20 mai 2008

A fost Coposu..



In febra alegerilor, astazi, printre politicienii fara niciun Dumnezeu, se impune inca imaginea celui pe care multi l-am iubit pentru ca a reprezentat cea mai mare speranta dupa 1989: Corneliu Coposu (20 mai 1914-11 nov. 1995).
Cine mai are insa timp sa-l comemoreze? Bineinteles ca Roxana Iordache nu l-a uitat. Copilul lui de suflet, ziarista preferata..cea pe care cei multi din Piata Universitatii o asteptau ca pe o gura de oxigen pentru a mai afla cate ceva despre Corneliu Coposu, e singura care aseaza cateva cuvinte spre amintirea lui.
"După ce s-a dus, (de)căderea politică şi morală a fost cu atât mai dramatică, cu cât standardele lui au fost mai înalte. Coposu e de vină că a ridicat mult prea sus ştacheta."
Roxana tin minte ca a purtat doliu timp indelungat dupa ce s-a stins Seniorul. Ar trebui azi cu totii sa purtam doliu dupa el, si dupa valorile pe care a incercat sa le impuna in politica, noi, cei pentru care stacheta nu a fost prea sus. Dar cati mai suntem?

2 comentarii:

Anonim spunea...

"[...]imaginea celui pe care multi l-am iubit pentru ca a reprezentat cea mai mare speranta dupa 1989: Corneliu Coposu"

Din nefericire, continuatorii celui pe care multi l-am iubit,Ciorbea, Muresan, Remes,s.a. au reusit performanta sa ingroape orice speranta!

Lilick Auftakt spunea...

@anonim

Da, cot la cot cu Basescu si PD, cei care alaturi de PSD au "ajutat" PNTCD sa cada in groapa.