13 iun. 2009

Clopotarul

E criza. Presedintele a achizitionat la Palatul Cotroceni un clopot de 200.000 lei (!!!). Clopot pe care si l-ar dori probabil orice preot din lume. Sau orice clopotar. :)Clopotul prezidential este controlat prin satelit, si conectat la ceasul atomic de la Frankfurt. La realizarea lui s-a folosit cea mai complexa tehnologie care exista la ora actuala in lume. Datorita accesului prin satelit, sistemul poate fi comandat de pe telefonul mobil, prin simpla introducere a unui cod, de oriunde din lume. Da, chiar si din Irak de exemplu. Traian Basescu are insa si o telecomanda cu care il poate controla atunci cand se afla in apropierea lui. Cantareste 1.030 de kilograme si este acordat în nota Sol.
Nu stiu de ce, dar stirea asta m-a dus cu gandul la Quasimodo, clopotarul cocosat, intr-o varianta moderna. :)

11 comentarii:

atreides spunea...

Bine bine, si ce ^%$#&$#%* face presedintele cu clopotu' asta?

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

Nici nu pot sa spun ca "trage clopotul", ca functioneaza altfel. :)

Stii ca mai achizitionase si cruce, jilt...etc. Isi face biserica. Vrea sa dea domniei lui o nota cat mai religioasa. Sa auzim toti bucurestenii clopotul, din ora in ora, si sa zicem: "I-auzi, clopotul lui Basescu"
Ei, e nebun. Mai e ceva de analizat la asta? El sau Becali totuna.

Roxana Iordache spunea...

De fapt, nu mai ştii dacă să râzi sau să plângi. S-ar putea să facă chestiile-astea pentru ca Vadim să pară normal faţă de el.

Lilick Auftakt spunea...

@Rox

Nu vazusem ce ai scris, ca ii raspundeam lui @Atreides, dar chiar la asta ma gandeam. Daca pe el nu il mai pot compara decat cu Becali, Vadim chiar mi se pare mai normal. :))
Mda, poate asta vrea.

Lucia Verona spunea...

Cred că e vorba de înarmare. Clopotul e o armă redutabilă - Există un roman englezesc în care un tip e omorît din cauza unui concert de clopote

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Nu stiam. Dar imi dau seama ca o fi ceva si cu frecventele joase. Produc insomnii si dureri de cap. Poate vrea sa ne innebuneasca. :))

Pro DOC spunea...

Sa fie asta debutul manifest al megalomaniei sale?
Sa vrea sa ne sugereze vreo afinitate cu Serban Cantacuzino, ctitorul bisericii in care va sta clopotul? (Se crede ca Serban Cantacuzino a fost otravit de boierii speriati de planurile domnitorului.).
Sa foloseasca telecomanda si celularul in campania electorala, pentru a intra intempestiv si-n dangate de clopot pe posturile tv la care se exprima rivalii lui?
Sa vrea sa-l pacaleasca pe Ahmadinejad ca are telecomanda unei valize nucleare?
Sa vrea intr-adevar sa-l faca pe Vadim sa para zdravan pe langa el, astfel incat sa ajungem iarasi la o finala de prezidentiale ca-n anul 2000?
Sa vrea sa ne vorbeasca in "marea finala" despre filmul lui Tarkovski "Andrei Rubliov" si despre clopotul din film?
Sa nu fie vorba despre nimic din toate astea, ci sa fi comandat clopotul doar asa… de-un capritz, de-un pamplezir? (De 2 miliarde de lei vechi? O "atentie" pe vremuri de criza pentru turnatorii clopotului pe care i-o fi luat drept "simpli turnatori")?

Si totusi… for whom the bell tolls?

tony spunea...

A luat-o razna de tot.Pe fond etilic.
Cred ca acest clopot nu poate avea nici o legatura cu credinta adevarata.Acest clopot ma face sa ma gandesc la clipul de la A3 interzis de CNA,cel cu dictatorii.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Vrei sa ma faci sa mor de ras? /floor

Eu credeam ca vrea sa ii dea o lovitura Patriarhului Daniel, si sa se autoproclame el ca "Prea-Preafericit". :))


@Tony

Sigur!!! :))

dramoleta spunea...

Clopotul asta nu trage si cu mitraliera spre ala care-l programeaza? /floor

Colac peste clopot, nu mai are nevoie nici de filosofi =))

Shadow spunea...

Pt cine bat clopotele Mitica?
In caz ca nu stiti tovarasul basecu vrea sa treaca mai nou "crestin si democrat". Si cum orice "minune" dureaza doar 3 zile declaratiile sale se bat cap in cap cu ideologia "crestin democrata" si merg mereu pe filiera socialista de care apartine inca pdl-ul.

Mai nou e recesiune, si e vina bancilor care scot banii din tara dupa ce "tata" (tatuca ei) s-a imprumutat pt ele. Ai "dreaqu de capitalisti muribunzi si putrezi" si cum "actioneaza" marele "om" de stat specialist in stat (pauze lungi si dese).