16 iun. 2009

Niels Schnecker

Iata-i CV-ul. Si site-ul.

38 de comentarii:

Anonim spunea...

La toamna mai bine alegem o libelula, care tot stie cate ceva din ceea ce se intampla in tara asta, decat sa realegem o PD-nula, care se preface ca intelege numai ceea ce-i serveste propriului interes electoral!

Lilick Auftakt spunea...

Anonim

Bineinteles. Votam orice, chiar si o libelula, decat sa-l mai votam pe tatal "mostenitoarei tronului". :)

Anonim spunea...

O sa o luati voi in mana la toamna...

Chat Noir spunea...

"Din 1993 de cand am revenit in Romania, am auzit o mie de povesti despre asa numita munca voluntara din perioada de trista amintire. Unii povestesc cu naduf despre faptul ca erau scosi de la ore (studenti sau elevi fiind) si dusi sa curete parcuri, sa sorteze cartofi, sa culeaga via sau mai stiu eu ce munci "interesante" li se dadea sa faca."

Începutul unui articol al lui din "The Investor". Probabil că vorbeşte limba română de mai mult de 5 ani. Oricum mi-a plăcut enorm.

Lilick Auftakt spunea...

@Chat Noir

Acum 5 ani inca nu o vorbea bine. Nu sta numai in Romania. Ai cumva link?

Chat Noir spunea...

http://www.theinvestor.ro/columnisti/niels-schnecker/

Lilick Auftakt spunea...

@Chat Noir

Multumesc! :)

Anonim spunea...

Anonim 1 catre Anonim 2
Da-ne macar cateva motive pentru care Basescu e mai bun decat o libelula. Ne-a dezamagit. A jucat la cacelama. A mosit un guvern incompetent, unind de fapt doua mafii. Urarea lui "sa traiti bine!" s-a concretizat doar la nivelul fiicelor Lui, al fratelui Lui, al amantei Lui, al mafiotilor Lui maro. A refacut FSN-ul, "ne-a stricat" cu toti vecinii, a indatorat tara pana peste poate si-a facut justitia praf! Te intreb, asadar, ca Moromete: Pe ce te bazezi cand spui ca o vom lua in mana la toamna? Pe frauda electorala verificata in 7 iunie?
Pe puterea de manipulare a crocodilul politic, care va varsa cateva lacrinmi de mila somerilor produsi de masurile imbecile pe care le-a impus guvernului? Pe dejectiile publicate de Mihaies in EVZ? Pe nurii ofiliti ai Nutzicii? Pe "sharmul' agramatei de fiica-sa? Zi-mi pe ce te bazezi si, daca nu esti in stare, ai dreptul sa nu mai spui nimic!

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim 1

(poate iti pui un nick, oricare, te rog)

Anonimul 2 nu e deloc anonim, ci un personaj cunoscut aici pe blog. Cand ameninta, insa, isi pune masca. Chestie de caracter. :)

agaX spunea...

anonim al doilea, nu cred ca sint multi printre "noi" ale caror vieti sa depinda de cistigarea sau pierderea pozitiei de presedinte al romaniei, asa ca nu vad cum am putea lua-o "in mana"

eu cred ca daca o sa cistige basescu din nou (ceea ce e foarte posibil), cei care au de pierdut cel mai mult se gasesc in masa mare de cetateni ai romaniei

evident ca tu ai dreptul sa crezi altfel, dar sa-ti faci o "bucurie" din faptul ca "noi" am suferi cine stie ce suferinta daca mitocanul tau preferat ramine presedinte este infantil

Riddick spunea...

agariciule, ma refeream la aia pentru care latrati voi, constient sau nu, interesat sau nu.

Lucia Verona spunea...

Schnecker vobeşte foarte bine româneşte, pare chiar născut aici. Oricum cred că va deveni un personaj mediatic. Le voila şi în seara asta!

Ramstein spunea...

Pai sigur... pentru ca @Lulutza pare a fi ocupata cu blogul Alinei Gorghiu (remarcabila liberala!), anonimul Riddick, in binecunoscutul "pedelist style", profereaza amenintari.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Asa am mirosit si eu. Ca poate deveni un personaj mediatic. :) Habar nu aveam ca va fi invitat si azi. E clar ca il vom vedea din ce in ce mai des.

