Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
9 iun. 2009
Cum a fost posibila ascensiunea lui Ceausescu. Traim in reluare...
Traim, in reluare, ascensiunea lui Ceausescu. Multi nu intelegeam cum a fost posibila, dar ultimele luni ne sunt o lectie pe viu. Ceausescu nu s-a impus cu forta. Ci prin suportul tacit al unor intelectuali, ca si azi. Si sub privirile indulgente ale unei natiuni care prefera sa stea acasa, sa nu ia nicio atitudine. Ne miram privind poza de la BBC cu tiganca care voteaza? Doua treimi dintre votanti au fost din mediul rural. Doua treimi dintre cei care au votat, printre care se afla si acea femeie al carei chip a facut inconjurul lumii, sunt reprezentantii la urne ai celor multi care nu au votat. Femeia aia batrana, si tiganca, ii (si ne) reprezinta. Si atunci de ce ne mai miram? Ei ne impun clasa politica.
I-am tot ironizat pe intelectualii care nu au o atitudine critica fata de tot ceea ce se intampla cu clanul Basescu astazi. Unii dintre ei au si tupeul sa isi puna etichete pe care scrie “adevarat liberal”. Vezi cazul Cristian Preda. “Adevaratul liberal” facea parte duminica seara din gasca prezidentiala EBA, Elena Udrea, Monica Iacob-Ridzi, Vasile Blaga, Cristian Boureanu, Traian Ungureanu, Emil Boc. “Adevaratul liberal” punea umarul, ca si odinioara, la ascensiunea unei dinastii a tupeului, a minciunii, a imposturii. Probabil a si felicitat-o pe EBa pentru “succesurile electorale”. Probabil a fost si la restaurantul “Pescarus”….(?). (Pe Traian Ungureanu sigur l-am vazut la masa). Marile victorii ale Comandantului si ale familiei lui trebuie udate, nu?
Totusi, exista si exceptii. Atunci cand gasim intelectuali cu astfel de reactii, ca cea a lui Dan Tapalaga, trebuie sa ii felicitam. Cititi articolul “Nicusoara”. Cand orice intelectual se va simti OBLIGAT sa scrie astfel de articole, sa aiba astfel de reactii, BBC-ul va prezenta poate alt chip reprezentand Romania. Pana atunci... traim in reluare.
P.S. – Astept si reactia Alinei Mungiu Pippidi.
Update: Cititi, va rog, si la Anca Bundaru. Din poza publicata de Reuters, care se afla la ea pe blog, se intelege ca la noi voteaza si copiii tiganilor. Incredibil!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
57 de comentarii:
Trebuie sa recunoastem ca fotografia a surprins o fata expresiva. Ii rad ochii si fata-i luminata de fericire, ca a votat.
Alti votanti nu au schitat un zambet.
Daca era o batrana cu tenul alb deranja pe cineva?
Faceti prea multa tevatura pentru fotografia asta.
Faptul ca in Romania votul e manipulat sa iasa beizadeaua Presedintelui, e o "sifonare" de imagine, mult mai grava decat fotografia respectiva.
Fotografia probabil nu ar fi produs mare efect in occident, daca nu se ofuscau ai nostii "romani verzi".
Nu cred ca "adevaratul liberal" a fost invitat la "Pescarusul", la un spritz. "Maistrul" TRU se afla acolo cu alte probleme, mult mai importante, legate de... scaunul lui basescu - analize specifice, verificare consistenta, culoare etc.
Revin ca am vazut si update-ul.
Adevarul e ca tiganii se prezinta la vot in proportie mai mare decat romanii. Ei pot fi mobilizati si asculta de bulibasa, voteaza cum li se cere.
Se spune ca oamenii de la sate voteaza cu FSN-ul.
E adevarat, voteaza intr-o proportie majoritara tiganii de la sate, ponderea lor e mare, pentru ca natalitatea a fost stimulata atat inainte cat si dupa '89.
Ei sunt mintiti ca daca nu voteaza cu PSD-ul sau PD-L-ul ceilalti le taie ajutoarele, si asa sunt convinsi sa mearga la vot sa-si apere "interesele".
In anii '90 isi aparau interesele cei care voiau sa-si ascunda trecutul compromitator.
Asta-i adevarul, asa s-au mentinut FSN-istii la putere 20 de ani, si daca nu se gaseste "antidot" se vor mai mentine.
Intre timp si-au facut proprile trusturi media, au dezvoltat sistemele parazitare de ordine publica, pana la nivelul ca sufoca economicul.
Nu a avut Romania pe timpul lui Ceausescu atatia politisti, jandarmi, securisti si birocrati cati are acuma.
Asta-i problema lui Boc si alui Geoana acuma, din ce resurse sa alimenteze personalul "aparatului" si ajutoarele sociale acordate.
Se trezesc pe rand, ca niste pioni marunti...
