19 apr. 2012

Ludovic Orban, pe Facebook...

"Am un mesaj catre cei care au fost complici cu regimul Basescu si care astazi, cand corabia e in deriva si ia apa, isi fac planuri sa isi continue (prin migratie) cariera politica in Partidul National Liberal. Exista liberali, atat in interiorul cat si in afara PNL, care nu va doresc si nu va primesc cu bratele deschise. Daca vreti cu adevarat sa va caiti pentru ce ati facut, plecati din PD, dar nu veniti la noi. Eu sunt unul dintre ei, si ca mine sunt cei mai multi, chiar daca veti mai gasi cate un sefulet vremelnic dispus sa va acorde azil politic. Mergeti o perioada pe la casele voastre, pe la biserica sa va ierte de pacate, pe la oamenii simpli sa va cereti scuze pentru necazurile pe care le-ati pricinuit. Sa stiti ca nu veti fi niciodata "acasa" in PNL."

"Inainte de a ma hotari cu cine sa votez, hotarasc cine nu merita sa fie votat. In aceasta categorie ii includ pe urmatorii: 1. Pe cei care m-au mintit (pentru ca orice mi-ar spune, nu pot sa-i cred) 2. Pe cei care au facut avere din bani publici sau din functii publice (pentru ca nu-mi place ca cineva sa ma fure) 3. Pe cei care au trecut de la un partid la altul (pentru ca asa cum au tradat o data vor trada de fiecare data cand le va conveni) 4. Pe cei care si-au schimbat numarul de telefon (devin de neabordat) dupa ce au ajuns intr-o functie publica (pentru ca cine uita de unde a plecat... ) 5. Pe cei care nu mai dau buna ziua cand sunt la putere. 6. Pe cei care isi pun geamuri mate la masina personala sau de serviciu (pentru ca precis au ceva de ascuns ) 7. Pe gogomanii si demagogii care promit marea cu sarea (pentru ca nu-mi place sa fiu luat de prost) 8. Pe tuteri, yesmeni, lingai, pupincuristi (pentru ca intotdeauna vor face ce vrea seful lor, nu ce vreau eu) 9. Pe cei care vor sa imi cumpere votul (pentru ca precis banii pe care mi-i ofera sunt furati si pentru ca, daca vor fi alesi nu vor incerca sa faca altceva decat sa-si recupereze "investitia" din banul public) 10. Pe cel caruia mi-a facut rau nemotivat (pentru ca nu vreau sa faca rau si altora) Lista nu se opreste aici. Este doar un inceput timid care ar putea ajuta la normalizarea vietii publice romanesti."

9 comentarii:

radu spunea...

Pai, cu asa standarde inseamna ca n-ar mai trebui sa votam deloc...
Eu zic ca totusi trebuie sa-i ingaduim pe traseisti, macar ca sa dam guvernul MRU jos si cu el "proiectul basecu". Altfel, nenorocitii astia vor da inapoi, din ce-au pus deoparte de la furat, 15% din salariile amaratilor care, drept multumire, ii vor vota si de data asta.
La cati parlamentari au cumparat ei din cei 322, faptul ca ne luam inapoi cate ceva din voturile pe care PNL si PSD le-au castigat in 2008 nu-i un lucru atat de rau. Mai avem multe voturi de recuperat.

traian spunea...

Cei care m-au mintit in legatura cu un anume accident de masina, se pun la socoteala ?
Ludovic mai are de lucru la faza " Cine arunca primul piatra"
Plus un frate suspect de bine infipt printre basisti

clerc spunea...

Radule, cam ai dreptate.
Ce zice Orban e corect, dar maximalist. Traim intr-o lume reala si relativa, nu intr-un univers de ingeri. Fireste, as fi fericit daca ce spune el s-ar aplica 100%. Nu cred ca se poate, din pacate. Romania e in acest moment o tara sub ocupatie basista.
In al doilea rind, e just ce spui, voturile furate, violate si malformate prin traseism pedelist sa se intoarca la matca. Voturile, nu oamenii. Ma doar fix in bas ca x-ulescu paraseste corabila basista, daca asta contribuie la prabusirea tartorului suprem. Asa cum vin acum sobolanii, asa pot fi vaduviti de functii dupa marea eliberare.

ADRIAN spunea...

@Traian poate si spui si in ce consta minciuna lui Orban in legatura cu accidentul. La acel moment s-a incercat orice ca sa-l compromita prin aranjament de Cotroceni, prin manipulare mediatica. A se vedea rapoartele celor de la ambulanta, a se vedea ca LO n-a negat incidentul, n-a fugit de la locul accidentului. E adevarat ca a fost destul de stupid sa nu astepte la nesfarsit un echipaj de politie si ca sa faca un alcooltest desi n-au existat victime care sa necesite spitalizare. Asadar despre ce vorbim? Despre amintirea remanenta a propagandei basiste care merge pe principiul "arunca cu noroi caci oricat ai curata apoi pata tot ramane" ?

cineva spunea...

Nu sunt de acord cu radicalismul exprimat de Ludovic Orban. Ludovic Orban nu a fost atat de vehement in momentul in care a guvernat(la propriu) alaturi de pd-ul aflat la vremea aceea in Internationala Socialista cum este acum. Eu inteleg ca are propriile frustrari in ceea ce priveste pierderea alegerilor interne din PNL. Dar un barbat reuseste sa treaca peste ele. Asta pe o parte. Pe de alta parte, chiar daca nu-mi plac transferurile care au loc acum traim niste vremuri infioratoare in care consider ca e bine sa se intample absolut orice pentru a destructura aceasta putere! Oricum, am convingerea ca nu se vor alege toti care au trecut in opozitie deoarece nici pe oameni nu-i mai poti prosti cum vrei, iar pe de alta parte nici USL-ul nu are 100% in sondaje. Cei care se vor alege dintre ei inseamna ca oricum s-ar fi ales. Parerea mea.

Scrie opinia ta spunea...

Asta cu complicii regimului Basescu e nitel mai complicata, nitel complici au fost si pesedistii prin aroganta si coruptia din perioada 2000-2004, lucru ce a permis radicalismul basescian ulterior.

Complici regimului basescu au fost si liberalii, ca doar l-am votat/sustinut pe Basescu in 2004.

Sigur, si unii si altii s-au trezit nitel mai devreme decat opozantii regimului de ultima generatie.

Eu cred ca e bine sa lasam generalismele si sa urmarim scopul final, acela de a scapa de Basescu si sleahta lui de pedelepre. Sa nu uitam ce reprezinta acestia si de ce sunt acestia in stare furt/minciuni/manipulari.

Cat timp nu sunt primite in PNL goarnele basiste sau tradatorii lui Stolo e de bine.

mircea spunea...

De cand a intrat in politica LO a fost un gica contra.
PNL a pierdut in 2006-2007 un numar de 18 deputati si 10 senatori, iar in legislatura actuala 13 deputati si 7 senatori.
Cei de la PDL si UNPR nu au avut un LO moralist si sunt (inca) bine mersi la Putere.

Ar mai fi ceva de spus, dar dupa alegerile locale.

radu spunea...

Eu ma tem ca LO este unul dintre cei cu care MRU negociaza pe sub masa. Sa dea Dumnezeu sa ma insel, dar daca e asa, sa nu ziceti ca nu v-am spus.

Lilick Auftakt spunea...

Nu, @radu, stati linistiti. Ludovic e OK.