17 iun. 2009

Filozoful? Un tampit

1. Filozofii? Niste Tampiti - Am aflat zilele trecute ca scoala romaneasca scoate prea multi filozofi. Deci prea multi tampiti, asa cum a tinut sa precizeze azi, presedintele, in fata lui Liiceanu. Indoit de spate, ca un ospatar, Liiceanu a tinut sa aprobe. Nu l-as critica de data asta pe Basescu. Atitudinea lui Liiceanu m-a convins ca are dreptate. Avem prea multi filozofi tampiti.

2. Talpes i-a facut dosarul lui Patriciu - ”Este una din marile mele decepţii (nota: Sorin Rosca Stanescu), până la episodul cu Patriciu, pentru că atunci i-a intrat lui în cap o prostie, că i-am făcut eu dosarul lui Patriciu. Il făcuse Talpeş, dar când mi-a cerut să intervin în dosarul lui Patriciu...” – a declarat Traian Basescu in emisiunea Nasul.
Basescu confirma ca Talpes i-a facut dosarul lui Patriciu, asa cum omul de afaceri acuza asta din 2004! Nu a fost mereu clar ca Talpes e aliatul presedintelui? Nu la Basescu s-a dus Talpes in 2005, imediat ce noul presedinte s-a instalat in functie, cu o geanta de documente? Nu lui Talpes i-a multimit presedintele dupa referendumul cu demiterea? Cand o parte a presei scria asta, idiotii negau. Iata ca Basescu confirma chiar el acum acest lucru.

3. Basescu si serviciile - Tot in emisiunea Nasul, Basescu a declarat ca SOV a primit 60 milioane euro din rambursari ilegale de TVA. OK. Dar de unde stie asta? Si, mai mult, a mai declarat ca fix pe acesti bani au fost plimbati ziaristi in Cipru, iar o parte au fost reinvestiti. De unde stie ca fix pe acesti bani? Nu miroase a servicii secrete? Securistul tot securist...



27 de comentarii:

atreides spunea...

hai ca a cacarisit-o si basescu (si) pe ziua de azi :)

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

E din ce in ce mai tampit, insa ma gandesc ca portocaliii il vor iubi din ce in ce mai tare. Doar e dintre ei... :)

tony spunea...

Dupa ce i-a injurat de mame,cred ca acum a fost ca o mangaiere ca i-a facut tampiti :)

dramoleta spunea...

Presedintele tuturor filosofilor fara filosofie e plin de deceptii.

Daca mai pui la socoteala si faptul ca Dezamagitu' a aflat inaintea judecatorilor de la CCR ce decizie vor da... /floor

gugu spunea...

Inainte o comitea odata pe luna. Apoi odata pe saptamana. Acum a ajuns ca Matty; il mai tineti minte pe marele caricaturist?

Una pe zi de Matty!

Macar alea erau caricaturi propriu-zise si erau si bune! Astea-s gafe, declaratii caricatura, si miros ca dracu'!

E si Basescu asta, in felul lui, un artist. Se caricaturizeaza pe sine in fiecare zi!

Paratraznetul Fanica spunea...

apogeul ar fi ceva in genul unei reclame celebre: "Filozofii?...Niste tarani!" :))

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Cei de genul Liiceanu chiar sunt. M-am lamurit definitiv azi.

@Dramo

Securist!

@Gugu

Asta nu e rau. Sa se caricaturizeze. Dar pe noi sa ne lase.

@Fanica

:)

dramoleta spunea...

http://marcus64.wordpress.com/2009/06/17/bukfest/#comment-437

:))

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

:))

J.V. spunea...

Toti filozofii astia au ajuns carpele piratului...ce tara!

tony spunea...

E clar:filozofii sunt tampiti, spre deosebire de ospatari si tinichigii care nu sunt !

Pro DOC spunea...

