14 apr. 2012

M-am saturat de minciuni!

Unul dintre motivele pentru care se spune ca Andrei Chiliman ar fi fost debarcat de la sefia PNL Bucuresti este cel ca ar fi sprijinit un candidat liberal (de la sectorul 2), in detrimentul altuia (de la sectorul 6). Va recomand insa sa ascultati, in filmuletul de mai jos, la minutele 02:15 si 06:44. Anul trecut, in septembrie, la intalnirea cu bloggerii liberali, Andrei Chiliman ne-a spus ca a recomandat in mod special conducerii partidului ca unul dintre sectoarele 3 sau 6, chiar ambele daca se poate, sa impuna prin negocieri candidati liberali in USL. In legatura cu sectorul 6 aducea chiar argumente in plus: Poteras e cel mai usor de batut.

Alte minciuni legate de Andrei Chiliman si de o presupusa "intelegere" pe sub masa cu PSD, pentru a le pasa sectorul 6, sunt de prisos. Ba chiar absurde, avand in vedere ca Andrei Chiliman nu e cunoscut drept cel mai bun prieten al pesedistilor. Exista de altfel si un document oficial care confirma recomandarea pentru sectoarele 3 si 6, aici. Singurii care sunt mandatati sa se inteleaga (sau nu) in legatura cu candidatii sectoarelor sunt Ponta si Antonescu. Nu e nimeni altcineva de vina ca nominalizarile se intind pana la calendele grecesti. Dar probabil cineva incearca sa gaseasca un tap ispasitor, in cazul in care, la sectorul 6, USL se va rupe, iar PSD si PNL vor candida separat. Se rupe, nu se rupe, asta e. Asta e forta de negociere a liderilor. Dar nu cred ca era nevoie ca, din cauza nepriceperii si orgoliilor unora, restul filialelor sa fie decapitate, distruse, demobilizate, iar Andrei Chiliman - singurul candidat liberal cu sanse sigure - denigrat si impins sa-si dea demisia!

25 de comentarii:

Anonim spunea...

Minciuna e ca aerul. Majoritatea o respira. Stii ca te minte, dar aprobi cu o miscare imperceptibila a capului. In alte cazuri, implori sa te minta. Daca cineva iti spune adevarul, te socheaza. Nu poti crede ca e sincer. O legatura intre Chiliman si PSD da bine. Stii ca nu e reala, dar iti place. Da o stare de beatitudine. "Daca si el face asta, ce aveti cu mine?" - NIMENI

mircea spunea...

mirko sunt....ne-angajat politic, dar crunt potrivnic chiorului&asociati !!!
intrebarea mea, lasand la o parte subiectul, este: ce vei face tu, lilick?

Anonim spunea...

nimic nou in strategia de denigrare a celor incomozi... ce ma bucura, insa, e ca voi - sau cel putin o parte dintre voi - n-ati dat dovada de obedienta si-ati stiut sa va aparati si punctul de vedere, si omul. asta e lucru mare!

Adrian Stoica spunea...

A spus-o Platon:
"Nimeni nu se interesează cât de cât de adevărul lucrurilor, ci numai de ceea ce poate convinge: acest ceva este verosimilul, singurul pe care trebuie să-l ai în vedere când îţi propui să vorbeşti potrivit regulilor artei. Ba chiar există cazuri când nu trebuie să relatezi lucrurile aşa cum s-au petrecut dacă acestea nu s-au petrecut în chip verosimil; fie că e vorba de acuzare sau de apărare, numai lucrurile verosimile trebuie aduse în discuţie. Şi, în orice împrejurare, oratorul trebuie să aibă în vedere numai verosimilul şi să nu-i pese câtuşi de puţin de adevăr. Căci verosimilul, străbătând discursul de la un cap la altul, e singurul din care se naşte o artă împlinită."
Asa ca, pana la urma, nici nu conteaza cine are dreptate ...
Scuza-mi indiscretia, dar, totusi, tot ce se intampla (in legatura cu Chiliman) e chiar o surpriza absoluta pentru tine? N-ai avut niciun indiciu ca s-ar putea intampla asa ceva?

Lilick Auftakt spunea...

Nimeni, o legatura intre Chiliman si PSD da bine? Wow!

@Mirko, trezim oamenii.

@Anonim, e bine sa fie corect. Nu ai treaba...

@Adrian Stoica, nu ca e surpriza absoluta, s-au primit amenintari, dar nu ma asteptam totusi. Stii, nu poti sa crezi pana ce nu vezi.

radu spunea...

