17 iun. 2009

Plesu imprastie zvonuri despre Corneliu Coposu


Toti sunt o apa si un pamant. Se cearta in public dar au interese comune. In Parlament sunt adversari ireconciliabili dar se impaca la un pahar de spritz. Vadim era prieten cu taranistii care-l apelau cu “Nea Cornele”, iar la receptii toti se pupau si se tutuiau.

Cine scrie asta? Mircea Badea? Ntzz! Andrei Plesu! Cititi aici editorialul sau din Adevarul.

Daca in general nu poti sa nu fii de acord cu cele scrise de Plesu (asa cum nu poti sa nu fii, in principiu, de acord cu ce zice Badea) aveam poate, de la domnia sa, pretentia la unele nuante. Avem de a face, in schimb, cu un melanj absolut, in care toti sunt bagati in aceeasi oala, de-a valma, de la Corneliu Coposu la Vadim si Gigi Becali.

Toate bune si frumoase, dar in melanj se amesteca, alaturi de fapte binecunoscute, si unele zvonuri calomnioase, care circulau la inceputul anilor ’90. A dorit Corneliu Coposu sa incredinteze conducerea ziarului Dreptatea lui Corneliu Vadim Tudor? Ma indoiesc profund.

Informatia se afla insa in editorialul lui Plesu si e prezentata ca si cum ar fi adevarata. “Capacitatea de a distinge între bine şi rău, între viciu şi virtute, dreptate şi nedreptate pare a fi la îndemâna tuturor”, scria Plesu in Minima Moralia. Ei, uite ca la indemana sa nu prea este!

Daca pe securistii anilor ‘90 ii inteleg de ce lansau asemenea zvonuri, pe Andrei Plesu e greu sa-l intelegi acum, dupa aproape 15 ani de la moartea lui Corneliu Coposu.

19 comentarii:

Lulutza spunea...

E normal ca s-a transformat si Plesu intr-un corifeu de genul "Basescu pentru noi este Coposu Doi"... Pacat ca se complace in asemenea "misiune", care nu poate fi considerata indeplinita decit cu un tur 2 la prezidentiale intre Vadim si Basescu - doi frati gemeni batracieni. Il anunt oficial pe musiu Plesu ca, daca le reuseste misiunea asta 'telectualilor lu' peste, imi calc pe inima si-l votez pe Vadim.

Sa aiba si el, saracutu' "maestru" al lui Base, o sansa sa-l unga primministru pe Basescu si sa domneasca ambii fericiti peste balamucul in care au transformat Romania. Inconjurati de muze ministrese ca nutzele, ebele, almele... Idilic, nu-i asa?

Eu il inteleg oarecum pe Andrei Plesu, etern "tehnocrat" PD-ist, niciodata recunoscandu-si vreo apartenenta politica, dar... Rau a ajuns si disperat mai trebuie sa fie PD-istul asta "de suflet", daca a ajuns sa-i birfeasca mahalageste pina si pe dusmanii morti ai idolului lui! Mai bine se facea... tinichigiu sau ospatar, cum i-a sugerat idolul lui! Are cineva nevoie de filosofi? Si inca dintre cei care nu-si indeplinesc ca lumea misiunea incredintata de sefu'?

Gheorghe spunea...

I-o fi pus cineva "sula-n coaste" lui A Plesu. :)

Lulutza spunea...

Daca nu (mai) poate sa-i aduca osanale transparente presedintelui in functie, ca prea si-a "demascat" sufletul candriu de PD-ist dl. Plesu, "sold la sold" cu amicul Liiceanu, uns si el cu toate alifiile ("capitaliste" si scumpe), macar sa-i improaste cu noroi toti posibilii rivali politici, morti si vii.

In 1999, cineva de la "Adevarul" il vedea mult mai corect pe Traian Basescu. "Basescu - "reformator" de profesie"... L-am votat ca fraierii, pentru ca urla cat de "rau" ar fi "homosexualul" Nastase, iar acum il vad ca pe un Catzavencu perestroikist, inconjurat de "famiglia" lui, mult mai instarita decat este Nastase, mult mai tupeista, aroganta si obraznica decat a fost vreodata Nastase. "Sa se revizuiasca totul, primesc, dar sa nu se schimbe nimic"... Asta-i "deviza" si strategia lui Basescu, sa ne "reformeze" pe toti in slugi, iar famiglia lui in stapani absoluti. Un Vadim de tip nou, caruia sper ca bunul simt ramas in Romania sa-i dea un semnal clar ca pacaleste din ce in ce mai putini oameni.

Bun simt pe care nu-l mai astept din partea "boierilor mintii". S-au transformat prea curind in "ciocoii mintii", nu in niste minti nobile.