E clar. Pentru presedinte, filosof e un fel de eufemism pentru tampit. Asta nu ma mai mira. In schimb, inca ma minunez de atitudinea lui Liiceanu. Cu coloana inclinata - ai dreptate, Lilick, ii lipsea doar servetul alb de pe bratul indoit profesionist, ca la chelneri - filosoful se scuza cumva in fata presedintelui pentru postura penibila in care fusese pus de acesta din urma: "Au inceput sa vina mesaje, sa comentez declaratia presedintelui..."

Cat despre celelalte doua subiecte, e stiut ca Talpes i-a facut dosar lui Patriciu (ce aberant suna!), dupa ce Patriciu a refuzat sa-i dea si lui Talpes niste actiuni la Petromidia.

In cazul SOV, Basescu a adaugat ca vinovatia acestuia "e dovedita"! Ei nu, zau, daca tot e dovedita infractiunea, de ce sa mai platim judecatori, mai ales acum, in vreme de criza? Sa-l ridice Basescu pe SOV, cu "gazul", in toiul noptii, si sa-l bage direct la zdup. Cu banii economisiti din justitie, sa mai toarne presedintele un clopot cu telecomanda si celular, cu care sa anunte guvernul sa se prezinte de urgenta la Cotroceni, pentru mustruluiala si... indicăţii!

Lilick Auftakt spunea...

@Epigon

Il vezi cu capul plecat pe Liiceanu, nu? Cu spatele indoit, umil... Imaginea asta va ramane cu Liiceanu peste ani.

@Tony

Eeeh, dar nici ospatarii nu mai sunt ce-au fost. Vezi Liiceanu. :))

Lilick Auftakt spunea...

Va aduceti aminte cand de curand Liiceanu ii turna lui Basescu in pahar? La "22". A comentat faza si Dinescu la "Tanase si Dinescu"

tony spunea...

Lui Hrebenciuc cine ii turna in pahar la GDS?

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Are dreptate si Gugu mai sus. Asta se caricaturizeaza pe zi ce trece. Nu mai trece o zi fara sa faca o gafa. :)

Da, acum remarc si eu ca a zis ca vinovatia lui SOV e dovedita. I-o fi facut si lui Talpes dosar, si l-au judecat intr-o seara la carciuma, in timp ce Liiceanu ii servea. :))

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Haha! Sper ca nu Basescu. :)

Anonim spunea...

Vad ca de 4 zile bantuie continuu pe la televizor si scoate numai perle. Eu am ales sa nu mai deschid televizorul pe canalele de stiri.

Daca stie ca Sov a primit banii aia, el in calitate de presedinte ce face? Vorbe. Omul e in campanie.

Paratraznetul Fanica spunea...

Basescu bineinteles ca s-a exprimat prost. El probabil a vrut sa propuna ca solutie un model similar celui american, unde accentul in invatamant cade pe formarea de specialisti intr-un domeniu, si nu de oameni care stiu cate putin din toate, dar nu exceleaza in nimic (”filozofi” de duzina). Bineinteles ca a spus o prostie de care si-a dat si el seama ulterior, spunand cand s-a intalnit cu Liiceanu “am spus gresit, am gresit etc”. Reactia unui Liiceanu uimit a fost “de ce???”. Pentru ca si presedintele insusi si-a dat seama ce ineptie a spus, Liiceanu probabil dintr-un reflex de “ospatar” ne apare uluit.

agaX spunea...

parerea mea e ca basescu a avut o exprimare nefericita la inceput. si-a dat seama apoi si a vrut sa se explice lui liiceanu, ceea ce a creat premizele ca basescu sa spuna o prostie inca si mai mare. nu-l acuz cu nimic de data asta pe basescu, in primul rind pentru ca nu cred ca a fost nici un pic de gind rau in ceea ce a spus. apoi, nu m-a surprins cu nimic.

linguseala lui liiceanu, sa fiu sincer, nu m-a surprins nici atit ... din punctul meu de vedere caracterul lui liiceanu sta alaturi de cel al lui mihaies in sertarul cu exemplele la zicala:

"to be as small as a vinegar fly and want to shit like an elephant"

tony spunea...

