10 oct. 2012

Intelectualii si politica. Din vitrina, retrasi in depozit.

"Profesorul universitar Ioan Stanomir a fost scos de pe lista de propuneri înaintate de PDL și înlocuit cu Ada Meseșan. Potrivit unor surse din PDL, această decizie a fost votată luni de conducerea acestui partid, pe motiv că Meseșan „a luptat” pentru PDL. Stanomir a condus comisia prezidențială pentru modificarea Constituției, precum și institutul pentru condamnarea crimelor comunismului. La începutul verii, când USL a anunțat că nu va permite PDL să ocupe nici un loc în CA-ul Tvr, tot Stanomir era susținut de democrat-liberali. Acum, când s-a ajuns ca PDL să-și poată ocupa locurile în conducerea televiziunii publice, Stanomir a fost retras peste noapte." - Evenimentul Zilei


Cand am citit cum s-au descotorosit pedelistii de Stanomir ca de o masea stricata, mi-am adus aminte ce scriam in 2009 despre "Intelectualii de vitina". Totul era previzibil, doar ei sunt acum socati. Cum socat e probabil si Sever Voinescu care se pare ca renunta la politica si nu va mai avea un nou mandat. Cum nici Toader Paleologu nu se simte prea bine, marginalizat in partid. Si nici altii. S-au folosit de ei si acum le intorc spatele. Oare ce au crezut? Situatia insa nu e particulara, doar in cazul PDL. Asa se intampla in orice partid. Daniel Barbu o numeste cecitate intelectuala. Si, desi imi doresc sa il vad candidat, sper sa nu se fi imbolnavit, subit, si dansul de ea. 

Update: Ca o completare, cititi postarea Marietei. E vorba de Baconschi si de faptul ca, pentru slugarnicia sa, a primit "cadou" un colegiu neeligibil. 

9 comentarii:

Micawber spunea...

Intreaga aceasta paradigma, cu "intelectuali" si restul lumii (care, eventual, trebuie luminat si indrumat de cei dintai) e desueta si tine mai degraba de secolul al XIX-lea decat de zilele noastre. Cam acelasi lucru l-as putea spune si despre modelul in care acelasi "intelectual" e sedus/folosit/abandonat de politician.

Oare cand vom putea depasi acest mod de gandire premodern?

radu spunea...

Deh, asa e daca omul are fobie de avion. Cu bolnavii psihic nu faci treaba. Si-asa saracul era doar o marioneta credincioasa cauzei. :)
De Pitzinacu chiar imi pare rau, Kotoa poa sa se duca invartindu-se.
PNL sta inca bine, cu Daniel Barbu si Vlad Nistor. Putea fi si mai rau.

Lilick Auftakt spunea...

Micawber, o fi gandire premoderna, dar functioneaza inca. Iti garantez ca partidele, atunci cand isi fac socotelile pentru alegeri, au o serie de intelectuali pe care ii folosesc chiar in scopul asta: pentru a convinge alti intelectuali sa ii voteze.

Lilick Auftakt spunea...

Nu, PNL nu sta bine la capitolul asta, Radu. Sta mai rau si decat PSD.

dielis spunea...

Suntem din nou un popor de lasi si iubitori de compromisuri numai pentru ca au rasarit iarasi dintre noi si s-au catarat pe capetele noastre niste hidosenii de politicieni fara coloana vertebrala si fara Dumnezeu, coborati parca din norul acela cleios care ne-a intunecat mintile in trecutul comunisto-paranoic si de care ni s-a parut ca am scapat. Nu mai suntem urmasii eroilor daci care au tinut piept barbarilor si care au contribuit atat de semnificativ la civilizatia europeana?

Shadow spunea...

@Lilick

hai ca m-am enervat. Ce kilu' meu face antonescu cu becacali? Ce sa mai vb de "intelectuali" de la altii cand pnl-ul ne tranteste niste "intelectuali" de moare "calu'".

Scuza-mi limbajul ca nu pe tine m-am enervat.

Lilick Auftakt spunea...

Shadow, nu pot sa spun public ce face.

mac gregor spunea...

Bai, va felicit pentru numirea lui Becali pe listele PNL. Este exact ceea ce meritati de la omul pe care l-ati purtat pe brate.

Lilick Auftakt spunea...

L-am preluat de la voi. Ce, sunteti invidiosi?