10 iun. 2009

Sorin Oprescu se pregateste serios pentru Cotroceni!



"Sorin Oprescu a inceput, in ultima perioada, sa isi pregateasca, discret, candidatura pentru Cotroceni, care nu va fi anuntata, insa, mai devreme de luna septembrie, din motive strategice. Surse din PSD afirma ca in partid se discuta tot mai des pe acest subiect, iar, pe la colturi, opiniile sunt impartite: unii lideri din preajma lui Geoana sunt negri de suparare, altii jubileaza, la gandul ca aceasta manevra l-ar lasa pe candidatul PSD fara voturile necesare intrarii macar in turul doi. Se stie ca acest lucru s-a petrecut deja, la alegerile de anul trecut pentru primarie, cand candidatul PSD, Cristian Diaconescu, a fost umilit din cauza intrarii in cursa a lui Oprescu, obtinand doar 12% dintre voturile bucurestenilor. Scenariul s-ar putea repeta in toamna (...)" - scrie Impolitics. Si stie ce scrie. E fooarte, fooarte posibil sa se intample asa.

22 de comentarii:

Riddick spunea...

Ultimul partz politic al oamenilor lui Iliescu inainte de sciziunea PSD.

Ramstein spunea...

@Riddick
Nu trebuie sa te nelinistesti.
Intelegem educatia ta de pedelist (si acea specifica "minima limita maxima" a coeficientului de inteligenta).
Avand in vedere apetitul tau pentru basescu, este de inteles si utilizarea termenului "partz".
Ati invatat "multe" de la un basesc si un boc - ei seamana cu voi si voi, votantii lor, semanati cu ei.

Ramstein spunea...

Anunt important: basescul s-a cariat bine! (dupa cum ne informeaza Cristian Sutu si aduce si dovezi: http://sutu.ro/2009/06/10/atentate-la-siguranta-nationala/ )
Iata ca se confirma ceea ce noi banuiam demult

[D][S][N] spunea...

Totul e realtiv, asa ca...
Cred ca ar fi totusi prea mult si nici nu bag mana in foc pentru reusita miscarii!
Dar, fiind vorba de Romania... imposibilul nu exista! :)

Anonim spunea...

Asta mai lipsea!
Nu va suparati dar de cand e primar... avem primar?
Trecem de la presedinte jucator la presedinte absent?
Mai cu viata dom' primar, mai cu viata!

Unknown spunea...

Scuzati-ma dar cu ce va convinge dom' doctor? cumva mii de km de autostrada suspendata in tara? sau pune in loc de politie o firma de apartament sa ne asigure linistea??? Sau poate se pregateste serios sa se mute intr-o locuinta in cartierul cotroceni ca sa fie mai aproape de spital si de primarie ???

Ramstein spunea...

Nu stiu cat de convingator ar fi Oprescu, dar, pe de alta parte, daca actualul locatar de la Cotroceni va mai fi acolo si dupa alegerile prezidentiale din acest an, vom ajunge sa fim reprezentati peste tot numai de rudele, amantele si prietenii respectivului - am avut recent o demonstratie la nivel national pe tema "daca voi nu vreti o EBA, eu vreau!". Este important ca genul asta de indivizi sa nu fie lasati sa stea prea mult in functie.
Cine mai credea ca pupincurismul specific "epocii ceausescu" va reinvia dupa 1989?! Iata ca l-a reinviat basescul si pd-l.

Petru Avram spunea...

Mediatic a ieşit ceva mai prost decât alt primar teribil al Bucureştiului pe care în condiţiile astea nu prea îmi fac mari speranţe să-l bată la prezidenţiale şi nici dacă îl bate (printr-o minune) nu cred că o să mă bucur prea mult.
Dat fiindcă nu am reuşit (toţi cei care nu apreciază modul în care conduce Traian Băsescu ţara) să ne mobilizăm mai bine se pare că pe zi ce trece îi dăm mai multe şanse lui de a câştiga alegerile pentru al doilea mandat: acum avem 5 contracandidaţi ai lui băsescu (care cu toată consideraţia) au fiecare potenţial maxim între 10 şi 15%. E drept că Oprescu are ceva notorietate dar dacă în septembrie se anunţa candidatura e foarte greu să strângă peste 20-25% fără blat în PSD chiar dacă o sa aibă toată media de partea lui (ceea ce e foarte greu din nou). Dacă o să-l "ajute" ceva bisericuţe din PSD tot o să rămână acuzaţii diverse (mai mut sau mai puţin reale): că e neserios, nu-şi duce treaba până la capăt, etc., acuzaţii care-s greu de combătut şi combinat cu o eventuală rupere a coaliţiei o să vină iadul propagandistic portocaliu peste PSD cu tot cu domnu doctor.

