9 feb. 2011

PDL: il spalam sau facem altul?

Se pare ca sfatuitorii presedintelui s-au hotarat: vor face altul. Care e miza? O sugereaza platforma Blogary, apropiata presedintiei, intr-un comentariu despre noul partid:

"Bleen
02/08/2011 at 11:21 am
Şanse să cîştige alegerile sînt însă miza nu e cîştigarea alegerilor în 2012, miza e mult mai mare. Apariţia unui nou partid ar scoate PDL de pe scena politică."

Si sa-i vedeti pe pedelistii vopsiti cum vor ataca PDL-ul. Si sa-i vedeti ce revolutionari vor fi... Si da-i, si lupta! Ultima gaselnita lazaroaie pentru prostirea romanilor... Pe aceeasi tema scrie si Inpolitics, care se intreaba daca liderul Albei ca Zapada va fi directorul SIE, Mihai Razvan Ungureanu. Ha!

31 de comentarii:

ADRIAN spunea...

un nou partid "pe mana dreapta" banuiesc :)))
"bleen" imi trezeste oarece senzatii sinistre in memorie ... cineva semna asa pe la comentariile de Cotidianul si nu cred ca imi placea. asa e? si, pana la urma cine e? cineva remarcabil?

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, da, el e. Remarcabil? Un vanzator de usi de garaj, actualmente somer, asiprant de sinecuri la curtea lui Zeus. :)

Augustin spunea...

E un scenariu cam S.F., din cel putin 2 motive:
1) acei multi din PDL care s-ar simti impinsi spre groapa de gunoi a istoriei ar putea decide sa sprijine USL-ul cu voturile lor (inclusiv pentru suspendare)
2) unii dintre ei STIU MULTE! Si daca vor incepe sa dea pe goarna ...
Solutia cu spalatul pare a fi mai realista. Si, de fapt, filmul de lung-metraj artistic "A(uto)buzurile", urmat de seria a 2-a "Elicopterurile", par sa confirme teza "Spalatului". Vom vedea ...

radu spunea...

Lilick, fii cu ochii-n paispe pe doi tipi din blogroll, fani ai Monicai Macovei si servanti mai noi sau mai vechi ai lui basecu: niku electricu cel haios si Mihai Gotiu. Ii stiu pe-alde asta mai ceva ca pe propriile buzunare, le-am rezolvat demult ecuatia. Atat am avut sa spun, deocamdata.

Anonim spunea...

Hahaha, ar fi aproape amuzant daca nu ar fi sinistru: cu BUBA in Alba ca Zapada si cu BVB in "mastera", nu? Ori vedeti alt scenariu?

Lasati-ma sa ghicesc si cine vor fi cei sapte pitici. Cumva, Cotoi, TRU, Macovei, Preda, Baconschi, Sulfinica si Udrea??

Vanatorul e clar cine e: ZEUS, cel care o salveaza pe Alba ca Zapada (sperand ca o sa-si scape si el pielea odata cu ea!) si, in aceleasi timp, o pedepseste exemplar pe mastera. Suna a scenariu securistic tipic, din ala care isi propune sa atinga trei tinte dintr-o lovitura, asa ca nu nu am nicio indoiala ca taman asa se va si intampla!

Lilick Auftakt spunea...

@Augustin, pai au oscilat ce au oscilat intre cele doua variante. Dar BVB are toate sansele sa castige PDL-ul. Si-atunci "reformatorii" nu mai au loc. Sa vedem. Oricum, o sa ne distram. :)

@radu, sunt portite spre portocalandia. :))

@anonim, e posibil ca pana la alegeri o parte din BUBA sa ramana in mastera. Hihi! Ce-o sa mai radem.

Anonim spunea...

Despre "oportunitatea" constituirii unui nou partid, alcatuit din persoanele "curate" din PD-L (Acestia ar fi, in viziunea sa, in primul rand, Mme Macovei, Baconschi - nu pupa si linge el degeaba, nu? -, Cristian Preda si Sever Voinescu...), a scris luni specialistul in politica Mircea Cartarescu.

Lilick Auftakt spunea...

UASCR-istul, fostul consul securist si procuroare comunista adica.

Lilick Auftakt spunea...

Da, da. Si Baconschi... :))

radu spunea...

S-ai tinem pumnii lui Blaga. :)

Lilick Auftakt spunea...

@radu, nu, nu. Trebuie sa ii atacam pe toti la pachet. E doar in razboi intre doua mafii.

radu spunea...