Shadow spunea...

Asa ca idee uite cum se face politica la noi. Cum se iau deciziile vizand politica europeana, etc:

http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2009-06-17-5836020-0-raport-crpe-note-pentru-comisarii-romani.pdf

grupul portocaliu sorosist nu se dezminte nici el.

gasiti la recomandari :

ca trebuie musai sa votam barroso ca sa avem si noi sanse de comisar "mai important".

J.V. spunea...

Plesu scrie ca sa afle in treaba. Nu avea el cum sa stie daca convivii jucau sau nu teatru. Chestia cu CVT la Dreptatea a avut intotdeauna ca sursa primara de informare gura lui CVT. Problema este cum a patruns grupul Liviu Petrina - Pavel Suian - Ioan Alexandru (cel din urma din grupul Saptamana - Eugen Barbu) la varful conducerii PNTCD (decembrie 1989 - ianuarie 1990), cand s-a schimbat denumirea din PNT in PNTCD.

hendrix spunea...

Am citit si eu imensa marlanie a lui plesu. Cat de grobian poate fi acest neptunist portocaliu incat sa acrediteze o asemenea ineptie? Cat de jos se poate cobori acest pupincurist basescian? Oare ce om normal la cap ar putea crede o asemenea gogomanie, cum ca Seniorul ,,era gata să ofere conducerea ziarului „Dreptatea” infatigabilului Vadim''. Asta dupa ce imunda gazeta securistica romaniamare, continuatoarea defunctei gazete de perete a Mnastirii Secu, l-a improscat cu noroi ani de zile!!! Dupa ce pe seama lui securistii au pus zvonuri incredibile, dupa ce taranistii si liberalii erau linsati mediatic de securistii lui? Ce sens are acum macularea memoriei Seniorului?
Unicul raspuns rational este urmatorul: DISTRUGEREA ORICAREI VALORI MORALE, fie ea si ingropate! Face parte din actiunea portocaliilor de a arata ca toti politicienii ar fi niste nemernici, intreaga clasa politica ar fi o cloaca, o fauna josnica. Nu este asa, mey tovarase plesu! Daca fesenistii tai de ieri si de azi sunt asa, tu vrei sa-i bagi in aceeasi oala si pe taranisti si pe liberali! Mai ales pe liberali!
Fraza respectiva contine o continuare:,,când, peste ani, PDL l-a impus, tot pe el, ca vicepreşedinte al Senatului.'' Aici are dreptate, in toamna trecuta pedeleprele sale asta au facut! Atunci pedeleprele vroiau sa atraga voturile extremistilor inaintea alegerilor parlamentare, dupa ce facusera pact cu extremistii lui fecali la Primaria Capitalei. Tovarasul plesu compara mere cu pere, adica ZVONURI total nefondate scornite de securisti cu FAPTE de netagaduit. El ar vrea sa para impartial prin asta, dar ramane doar un jalnic agent portocaliu. Oare cu ce o fi santajat? Cumva cu vreun dosar de colaborator cu Manastirea Secu? Jalnic a ajuns sa imbatranasca acest telectual neptunist, ansolut jalnic!

tony spunea...

Plesu vrea sa justifice mizeria in care se scalda acuzand intreaga clasa politica.In logica lui,toti politicienii sunt la fel,comparand pe C.Coposu cu Basescu,la fel cum a facut si C.Preda .
In realitate,Plesu este jalnic;si-a dat seama de raul pe care Basescu l-a facut Romaniei dar ,in loc sa aiba curaj sa se dezica de el,isi inventeaza scuza ca toti sunt la fel.

Lucia Verona spunea...

Ceva adevăr este în ce spune Pleşu - la recepţii fraternizează adversari ireductibili din Parlament.
Am auzit şi zvonul - cîndva la începutul anului 1990, cred că prin martie - că Eugen Barbu, împreună cu ciracul său C.V.Tudor, ar fi încercat să intre în PNŢ (nu era cd)şi ar fi fost vorba şi de ziarul "Dreptatea" în propoziţie. Nu cred că a fost propunerea lui Corneliu Coposu, oricum nu s-a concretizat, ţărăniştii şi-au dat repede seama despre cine era vorba.
Şi nu cred că "la cîteva luni după alegerile din 90", Pleşu putea să-l vadă pe Vadim la recepţii. Vadim era adjunctul lui Barbu la revista "România Mare" (apărută în iunie sau iulie 1990), PRM încă nu exista şi nimeni nu-l invita pe Vadim la recepţii.

Pro DOC spunea...