Dan Trofin spunea...

Lilick, hai sa facem scenarii, ca ce puii si "PeNeLe" :D noastre sa (mai) facem acuma...
eu zic asa, Oprescu (vedea-l-as la Cotroceni 'fo 5 ani) se aga pest electoratul lu' Prostanacu' si ii va face culoare sa intre in turul 2 Crinuletz ?
Pt ca, Oprescu va intra ca si independent si, probabil nu va scoate f mult, suficient cat sa-l incurce pe Geoana si, in turul 2 sa-i dea voturile sale lui Crin ?
Eu zic, ca e posibil !
Ok, daca si Crin va fii ceva mai ferm si va aduce ceva nou, incat sa nu capitalizeze Vadim voturile nemultumitilor care, oricum vor merge, ca si-n 2004) tot la Basexu !

Oprescu poate fi arma secreta incat sa il favorizeze pe Crin, eventual, daca doctoru; ia mai bine decat Crin, se schimba rolul si-l vom sustine pe Oprescu in turul 2 !

Eu zic asa, in caz ca intra si doctoru' in cursa, fiecare candidat are un iepure : Basescu-Vadim, Crin-Oprescu si Geoana-Duda. Fiecare "iepure" ia voturi de la restul, incercand sa i le distribuie celui pe care il va sustine in turul 2 ! Pt ca e clar : Vadim ia niscaiva voturi si i le da lu Basesxu, doar nu l-or vota pe Crin "purtatorii de camasa de forta" ai Tribunului ! Iar Oprescu ia voturi de la Geoana care i le va da lui Crin, in caz ca nu reuseste Crin sa convinga destui pe partea stanga, intra doctoru' in cursa !
Iar Duda ia si el voturi de la Crin, de pe dreapta, si i le da lui Geoana in caz ca intra Prostancul in turul 2, altfel, raman tot la Crin !

Din toate imbarligaturile de candidati, "iepuri" si scenarii de mai sus, nu stiu cat de coerent am fost, reiese concluzia :

vom avea, cel mai probabil, o finala Basexu-Antonescu ! asta, daca si actualul locatar de la cotroceni, va mai candida !

ozy faina, zambete si soare ! ;)

hendrix spunea...

O noua INTOXICARE, specifica presei care vrea sa intretina o atmosfera tensionata, plina de planuri strategice care se dovedesc a fi baloane de sapun. Se urmareste lansarea acestui zvon doar ca un balon de incercare! N-ar fi pentru prima data cand ni se livreaza acest zvon, vad ca se insista cu el, intrucat pana acum n-a trezit valurile scontate.
Cine lanseaza zvonul? Aceleasi binecunoscute ,,surse psd''. Astfel de zvonuri se pot fabrica in fiecare zi, avand ca unica baza ,,surse psd''. Desigur, se pot inventa si ,,surse pdl''sau ,,surse pnl''! Depinde de imaginatia celor care lanseaza zvonul!
Nu are nicio relevanta ce s-a intamplat anul trecut! Atunci geoana a vrut sa faca BLAT cu buldogul bleaga, dar a aparut problema Oprescu! Baiat hotarat, Oprescu a candidat din postura de victima reala si a castigat. N-are niciun motiv de revansa fata de geoana. El stie ca are o cota doar in Bucuresti, in tara fiind aproape nul. Oprescu independent? Imposibil! Concluzie: un ZVON menit sa agite lumea politica, editia n-spea. Va avea acelasi efect ca si celelalte: zero!

Ionut POCLID spunea...

Dupa ce a clacat in a gestiona Bucurestiul, vrea sa conduca o tara? Hmmm...

