29 apr. 2012

Spectacol grotesc, cu intelectuali basisti fugind cu scaunele lipite de funduri

"Premierul Emil Boc i-a eliberat din functie pe Marius Oprea si pe Dinu Zamfirescu, ambii membri PNL, de la conducerea IICCR, respectiv INMER, si a numit in fruntea noii structuri - IICCMER - pe Ioan Stanomir si Vladimir Tismaneanu." 


Stirea e din 2010, dar tin sa o reamintesc, pentru ca guvernarea portocalie a apus. Cu ocazia asta, sper ca Stanomir si Tismaneanu isi fac deja bagajele, iar Marius Oprea o sa fie repus in drepturi la Institutul pe care l-a infiintat si de unde a fost abuziv alungat. 


Tot pe tema asta, Alexandru Petria se intreaba daca si alti intelectuali, numiti de presedinte, mai au vreun strop de onoare, astfel incat sa nu ramana lipiti de scaune pana la demiterea lui Basescu. Eu zic ca nu au... Vor pleca doar cu scaunele atasate de funduri. Astept cu nerabdare acest spectacol grotesc, cu victimizari, lacrimi, telenovele, articole peste articole, tot tacamul.  

16 comentarii:

Garcia Muerte spunea...

Nu vor fi demisi, Lilick. Au inca un sprijin forte la Cotroceni si nu vor renunta de buna voie la scaune. Cel mult, Guvernul poate scade nivelul de alocari de la buget catre ICR, IICCMER si alte comitete si comitii conduse de catre oranjgutani. Basca poate asmuti Curtea de Conturi pe acolo, sa se arate cum si-au batut joc de banul public respectivele institutii. Dar asta e frectie...

Micawber spunea...

Probabil una din principalele linii de atac ale propagandei basiste va fi ca, vezi Doamne, comunistii si antireformistii s-au coalizat si au dat jos mandrete de guvern care facea si dregea, reforma statul etc.

Paradoxal, daca intelighentia basista se va zbate, se va zvarcoli si se va lupta va fi, daca se poate spune asa, un plus pentru ea. Ar fi, in orice caz, mult mai demn decat sa sara brusc cu osanale in tabara USL sau sa aplice tactica UNPR a 'stabilitatii'. Macar ar fi basisti pana la capat. Dar nu cred ca se poate conta pe asta :)

Lilick Auftakt spunea...

Garcia, La ICR guvernul nu-l poate schimba pe Patapievici, numit de presedintie, dar il poate demite pe Stanomir, numit de Boc.

Lilick Auftakt spunea...

Micawber, pai.. cu atat mai interesant sa ii vedem cum reactioneaza. :)

Lilick Auftakt spunea...

*Stanomir de la IICCMER, ca sa nu se inteleaga altceva.

radu spunea...

Deie Domnul sa fie usuiti toti! Dar, dar, dar! Abia la toamna li se va semna sentinta pupinbasistilor, daca USL va reusi sa mentina trendul si sa nu cada in capcanele Puterii!

Vali spunea...

Daaaa, si eu astept spectacolul grotesc al guvernarii USL si devoalarea incompetentei absoute a acestor eunuci politici. Va fi desigur greu sa guvernezi avand in spate "greaua mostenire"...

Astia de la USL mai bine ii lasau pe basisti sa-si rupa gatul definitiv in toamna. Dar se pare ca din nou setea de putere e mai puternica decat ratiunea(politica). S-au dus repede, ca vitele, la abatorul lui Basescu. Asa papagali mai rar domle.

Lilick Auftakt spunea...

Vali, cu Basescu mai exista o singura problema: daca va fi suspendat acum, repede, sau dupa alegeri.

radu spunea...

Dupa alegeri, daca USL nu performeaza si nu-si maximizeaza rezultatele electorale in urmatoarele 7 sau 5 luni, basecu va fi greu spre imposibil de suspendat. S-ar putea ca populatia sa se intoarca, daca nu la el, macar la MRU, varianta sa finutza pt. export. In orica caz, marinerul isi va fi securizat sfarsitul de mandat, ceea ce ar fi nasol.
Doar daca va fi atras intr-o ambuscada si suspendat acum ar fi palida sansa, dar si asa exista riscuri externe pe care nu stiu daca noul guvern si le va asuma (inclin sa cred ca nu).

Augustin Radescu spunea...

Lilick, Garcia
Eu zic ca gresiti! Daca Ponta ar vrea - si ar fi cazul sa vrea - ar da cu astia de pamint de nu s-ar vedea. Cum? Simplu: trimitind niste controale pentru a verifica modul in care s-a cheltuit banul public.

Mihai spunea...

Am o dilema legata de "carturarul nepereche". Daca demisionezi (de oriunde) trebuie sa predai. Mi se pare ca termenul de predare e de 15 zile. La securisti nu e valabil?

Lilick Auftakt spunea...

@Augustin, o idee buna!

@Mihai, hmm.

transildania spunea...

Sigur nu e acum prima prioritate, dar ma gandesc ca toti cei care tin de guvern vor zbura. Tismaneanu si Stanomir au zilele numarate la IICCMER si au exil in partidul Noua Republica, pot devenii vicepresedintii lui Neamtu.
Sa nu uitam si faptul ca atunci cand s-a facut unificarea institutlui pentru investigarea crimelor comunismului, (care-si facea treaba bine) si institutul domnului zamfirescu, pretextul a fost reducerea bugetului. Dupa unificare insa institutul lui stanomir si tismaneanu a primit un buget cu 255 mai bogat decat bugetele celor doua insitutii anterioare.
Este clar ca acolo s-au aruncat pe geam bani, pentru sinecuri, pentru decontari, pentru plata indirecta a propagandistilor puterii. Daca bugetul IICCMER va fi taiat nu e voie sa se interpereteze ca un atac la obiectul institutului. Se va putea face treaba buna si pe bugetul din 2008,cu alta conducere, fireste.

Lilick Auftakt spunea...

Noua Republica nu exista. E jucaria lui Neamtu, cotata la 0% in sondajele PDL. Practic procentul asta nu-i ajunge nici lui sa ia un mandat de deputat.

transildania spunea...

Stiam. Si de asta recomandam ironic sa mearga acolo :) E locul perfect pentru ei.

Crăciun Florin spunea...

Cel mai simplu. Desființarea celor două institute. Odată cu ele, desființarea unui număr imens de „institute și agenții” de interes național care tratează „apa de ploaie de impuritățile cosmice ale sistemului solar”. Acestea sunt găuri negre. Nu în sensul pozitiv, care ar duce la renaștere, ci în sensul negativ, al dezmățului.