Cum sa spun, ca sa fiu inteles exact? Se trezesc PE RAND, NU TOTI ODATA!
Stau speriati si asteapta. Spera ca idolul lor n-o s-o mai comita. Ca aceasta din urma va fi ultima lui boacana... Si, firesc, urmeaza o alta.
Uite asa asteptau intelectualii romani si dupa tezele de la Mangalia. Hai, ca n-o fi dracu' asa de negru! Hai, ca-l mai apuca pe Ceasca, da-i trece!
Rareori cuvanta cate unul. Rareori mai strecurau, in mod inteligent, cate un subtext care trecea de furcile cenzurii.
Niciodata nu s-au unit, ca intelectualii din Charta '77. Cate unul, mai rasarit, mergea pana la capat, cum a facut Paul Goma (de fapt nu cate unul, ci doar unul: Goma!).
Si, pentru ca nu erau solidari, pentru ca unora le placea confortul de la Palatul Mogosoaia, pentru ca se revoltau doar pe la colturi (si niciodata simultan), uite ca partidul i-a neutralizat pe rand. I-a ostracizat pe rand.
In fond e o diferenta asa de mare intre cei ce adorau confortul atunci (gen Eugen Barbu) si cei ce-l adora acum (gen Traian Ungureanu)?
Stii cam cum e revolta de acum a Alinei Mungiu? Cam ca ramanerea in Occident a lui... sa zicem Bujor Nedelcovici. Ceva moale, catifelat, facut ca sa fie facut. Ceva de genul: "Am zis , sa nu ziceti ca n-am zis!"
Asta e. Cand linge, intelectualul roman linge cu toata pasiunea. Cand critica o face cu vocea scazuta. Si atunci merge doar pe aspecte superficiale: fata e de vina, nu tac'su, Flutur e de vina ca scrie pe dealuri, nu Marele Sef pentru ca admite asta.
Unii mananca rahat cu polonicul, altii critica pe rand, in genunchi, si niciodata in gura mare.
Cu exceptia lui Paul Goma cam asta e intelectualitatea romana. Dupa ce totul se va incheia, ghici ce vor clama toti ca sunt? Da, dizidenti!
P.S. - Am uitat-o pe Doina Cornea. Si ea a zis adevarul pana la capat, si-n gura mare!
P.P.S. - Inca imi rasuna in urechi strigatele acelor copii din Ploiesti, atunci cand EBa a vizitat o gradinita. Am vazut imaginile, stirea spunea ca erau 400 de copii, iar sunetul s-a auzit foarte clar: scandau sacadat: "E-le-na, E-le-na". Nici un intelectual roman n-a vazut scena???? Brrrrr!
@Gheorghe
Cine stie de ce rade? Poate pentru ca o asteapta un pesedist sau un pedelist cu o sacosa in curtea scolii unde a votat. Eu nu m-am ofuscat, ca eu am decis singura pe cine "bag in urna". Nu am lasat-o pe babuta repsectiva sa voteze in numele meu. Culoarea ei nu conteaza. Dar asta e imaginea noastra. De ce sa ne ofticam?
Oarecum off-topic....
M-am uitat la rezultatele obtinute de partide in diaspora.
Citez din memorie: PDL cam 40%, urmat de PNL, PSD si EBA, fiecare cu 15-20%.
Cred ca aceste rezultate anuleaza mitul (vehiculat de unii) al romanului plecat din tara si care- vezi Doamne, a evoluat, s-a cizetal, s-a civilizat. Nu mai lipsea mult si EBA se clasa pe locul 2, e drept ca dupa PDL.
@Ramstein
Cum? Nici macar atat? Nici invitat n-a fost? Dar in gasca, la anuntarea rezultatelor, cand Eba era in prim-plan, era.
Ahaaa.. deci TRu era degustator. :)
Parsiva de istorie si prostul ei obicei de a fi repetitiva...
A fost si Preda la Pescarus,dar nu cred ca asta e problema.In toamna ,dupa ce pierde Basescu alegerile,se va termina si tupeul lor jegos de mincinosi care se cred de dreapta.
Cu mentalitatea lor de slugi se vor duce sa pupe unde acum scuipa !
@Gheorghe
Pai ce antidot vezi tu? Eu vad o reactie puternica a intelectualilor, astfel incat sa trimita lumea la vot. Tu cum vezi?
@Gugu
Excelent! Pe rand.. ca niste pioni.. cu voci stinse? Ii vezi ca pe dizidentii de profesie? Adica ca pe niste dizidenti ne-autentici? Probabil. Pentru ca pe dizidentii autentici ai acestui regim ii neglijam, ii marginalizam, in caz ca exista. Ei nu au acces la media. Va trebui sa-i scoatem la lumina. Am citit recent articole foarte bune: Radu Portocala, Valerian Stan... Mai sunt si altii.
Dar trebuie incurajati si cei care scriu din frica de a nu-si pata numele, cum o fac acum Tapalaga sau Pippidi. Care vor sa isi asigure dupa caderea lui Basescu onoarea. Numai sa stim sa facem diferentele..
