vor parcurge pe jos. Din altele, mai apropiate, vor pleca doar pe jos, cu corturi, incercand sa convinga cat mai multa lume sa se alature in drumul spre capitala, unde vor sa ramana pana la indeplinirea obiectivului. Pentru mine, "Dati-mi Romania inapoi" inseamna in primul rand, cum spunea cineva, "Dati-mi Monarhia inapoi". Ii vom astepta cu acest slogan si cu steagul regal in Piata.




6 comentarii:

radu spunea...

Doamne-ajuta! Fie ca pana-atunci sa cada macar guvernul!

Augustin Radescu spunea...

Asocierea celor doua sloganuri nu mi se pare deloc in regula, chiar daca, pentru tine, ar fi indisolubil legate. E incorect sa ceri tuturor celor care vor sa-si ia Romania inapoi sa se incoloneze (la propriu sau la figurat) sub stindardul monarhic. In loc sa chemi cit mai multi la o asemenea actiune, pe unii ii faci sa devina suspiciosi: "pentru ce manifestam noi aici, pentru darimarea puterii portocalii sau pentru monarhie?"
Asta se cheama a fugi dupa doi iepuri deodata. Rezultatul il stii ...
Culmea e ca tu insati vorbesti de esecul noii miscari a Pietei din cauza asocierii, la obiectivele initiale, unanime, a unor tinte suplimentare, cu diferite grade de sustinere, care disipa efortul colectiv si spulbera coeziunea.
A adauga la obiectivul (cvasi)general unul de grup seamana cu un fel de confiscare a actiunii. Nu e in regula, dupa parerea mea!

Anonim spunea...

Să cadă guvernul, și chiar și Băsescu, e puțin, mult prea puțin.
Trebuie mai mult, mult mai mult!
Din nou, Doamne-ajută!
Anonymus Magnus

nic spunea...

Nu cred ca ideea de monarhie ar aduce mai multi oameni. Pe mine unul sigur ma indeparteaza. Nu vreau sa polemizez dar pur si simplu nu cred in regalitate chiar daca respect persoana regelui.
Si mai stiu ca majoritatea covarsitoare a romanilor nu cred in monarhie. Ca urmare asocierea cu aceasta idee este total neproductiva. Eu va sfatuiesc ca daca vreti sa nu indepartati lumea de USL si de motiunea de cenzura lasati monarhia pe alta data.

Anonim spunea...

Numai monarhia mai poate salva Romania!

radu spunea...

Cred ca @Lilick vorbea in nume personal, nu in numele tuturor celor chemati sa participe. E firesc ca adeptii monarhiei sa se regaseasca alaturi de republicani, dar obiectivul prioritar comun ramane indepartarea guvernului basecu-MRU.