Draghi spunea...

E un personaj interesant. Vorbeste intr-adevar prea bine romaneste pentru a fi invatat limba la maturitate. Nu stiu cine ni l-a trimis si de ce (vorba vine...), dar am impresia ca ii datoram multumiri daca ne ajuta sa scapam de Basescu.

Anonim spunea...

Anonim 1
Basescu e la "Nasul".

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Plictisitor.

gugu spunea...

Bine vorbeste!.. L-am mirosit, o sa faca ceva cariera...

In fraza catre Vosganian - eu ca evreu, dvs. ca armean - a punctat bine! Ca din carte!

Asa e. Si un om conteaza. (cred ca urmatiti emisiunea)

Pentru un analist economic e clar ca vorbeste poate nitzel cam prea bine, cam prea politically correct. Are si alte aptitudini, nerelevate, e clar. De urmarit!

Lilick Auftakt spunea...

@Ramstein

Apare si Lulutza daca e cazul. Hahaha! Amuzant mai esti. :)

@Draghi

E doar inceputul. :)


@Gugu

Sigur, ne uitam. :)

Lulutza spunea...

Tot n-a zburat Ridiche asta spre zari mai pline de democratie populara, aka pe blogurile oranjgutanilor? Ridiche, lasa-ne, lasa-ne, lasa-neeeee!

Constient sau nu, interesat au ba, latra al naibii de plicticos pentru o... trestie ginditoare! Cred ca Ridiche asta este doar o bataturica de la piciorul drept al lu' Nutzi spaima turismului sau vinataia de sub ochiul drept a preainteleptei zeite Eba...

Garcia Muerte spunea...

Fata de cati oligofreni ocupa spatiul public, Schnecker asta imi apare ca un geniu.

Vorba ingrijita, idei clare si concise...antiteza lui Pogea. De ce Pogea? Pentru ca acesta este cel mai slab ministru din guvernul acesta de incompetenti...si era si el consultant pana mai an, ca si Niels asta. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Si mai rau... e microfonul implantat in garoafa. :))


@Garcia

Are o minte beton, da. :)

Gheorghe spunea...

Adevarul e ca Serbanescu si Schnecker au dreptate, dar Schnecker vrea sa fie diplomat sa nu supere pe nimeni.
Cresterea economica a fost cu resurse din exterior, din credite si s-au dus spre imobiliare si spre consum de bunuri casnice din import.

Nu a existat o strategie pentru stimularea afacerilor.
Nu avem o clasa mijlocie a oamenilor de afaceri.

Avem o societate polarizata intre "marii tepuitori" care au parazitat bugetele central si locale, si cei care lucreaza si nu se aleg cu nimic.
Acuma constatam ca nu avem economie, nu avem productie agricola, turism, industrie, si economia nu are cu ce sa sustina nivelul de trai.

Investitile in imobiliare produc venituri la buget si pentru salarii, pana la finalizarea lor.
Investitile in afaceri se autoregenereaza si produc venituri pana cand se satureaza piata.

codeus spunea...

pe astia care ne conduc, specialistii astia ai nostri cand citesc CV-ul lui Niels nu-i apuca amocul? nu-si rod unghiile de invidie. cred ca daca pui toata pregatirea lor la un loc nu face nici cat o ceapa degerata pe langa CV-ul lui Scnecker

agaX spunea...

riddick, care banuiesc ca esti si anonimul ala cu caracterul beton, cum zicea careva, sa stii ca noi nu latram ci incercam sa conversam civilizat cu toata lumea ... nu cred ca e corect sa ne pui tot noua pe umeri inabilitatea constanta a ginditoarei tale de a prelucra eficient informatie. poate ai putea incerca si cu organul din cutia craniana ... e doar o sugestie, nu te-obliga nimeni

Roxana Iordache spunea...