@DSN
Asa e...
@Liviu
Nu au cum sa fie liberali. Daca liberalii erau ca ei, ca alde Preda, tot partidul era acum inghitit de PD si facea sluj la Imparat.
"Eu sunt prea bun,prea destept sa merg la vot ,pe cine sa votez pe astia care nu merita sa le arunc o privire,mai bine nu ma duc la vot"cam asta gandire o au o gramada de romani.Si la vot totusi merg oameni ca cea mai de sus , nu am nimic e dreptul ei sa voteze ca si al meu dar oare cati din cei care totusi merg azi la vot voteaza in cunoastinta de cauza. si cati din cei care stau acasa si stiu foarte bine ca prin votul lor pot face schimbarea se complac in continuare sa nu voteze.si atunci sa nu spunem ca ne meritam soarta?ba da eu o spun raspicat atata timp cat aud "maraieli"peste tot dar de votat nu merita sa votam.imi vine sa rad imi vine sa plang.D-ne da "prosti mai suntem daca credem ca prin absenteism o sa rezolvam ceva.
@Gugu
În general ai dreptate, dar n-ai ales bine exemplul. Rămînerea în Occident a lui Bujor Nedelcovici nu a fost nici moale, nici catifelată. Poate că altele au fost.
@Lilick Oamenii merg la vot daca au pentru ce. Pentru slogane si afirmatii ca ceilalti sunt hoti si ai nostrii "sfinti", nu se deranjeaza, pentru ca au luat "plasa" de prea multe ori, si sunt perceputi ca "toti sunt la fel".
Ca sa castigi increderea electoratului trebuie sa ai solutii concrete.
Ce propune C P Tariceanu prin scrisoarea de pe blog e ok, dar nu suficient.
Dl Tariceanu sugereaza sa se iasa in fata electoratului cu proiecte, dar proiectele sunt de cabinet.
Ca sa atragi in partid membrii si sa influenteti prin intermediul lor electoratul, trebuie sa organizezi dezbateri in partid, chiar daca la final propunerile sunt triate de specialisti si de conducere.
De ce s-ar inscrie intr-un partid, un director dintr-o banca, sau dintr-o multinationala, care au posturi stabile si salarii bune, si nu au intentia sa faca o cariera politica?
Daca au idei si sunt nemultumit de felul in care evolueaza societatea se inscriu in partid ca sa-si spuna "oful", si ideile posibil sa fie demne de luat in seama.
Daca nu-i baga nimeni in seama nu-si irosesc timpul.
Permite-mi sa te contrazic, Lilick.
Nu ei ne impun clasa politica, ci aceasta clasa politica ii determina pe cei de la tara sa voteze, sa stea acasa, sa voteze cu ei, cu ea, sau sa nu voteze cu ceilalti. Desi, culmea, locuitorii mediului rural sunt cel mai putin afectati de orice schimbare benefica din directia Parlamentului European. Nu cred ca ii intereseaza de tarifele la Roaming. Majoritatea habar nu au pentru ce voteaza. Pentru a face o campanie electorala de-adevaratelea, ar trebui acesti oameni sa fie intai educati, sa fie la curent cu evenimentele secolului 21. Din pacate, ei traiesc intr-un glob se sticla, si nu pot intelege ce inseamna Burxelles, UE, Parlament european din 3 afise si 2 reclame electorale.
Asa ca ei se duc la vot din obicei, dintr-un sentiment de inutilitate generala care-i determina sa vrea sa influenteze cumva lucrurile chiar si in situatii pe care nu le inteleg, din superstitie, din indemnul primarului, pentru o sticla de ulei (si asa nu stiu ei ce voteaza), etc.
Pe tigani ii suspectez de mai mult materialism, probabil ca sunt mai predispusi sa-si negocieze serviciile decat niste tarani.
Nu e o rusine ca acesti oameni voteaza, e o rusine ca marii demnitari ai statului se lauda pe voturile unor oameni care habar nu au ce voteaza, pe voturile unei majoritati dezinformate si neinformate si culmea cruzimii (scuzati-ma), sunt legitimizati de aceia care sufera cel mai mult de pe urma lor! Iar ei se lauda si se umfla de mandrie ca au obtinut 30% din 20%, dintre care peste 50% sunt din mediul rural si/sau fara studii. Faceti calculele singuri.
@ all
Ceee, nu va mai place in feudalism?
Si?
Ce o sa faceti?
Va scuipa seminte in cap toti prostii... ca si mie de altfel.
Femeia aia merita un premiu.
Au castigat "smecherii". Consolati-va cu ideea!
"Derbedeii dracului!"
@Codeus
Pai cand nu votezi girezi puterea. Asta e clar. Inseamna ca esti multumit si nu vrei nicio schimbare. Ce se schimba cand nu votezi? Nimic. Cand votezi, macar incerci, nu?
