20 feb. 2011

Contratenor

Ieri si azi, cautatori de contratenori (!) mi-au invadat blogul. Habar n-am avut de ce au intrat cu sutele pe aceasta cautare, "contratenor", scris si asa si in alte feluri, care de care mai amuzante. M-am tot intrebat o vreme cum de au devenit romanii asa interesati, pana ce am citit la Cosmin Prelipceanu pe facebook: "Baiatul de 15 ani din Bacau, care a facut senzatie la Pro, mi-a adus aminte de o voce divina. V-o ofer(...)" Si atasa un link catre YouTube, Philippe Jaroussky - Vivaldi aria, un contratenor despre care am mai scris pe vremuri si eu. Am vazut mai apoi despre ce era de fapt vorba: a debutat o emisiune de divertisment cu audienta imensa la Pro TV, un fel de America's Got Talent, unde un tanar de 15 ani se pare ca a facut furori. Nu comentez nimic despre tanar sau despre emisiune, din moment ce nu am urmarit, dar intr-un fel ma bucur ca romanii sunt interesati si de contratenori, chiar daca prin intermediul divertismentului... Si, daca tot vad ca mai intra lumea sa caute, ma gandesc sa postez un clip cu vocea unui alt contratenor, Andreas Scholl, interpretand Bach:

12 comentarii:

Rasputin spunea...

Si Vitas.
Dragu' de el.
Una din cele mai scumpe voci de contratenor din Rusia.

Lilick Auftakt spunea...

Rasputin, l-am vazut si pe Vitas in Romania. Iti spun drept ca am fost dezamagita. E un contratenor... de show. Vocea lui nu e nici pe departe ceea ce pare.

Rasputin spunea...

In perioada "digitala" multe imagini si voci sunt contrafacute.
"Natura e inselatoare - spuse un arici coborand de pe un cactus."

(Oricum, multumesc pentru informatie!)

Lilick Auftakt spunea...

Cu placere. Da, despre asta e vorba. :)

atreides spunea...

Mie cel mai mult imi plac vocile CONTRABASISTILOR :)

Lilick Auftakt spunea...

Daaaaa! :))) Si mie!

Vania spunea...

Jarrousky mi-a fost de mare folos, că aşa l-am descoperit pe Monteverdi. Înainte socoteam apriori că-i vetust, dată fiind perioada în care a trăit.

La Vitas nu m-am îndulcit niciodată.

Lilick Auftakt spunea...

@Vania, perfect. La Monteverdi cauta-l si pe Marco Beasley. O alta viziune...

Basarica spunea...

romanii cauta orice care e cu contra in fata. Pentru ca orice roman este un Gica contra. Contra Gica, contratenor, contra coruptiei, contra opozitiei.. orice. Contra sa fie

Lilick Auftakt spunea...

Basarica, haha, cred ca acum inteleg exact. Sa stii ca asta e motivul cautarilor. Romanii vor sa fie contra cuiva si au mai gasit o tinta. :))))

Anonim spunea...

Romanii au talent, dar nu au guvernanti.
Stie cineva de o contrasoprana?

Lilick Auftakt spunea...

Nuuu, dar o inventam daca e nevoie. Alba ca Zapada contrasoprana! :))