E foarte inteligent. Iar româna pe care o vorbeşte, e clar că o gândeşte. Deci bate la fund foarte mulţi nativi. Inclusiv politici. Mă enervez iarăşi pe blogspotul ăsta al vostru, că nu pot să pun emoticoane să iasă altceva decât litere şi semne de punctuaţie. Huuuuuuuooooooooooooooo Goagăl! :)

Referitor la tiranozaur, parcă suntem siamezela faza-asta, aşa am gândit şi eu: plictisitor! Săracul de el, parcă niciodată n-a fost aşa anost, ca dovadă şi faptul că a ţinut puţin emisiunea, în raport cu kilometrii anteriori. E clar că nu mai intra publicitatea. :) Dar interesantă e disperarea lor, au început acţiunea rugatul în genunchi Genialul Conducător să candideze, ca dovadă şi ridicolul nesfârşit al afirmaţiei lui Radu Moraru, că cică au primit 5000 de semeseuri în 15 minute, din care 88la sută în favoarea candidaturii lui Băsea, că întrebarea asta era: vreţi să candideze?

Încă o dată: fi-v-ar goagălu' cu blogspotu' de râs, că acum l-aş fi băgat pe-ăla care râde. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Roxana

dar eu nu stiu de ce tu nu vezi emoticoanele. Eu le vad aici, pe blog, asa cum sunt: fetisoare galbene. Plus alea de la Dramoleta. Maimutoii aia mari de genul /floor

atreides spunea...

Off topic: nu pot sa ma abtin, trebuie sa va spun ce i-a urat o portocalie d-lui Cristian Preda pe blogul acestuia, va rog sa cititi cu foarte mare atentie, da?
''Imi doresc sa reveniti in Romania in functia pulica despre care cred ca vi se potriveste “manusa”: Presedinte al Romaniei. Peste 5 ani.''
Vorba unui comentator pe blog, act ratat?

Lilick Auftakt spunea...

Hai, mai, @Atreides. Hahahahahahah! Nu mai pot de ras. Am citit cu mare atentie!



@Gugu,

Am primit de la tine, merci. Nu mai plecam maine asa ca o sa postez.

Shadow spunea...

"Ridik"-olule

tu esti din "grupusculul" lui thorulet viteaz "copil de casa" si cu educatia neterminata etalata pe masa.

Nu ma mira nici "lucrul manual" la care demonstrezi ca te pricepi bine si nici referintele la "latrat" si "latraturi" ruda buna cu "laturi". Sunt referinte intelectuale de baza in "edificarea" noului om portocaliu (inlocuitorul celui multilateral dezvoltat).

Sa traiesti bine "paca".

PS.
Nu il cenzurati pe p"lici" ca altfel pierdem contactul cu "realitatea pedelara" cu modul ei de "argumentatie".

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

Modul de argumentatie? Ala alambicat si ilogic? Sau ala cu bata? :))

Vezi ca apare insa si ca anonim, si isi mai pune si alte nick-uri. :)

Draghi spunea...

@Gheorghe

Permite-mi sa te contrazic la un punct si prin asta implicit si pe Niels Schnecker. A existat o strategie nationala, in domeniul IT, in timpul guvernului Nastase. Lucrez in domeniu si stiu exact ca a functionat neasteptat de bine. IT-ul a fost o solutie geniala deoarece ea permitea cu investitzii materiale relativ mici o cifra de afaceri uriasa intr-un moment de boom mondial al acestui domeniu.

Liberalii nu au distrus prea mult la acest capitol, insa nici nu l-au sustinut, dar acuma portocaliul shef ne explica ca e nevoie de mai multzi tinichigii si chelneri.

Asadar, strategii bune si nebune au existat si exista in continuare.

tony spunea...

Imi place de Niels Schmecker !Stie sa vorbeasca romaneste mai bine ca EBa ! :)

Gheorghe spunea...

@Draghi - nu stiu ce strategie a existat in IT, dar stiu ca nu s-a materializat. Romania nu exporta soft, exporta creiere.
In domeniul softului suntem ca in agricultura, avem potential dar nu-i valorificat.
Daca te referi la parcurile de soft, cred ca sunt un fiasco.
Ca tot ce se face in Romania, cineva a avut intresul sa ia niste comisioane din proiecte, investitii in infrastructura si in dotare.
Mai detaliat despre cauze aici.