@Gheorghe
Oamenii merg la vot in general pentru alte lucruri fata de ce vrei tu. Dar, acum, ca ai deschis subiectul, te provoc, daca nu te superi. Te provoc sa scrii pentru ce mergi sau pentru ce ai merge TU la vot. In cerintele tale se vor regasi si altii.
@Paratraznetul Fanica
Pai nu prea m-ai contrazis. Ca eu sunt de acord in foarte mare masura cu ce ai scris tu. :)
Cu ceva insa parca nu as fi de acord: chiar crezi ca cei care ii legitimeaza, astia din rural, sufera mai mult? Cu banii primiti de la pomenii electorale, din alte ajutoare date de stat, le ajunge sa puna de betii zilnic.
@Chrystyan
Da, au castigat... :(
Am zis ca nu mai scriu, dar nu prea ma pot abtine dupa asta. Crin Antonescu azi: "Eu nu citesc bloguri" (de pe antena3). Se vede.
@Claudia
Cum sa-i zic? Un tantalau... Dar cine si ce l-a intrebat legat de asta?
http://antena3.ro/stiri/politica/noua-garda-liberala-joaca-leapsa-cu-vechea-garda-conducerea-pnl-cauta-tapi-ispasitori-in-teritoriu-pentru-dezastrul-euroalegerilor_73397.html
Aici. Despre scrisoarea lui CPT. L-au intrebat jurnalistii la conferinta de presa. Dar 'el nu citeste'. 'I s-a facut o informare'. - Noi muncim, nu gandim!!!
@Claudia
Merci. Am vazut ce ai scris si la Mihai Voicu.
@Lilick - oamenii la sate merg la vot pentru ce a scris foarte bine "Paratraznetul Fanica", pentru ca asa le-a spus primarul, patronul barului, preotul sau fostul presedinte al CAP, oaemni care se bucura de credibilitate.
Eu m-am referit pentru ce s-ar inscrie in partid niste persoane care au capacitatea sa promoveze masuri, si acele masuri ar atrage electoratul urban.
FSN-istii au castigat pe fondul absenteismului din marile orase, iar capitala a fost "fruncea".
A doua problema, influenta mare a autortatilor locale este pentru ca fii satelor din mediul urban, mai instruti si mai informatii, nu incearca sa influenteze parintii si rudele de la sate sa voteze altfel, pentru ca nici ei nu sunt convinsi ca un alt vot ar fi mai bun.
Deci sa recapitulez, trebuie convins si castigat electoratul urban, si prin intermediul lui influentat electoratul rural.
@Gheorghe
Da. Si asta trebuie sa faca PNL. Trebuia de fapt sa faca. Dar tura asta nu le-a iesit. Vezi ca am lasat si la Mihai Voicu pe blog ideile postate de tine pe blogul tau. Mi-as dori sa le fie de folos.
Ca sa mai destindem nitel atmosfera, un articol : "The Socialist Brain of a Liberal Democrat"
http://thepeoplescube.com/red/viewtopic.php?t=511&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
-subject to change without notice ;-)
@Riddick
Eu nu citesc ce lasi. Stii asta. Dar poate doreste altcineva sa citeasca... :)
Ma indoiesc ca majoritatea primeste bani multi pentru votul ei. Cu cat sunt mai saraci si asteptarile mai mici, cu atat sunt si "pomenile" mai mici. Babutza din imagine sigur a fost convinsa cu o sticla de ulei si eventual un pui. Mai usor de mituit oamenii saraci, nu? Iar atunci cand votul oricui e egal cu al oricui, ce conteaza ca majoritatea electoratului unui partid are studii primare si e din mediul rural. Procentele sunt impersonale, se pare ca nu reprezintra niste oameni ci un fel de vointa colectiva abstracta care imputerniceste politicieni.
@Paratraznetul Fanica
Cel care se bucura pentru o sticla de ulei voteaza si pentru cel care sta acasa si are pretentii mult mai mari.
Mie doar asta mi se pare absurd, nu altceva. Orice analiza serioasa a alegerilor, care se bazeaza pe date concrete, din sondaje, la concluzia asta ar ajunge. Pt ca nu e chiar asa de abstracta vointa asta colectiva. Chiar se bazeaza pe date foarte concrete legate de varsta, de mediu, de studii.
Pai da, realitatea e trista vis a vis de cine anume voteaza. Dar daca te uiti la ranjetul unui Boc victorios, incepi sa crezi ca pentru EI, chiar nu conteaza. Si concret, chiar trimit 11+1 europarlamentari. Chiar se duce Monica Macovei, si sceleratul Vadim, si clovnul Becali. Iar argumentul lor suprem este ca i-a votat lumea. "Lumea" aceea impersonala, vointa aceea abstracta. Nu cred ca ii va intreba nimeni in UE cine v-a votat, atata vreme cat au fost votati.
