9 iun. 2009

Lingaii fetei Imparatului



Cine sunt lingaii fetei Imparatului se vede din procentaje. Sa fie oare o coincidenta faptul ca in municipiul Suceava, adica in fieful electoral al lui Gheorghe Flutur, cel care scria cu oi pe dealuri, EBa a avut peste 11%? Sa fie o coincidenta ca in Petrosani, unde primar este sotul ministresei Ridzi, EBa are un scor mare, chiar daca acest lucru este in detrimentul PD-L?

Nu ma mir atunci ca Flutur aduna aritmetic procentajele PD-L cu cele ale EBei. Omul stie ce vorbeste, stie ce-a facut, si aduna procentajele pe buna dreptate…

Slugarnicia afisata duminica seara in Aleea Modrogan e de-a dreptul rusinoasa. Ministri, parlamentari, oameni de la 40 de ani in sus, in frunte cu Primul Ministru, o asteapta pe fata Imparatului pe scari, ca sa-i dea inapoi carnetul de partid. A mai avut oare un politician, plecat de buna voie dintr-un partid, o astfel de intoarcere triumfal-slugarnica?

Interesanta este si replica Imparatului din noaptea alegerilor. Aflat la sediul EBei (atentie, nu s-a dus la sediul PD-L!) el a spus ca-i pare rau ca n-a putut sa-si ajute fiica cu nimic: "Am regretat că nu am putut să o ajut. Am încurajat-o tot timpul, pregătind-o mai ales pentru eşec. Sunt mândru că a avut curajul să-şi asume o candidatură singură, în condiţiile în care avea imaginea pe care o avea", a spus Basescu.

Ce independent a avut bani de videoclipuri? Cati si-au permis sa tipareasca atatea afise? Cine le-a lipit? Nu exista nicaieri sprijinul patern? Mai interesant se dovedeste ceea ce zice EBa cu gurita ei: “Fara sprijinul familiei nu m-as fi putut inhama la această cursa” - Elena Băsescu, declaratie duminică seara.
“Ele (Ridzi si Anastase – n.n.) au fost si ajutate, pentru ca altfel nu ai cum, este o realitate: in politică te ajuta cineva. Ori esti fata cuiva, ori te place cineva, ori cineva are incredere foarte mare in tine. Singur nu ai cum sa ajungi", - Elena Basescu, stire Mediafax de vineri.

Nu e prima oara cand fata isi contrazice, fara sa vrea, tatal. La Cristoiu in emisiune a declarat ca tatal sau isi face foarte des timp sa vorbeasca cu ea, pe cata vreme Imparatul spusese, cu ocazia lansarii candidaturii, ca n-a mai vorbit cu “femeia asta” de 3 luni…

Ce spun intelectualii de aceasta situatie? Nu-i ingretoseaza aceasta adoratie? Proiectul EBa a reusit sa "invinga" nu doar bunul simt ci si opiniile catorva intelectuali. Alina Mungiu Pippidi e acum umilita. Mircea Cartarescu mai are un motiv in plus spre a se distanta de situatie. Pana si Dan Tapalaga, cel care s-a pronuntat foarte vehement impotriva candidaturii fetei Imparatului, trebuie astazi sa taca.

Faptul ca EBa a fost imediat ingurgitata de PD-L e un semnal ca partidul nu are nevoie de opiniile intelectualilor, ba inca le mai da si peste nas. Afirmatia: "Elena a fost MEREU in PD-L", facuta de Boc imediat dupa incheierea scrutinului, i-a lovit si pe intelectualii care i-au contestat candidatura. Acestia trebuie sa se alature acum lingailor fetei Imparatului sau trebuie sa-si inghita limba. Daca nu pot face asta, trebuie sa dispara!

22 de comentarii:

Lucia Verona spunea...

Încep să mă întreb dacă "distanţarea" celor de care vorbeşti nu făcea şi ea parte din scenariu. Mi-e silă...

[D][S][N] spunea...

Cam cati centimentri trebuie sa aiba increderea aia pe care trebuie sa o aibe altii intr'o pipita care urca fulminant in viata politica ? ( scuzati'mi trimiterea neortodoxa, dar se cerea)

Claudia Muresan spunea...

nu ne-am saturat sa vorbim de EBă? sigur, mai putin deprimant decit o discutie despre cum la toamna o sa votam toti cu Prostanacul si despre cum partidul lui Orban/Nicolai o sa ajunga un fel de PNT Milutz 2.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia, @DSN

Ca sa va ingretosati si mai rau uitati-va si pe blogul Dramoletei.
Noi ca noi, dar sa vedem ce stomac au..."unii dintre ei".

@Lucia

Cel putin la AMP nu facea parte din scenariu...

@DSN

Pai... egala cu increderea lui ta-su in PD-L. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Claudia

Situatia noastra e mult mai putin deprimanta decat a intelectualilor lui Basescu care trebuie sa-i linga EBa sau sa taca.
In situatia asta, Doamne fereste, putea sa fie si PNL, daca accepta inainte de 2007 fuziunea impusa de PD/Basescu.
Vezi ce face acum Flutur, un fost... liberal?
Nu-i asa ca uitandu-te la el vezi ceva mai in roz lucrurile pentru PNL?
Ei bine, liberalii nu au reusit sa convinga 80% din cei cu drept la vot sa se urneasca de acasa. Daca nu o fac nici in toamna vor trage consecintele. Dar pentru asta nu trebuie chiar sa scrie cu oi pe dealuri...:) Sa fim seriosi.

dramoleta spunea...