Draghi spunea...

@Gheorghe

Se face soft in Romania pentru export intr-o veselie, crede-ma. Iar cei care il fac au salarii foarte bune. In plus masurile luate atunci, cum ar fi cele de incurajare fiscala, au stopat exodul creierelor din Romania, nu l-au incurajat. Inainte, cel putin jumatate din absolventzii de IT plecau de pe bancile scolii, direct in vest, cu contracte la firme din strainatate. Cum spuneam, lucrez in domeniu si stiu.

Legat de comisione (facem ce facem si tot la capra vecinului ajungem), nu prea vad cat de mari au putut fi ele dat fiind ca investitiile materiale intr-o firma de soft sunt minime, iar infrastructura (internetul) e in mare parte in proprietate privata. Oricum, si daca ar fi existat, acest fapt ar fi fost neglijabil pe langa avantajle strategice pe care le-a avut tzara noastra prin aceste masuri.

danielul spunea...

Evreu de origine germana, fost militar in US Air Force, circula prin Romania noastra pitoreasca cu autoturisme cu girofaruri camuflate si cu numere nemtesti de corp diplomatic, cu o inalta functie in Loja Masonica din Romania (daca nu cumva e cel mai mare, dupa moartea lui Pittis).
Daca doriti, il puteti gasi si pe aici din cand in cand...
Una peste alta, pe langa faptul ca il tradeaza chipul, nu il cred pe omul asta ca a fost trimis pe aceste meleaguri cu prea multe intentii bune...
Doar nu credeti ca este bagat in fata pe la toate talk-showurile doar asa, ca sa ne desteptam noi - prostimea?!?
Oricum, pana acum nu l-am auzit zicand nimic coerent.
El isi recita poezia pe care l-au pus sa o invete mai marii "papusari" ai acestei lumi pentru a nu ne lua prin surprindere grozaviile ce ne asteapta!
Se incearca transformarea acestui ilustru necunoscut (pentru noi, cetatenii de rand) intr-un formator de opinie, exact dupa modelul indobitocirii maselor.
Fiti foarte atenti la ceea ce va mai rosti acest Stecher in perioada urmatoare deoarece sunt mari sanse sa se intample intocmai!
Si asta nu pentru ca o fi el vre-un mare vizionar ci pentru ca asa se doreste sa se intample la nivel (ocult) inalt.
Nu vi se pare ciudat ca Niels a inceput sa apara "pe sticla" abia cu ocazia venirii crizei financiare?
Daca v-ati uita in bibliografia lui (prezenta pe site-ul lui personal) veti observa ca el se afla in Romania tocmai din 1993...
Cam mult a asteptat/s-a pregatit acest domn ca sa iasa in fata...
Fata de obiectivul ei initial, Loja Masonica si-a schimbat menirea la 180 de grade!
Daca la inceputuri era Loja breslei constructorilor, astazi aceasta Loja nu face altceva decat sa darame ce au construit altii...
Pana una-alta, adica pana cand vor ajunge romanii sa il asculte cu respiratia taiata pe personajl nostru, acesta a reusit un lucru minunat carierei sale: a creat deja intrigi care se dezbat pe diverse canale, lucru de miliane reclamei personale a acestuia...

Pacat de destinul acestei regiuni!

Lilick Auftakt spunea...

@danielul

Nu stiu ce varsta ai, sau daca ai urmarit si in anii '90 emisiunile politice. Pentru ca daca te uitai il vedeai de atunci pe Schnecker in diverse emisiuni. Dupa aceea a lipsit, e adevarat. Spune ca a fost plecat.

Emigrant spunea...

Foarte haios CVul.
M-am cacat pe mine de ras.
Ai imaginatie cocalare smeker, desi pe alocuri esti cam agramat.
Dar oricum asa ceva e nesemnificativ ptr prostimea care se uita in gura ta.
Sa traiesti bine ma smekere pe meleagurile alea unde daca prostia ar durea, s-ar auzi un muget continuu.