@Fanica
Pai asta e intrebarea: ei, acolo, la PE, chiar nu stiu? Ca noi stim. Mi-e teama ca stiu si ei. Chiar daca, asa cum zici, Boc se impauneaza cu ceva abstract.
Se lucreaza intens la creieras, canale de ''stiri de la ora 5'' tip PRO TV- OTV sapa temeinic la baza noii generatii. Sunt ingrozit cati tineri lucreaza la negru, abandonand scoala, nu au calificare, nu vor avea drepturi ca pensionari, iese pe banda rulanta o generatie zombie. Astia nu stiu de capul lor, d-apoi sa voteze in cunostinta de cauza.
Stiu, dar intr-o democratie, intr-o tara libera cu vot universal, votul unui om fara studii, din zona rurala etc, e egal cu acela al unui intelectual, din mediul urban etc. Intrebarea e daca stiu, ce? Ce anume ar trebui sa faca?
Intre timp noi ce facem? Ne intoarcem la votul cenzitar? Ar fi o sugestie, numai ca in ziua de azi propreitarii de terenuri + avere nu sunt nobili. :)
@Fanica
Eu as fi de acord chiar si cu votul prin reprezentanti.
@all
Ce ziceti de mitocania asta?
http://www.infomm.ro/incredibil-reactie-suburbana-a-lui-mircea-man-care-injura-ca-un-birjar-audio
Stiti bine ca ascensiunea lui Ceausescu a fost cu totul altfel. A fost implicat un singur intelectual, un fripturist: I.Gh.Maurer.
@Daurel
Un singur vinovat pentru toata ascensiunea? :)
@Tony
Vazusem si am retinut comentariul tau. Culmea e ca eram sigura ca am si raspuns. Merci ca mi-ai zis ca a fost la Pescarus si domnul "adevarat liberal". De-abia astept sa vad si schimbarea pe care o prevezi tu. :))
1)BBC a prezentat o tiganca batrana care a fost mituita sa voteze.
2)Tapalaga face o comparatie aiurea.Nicu Ceausescu era un om educat,EBa nu se va ridica la nivelul lui niciodata !
Nasoala treaba cu Crin cu blogurile, nu o stiam. Am auzit-o insa aseara pe Adina Valean la TV spunand "nici nu stiam ca dl. Tariceanu are blog". NU mi-a placut deloc, dar deloc, tonul pe care a spus-o.
@Atreides
Foarte. Cand si Iliescu are blog... sa zici asa ceva... e ff rusinos. Foarte urat.
Si totusi, intelighenţia
Ai multa dreptate Lilick, si mie ceea ce se intampla astazi imi da o senzatie de déjà vu, déjà connu.
Nici Ceausescu nu s-a ridicat din spuma marii si in ciuda tuturor, ci dintr-un trecut tulbure si cu sprijinul membrilor de partid care rareori au manifestat "disidenta" (care nici macar disidenta nu se poate numi, fiindca, in afara unor mici caraieli, nu a produs orientari alternative, cu adevarat reformatoare in PCR).
Noi n-am avut niciun Imre Nagy (Patrascanu fiind asasinat din faşa disidentei sale, care abia de-a trecut de la faza de morula la cea de blastula), n-am avut nici "Primavara de la Bucuresti", ci augustul pervers al lui Ceausescu, iar din Charta '77 am ramas cu exemplul excluderii lui Paul Goma din Uniunea Scriitorilor cu aportul unor Manolescu, Doinas, Blandiana - si ei, cu momentul lor postrevolutionar de directori de constiinta.(sic!).
Intelectualii (deloc putini) care l-au sustinut pe Ceausescu au pretins, ca si comilitonii lor de azi, ca l-au sprijinit pe tiran pentru ca li s-a parut ca ar fi fost… un reformist, un patriot atasat de popor si un justitiar! (Chiar asa e si Basescu, nu?) Si intelectualii de atunci i-au trecut cu vederea lui Ceausescu toate derapajele, din moment ce pentru ei a contat doar "proiectul". (Cinismul lor nu era cu mult mai mare decat al "intelectualilor lui Basescu", care, nu-i asa?, s-au inregimentat tot de dragul "proiectului".).
continuare
Sincer, nu as vrea sa vad vreodata scheletele din dulapurile intelectualilor lui Basescu, desi nu ma indoiesc ca ele exista. Am aflat cate ceva despre Sorin Antohi, prietenul si protejatul lui Patapievici, si mi-a fost suficient.
Acesti intelectuali nu prea mai au cum sa intoarca foaia. Daca ar face-o, ar trebui sa o faca la uniosn, nu pe rand, cum a observat Gugu, si mai ales de-o maniera categorica (adica exact cu sincronizarea si vehementa cu care s-au inregimentat).