Anonim spunea...

Rau mai stam dupa 20 de ani, vorba lui Dumas. Daca data trecuta am avut de cules un comunist dintre cei doi disponibili, acum avem si varianta PSD, offsprin-urile unor fosti securisti de anvergura. ( dzeu sa-i ierte). Halal anticomunism care ne asaza pe taraba electorala un securist si niste urmasi de securisti. Crin Antonescu are obligatia morala de a-si lua rolul in serios. Sa lase naibii improvizatia pe picior, sa puna mana sa se informeze la zi, sa parcurga zilnic revista presi si a blogurilor, sa ia corect pulsul electoratului. Gata cu amtorismului, nu mai are niciun haz avand in vedere cu cine trebuie sa se bata!

Liviu spunea...

N-am idee daca Oprescu va candida sau nu - deocamdata omul a declarat deschis ca nu. In fine.

Cred ca putem afla mai bine care sunt intentiile lui Oprescu daca vom studia atent in perioada urmatoare reactiile PDL sau chiar ale lui Basescu. Daca vor primi informatii de la 'servicii' ca primarul de Bucuresti isi pregateste candidatura, el va fi atacat preventiv de catre partidul prezidential.

Nu-i exclus nici un dosar penal - prea nu s-a mai difuzat de multa vreme un episod din telenovela DNA.

Anonim spunea...

asta va crea nitica agitatie...:)))

http://www.inpolitics.ro/articole/41286/Necolaiciuc-from-Florida-with-love.html

Anonim spunea...

completely out of topic

but I think that:
http://www.iasi.com/stiri/EBA_a_fost_votata_de_tot_Penitenciarul_Iasi_09_06_2009/

is 'Spectacular, spectacular!" (Moulin Rouge)... ce zici lilik?

Lucia Verona spunea...

Van Ghelie a confirmat aseară la Vorbe Grele că se vorbeşte de o candidatură a lui Oprescu. Asta nu înseamnă neapărat că se va şi întîmpla.

Lulutza spunea...

S E N Z A T I O N A L!!! De la Iasi, desigur... :)

Pentru ca link-ul dat de altcineva mai sus nu functioneaza...

dramoleta spunea...

A "anuntat" si madam Cocos, la Turcescu, candidatura lui Oprescu.

codeus spunea...

am ajuns acasa Lilick

atreides spunea...

From Iasi, to EBA, with love: "Ti-am pregatit un pat la noi in celula", uniforma Armatei Romane ti-a trebuit?

Vania spunea...

Ar fi interesant... Şi posibil.

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Ti-a raspuns @Ramstein inaintea mea. :))

@Ramstein

Haha. L-am vazut pe gaunosul.

@DSN

Vezi? Asa e.

@Chrystyan

Ce nemultumiri ai? Nu ai primar de sector? :))

@Ion

Cine l-a votat pentru autostrada suspendata? Cred ca nimeni. Oprescu a fost votat ca sa scapam de gasca portocalie. Si slava Domnului ca am scapat macar partial de ea. E in sfarsit liniste in Bucuresti.

@Ramstein

Exact!

@Petru Avram

Cred ca sunt deja mai mult de 5 contracandidati. Nu stiu pe cine nu ai pus... Nati Meir, Vadim?

@PatrickDan

Foarte bun scenariu. Si eu ma gandeam. Sa nu uitam ca Oprescu ia chiar si din votantii PD-L. E singurul care poate. A putut.

@Hendrix

Nu e doar un simplu zvon, crede-ma.

@Ionut

De ce a clacat? Macar nu mai auzi din Bucuresti scandalurile care erau pe vremea lui Videanu.

@Anonim

Pai sa-si ia Crin rolul in serios. Dar daca nu si-l ia si ii trebuie proptele...

@Liviu

Deocamdata, ieri, a reactionat Udrea. Sa vedem ce va mai fi.

@Anonim

:)))

@Lucia

Vanghelie baga zvonul asta de pe o alta pozitie.

@Lulutza

Chiar senzational!!

@Dramoleta

Sunt semne.... Da!

@Cody

Bine ai ajuns! :)

@Atreides

Am ras. Tare de tot.

@Vania

Sigur ca e. Dada...