27 ian. 2013

Despre un drept pe care nu ni l-am castigat nici astazi

Marturie: "Am fost dus la securitatea din Timişoara, unde am intrat în conflict cu anchetatorul, care nu voia să inclu­dă în declaraţie anumite acuzaţii aduse de mine regi­mului. Eu am refuzat cu hotărîre să semnez declaraţia şi i-am spus că nu o voi semna, cu riscul de a fi ucis. Anchetatorul a chemat pe procuror, care mi-a pro­pus să ataşez un memoriu la declaraţie. Am acceptat această soluţie. Voi da un citat exact din acest memoriu: „Guvernul actual din R.P.R. afirmă că am trecut fraudulos frontiera. El vede paiul din ochiul meu, dar nu vede bârna din ochiul său. El uită ceea ce poporul român nu a uitat: că s'a instaurat în mod fraudulos la conducere, falsificând pe faţă rezultatul alegerilor din 19 Noiembrie 1946, iar de atunci răpind poporului român dreptul de a-şi alege forma de guvernământ şi sistemul economic care-i con­vin, în lumina acestui simplu şi crud adevăr, este evi­dent pentru oricine că legile actuale din R.P.R. nu au autoritatea morală necesară pentru a fi respectate". La proces, la ultimul cuvânt, am acuzat regimul că nu respectă drepturile omului. Mi s'a dat pe loc pedeap­sa maximă: zece ani."  


Remus Radina, "Testamentul din morgă" - http://www.procesulcomunismului.com 

"Mă înclin înaintea curajului lui Remus Radina şi-l invidiez de a fi îndrăznit totul." - Eugen Ionesco

9 comentarii:

Ene St. Mihai spunea...

corect!

berenger spunea...

500000 de semnaturi, lilick. unde semnez (in iasi)?

Lilick Auftakt spunea...

Momentan se organizeaza Cluburi Monarhiste in fiecare judet, sau filiale ANRM. Si la Iasi, desigur. Nu stiu momentan o adresa de acolo, dar daca aflu iti spun. Intra si pe blogul Alinei Gorghiu care a pus o intrebare legata de schimbarea Constitutiei.

Stoica Rodica spunea...

Abdicarea sub presiune a Regelui Mihai I sub imperiul ocupantilor si al acolitilor criminali din tara a suspendat brutal dreptul la viitorul firesc al Romaniei.
Am trait acele zile ale fraudarii pe fata a alegerilor din 19 noiembrie 1946.Desi copil, imi amintesc ca "soarele" insemnul noilor stapani era mazgalit pe toate gardurile si pe toti peretii!dar,nu i-a votat nimeni.In randurile populatiei domnea teroarea.Taranistii au fost votati in proportie de 90%.Bolsevicii au falsificat alegerile simplu:au inversat rezultatul in favoarea lor.Stupoare generala dar, masura lor a ramas definitiva si am ramas pe cap cu ei pana in ziua de astazi.
Ei se simt pretutindeni.
La 30 Dec 47,Regele a abdicat fortat ,de fapt ,actul este nul de drept.
S-a proclamat republica fara a exista cvorum in parlament si fara a fi consultat poporul prin referendum.De atunci si pana astazi Regele Mihai este batjocorit si umilit continuu din 47 si pana astazi de aceleas forte.
Adevarul istoric a fost ascuns si o alta istorie scarnava a luat locul istoriei noastre glorioase.
Onoare luptatorilor patriei pentru adevar!
Sus Monarhia cea dreapta!
Sus Patria!
Traiasca Regele Mihai,suveranul cel mai admirat din lume!
Prin tine,tot inainte popor roman!

Anonim spunea...

Bine, bine, toate bune și frumoase, dar Crin se vrea președinte cât mai repede. Ce facem?
Anonymus Magnus

Anonim spunea...

Ba și dl. Tăriceanu s-a scăpat azi că nu exclude o eventuală candidatură personală la președinție. Păi, dacă PNL, partidul Brătienilor făuritori de Regat, a virat-o clar spre republică, orice discuții contrare par superflue. Sau nu?
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Anonymus Magnus, pai ce sa zic? Sa le fie rusine tuturor penelistilor care vorbesc despre prezidentialism. Si-au tradat principiile, valorile, tot. In fond ce e basismul altceva decat prezidentialism? Nu impotriva lucrului asta ne-am luptat?

berenger spunea...

nu, lilick, n-ai inteles. ce sugeram eu e altceva: faptul ca, dincolo de nivelul declarativ, nu faceti nimic. vreau sa fiu oprit pe strada de activisti care sa ma puna sa semnez, vreau sa fiu oprit sa mi se explice, vreau sa fiu convins sa ma inplic pentru asa ceva, vreau sa-mi fie scos din cap ca recenta crestere a discursului despre monarhie nu reprezinta decat o reactie pasagera la incompetenta actualilor si e expresia nevoii unui tatuc, vreau sa aduceti argumente credibile ca persoana x, in calitate de monarh, ar fi in stare sa implineasca dezideratele teoretice, ca poate asigura echilibrul, decenta si impartialitatea atat de necesare politicii romanesti...

Lilick Auftakt spunea...

@Berenger, pai si eu asta spun. Ca monarhistii se organizeaza de-abia acum la nivelul judetelor, pe model de partid, dar nu va exista un partid monarhist ci asociatie nationala. Nu stiu exact stadiul in care s-a ajuns la Iasi, dar o sa te anunt daca aflu.