Sa ne amintim ca Alina Mungiu Pippidi a rabufnit in principal fiindca a fost vexata de ascensiunea celor doua Elene (Nutzi si EBa), alaturi de care nu concepea sa se vada. Cartarescu s-a declarat dezamagit doar de parteneriatul PDL-PSD, nu si de Basescu. Pe el inca il mai crediteaza cu cele mai curate intentii - o victima a darului otravit facut de popor : noul FSN! De la Patapievici si Mihaies cred ca nimeni nu mai asteapta o reactie sanatoasa. Nici de la Tismaneanu, ratacit si el pe coridoarele universale ale gandirii socio-politice din secolul trecut.
In acest context articolul lui Dan Tapalaga, "Nicusoara" trebuie aplaudat. Teama mi-e sa nu ramana insa o simpla rabufnire de fost deotolog. Daca nu ma insel, a mai avut cateva rabufniri, de mai mica amploare, pana acum. (De data asta a pus cu precizie degetul pe rana, sper ca nu va reincepe sa pretinda ca rana, de fapt, nu prea exista.
Partea proasta e ca inca avem nevoie de o intelighentie progresista, liberala, asa cum s-a definit ea initial.
Acum exact o suta de ani, in 1909, Bulgakov spunea: „Rusia nu se poate reînnoi pe sine fără a-şi reînnoi, printre altele, intelighenţia”.
Remarca lui este perfect valabila si pentru Romania anului 2009.
Am omis ceva foarte important. Avem nevoie de intelighentie la fel de mult ca in '89, si pentru ca alegerile din 7 iunie au aratat ca in Romania nu exista nici stat de drept, nici egalitate de sanse. Despre alte "lipsuri" ... altadata.
Acum, noapte buna tuturor.
@Tony
Ai dreptate in legatura cu comparatia. EBa e mult sub Nicu...
Pro Doc, ne-ai spus noapte buna dar trebuie sa iti spun buna dimineata! Si buna dimineata, tuturor.
Am citit cu mare atentie tot ce ai scris. M-ai facut sa ma gandesc ca nu in orice partid se poate naste un sef autoritar de genul Basescu. Ci poate doar intr-un partid slab, fara doctrina, care se bazeaza pe propaganda desantata... pe personaje de telenovela. PNL-ul e imposibil sa "nasca" un asemenea specimen. Avem nevoie de o intelighentie progresista, liberala, asa cum zici, dar nu stiu cat de eficienta ar mai fi azi pentru adunarea voturilor.
Uite si la PD-L. S-au laudat ca au candidati din societatea civila, dar au adunat voturi mai multe din rural, cu autobuzul. Cred ca nu-i cunoaste nimeni la tara pe Preda&Co, dar nici pe dezamagitii din urban nu au reusit sa-i scoata din casa. Sunt niste timpuri nefaste pentru liberali.
Mai discutam...
@Lilick Gresesti cand afirmi ca ,,Ceausescu nu s-a impus cu forta. Ci prin suportul tacit al unor intelectuali, ca si azi.'' Nu vreau sa intru in amanunte istorice, dar stii cine era ceasca in '65, cand a murit dej? In ce conjunctura a pus mana pe putere? Tin sa-ti spun un singur lucru: fiind un tip foarte viclean, i-a facut sa-i creada pe greii din Biroul Politic sa mizeze pe el, crezand ei ca il vor putea manipula. A fost taman invers. Ajuns la putere, I-A ELIMINAT PE TOTI! Trebuie sa retii un singur lucru: a facut totul de unul singur! Fara sustinerea nimanui, darmite a unui intelectual!
Marea lui lovitura de imagine a fost asazisa lui independenta fata de Moscova!!! Si-a confectionat o aura de oponent al Moscovei, bazandu-se pe puternicele resentimente ale romanilor fata de rusi. Excelent marketing electoral, nu-i asa? A pus bazele unui natinalism desantat, mai exact al unui national-socialism. Evenimentele cauzate de invazia rusilor in Cehoslovacia a dus la consacrarea sa ca un adevarat dizident antiMoscova! Ha ha ha ha ha (hahait basescian)! Asta a fost cea mai mare TZEAPA data poporului roman. Un popor naiv, ca o demoazela ieftina care se conduce dupa deviza ,,Minte-ma, dar minte-ma frumos!". Chiar si marele anticomunist Goma a fost inselat de imensa MINCIUNA, intrand in acel august 1968 in pcr, dar s-a dumirit repede de minciuna.
A doua TZEAPA data de ceasca a fost data Occidentului si SUA. A reusit sa convinga ca el era un om dizident fata de Moscova. Citesc chiar acum ,,Orizonturi rosii'', celebra carte a generalului Pacepa si ma cutremur! Recomand cartea oricui doreste sa inteleaga ce a fost atunci in tara asta, cum a fost posibila dictatura lui ceasca.