Mafia lui Blaga e zero fara basecu si udrea. Incaierandu-i pe blaga si udrea ii facem cel mai mare rau lui basecu si propagandistilor lui.
De acord, trebuie sa-i lovim pe toti laolalta, ca sa nu se dea unii curati ca lacrima si sa nu aiba pe cine sa dea vina (pe BVB) ca au intinat idealurile "modernizarii statului".

Lilick Auftakt spunea...

Sigur! :)

Anonim spunea...

Adevarul e ca demersurile au inceput cu diaspora. Au finantare si logistica sa se organizeze pe internet, pentru ca distantele sunt mari.
Vor fi persoane care n-au fost implicate politic, si care vor avea credibilitate puternica.
Nu vor impinge spre "periferia" politcii doar PDL-ul, ver eroda puternic si PSD-ul si noua alianta.
SIE lucreaza puternic.

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim, nu ma indoiesc.

Adrian Stoica spunea...

@Lilick:
Eu m-am saturat de prostiile PNL si PSD. sunt doar prosti sau au dat la pace cu PDL?
Faptul ca PDL este sortit pieirii se cunoaste de mult. PDL este atat de compromis politic incat nimeni si nimic nu-l poate salva.
Dar vin alegerile din 2012, 2014 etc. Pe care USL le va castiga, probabil, en fanfare. OK. Si ce ramane? Cine va ramane in opozitie?
Acu' iti dai seama ca, daca in opozitie nu se afla nimeni, asta inseamna partid unic si toate cele ce decurg de aici. Deci, orice, dar nu asta.
Si-atunci, cine ramane in opozitie?
PRM, PNG, Remus Cernea, Dan Diaconescu?
Care varianta ar fi plauzibila si dezirabila?
Sau PNTcd? Guvern PSD + PNL si opozitie PNTcd? Ma rog, fie si asa, dar nu cred ca va fi ...
In ceea ce priveste celelalte variante ....
Si atunci, ce ramane?
Ramane PDL, sau noul PDL ... Alba ca Zapada, sau cum i-o fi zicand. Si iata cum PNL si PSD isi dau mana pentru a tine PDL in viata. De ce?
Pentru ca erau posibile doua variante, si anume:
1. PSD la putere, PNL in opozitie, PDL out, si
2. PNL la putere, PSD in opozitie, PDL out.
Fiecare din cele doua partide s-a temut ca va ramane in opozitie si dupa 2012. Si atunci au inventat formula USL la putere, dar asta inseamna PDL in opozitie.
Pentru asta, ma simt tradat si umilit.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian Stoica, in momentul in care PDL e out si nu va mai exista fii sigur ca PNL si PSD vor fi in opozitie unul fata de altul. E logic. Dar sa atingem momentul ala. Pana atunci, nu spune hop pana nu am sarit.

Augustin spunea...

Lilick, lasa-l in durerea lui. Cind cineva incearca sa-ti demonstreze ce mare nevoie avem de pedelachei, concluzia imediata e ca ... ori ... ori!
Si .. ori nu-i buna!

radu spunea...

Eu cred ca noul presedinte al PD va fi chiar Elena Udrea, anturata de intelectualii lui basecu. Ramane de vazut daca asta ar putea sa duca la o sciziune sau nu si daca e in avantajul Opozitiei. Aparitia unei Albe ca Zapada ar fi o miscare menita sa impinga PNL mai spre stanga (ceea ce din punctul meu de vedere e indiferent, nu si din al altor liberali!) si sa monopolizeze discursul anticorupie pt. visatori.
In legatura cu diaspora, datele mele arata ca grosul postacilor portocalii nu provin din Modrogan, ci din randul talibanilor din diaspora, care freaca menta pe net zi si noapte in lipsa de altceva (unii sunt stipendiati de SIE, altii o fac benevol). Asta vrea sa insemne ca propaganda portocalie in online are centrul acolo, nu aici.

atreides spunea...

Il spalam. Eu dau in scris (chiar aici :) ) ca numitii Preda, Macovei si TRU nu au nici cea mai mica intentie sa plece din PDL. De ce? Este evident: pentru asta ar trebui sa renunte la posturile alea de europarlamentari platite atat de gras. Nici gand sa faca asta. Deci, baietii vor incerca sa ia ei puterea in PDL si eventual sa-i impinga pe cei din tabara cealalta sa plece.

Gabriel spunea...

