5 sept. 2014

Puroiul ideologic

Asa arata (ca in poza de mai jos gasita pe ziare.com), concentrat, puroiul ideologic acumulat in Occident. Nu e reuniune internationala la care sa nu se inflameze, sa nu tulbure, asa cum se intampla si la acest Summit NATO. 

Tiermondisti, pro-palestinieni, pro-Hammas, pro-ISIS, anti-semiti, maoisti, anti-globalisti, che-guevaristi, marxisti reziduali, ecologisti, promoscoviti, pro-LGBT, feministe, anarhisti, "pacifisti", anarho-sindicalisti, ocuppy orice, ceva acolo... Vreo 30 de specii cu totul... Le vedeti bastile rosii, esarfele arabesti, mastile anonymous. Ce melanj infect! Si nu traiesc rau deloc: sunt bine sponsorizati ori de Moscova, ori de sauditi... 


Citeam zilele trecute, pe un site, despre primul ziarist american despre care se spune ca ar fi fost decapitat de ISIL. Se pare ca nu era tocmai ziarist, ci chiar un activist, un suporter infocat al teroristilor in Siria. Deci unul dintre cei care puteau fi surprinsi in fotografie. I-a sustinut pe teroristi pana a platit cu capul. Poate nu ar fi rau daca, macar cativa dintre cei din speciile enumerate mai sus, ar da putin mai des cu nasul de cei pe care ii sustin cu inflacarare. Daca ar incerca sa traiasca putin printre ei, cu ei. Riscul sa se intoarca mai scurti cu un cap e mare, dar vazand asta, restul poate s-ar mai potoli. 






10 comentarii:

Shadow spunea...

@lilick
Despre ziarist. El sustinea pe "rebelii sirieni" care erau sustinuti si cu arme si cu materiale de catre SUA, UE, Israel, etc.

Stii "aia rai" erau oamenii lui bashar. Asa sustinea "puroiul ideologic" care se revarsa din "media generala".

In acele momente in care prea sustinutii "rebeli sirieni" omorau in stanga si in dreapta pe cine prindeau, mai ales pe crestinii din Siria nu aparea in presa aproape nimic de aceste crime.

Cum nimeni nu auzea strigatul crestinilor sirieni pt ca "revolutia oranj" era in toi acestia au trebuit sa se protejeze singuri. Si cine le-a dat arme sa o faca? "criminalul" de bashar.

Azi au o "superfrumusete" de stat islamic care nu glumeste deloc, care a pus mana pe ceva miliarde de la bancile din mossul si care fata de alte miscari teroriste este foarte bine organizat.

Era tare rau cu saddam. Azi e "superbine".

PS. Puroiul ideologic este cel pe care l-am exemplificat eu mai sus. Nu idealistii lunatici si ecologistii talibani care vin la orice G8, G20, sumituri nato, etc.

Lilick Auftakt spunea...

Da, au fost erori imense, dar eu ma refeream strict la ideologiile criminale si cum lucreaza ele mai ales pe timp de pace, in Occident. Unii sunt lunatici, altii cu tinte si mize clare, bine platiti.

Shadow spunea...

@lilick
puroiul ideologic este in legatura stricta "actiune - reactiune".

Era puroi si manipulare cand absolut toata media occidentala sustinea actiuni aberante este si acum cand lunaticii in general si "platitii" in particular (mult mai putini) il sustin azi. retelele subversive versus retelele traditionale.

Din cercul asta vicios se iese doar prin recunoasteres erorilor si prinderea masurilor normale.

Un exemplu care nu cred ca o sa-ti placa. In lungul timpului au existat si alte "puroaie ideologice". Au existat french fries versus liberty fries, aparitia dusmanilor francezi pe vremea aia in filmele de la holywood, etc. Masina de propaganda occidentala este bine rodata. Azi se intampla acelasi lucru cu problemele din ucraina.
Si se merge tot pe drumul manipularii.

Si asta pt ca printre decidenti nu a fost unul care sa dea public tampeniile echipelor lui catherine ashton. Le-au luat apararea pt ca fac parte din "establishment".

Radicalizarea Rusiei si in mod direct a lui putin duce spre un nou razboi rece si mai agresiv celui anterior.

Mentalitatea ucraineana ca si mentalitatile kosovara sau bosniaca sau croata sau chiar turca sunt departe de le face acceptabile mentalitatii europene.

Simpla lor "integrare" nu va schimba nimic, conflictele s-au si se cronicizeaza.

Ipocrizia si interesul statal rules.