Intelectualii lui ceasca? O buna parte au aparut ca reactie la falsa lui imagine de dizident al Moscovei. Nu pot fi acuzati prea drastic, in mod sigur de naivitate. Cei mai scarbosi 'telectuali au fost cei aparuti dupa declansarea Cantarii Romaniei, cand cultul personalitatii era la maxim. Atunci a aparut cohorta de paunesti, vadimi, manolesti care au lins, au lins, au lins...fara incetare! Repet, acestia au aparut abia din anii '70, cand jocurile erau demult facute. In niciun caz ceasca nu s-a impus cu ,,Ceausescu nu s-a impus cu forta. Ci prin suportul tacit al unor intelectuali, ca si azi.''
Asemanarea lui ceasca cu ba-secu este uluitoare! Asa cum ceasca a reusit sa INSELE o lume intreaga prin asazisa lui dizidenta fata de Moscova, el fiind un stalinist prin definitie, ba-secu a reusit sa INSELE o tara intreaga prin lupta sa cu ,,sistemul ticalosit'', el fiind in realitate un stalp de rezistenta al acestuia!
Irish Times: EBA, printre europarlamentarii ce merita urmariti
Elena Basescu figureaza printre viitorii europarlamentari a caror evolutie la Strasbourg merita urmarita, potrivit unei liste alcatuite de cotidianul Irish Times, alaturi de o vedeta de televiziune din Lituania, dar si de personalitati precum polonezul Jerzy Buzek sau belgianul Guy Verhofstadt.
Cotidianul face cate o mica descriere celor prezentati in lista europarlamentarilor de urmarit, remarcand despre Elena Basescu ca a candidat ca independent. Fotomodel cu jumatate de norma in varsta de 29 de ani, fiica presedintelui Traian Basescu este mai cunoscuta in Romania pentru distractie decat pentru politica, adauga Irish Times, citat de NewsIn, precizand ca ea a fost aleasa in PE cu 4,22% din voturi.
Noul Parlament European va avea mai multe membre celebre pentru frumusetea lor, printre care fostul ministru francez al justitiei Rachida Dati, a carei inclinatie spre haine de firma si tocuri cui a fascinat presa franceza.
De urmarit in PE sunt si lituanianul Arunas Valinskas, in varsta de 42 de ani, fost producator si gazda a concursului "Vrei sa fii milionar?", precum si nepotul ultimului rege al Italiei, Emanuele Filiberto. Printul nu a obtinut insa un mandat, potrivit presei italiene.
@Hendrix
E de vorbit mult pe subiectul asta. Am citit tot ce ai scris. Dar sa stii ca dupa caracter Basescu imi pare chiar mai malefic decat Ceausescu. Cu diferenta ca traim in alta epoca. Si, cu toate astea, stii cat de multi au inceput sa se teama de dictatura? Aud din ce in ce mai des.
@Anonim
Multumesc. Auzisem ceva... :)
@Lilick
Sigur, paradigma Ceausescu si, cu corectiile necesare, Basescu, apare intr-un partid de tipul catch-all, (la care s-a referit recent si C. P. Tariceanu0, in care membrii se coalizeaza pe interese mercantile, nu pe convingeri doctrinare. Un asemenea partid, pentru a se mentine in varful scenei politice are nevoie de un lider autoritar, care prin varii viclesuguri pune mana pe majoritatea parghiiior de control: justitie, armata, presa. Acest lider este, cum bine a spus Toader Paleologu, o adevarata pleasca pentru membrii partidului si pentru clientela lui. Membrii si clientela isi dau mana pentru a mentine pleasca la putere si, odata mentinuta, pentru a-i intra cat mai mult in gratii.
Partidele democratice, gen PNL, nu pot ajunge in situatia asta decat daca se transforma, la randul lor, in partide de tipul catch-all.
O noua intelighentia ar fi necesara pentru a informa electoratul corect, pentru a-i semnala lipsa de perspectiva adusa de guvernarea liderului zis charismatic si a acolitilor acestuia, pentru a-i prezenta o alternatva si pentru a se implica in impunerea nevoii de schimbare. Noua intelighentie ar trebuie sa impuna la nivel national ceea ce se incearca in blogosfera: demontarea minciunilor guvernantilor, delimitarea propagandei de adevar si conturarea unei directii corecte, progresiste de evolutie a tarii. Noua intelighentie ar trebuie sa impuna un sistem corect de valori, un etalon moral si sa militeze pentru reala democratizare a institutiilor, pentru statul de drept etc.
Cu toata dragostea pentru blogosfera, vocile noastre nu au ecoul dorit daca nu sunt preluate si amplificate de vectori formali de opinie.
@Pro Doc
Am citit si din nou m-ai pus pe ganduri. De fapt, e o problema a partidului, a partidelor. Vor ajunge sa alerge doar dupa voturi cumparate daca nu schimba tacticile. Si la capitolul asta PNL va sucomba primul. dar si PD-L si PSD. Vor lasa locul unor partide extremiste daca nu misca nimic.