Eu vad in articolul lui Andrei Plesu o incercare (ridicola, prin trimiterea inadecvata la Senior) de a neutraliza scaparea acelui "maestre" din gura presedintelui, atunci cand a vrut sa-l puna la punct pe "tribun" cu o afabilitate care ar fi putut sa-l coste electoral. E bine sa ne amintim ca, potrivit DEX, maestru inseamna o persoană "care a adus contribuţii deosebit de valoroase într-un domeniu de activitate, fiind adesea considerată drept îndrumător, model, şef al unei şcoli, creator al unui curent etc." Putem zice ca lui Basescu i-a scapat porumbelul precum adevarul din gura pacatosului. Scaparea, ca orice scapare e psihanalizabila. Adevarul e ca Basescu i-a furat "maestrului" tema ţepelor, discursul populist-justitiar cu accente patriotarde, exprimarile mustos-colorate si, implicit, o mare parte a electoratului.

Scriind acest comentariu, mi-am amintit ca pe vremea lui Ceasca se spunea ca toate marile aeroporturi ale lumii angajeaza echipe suplimentare de negrisori atunci cand stiu ca urmeaza sa se confrunte cu grupuri mari de romani: delegatii oficiale, marinari la schimb de echipaj, echipe sportive etc. Se mai zicea ca in spatele fiecarui roman, vedeai cate un negrisor cu cate o matura si-un faras cu coada lunga, adunand cu sarg ba cate un chistoc, ba un cocolos de hartie, ba un pachet gol de tigari, ba cate o cutie de pepsi ori coca cola. Si fiindca imaginatia mea s-a exersat in ultimii ani chiar pana dincolo de absurdul situatiilor imaginate de politicieni, imi inchipui ca, dupa ce Basescu scapa cate un porumbel - gen "tiganca imputita" sau "maestre Vadim", staful lui ii provoaca pe intelectualii de la Neptun la un concurs: Cine reuseste sa anihilizeze mai bine porumbelul prezidential?. Evident, de data asta, in opinia lor, premiantul a fost Andrei Plesu. Pentru mine, de data asta Plesu a fost negrisorul care a ingropat cacarezele lasate in urma de presedinte.

Riddick spunea...

M-am spasit...

Ramstein spunea...

@Riddick, inainte de "a posta", verifica-ti cunostintele aici:

http://goagal.ro/

Riddick spunea...

ce, m-ai crezut ?! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAH

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Pune si Plesu umarul... Romanii trebuie sa inteleaga ca toti sunt tampiti. Asta o spune Basescu. Romanii trebuie sa inteleaga ca toti politicienii sunt niste porci. Asta o spune Plesu. Ei, asa, poate, mai creste si basescu in ochii poporului.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Sigur!

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

Multumesc mult. Am vazut.

@Epigon

Da, sursa e chiar Romania Mare.

@Hendrix

Perfect zici: "Unicul raspuns rational este urmatorul: DISTRUGEREA ORICAREI VALORI MORALE, fie ea si ingropate! "
Declaratia de azi a lui Basescu ca TOTI suntem tampiti confirma.


Da, @Tony

Ceea ce se intampla, ce face deci si Plesu, e deosebit de periculos.

@Lucia

Eu stiu ca Coposu nu a vrut nici sa auda de asa ceva.

@Pro Doc

Da, vrea sa neutralizeze ceea ce spui, vrea sa explice poza in care TRU statea la pahar cu Becali... Cred ca vrea mai multe. Insa pe linia asta.

"Pentru mine, de data asta Plesu a fost negrisorul care a ingropat cacarezele lasate in urma de presedinte." excelent

Lilick Auftakt spunea...

@Ramstein

Degeaba. E boala grava!

J.V. spunea...

Bai @Red_dick, esti mare nesimtit, bai...

Roxana Iordache spunea...

Patriciu e de vină! Pe bune. Pentru că în "Adevărul" a comis Pleşu abjecţia-asta. N-am avut vreme azi, dar în scurt timp am să i-o trag la justa-i valoare. Am citit cel puţin la fel de mult ca el, deci, să mă scutească. Şi mi-ar putea fi tată. M-a ferit Dumnezeu. Emoticon verde.

P.S. Trebuie să fii ultimul jeg ca intelectual ca să-l susţii pe Băsescu. Ultimul jeg. Repet. De câte ori e nevoie. Şi tu poţi să i-o tragi la fel, L. Vocaţia ta e la fel de bogată ca a lui. Dacă e să punem problema aşa. Şi cred că trebuie să începem s-o punem. Emoticon verde.

Lilick Auftakt spunea...

@Roxana

De acord. Inclusiv cu emoticoanele verzi. Astept sa il ciufulesti cand ai timp. :)