Adrian Stoica spunea...

Și nu e distractiv?

Anonim spunea...

Lilick se referă la ”ideologiile criminale.
Shadow vorbește de ”interesele criminale”.
Cum o dai, tot la crime ajungi. Politica internatională tinde să devină, pe față, o variantă de asasinat.

Lilick Auftakt spunea...

Ce-o fi distractiv in asta...


Anonim, da, ai precizat bine. :)

Petrini spunea...

Wow, just wow! Ce transformare! Bine, semanale erau de mai demult. Dar totusi parca atunci nu citai mizerii din presa de extrema dreapta.

M-am delectat cu un articol despre musumanii radicali de pe site: cica se duc in Irak sa omoare crestini, kurzi, shiiti, fiindca asa le spune cartea lor. Pai shiitii nu sunt tot musulmani, cu aceeasi carte? Dar Kurzii, nu tot musulmani in majoritate? Ba chiar suniti?

Ai citit tweeturile la care se refera articolul? Unde ai vazut tu ca jurnalistul ala incuraja jihadistii?

In rest vorbiti ca sa va aflati in treaba, si tu si shadow. Cica rebelii sirieni erau sustinuti cu arme de US. Pai tocmai ca nu erau, fiindca nimeni nu a vrut sa inarmeze grupuri despre care se stia prea putin. Si de-aia i-au ras ISIS pe toti pe-acolo, de bine inarmati ce erau ceilalti, nu?

Mda...

Lilick Auftakt spunea...

Petrini, poate tu citesti prea multe publicatii de extrema stanga. Din tweeturi se intelege ca era un activist, plus ca am mai citit si alte argumente plin alte parti.

Anonim spunea...

@Lilick, am intrat pe blogul tau la o trimitere a doamnei DP de pe blogul dnului Tudoran. Desi poate te contrariaza, este util sa spun de la inceput ca traiesc de aproape 15 ani intr-o comunitate de arabi crestini si sunniti din nordul statului Israel. Iti marturisesc ca titlul m-a impresionat neplacut. Nu este chiar atit de simplu. Pro statul islamic nu cred ca demonstreaza nimeni. Este o aberatie. Aceasta facatura numita stat islamic face cel mai mare rau tocmai arabilor sunniti din zona. Pentru ca nu le reprezinta interesele si aspiratiile. Practic revolta sirienilor bastinasi a fost confiscata, compromisa si denaturata de acest grup infim de mercenari care probabil au si probleme psihice, cei care au facut crimele cele mai groaznice venind chiar din Europa, tot felul de frustrati. Sa ne uitam prima data la datele demografice ale Siriei. Populatia sunnita este majoritara, mergind spre 70%, secta alawita vreo 10%, crestini aproape 10% si alte minoritati - druzi, evrei, kurzi etc. De 60 de ani conduce prin teroare intr-un regim dictatorial si corupt secta alawita si familia Assad. Poate pentru occidentali era ok, dintr-o scurta vacanta in Siria anilor trecuti veneai cu impresia ca Siria se deschide spre democratie. Dar nu era chiar asa. Toate pirghiile politice si economice erau in mina familiei dictatoare. In permanenta au fost sustinuti de rusi care au interese strategice si economice mari in zona. Sunnitii concentrati in zone mai sarace s-au revoltat pe modelul "primaverii arabe" dar aici fiind bastion rusesc a inceput sa functioneze foarte eficient represiunea si scenariile. Practic vedem bilantul pierderilor in rindul sunnitilor - 6 milioane de oameni neutralizati, dislocati de pe pamintul lor si nevoiti sa ia calea pribegiei in conditii greu de indurat, mare parte in tabere improvizate si aproape 200.000 de morti.Este o tragedie umanitara care vad ca nu prea impresioneaza. Deja daca tot este la moda sa fim cinici poate ca si depaseste tragedia palestinienilor, care vad ca tot asa este expediata si tratata cu dispret. Da, sint oameni modesti care nu au abilitatea sa isi sustina cauza atit de inspirat cum o fac altii, dar nu cred ca pentru faptul ca sint "altfel" trebuie dispretuiti.
Sper sa nu fiu inteleasa gresit. Trist este ca mobilul conflictelor din Siria se poate sa fie al naibii de pragmatic, anume resursele din zona.

Lilick Auftakt spunea...

Pai nu imi spui nimic nou. Si "luptatorii" pentru "cauza" homosexualilor, care sunt hetero, fac de fapt rau homosexualilor, si asa mai departe. Lupta ideologica e cel mai mare rau.