Toate partidele nou confectionate au esuat. ApR si ANCD sunt numai doua exemple. Sa construiesti un nou partid cu circa 18 luni inaintea alegerilor locale este foarte greu. Acestui partid ii lipseste proiectul politic. La stanga nu poate concura, la centru-dreapta cu atat mai putin. Si sectorul nationallist este ocupat. PD-L va sfarsi undeva la 6-8%, scorul obtinut in alegerile din 2000.

transildania spunea...

@radu
Gotiu nu e servant al lui Basescu, in niciun caz. Scrie acolo la voxpublica acum, si ca sa nu-l injure mereu pe Basescu mai baga si postari critice la adresa opozitiei.

Insa atunci cand a fost momentul, in campania electorala pentru prezidentiale l-a sustinut pe Crin si pe urma pe Geoana, cu multe argumente. Si pt asta a fost atacat dur de toti basistii.

Insa daca e vb de portoclaii in blogrollul lui Lilick eu l-as semnala pe Nenea Lars, care chiar in ultima postare vorbeste de necesitatea crearii unui nou partid, mai alb, mai curat...

Crăciun Florin spunea...

PD-L nu dispare. Are nucleu dur, are fideli, are chiar și oameni inteligenți.

PD a fost victima grupării SS (Stolojan-Stoica). Cei mult lăudați de Băsescu sunt ai grupării SS, alipiți mai apoi. Macovei, Severin-Cotoi, Preda, Baconschi etc.

Să nu uităm că PD-L are un mare număr de foști țărăniști și că PNȚ-CD, în diferitele lui variante de conducere, a cochetat cu PD-L și mai puțin cu PNL. Chiar gruparea Sârbu care a semnat Protocolul de la Timișoara cu PNL și PSD este cea care a dat de înțeles, la un moment dat, că PD-L este „fratele doctrinar”. Iar gruparea Pavelescu-Miluț a sprijinit, din răsputeri, realegerea lui Băsescu.

Mă surprinde ideea că USL nu va avea opoziție. Sigur va avea. PD-L+PP+UDMR și ce se va mai găsi pe acolo. Înclin să cred că opoziția va avea în jur de 30% (poate chiar mai mult) în viitorul Parlament, că va fi la termen sau anticipat.

Bleen și „haita” portocalie, mari susținători ai „SS”, fac jocurile băsesciene. Curățirea PD-L de BVB. Atât. Vorba ta Lilick, îl spală. Congresul lor ne va spune dacă au reușit. De fapt, după mintea mea, Blaga și aliații vor să spele PD-L de intrușii băsescieni - Udrea, Cocoș, Macovei, Preda etc. -, iar „SS” vrea să scape de Blaga și ai lui.

Băsescu este „mort”. În ambele variante. Dacă cei ai lui Blaga îl vor trage pe linie moartă, cei din „SS” îl vor executa. Probabil că Udrea va fi călăul. O să auzim, de va fi așa, celebra replică romană: „Și tu Brutus !”.

atreides spunea...

Ei hai sa ma bag si eu in discutia despre portocalii sub acoperire din blogroll-ul lui Lilick: madam Birchall are o parere foarte buna despre Tapalaba si a semnat o petitie idioata initiata de un ONG fantoma asa-zis pe probleme de educatie, condus de sinistrul portocaliu Stefan Vlaston (care scrie la hotnews).

radu spunea...

@Transildania; sper sa ai dreptate in legatura cu MG. Nenea Lars mi se pare si mie basist.
Revin on topic acuma si zic ca PD-Blaga e mai putin periculos decat un PD-basecu. De ce? Pt. ca basecu are de partea lui reteaua SIE a slugilor propagandistice, antrenate pe axa Washington-Londra-Bucuresti, if you can read me. Blaga nu are propagandisti telectuali, deocamdata, e ca un trunchi robust, dar fara cap, in vreme ce slugile basiste sunt ca un cap cu Udrea-Cocos pe post de trunchi. :)
Pt. ca tot e Crin responsabil cu departamentul de politica externa in USL, mi s-a parut aiurea sa-l aud pe alde Dragnea perorand despre BRIC si sa nu aud nimic despre deschiderea unei linii de comunicare cu Obama (apropiat de ideologia USL) sau de strangerea relatiilor cu Franta si Germania, facute chisalitza de filoamericanii de gang ai lui basecu, udrea si bacon-sky.

Adrian Stoica spunea...