Pentru ca, n'asa...nu-i totuna leu sa mori, ori caine-nlantuit :))

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

Asa, asa! /floor

Unii au murit ca "liberali" scriind cu oi pe dealuri (Flutur), sau cu limba pe fundul presedintelui (TRU, Preda.. etc) /floor

Lilick Auftakt spunea...

Conferinta la Cotroceni. Mitocanul se dezlantuie. Cred ca o sa cuvanteze si Prostanacul dupa.

dramoleta spunea...

Se cam ineaca zbanghiul. :))

Claudia Muresan spunea...

@Lilick in momentul asta mi-e un pic greu sa vad ceva in roz. Tocmai i-am vazut pe L Orban si N Nicolai la dreapta si la stinga lui C. A., zambind ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat. Si pe Crin Antonescu spunind 'gloriosul partid' pe ton ironic - despre PNL, al carui presedinte este. Poate am scris cam mult pe bloguri zilele astea. Iau o pauza si astept pina la toamna sa merg sa votez din nou cu perdantii sau cu raul cel mai mic, ca in mai toate ocaziile de dupa revolutie.

Lilick Auftakt spunea...

@Claudia

Lasa-ma ca si eu i-am vazut. Penibili. :)

Liviu spunea...

Ma ingretoseaza si pe mine prosternarea activului PDL in fata odraslei prezidentiale.

Astea fiind zise, acesti oameni - dintre care multi nu sunt lipsiti de valoare - dau dovada de o jalnica lipsa de orizont. Pentru o glorie efemera si 'cinstea' de a fi vremelnic in gratiile celui mai iubit fiu al poporului ei se compromit definitiv. Le-a trecut prin cap in ce situatie se vor afla peste cativa ani, cand Basescu va fi fost inevitabil aruncat la tomberonul de gunoi al istoriei?

Ramstein spunea...

Eh... nu e tocmai "orizontul" ceea ce le lipseste acestor lingai - sa privim la proaspetii europarlamentari ai acestui partid portocaliu. La sefia ICR. La institutia prezidentiala si la editura Humanitas. Problema este ca "baietii" se apleaca mult, mult, foarte mult... pentru a vedea "orizontul".
Cine isi mai imagina dupa 1989 ca epoca de aur a pupincurismului romanesc se va reintoarce?! Iata ca se poate - asta este unica realizare a mitocanului care face umbra pamantului astazi, la Cotroceni.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu, @Ramstein


Dar culmea e ca unii dintre intelectualii apropiati de PD-L isi spun si liberali. Ori tocmai cu atitudinea asta slugarnica, fara spirit critic, nu ai cum sa te numesti liberal. Trebuie sa le dam peste nas de cate ori avem ocazia.
Mie imi place cum ii umileste marele mitocan. :)

[D][S][N] spunea...

Sa fii pe faza ca avem in curand varianta in versuri... ;)

Petru Avram spunea...

De acum am un scop un viaţă. O să mă lupt tot timpul să se ducă la fund cu tot cu familia ei extinsă de membrii prin alianţă politică şi mai ales prin alianţa feudală de tip senior-vasal.

Lilick Auftakt spunea...

@DSN

OK :)

@Petru

Merita lupta asta. Acum cativa ani nu credeam sa traim asa o umilinta. Daca nu luam atitudine, in cativa ani vom accepta cu umilinta ca Elena Udrea sa fie presedinte. Mai poate spune azi cineva ca asta e... imposibil?

Lilick Auftakt spunea...

Reactia lui Tapalaga:

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-5808812-nicusoara.htm

[D][S][N] spunea...

S'a rezolvat!
Inspirata dupa ceva ce ai ascultat deja mai demult ! ;)

Lulutza spunea...

Lingaii mai mult sau mai putin transparenti ai beizadelei basesti i-au semnat listele de adeziune, au votat-o pe ea personal sau PD-l-ul atotputernic! Sau pur si simplu nu s-au dus la vot, lasind puradeii manelisti s-o aleaga. In semn de "protest civic si intelectual"...

Inainte de '90, am fost o singura data la "vot", la 18 ani. Cind am vazut ca nu aveam de unde alege, caci era un singur candidat, cel al partidului unic am scris pe buletin "Jos PCR!" si l-am bagat in urna... Presupun ca nici macar votul ala al meu nu a fost anulat, pen'ca prezenta in anul ala a fost declarata de 99,99%!!!

Dupa '90 incoace, recunosc, a fost mai dificil sa aleg din atitea variante de candidati, cum este greu sa te hotarasti ce marca sa cumperi din supermarket, atunci cind cauti calitatea, nu exclusiv pretul... Si ti-e lene sa citesti etichetele...

Poate o sa fiu categorisita drept snoaba sau elitista, dar, daca tot pot sa-mi permit, prefer sa gindesc "prea mult", fara sa urmez indemnurile unor... angajati de supermarket "civil", ca alde Coiu, Liiceanu, Cristian Preda etc!

Lilick Auftakt spunea...

@DSN

E inspirata... "inspirata"! :))Sau ins-pirata?

@Lulutza

Angajatii de supermarket "civil" aduna in jurul lor destui creduli. Culmea e ca si acesti creduli isi imagineaza ca gandesc cu mintea lor
desi nu sunt in stare sa nasca o idee.

dramoleta spunea...

http://www.jurnalul.ro/stire-politic/o-scrisoare-pierduta-o-tabla-nestearsa-510796.html