23 oct. 2009

Basescu: populism pe spinarea Armatei


De ziua Armatei, Traian Basescu a apasat pedala populismului pana la fund. Iata cateva citate de pe ziare.com:

"Traiti cu tricolorul in suflet, cu simbolurile tarii in suflet. Asa ati fost educati si asa o sa muriti. Este un sentiment pe care il cunosc si il impartasesc. Pentru ceea ce ati facut cat ati fost activi si pentru ceea ce faceti acum, doresc sa va asigur de tot respectul si dragostea mea.” - De aici deducem ca Traian Basescu a trait pana acum cu tricolorul in suflet; in sufletul sau larg gasindu-si culcusul si alte simboluri ale tarii, inca nementionate. In sufletul presedintelui s-a cam facut aglomeratie, asa ca n-au mai apucat sa intre acolo nici flota, nici Bucurestiul, nici mogulii, cainii maidanezi, chioscarii sau autostrazile. Dar sa continuam:

“As vrea sa va dau semnalul de optimism si va asigur ca Romania de acum nu este asa cum era acum cinci ani si nici nu suntem in stadiul din 1998 cand nu puteam sa platim salariile si pensiile. Suntem acum in stadiul in care imprumutam bani, dar facem asta ca sa nu afectam rezerva Bancii Nationale care este acum de 26 - 27 de miliarde de euro", a declarat seful statului. - Ceea ce uita presedintele sa spuna este ca in 1998 dansul era... membru al Guvernului. Si nu parea deloc ingrijorat pe atunci de pensii si salarii, nestiind cum sa loveasca mai bine Guvernul din chiar interiorul acestuia.

Traian Basescu a mai tinut sa aminteasca si ca el a fost numit colonel in rezerva si asa a ajuns sa fie egal in grad cu tatal sau, iar acesta si-a vazut visul cu ochii. Ceea ce uita presedintele sa spuna este ca tatal sau era colonel de... militie. In rest se para ca ambii, tata si fiu, au ceva cu visele si cu ochii...

"Avansarile sunt un semn de respect pentru activitatea trecuta, dar si pentru implicarea organizatiilor in rezerva si in retragere. Este semnul parteneriatului pe care armata activa il are cu ofiterii in rezerva si retragere. Ofiterii in rezerva chiar sunt o parte a armatei, care in orice moment poate deveni activa si utila nevoilor de aparare a tarii, dar mai mult decat de nevoile militare cred ca exista nevoia de a vorbi mai mult despre armata, despre traditiile ei si despre patriotismul pe care militarii il au", a mai declarat Traian Basescu.

Ultimele avansari in grad au fost pe masura! Trei generali au primit ieri o stea in plus, toti pentru meritul de a fi “defectat” din PSD si de a fi trecut la PD-L: Anghel Iordanescu, Gabriel Oprea si primarul sectorului 2, Neculai Ontanu. Oamenii au devenit intr-adevar activi, dar nu “in orice moment”, ci intr-un moment foarte bine ales...

"Cand s-a pus problema incheierii misiunii armatei in Irak, eu am fost de parere ca militarii care au servit trebuie sa se intoarca acasa pe sub Arcul de Triumf. Prin acest gest armata si-a recastigat definitiv dreptul de a fi parte a constructiei moderne a Romaniei. A fost o misiune grea, indeplinita de 8.500 de militari, timp de 6 ani” a mai spus Basescu. – Din nou presedintele uita ceva: Ion Iliescu si Adrian Nastase au trimis trupele romane in Irak si Afganistan, asa ca meritul nu-i apartine lui Basescu in nici un fel. Armata romana a fost si mai este prezenta si in fosta Iugoslavie, in Bosnia-Hertegovina si Kosovo, si a mai luptat, in deceniul trecut, si in Angola.

Cat despre Eba, care imbraca uniforma armatei romane si se folosea de aceasta in campania electorala, ce sa mai zici? Fiica presedintelui isi asorta camasa si bocancii cu geanta Gucci, in timp ce adevaratii soldati patau cu sangele lor respectiva uniforma...

5 comentarii:

gugu spunea...

Deci, cum ar veni, Base le-a mai dat o stea pentru ca au schimbat tabara. Cum se cheama treaba asta in armata? Nu cumva dezertare?

Liviu spunea...

Mi se pare firesc ca 'tradatorii' sa fie recompensati. Pai altfel de ce ar mai fi tradat? Ca doar nu-s fraieri, ca de convingeri nu putem vorbi, oricum :)

Lulutza spunea...

In ce-l priveste pe colonelul(r) Traian Basescu, in sufletul lui traieste doar un tricolor... portocaliu!

Iar bunul-simt si respectul basescian se manifesta exclusiv cu dezertorii, fie ei generali de armata sau "civili", (inca) infiltrati prin celelalte partide, altele decit cel de uz personal, supraalimentat ca broasca din poveste. Cu traseisti "necomestibili" din toate partidele posibile, care acum se clameaza a fi singurii "buni romani", adevaratii si unicii patrioti! Negind
unei majoritati de 65% de parlamentari si alegatori ai acestora dreptul elementar, consfiintit si prin Constitutie, la pluralism politic, la opinie! Asta-i "reforma si modernizare" a Romaniei??? Mie-mi pute doar a... nutzizare, ebizare sau, pe sleau, lobotomizare "neinvaziva" a romanilor!

Probabil ca portocaliul colonel T.Basescu viseaza deja la ziua in care va fi avansat general (r?) de vreun succesor al lui la "cirma" institutiei prezidentiale. Poate chiar de catre blonda lui preferata sau... Ebutza lu' taticu'... N-are decit sa viseze la ce si cine pohteste, chiar si in versuri! Vise de mahmureala, care dau dureri de cap preopinentilor "visatori"...

Claudia Muresan spunea...

mie mi-e lehamite...haul nesimtirii si al...nu stiu, al raului, e totalmente fara fund. ce sa zic, daca voi, my friends, spuneti ca se termina anul asta, ca mai trebuie sa auzim scirbosenii si enormitati dinastea doar pina dupa alegeri, mi-ar placea sa va cred. Daca nu, nu stiu...vedem atunci. As vrea niste cuvinte de incurajare de la oameni lucizi.

Cristina spunea...

Marcus scria foarte bine pe blogul lui ca matrozul nesimtit jigneste Armata cu gestul asta.Ma raliez opiniei lui, si opiniei tale, e de-a dreptul scarboasa pomana asta cu stele facuta unor pupincuristi, in conditiile in care noua ne mor oamenii in Afganistan si Irak si ii avansam in grad doar post-mortem.
E totusi prea mult sa-ti bati joc pana si de morti!!