@Craciun Florin:
Sunt multe de spus.
In principiu, sunt de acord doar cu faptul ca exista oameni inteligenti in PDL. Dar asta nu inseamna nimic. Nu cred ca acesti oameni se vor stradui sa mai salveze ceea ce e oricum pierdut. Mai degraba cred ca vor cauta sa-si salveze pielea.
In privinta rezultatului din 2012, nu se stie nimic, nici macar sistemul de vot. Un sistem de vot uninominal, eventual intr-un tur, ar putea vantaja atat de categoric partidul aflat pe prima pozitie incat sa elimine complet celelalte partide din parlament.
UDMR si minoritatile nu sunt partide.
Cu siguranta, USL va avea opozitie parlamentara. Fiindca si-o creaza singur. Legea actiunii si reactiunii e valabila si in politica, nu numai in fizica. Faptul ca partidul/coalitia de guvernamant are 90% in parlament, inseamna ca are o eficienta de 10%, atat cat e opozitia. Tocmai din acest motiv cel mai eficient guvern postdecembrist a fost a lui Tariceanu, cu doar putin peste 20% in parlament.

Arogantu' spunea...

Cred ca 'bleen' are prea multe fumuri de Mafalda.
1. Actiunea 'vama' are ca tinta principala pe Blaga, dar nu inseamna ca va si avea efectul scontat. Evident - daca Blaga nu-i mai prost decit il cred eu.
Cit priveste pe Frunzaverde (alta potentiala tinta) - nu are Ba'secu o FALCA asa de zdravana. :)
2. Miscarea basketboalei in cazul Daimler indica o alta posibila tinta, dar nici de acolo nu se spera la prea multe.
Despre Berceanu - ma abtin, nu am elemente.
Asadar - vom vedea partidul anuntat de proorocul pe bani publici LazaROA, dar eu n-as fi asa optimist precum 'bleen' in privinta 'succesurilor' sale electorale.
Si DA - va urma un cor de chitcaituri la adresa PD (nu cred ca-i vor mai ramine elemente -L), insa cine sa se uite in gura unor Macovei, TRU, Cr. Preda ?
Poate vreun dentist mai fomist !

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc pentru toate comentariile. Stiti la ce ma gandesc? Ca nu e rau sa afle si pedelistul de rand, de la ultimul membru la parlamentar adica, cam ce se pune la cale. Nu de alta, dar unii s-au zbatut din greu, riscandu-si chiar si libertatea, ca sa il faca presedinte pe Basescu si europarlamentar pe fiica-sa.

Crăciun Florin spunea...

Adrian Stoica,

Noi dăm glas unor impresii și dorințe. Ce va fi în realitate, în măsura în care vom avea acces la informația reală, vom vedea.

Mare parte dintre membrii PD-L, cel puțin cei care s-au expus mediatic, nu au putința de a evada în alte partide. Nu vor fi primiți. Singura lor șansă este de a revigora PD-L și de a aștepta, un timp, o atenție din partea PNL. Sigur că, după niște ani de surghiun, după ce o parte din personajele indezirabile din PD-L nu vor mai avea influență în partid, după ce USL își va fi realizat scopurile majore iar PNL va redeveni adversarul politic al PSD, PD-L va putea propune PNL o alianță politică.

Eu zic să așteptăm, cârcotind, normal, congresul PD-L și al UDMR. Vom face apoi alte scenarii, la fel de puțin credibile ca cele pe care le facem azi.

Arogantu' spunea...

Nu sint sigur ca va mai fi nevoie de PD in viitor ...
Ca sa reprezinte CE si PE CINE ?
Si ca sa imbratiseze care doctrina politica ?
Daca la urmatoarele alegeri euro-parlamentare s-ar intimpla ca socialistii sa devina majoritari - cine garanteaza ca PD nu va bascula din nou ?
Are cineva nevoie de un partid fara o ideologie asumata si practicata ?
In momentul cind nu va mai detine pirghiile Puterii - PD va reveni, probabil, la procentul din 2000, inainte de a se umfla ca un broscoi.
Asta se va intimpla numai dupa ce va pierde masiv pozitiile detinute la nivel local. Acela va fi si momentul in care, dupa cistigarea parlamentarelor, USL va putea sa faca abstractie de PD (daca va reusi sa intre in Parlament) si sa denunte protocolul.
In acest fel - nu va mai plinge nimeni ca nu avem Opozitie puternica: oricine ar trece in Opozitie (PNL sau PSD) - va fi suficient de puternic pentru a nu permite derapaje din partea Guvernului de atunci.

ovidiuar spunea...

singura care ar putea mobiliza in o oarecare masura,nu tocmai neglijabila PDL-ul ar fi MONA MUSCA,insa de pare ca politica prcticata pe Dambovita i-a lasat un gust amar.de Lehamite!