@Pro DOC Nu pot sa nu fiu de acord cu tine. Referitor la partidele de tip catch-all as spune ca doar pedeleprele se incadreaza, intrucat este un partid fara doctrina, unde singura doctrina este ,,Ave base!". Ce face acum ba-secu nu este ceva nou, la fel a incercat si ilici cu fsn-ul sau in 1990! Sigur, ba-secu era si el fesenist inca din '90, fiind subsecretar de stat inca din februarie '90. Vreau sa spun ca are in sange conducerea de esenta totalitara a unui partid asazis democratic, care se supune unor reguli democratice. Ce vrea el? Asa cum spuneai,vrea sa ,,pune mana pe majoritatea parghiiior de control: justitie, armata, presa.'' Practic el vrea sa PARODIEZE DEMOCRATIA, asa cum dorea si ilici in '90.
Solutii? Evident, prima solutie ar fi inlaturarea lui de la putere cu orice pret! Intrucat pedeleprele sunt un partid legat puternic de seful sau, decapitarea acestuia va duce la scaderea drastica, revenind la vechiul 5-7%. Nu se poate vorbi de o viata politica normala pana nu este inlaturat ba-secu si Partidul Derahat. Abia apoi vom putea vorbi de o lupta politica reala, democratica intre stanga pesedista si dreapta liberala. Sunt convins ca partidele vor intra curand intr-un comportament normal, doctrinar, rational. Si ar mai fi ceva. Ar trebui amendata Constitutia, in sensul punctarii mai reale a caracterului de republica parlamentara, existent si acum, dar minat de prerogative care ii dau presedintelui puteri prea mari. El se crede ,,seful statului'', cand el trebuie sa fie doar reprezentantul statului. Marele pericol il reprezinta un nou ba-secu, demagog si populist, care sa fie la fel de ,,jucator'' ca acesta.
@Hendrix
Ai vazut ca pedeii cracnesc? Ai vazut ca nu prea le convine ca fostii "liberali", peledistii, sunt prea slugarnici fata de Basescu? Ei nu prea pot sa faca fata la atata lins. :)
@Lilick ,,pedeii cracnesc'??? Hai, nu ma-nnebuni! Unde ai vazut tu asa ceva? Nu pot sa cred! Este posibil sa fie eventual o noua sceneta, din care sa reiasa ca pedeleprele ar fi un partid democratic, unde nu lipsesc vocile diverse si gandirea libera, bla bla bla...ca si sceneta cu pippidi versus pitzipoanca lu' tata, in care elefantica se facea ca o ataca dar de fapt asta era doar scenariul, draga Lilick. Ce zici?
@Hendrix
Ei, asa..... finut, pe muteste:
http://www.romanialibera.ro/a156545/garda-veche-a-pdl-vrea-sanctiuni-pentru-filialele-eba.html
:)
@Lilick Am citit cu mult dezgust articolul indicat de tine, crezand ca este vorba de ceva serios! Ai chef de glume? Asta este exemplu de cum ,,cracnesc pedeii''? Ha ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)! Nefericitul care a scris compunerea respectiva, de care n-am auzit in viata mea, vrea sa demonstreze, cica!, ca in randul pedeleprelor ar fi tensiuni! Motivul? Citez din compunerea respectiva:,,liderii proveniti din PLD, factiunea pro-Basescu rupta din PNL, au lasat balta partidul (PDL) si s-au zbatut sa adune cat mai multe voturi pentru EBA''. Scuza-ma, dar doar niste idioti ar putea crede asa ceva! Uite, eu accept sa strig in gura mare ,,sunt un idiot!'' daca vreunul din liderii judeteni ,,vinovati'' ca au muncit prea mult pentru pitzipoanca lu' tata vor fi sanctionati, ok? Eu inca nu inteleg cum de astfel de ,,ziaristi'' pot scrie astfel de compuneri, fara nicio legatura cu realitatea. Si nu inteleg cum cred ei ca asemenea povesti ar face valuri.
@Hendrix
Hai, mai, nu mai stii de gluma? Ma mai distrez si eu. Dar totusi: daca exista o scanteie acolo, mica-mica? NU accepti nici asta? Nici in somn nu-i crezi pe portocalii in stare sa spuna NU partidului si Maritului Conducator? :)
@Lilick Sunt absolut convins ca in randul pedeleprelor este exact ca la armata. Ai facut armata, @Lilick? Banuiesc ca nu, asa ca n-ai cum sa intelegi. Am mai spus ca Partidul Derahat este un artid cazon, cu disciplina de fier. Deviza:,,Cine misca, nu mai misca!'' Eventual ,,misca in brishca!''. Am scris chiar azi despre atmosfera din randul pedeleprelor in Coti, la articolul lui Fumurescu, avand o replica pentru celebrul @inimarea.
In ce priveste deontologii din presa nu am iluzii! Distractiv va fi abia cand corabia piratului va lua apa. Cred ca o sa ma stric de ras!
Trimiteți un comentariu