3 oct. 2009

Memento

1. Mi-am adus aminte de ceva... Acum vreo doua luni, Mircea Dinescu era pe cale sa faca o dezvaluire in direct in emisiunea lui Stelian Tanase. Dar s-a oprit. Era vorba despre felul cum a obtinut Traian Basescu brevetul de navigator. A promis insa ca va continua dezvaluirile in campanie... Chiar sunt curioasa.

2. Tot din aduceri aminte... Am cautat o declaratie facuta de Traian Basescu la lansarea volumului de marturii despre perioada comunista scris de Ticu Dumitrescu. Ataca problema nepotismului, sau, mai exact, era deranjat de declaratiile publice ale odraslelor fostilor comunisti. Iata: „În momentul de faţă, mai vedem, poate e greşit spus reziduuri, îi vedem pe băiatul lui Mizil, pe nepotul nu ştiu cui, pe băiatul nu ştiu cui, pe toate televiziunile. Marea lor problemă este că nu au un sistem cu instituţii care să îi susţină. Marea putere e că pun articole...“. Sa tinem minte.

3. Si, sa nu uit... Cititi va rog interviul acordat de Emil Constantinescu Jurnalului National. Foarte interesante dezvaluirile despre "Dosarul Flota"

3 comentarii:

Pro DOC spunea...

Am fugit de partidul-stat al lui Nastase si am dat de... tatane-sau, adica de presedintele-stat, Traian Basescu. Exact ca intr-o zicere populara. Totul este sa nu sa ramanem blocati in... puţ!

Anonim spunea...

Nu te supara, stiu ca par Gicacontra dar... pana acum au dormit?

Ar fi chiar amuzanta, daca nu ar fi chiar tragica, iluzia democratilor de orice fel ca s-ar putea pune bine cu fortele securisto-comuniste-mafiote si ar putea convietui.
Libertatea si corectitudinea inca isi cer scuze ca au intrat in Romania.

Pro DOC spunea...

O fugara privire comparativa

In martie 2009, parlamentul azer a votat limitatrea mandatului prezidential de la sapte la 5 ani.

In 2007, Turcia a redus mandatul prezidential de la sapte la cinci ani.

In 2000, parlamentul din Chile a aprobat reducerea mandatului prezidential de la sapte la cinci ani.

DAR, la 30 Decembrie 2008, premierul rus Dmitri Medvedev a semnat reforma constitutiala care a prelungit mandatul prezidential de la patru la sase ani! "Reforma" din Rusia constituie totusi o solutie de compromis, din moment ce Putin ceruse prelungirea mandatului prezidential la exact… sapte ani.