Referitor la punctul 3.
Nu a fost rambursare ilegala de tva,este vorba de o teapa luata de Petrom de la o firma care acum este in faliment.SOV nu va pati nimic,sint sigur ca vor fi gasiti alti vinovati.

Anonim spunea...

Andrei Badin a pus puinctul pe I: "În loc să îi spui lui Traian Băsescu verde în față că raportul Tismăneanu a rămas doar un petic de hârtie și că securiștii sunt la putere- tu, marele filozof și moralist, accepți marea minciună care îți este vândută.Mai mult te faci părtaș la ea. Uiți că ai în fața ta un securist, uiți că a promovat în funcții cheie în stat securiști și activiști, uiți că a reînviat Securitatea. ATUNCI nu ești decât un mare farseor, un părțas la marea minciună. Mai ales, atunci când la lansarea unui volum dedicat epocii comuniste, nu îi inviți să vorbească pe adevărați dizidenți: Doina Cornea, Mihai Creangă sau Radu Filipescu, ci pe Cristian Preda, cenzor la UASCR, consilier prezidențial și, mai nou, europarlamentar al "anticomunistului" partid PD-L și pe șeful său, Traian Băsescu, șeful NAVROM de la Anvers, adică agent al DIE sau DGIA, după cum preciza generalul Ion Mihai Pacepa."

hendrix spunea...

1. DA, pentru fostul securist ba-secu ,,filozofii'' chiar sunt niste tampiti! Sunt convins ca asta gandeste, si nu de ieri, de azi! Absolvent de duzina al Marinei din Constanta, a fost permanent un frustrat telectual care a incercat mai apoi sa compenseze prin parvenire cu orice pret. Fiind un slugoi al regimului ceausist, un colaborator de nadejde al securistilor, a putut sa faca bisnitza pe fata, sa aiba o avere de peste 1 milion de lei la lovilutie! El a ramas cu o scarba imensa fata de adevaratii intelectuali, el fiind doar o nulitate intelectuala, in cautare de telectuali neptunisti care sa-i cante in struna!
Atitudinea de ospatar a lui liicheanu? Ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)! Un ospatar servil a fost tot timpul acest pupincurist desavarsit! Ai mai vazut vreun pupincurist care sa n-aiba atitudine de ospatar? Jalnic ,,filozof''!
2. Asa este, dosarul Patriciu a fost facut in 2004, de fostul consilier prezidential talpesh! El era in vizorul lui ilici intrucat nu accepta sa vanda Petromidia catre RAFO Onesti, unde ,,sistemul ticalosit'' facea legea! Intrucat si ba-secu facea parte integranta a ,,sistemului ticalosit'', ba-secu s-a luptat cu Patriciu, dar cu alte arme! A DAT ORDIN porc-urorilor din subordine, umilii slugoi ai sinistrei macovei, sa-l aresteze pe Patriciu in mai 2005! Ilici n-a avut acest tupeu, ba-secu insa da! Asta dupa ce ascultase ilegal telefoanele lui Patriciu, lucru pentru care statul este acum bun de plata, sentinta fiind definitiva. Abuzul comis de ba-secu a fost incalificabil!
3. M-am obisnuit deja ca ba-secu sa ACUZE fara probe pe te miri cine! Nu este aici vorba de persoana SOV, in paranteza spus, unul din cei care ii face imagine zilnic la IrealitateaTV si in Coti! Este vorba doar de imensa vina de a acuza o persoana fara ca aceasta sa fie declarata vinovata! Prezumtia de nevinovatie??? Intr-o tara in care tzulushii lui ba-secu au inventat notiunea de telejustitie? Bombitza lui ba-secu este doar pentru electoratul sau basescian, cu 4 clase, care are nevoie de asemenea show penibil, de circ ieftin!

Draghi spunea...