Eu sper ca Andrei Chiliman sa ramana in PNL si sa recastige primaria sectorului 1. Liberalii pot obtine si primaria sectorului sase, sau macar ACD-ul prin Stefan Florescu, mai bine plasat decat Adi, pardon, Gabi Mutu. Gestionat inteligent de noi, conflictul din PNL l-ar putea face pe Chiliman sa obtina un procentaj si mai bun decat are acum, prin ruperea din voturile indecisilor si chiar ale lui Toader ala micu. De pe asemenea pozitii, le-ar putea bate obrazul dupa alegeri celor care l-au demis.
Pe mine ma amuza putzin agitatia pe care o fac pedeii telectuali cu Nicusor Dan, "candidatul societatii civile". E un teasing perfect pentru a masura care e potentialul de pornire, la Bucuresti, al unei viitoare miscari probasiste construite in jurul lui MRU. Asta mi se pare principala amenintare pe viitor, eu o iau foarte in serios si sper ca liberalii sa nu cada in asemenea capcane, care se vor inmulti pe viitor, se lucreaza din greu la ele in culise.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, nu lua in serios agitatia cu MRU. Niciodata nu au avut succes partidele de intelectuali, iar acum nici atat nu au. Si tine cont ca a fost testat si Baconschi, apoi i s-a dat un sut in fund. O sa il ia si MRU daca isi face partid. A propos, despre miscarea NR ai mai auzit ceva? Mai bine uitati-va catre PSD care da semne ca vrea sa trecem la sistem parlamentar.

ADRIAN spunea...

Terminati cu intoxicarile legate de Nicusor Dan. N-are nicio legatura cu PDL e chiar contra mafiilor PDL din CGMB! Il cunosc si imi asum ceea ce spun. NU cred ca este partid care sa considere ca "e de-al lui" asa cum nu este partid impotriva caruia sa nu fi avut cuvinte critice atunci cand partidul a gresit cu ceva fata de societate. Inclusiv in cazul dlui Chiliman - l-a si sprijinit si l-a si contrat in justitie in cauze diferite (vezi cazul Bordei versus cazul demolarilor din Kiseleff).

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, eu iti dau dreptate, dar sa nu exageram. Nicusor accepta sprijinul unor intelectuali din tabara basista.

radu spunea...

Asta cu sistemul parlamentar e o insinuare din discursul lui Nastase, pe care a preluat-o si a amplificat-o Cristian Preda pe blogul lui. As fi total de acord cu trecerea la o republica parlamentara (stiu ca asta nu i-ar prea placea lui Crin :), cu parlament bicameral si Senatul devenit Camera a Regiunilor. Astept insa o pozitie mai clara a PSD.

Ana Maria spunea...

Paste fericit!

Lilick Auftakt spunea...

@radu, da.

Un Paste fericit, Ana Maria!

ADRIAN spunea...

@Lilick: ce inseamna "accepta sprijinul unor intelectuali din tabara basista"? Ce ar trebui sa faca de fapt? E mai grav decat a accepta o candidatura din partea USL pentru un Valcov pana mai ieri autocarist sef pentru Basescu la Slatina !? Fata de Piedone care e candidat USL dar multumeste public lui Oprea si se pupa cu Udrea e ceva mai grav !? In sensul ca unul sau altul (gen Preda) l-ar aprecia si el nu-i da una peste bot pentru asta? Nu inteleg exact nuanta pacatului lui Nicusor care deriva din parerile altora despre el ?

Gondolin spunea...

http://yellowgondolin.wordpress.com/2012/04/14/si-liberalii-se-impusca-nu-i-asa/

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, nu e mai grav. Si e vorba si de bani. Dar repet, nu e mai grav deca exemplele pe care le aduci tu si care ma fac sa vomez.

Anonim spunea...

Paste Fericit, Lilick!

radu spunea...

Si pe mine multe ma fac sa vomez. Dar cel mai mult ma fac sa vomez basistii pe fatza sau cei mascati, inclusiv ND, pupilul GDS. Ii prefer la orice ora pe Oprescu si pe Piedone, cata vreme joaca in curtea noastra. Oricat m-ar indispune ce se intampla uneori in USL, prefer sa ma enervez dupa ce castigam alegerile, nu inainte, ca sa nu se bucure cei care viseaza la "unificarea dreptei" sub sceptrul avortonului antinational al lui basecu. Declar cu convingere ca prefer si o alianta cu Vadim sau DD, numai sa scapam de "proiectul basecu-MRU". Nu e (doar) o reactie viscerala, e o optiune asumata. Restul sunt orgolii marunte care fac jocurile adversarilor.

Lilick Auftakt spunea...

Un Paste fericit si tie, Domnule Nimeni!

@radu, multi despre care credem ca sunt in tabara noastra nu sunt. Un exemplu sigur-sigur: Piedone.

ADRIAN spunea...

