3 feb. 2011

Portocalandia

Din anul 2009, de cand primaria Turda, condusa de PDL, le-a cerut printr-o adresa (foto) agentilor economici din oras sa isi coloreze imobilele, tonetele, panourile publicitare in portocaliu, am observat ca aceasta practica a devenit politica de stat. Aproape toate scolile renovate de primarii portocalii au aceasta culoare. Am dat si exemple pe blog. De altfel, de curand, am aratat ca nici macar elevii nu scapa de portocalizare. Ultima isprava a pedelistilor o reprezinta statiunea portocalie de la Vulcan (Hunedoara), despre care scrie Cristi Sutu pe blog, si pe care o va inaugura vineri, 4 februarie, Elena Udrea. Telegondola Vulcan face parte din proiectul “Schi în România”, iar in anul 2010 s-au alocat, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, nu mai putin de 14,5 milioane lei (peste 3 milioane euro), valoarea totala a proiectului ce include partii de schi, telescaune si multe cabane ridicandu-se la 28 de milioane euro. Si asta pentru doua-trei luni de sezon pe an! Nu stiu cat de acord sunt cei 90% dintre romani, care nu mai suporta si nu sustin aceasta guvernare, sa sponsorizeze aceasta explozie de portocaliu in tara, aceasta evidenta propaganda de partid pe bani multi.















14 comentarii:

alinutza spunea...

Telegondola a costat 365 mld ( vechi )lei (adica vreo 8 mil euro), iar banii au venit de la guvern fara-numar ( vreo 280 mld pana-n prezent)! S-au creat 10 locuri de munca, iar italienilor le-am "sustinut" angajatii de la Leitner; vreo 6-7 milioane de euro s-au dus sigur la ei, ca tot e criza ...
Nu exisa partii de schi, posibilitati de cazare, iar apa si energia electrica sunt aproape un lux.
Fundulia in schimb e mare, nu-i asa?

Lilick Auftakt spunea...

@Alinutza, poftim, deci si mai multi bani. Si partii nu exista. Treaba facuta marca Udrea. Adica de mantuiala.

lucian burjuiul spunea...

Iti dai seama ce nervi au astia pe zapada ca-i alba, pe ploaie ca e transparenta, pe Marea Neagra ca e cum e... desi geamandurile sunt cam portocalii.
Fac si ei ce pot...

lucian burjuiul spunea...

Ahhh, am uitat Carpatii!

Lucia Verona spunea...

Am aflat pe surse că un laborator din cadrul ministerului care a finanţat telegondola va încheia în curînd cu succes cercetările pentru colorarea în portocaliu a zăpezii din zonă.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucian, se rezolva. Iata ce ne anunta @Lucia. :))

lucian burjuiul spunea...

Atunci urmatoarea miscare este evidenta: toti membrii PDL se vor imbraca exclusiv in portocaliu, lenjeria inclusiv! Am zis. Inclusiv lenjeria... mama ce belea.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucian, :))))

codeus spunea...

astia-s chiar mai rai ca si comunistii. aia nu s-au apucat sa vopseasca cladirile in rosu.astept ziua in care tavalugul de orice alta culoare o sa-i mature pe culoarele Istoriei

ADRIAN spunea...

Unele chestii sunt totusi firesti in ceea ce priveste culoarea de semnalizare. Gama galben spre portocaliu este culoarea cea mai usor perceptibila de ochi in conditii variate. De aceea sunt geamandurile portocalii. De aceea vestele de slavare sunt cele mai multe in aceasta gama. Pentru telegondola ar fi totusi de inteles aplicarea acestei culori caci in caz de incident tehnic ea trebuie sa poata fi depistata usor si noaptea in vicol. Si taxiurile sunt galbene spre portocaliu cu aceeasi justificare - a fi usor reparabile in trafic.
In ceea ce priveste culoarea casei acolo este chiar gretos ...

Lilick Auftakt spunea...

@Cody, ne va lua mult sa deportocalizam.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, portocaliul e gretos in doze mari si mai ales pe fatade. E tiganesc, ce mai. In cel mai bun caz un detaliu, o linie, poti fi portocalii, si e de ajuns. E clar insa ca ei nu au in vedere ceea ce spui tu ci propaganda.

Anonim spunea...

Lilick, poti sa imi spui cate scrisori de protest de la cetateni si agenti economici a primit primarul din Turda?

Banuiesc ca e vorba de cateva mii, nu?

NU?!?!?!

Nu a primit niciuna?!?!?!

Vaaaaaiiii....

De ce mi-ar pasa mie de "turdean" daca lui nu-i pasa de propria soarta si de proprii bani?

Si iti dai seama ca intre ghilimele poti pune orice oras din Romania, iar la capitolul culori poti pune orice alta culoare. Fara spirit civic (oricat de urat suna "spirit civic") munca a catorva este insignifianta. La vot tot 51% vor conta.

Te rog, spune-mi ca nu e asa si ca gresesc. Eu, de ceva timp traiesc cu impresia ca e fix asa cum am spus mai sus....

Lilick Auftakt spunea...

@Nu stiu cati au protestat sau nu, dar banii sunt ai tuturor deci si ai nostri. De aia trebuie sa ne pese. Ca exista idioti care si aplauda nu ma indoiesc.