Chiar ma gandeam si eu azi dimineatza ca lui Basescu nu ii pasa de fapt ce tampenii debiteaza, atata timp cat asta ii aduce un surplus de mediatizare. Cum spuneam si in cazul EBA-i "there is no such thing as bad publicity". Alegerea ei in PU i-a confirmat inca o data lui Basescu acest principiu elementar din PR. Vad acum ca si Roxana Iordache a sesizat acelasi lucru la ea pe blog, decriptand foarte bine metoda folosita.

INCERTITUDINI spunea...

Politica invatz de la tine, Lilick; si de la prietenii tai.
Cu invatzamantul, lucrurile sunt foarte incurcate. Nu de vorbe ducem lipsa.
Chestiunea esta ca, din nefericire, cum apar " maxime si aforisme" din categoria" de-ale lui.." , sar toate televiziunile- li se dau subiecte pentru o saptamana.
Din ce mai urmaresc si eu, ca mi-e greatza , vad , cu mare tristetze, ca esentza este, cu sau fara buna- shtiintza, ocolita. Unii se lauda - ishi lauda si oraslele cat de multa carte se invatza..dincolo de asta , exista o MASA URIASHA de analfabetzi cu diplome.
Vad chiar pe aici, in blogosfera , cadre universitare care nu prea shtiu sa scrie- nu este de vina tastatura, este de vina modul in care s-au obtzinut diplomele.
Aseara, catziva " oameni de bine", care iau o gramada de bani , lunar, nu mai pridideau sa-i incarce bratzele de laude doamnei cu bentitza de catifea, ca, vezi Doamne, dumneaei face si drege, dar ..urma alege.
Cred ca m-am indepartat de tema ta, dar invatzamantul este la pamant, orice ar zice cineva care nu este in interiorul lui.

Lilick Auftakt spunea...

@Chrysthyan

Pai el ce trebuie sa faca? Nimic in sensul asta. Nu se poate amesteca cu justitia.

@Fanica

Daca nu stie sa se exprime sa taca, si sa nu compromita un eveniment cu ineptiile lui.


@Agax

Mi se pare aiurea ca Basescu sa se exprime in legatura cu invatamantul...chiar daca in principiu are dreptate. Dar sa nu uitam declaratiile lui din trecut in care si-a batut joc de scoala si de profesori.

@Tony

Mai mult ca sigur.

@Anonim

Despre ce a scris Badin, cu Pacepa, scrisesem si eu ieri.

@Hendrix

Sunt de acord cu tot ce ai scris atat de clar pe puncte. E foarte important ca a admis, nici nu stiu cum, probabil din greseala, ca dosarul lui Patriciu e unul politic, facut la comanda.

@Draghi

Asa e, si are dreptate si Roxana, insa tampeniile trebuie scoase in evidenta. Altfel ramane doar cu tipul de discurs de propaganda cu care castiga.

Draga @Gina

Asa e cu invatamantul. Nimeni nu zice ca nu e asa. Dar e si cel mai batjocorit domeniu.

hendrix spunea...

@Lilick El n-a spus pe sleau ca Patriciu ar fi avut un dosar politic! Doar si-a declinat responsabilitatea sa in dosar, asta reiese din discutia sa telefonica cu SRS, atat! Asta era ideea, dosarul lui Patriciu a fost initiat de acel sobolan securist, iar el n-a putut interveni in justitie, vezi Doamne! Nu, n-a intervenit, doar I-A DAT ORDIN fostului porc-uror sef din 2005, pastrat de pe vremea lui ilici, SA-L ARESTEZE pe Patriciu!
Ilici n-a indraznit sa faca asa ceva cu Patriciu! El doar ii arata pisica, tot asa cum i-a aratat-o si lui ba-secu in dosarul Flota! Iar in dosarul Flota nu se putea inainta pentru simplul motiv ca ba-secu n-a furat de unul singur, ci mana in mana cu guvernarea lui votcaroiu, cu largul concurs al lui Micky Spaga!