@Radu: am mai spus asta dar o repet. Far a placere. Am votat Iliescu numai ca sa oprim ascensiunea lui Vadim. Am votat Poteras ca sa nu mai iasa Darabont - al lor si ca sa iasa al nostru. Am votat Basescu pentru ca sa nu iasa Nastase. Ba chiar m-am enervat acum 4 ani si am votat cu Pambuccian. Pana si asa mi-am luat teapa cand am vazut apoi motiunile de cenzura anti Bok.
Sunt prea batran pentru a ma multumi cu astfel de politica in care votez pe unul doar pentru ca SE DECLARA "in tabara noastra" si ca sa vad ca pe urma o ia razna si incalca reguli, proceduri, legi si bun simt. Nu-mi mai ajunge sa votez "proiecte" din astea. E posibil sa sufar de orgolii marunte sau poate imi dau seama ca viata trece, odata cu banii care sunt sifonati de cei pe care ii tot alegeri facand abstractii de semne marunte pe care le poti interpreta si altfel daca iti derulezi un pic memoria. Declaratiile sunt una si actiunile par a fi alta. Mie nu-mi place si nu mai vreau situatia asta.

radu spunea...

@Adrian, trebuie sa votam impotriva lor ca sa le fie teama ca le vine randul, unul cate unul. Daca nu votezi impotriva lor le faci jocurile, castiga si iti rad in nas. Nu zic, s-ar putea sa ai dreptatea ta, dar, vorba lui Luther, aici stau si nu pot altfel.
Indiferent pt. cine joaca Piedone, cata vreme formal joaca pt. USL si am de ales intre el si un pedist, il aleg pe Piedone, pt. ca in felul asta am sentimentul ca pedepsesc pedeul.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, dar nu e asa... Votandu-l pe Piedone votam PDL-ul, la fel cum am vota direct Sulfina.

ADRIAN spunea...

@Radu: Daca Poteras s-ar fi pocait odata cu Frunzovenescu si ar fi revenit (ar fi fost acceptat printr-o pornire diabolica in partid) iar PNL l-ar fi reconfirmat candidat crezi ca ar fi trebuit sa-l votez doar pentru ca a intrat in teren cu tricoul potrivit ??? Te inseli, astfel de mentalitati cred ca ne-au macinat in ultimii ani pentru ca am fost prizonierii nu atat al partidelor ci al modului obscur in care ni s-au aruncat candidatii in fata. Votati-l pe asta ca daca iese celalalt ati dat de dracu! Ei bine eu nu vreau sa ma mai las santajat. Am sa votez, CUM AR TREBUI SA FACA TOATA LUMEA, pe aceia care consider ca si merita, fata decare sa n-am indoieli. Daca la 6 pierde Rares Manescu cursa interna si USL il nominalizeaza pe Mutu de la PSD trebuie sa-l votez? Pai in urma cu 4 ani a fost ales parlamentar PDL in dauna lui Totti si a lui Liviu Jicman de la PNL. Este un dezertor ca si Frunzovenescu. Fireste, acum e cu tricou USL insa asa am ajuns? Sa-l votez pe un dezertor portocaliu?
Ei bine nu! Sa faca bine USL sa-si cantareasca bine actiunile politice, sa-si studieze bine obrazul pentru ca eu vreau victorie dar nu in orice conditii. Nu vreau o gasca in locul alteia, vreau, cum spuneam, ca decizia sa fie de jos in sus si nu invers ca acum. Despre asta este vorba si nu despre persoane in primul rand.

Lilick Auftakt spunea...

Sa stii Adrian ca si eu sunt de acord cu tine si vreau un alt mod de a face politica. Exact cum spui, de jos in sus. Iar dupa Paste, o sa revin ca sa va spun la ce m-am gandit.

Bogdan Xenopol spunea...

\Erai mai simpatica cand nu era liberala. Sau cel putin cand nu o declarai.
Acum incepe sa sune a flasneta de partid. Si pot intelege si activismul politic. Sunt oameni care cred sau care sunt platiti sa faca asa ceva. Si nu mi se pare ceva aiurea, e alegerea lor la urma urmei.
Ce mi se pare amuzanta este lupta interna in partide intre diferite personaje pentru diferite interese, mai mult sau mai putin legitime. Asta in timp ce javra ii calaraste pe rand sau la un loc.
SI probabil ca o sa mai calareasca ceva vreme. Si poate ca unii o si merita.
Problema majora este ca avem o conducere talhareasca si o opozitie cu eficienta zero.
In fine , nu cred ca intereseaza pe cineva ce am de spus asa ca ma opresc aici.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan Xenopol, sunt liberala din '90, chiar daca nu am votat mereu cu liberali. Am votat cu Ratiu in '90, cu Isarescu cand a fost candidat Stolojan din partea PNL...etc

De ce sa nu intereseze? Spune ce vrei.