19 iul. 2009

Alina Mungiu-Pippidi - din nou foarte dur!


Ridzi – servicii familiei Băsescu
Reporter: Ridzi e la pămînt. E asta răzbunarea pentru că a propus-o pe Elena Băsescu?
Alina Mungiu Pippidi: E o formă de plată. Dna Ridzi s-a gîndit să facă servicii familiei pe contul banilor publici, al bunului simţ, al expunerii la ridicol al tuturor susţinătorilor lui Băsescu care nu erau clienţi de partid sau familie, ci prieteni.

Dai tribut turcului din ograda ta, dacă vrei, dar nu din ograda publică, că noi, vecinii, nu mai plătim tribut, ne-am emancipat.
Rep.: A fost o conspiraţie contra ei?
A.M.P.: A fost o coincidenţă, pe de o parte, de vederi între presa independentă şi societatea civilă, pe de alta, cu interesele presei mogulilor, care a dus practic la unanimitate contra ei. Ideea că „familia” poate apăra pe cineva care a acţionat atît de la vedere şi de prosteşte s-a dovedit a fi o prostie, deşi dna Ridzi a crezut în ea, a crezut că va fi susţinută pentru că prin căderea ei ar ajunge alţii la rînd. Să fie învăţătură de minte şi altora. Şi soldatul credincios, şi liderul necredincios trebuie să fie limitaţi de anumite reguli. Le calci, loialitatea nu te mai poate apăra.

Udrea. Elena.
Rep.: Cine urmează?
A.M.P.: Cine a mai făcut ca ea. Chiar ea s-a apărat arătînd la Elena Udrea, care şi ea face favoruri presei, deşi ministerul ei nici nu ar trebui să existe. Dar nu numai asta. Într-o ţară normală se făcea o anchetă privitoare la dezvăluirile de la Hotnews cu zece voturi pe secţie pentru „independenta” Elena Băsescu. Asta e o formă de fraudă electorală.

Rep.: Elena Băsescu a cîştigat?
A.M.P.: Cum cîştigă întotdeauna beizadelele, cu cost mare. Prietenii zac prin pulbere şi praf, aliaţii sînt discreditaţi de nu pot scoate capul din casă, dar s-a dovedit că familia e invicibilă. Mă rog, aşa cred ei. Preţul de imagine externă şi internă e enorm.


S-a făcut de rîs tată-său
Rep.: Fapt e că nu aţi reuşit să o opriţi.
A.M.P.: Nu, deşi acesta era scopul meu de bază. Poate pentru că laşitatea a fost aşa de mare la ceilalţi, care au tăcut mîlc? A fost o serie neagră, ca să o scuze pe ea, s-a făcut de rîs tată-său, partidul, pentru că nu o voia a trebuit să îşi facă mea culpa şi să facă lucruri mult mai rele decît să o fi pus pe listă cum era vorba iniţial, au trebuit să transfere voturi şi după cum se vede şi bani de publicitate din fonduri publice. A ieşit PSD-ul primul la europarlamentare, iar Băsescu e obiect doar de bancuri pe afară. E greu de crezut că ambiţiile unei fetişcare a cărei lipsă de cultură se vede şi după cum arată pot ruina atîtea lucruri, dar iată că se poate.

Rep.: Băsescu zice însă că presa e de vină.
A.M.P.: Băsescu e părăsit de inspiraţie. Mare noroc are cu contracandidaţii lui, care spun pe faţă că se vor amesteca în justiţie şi astfel se fac de nevotat. Chiar şi aşa, discursul ăsta cu copiii care nu mă ascultă deşi eu le spun, sau că toată lumea e de vină, numai familia nu, e penibil. Familia nu are ce căuta în politică, după cum am spus de la început, e doar sursă de slăbiciuni şi scuze permanente. Băsescu s-a încăpăţînat, vrea să ne transmită că vrea un al doilea mandat fără condiţii, unul în care face ce vor muşchii lui. Or, acesta e un semnal greşit, exact un asemenea mandat devine indezirabil. Cu linia asta a lui îi face pe foştii lui susţinători să stea acasă în ziua votului.


Ce i-a spus Alina lui Băse
Rep.: O s-o lase pe dna Udrea să pice?
A.M.P.: Data trecută cînd dna Udrea a demisionat, nu a fost de bunăvoie. Eu cînd i-am spus preşedintelui că ea nu are ce căuta în viaţa politică – trebuie să avem separarări clare între public şi privat, e un test al modernităţii – m-am trezit că a doua zi mă caută intermediari din partea ei, să ne vedem, să ne cunoaştem. Dna Udrea e, ca toate fetele astea, o creatură care nu gîndeşte decît în termeni de interes personal şi nu poate concepe că în societate există şi etaje superioare, unde oamenii au altfel de motivaţii. Dacă ne întîlneam, despre ce am fi vorbit oare? Îi făceam un desen? Din păcate, nici problema asta nu s-a putut rezolva în privat, cum nu s-a rezolvat nici cealaltă. O să avem alt circ costisitor. E alegerea lor, vor aşa, aşa o să fie. Că altfel primul ministru restructura urgentissim ministerele astea redundante, plus vreo două la fel de redundante de la PSD, şi stăteam toţi liniştiţi. Aşa cum Băsescu dă vina pe oricine, dar nu pe copila lui prost crescută, Boc restructurează demnitarii dînd afară nişte şoferi. Care nu au fost încă nici măcar identificaţi, totul ca să salvăm miniştri de nivel damă de companie; sîntem în plin „Senatorul melcilor”.

Rep.: Udrea a zis că aveţi ceva personal cu ea. Invidie?
A.M.P.: Exact, atîta o duce capul, ea nu are orizont dincolo de persoane. Da, visul meu e să conduc Ministerului Turismului, a cărui desfiinţare am pus-o din anul 1996 în programul CDR.

Am diplomă de instalator
Rep.: Tinichigii sau filozofi?
A.M.P.: Eu am pe undeva o diplomă de instalator. Dar altfel, în politica publică e greu să le separi. Orice ai face, eşti impregat de o anumită filozofie despre stat, despre cum se comportă oamenii, nimeni nu e un expert sută la sută liber de ideologie, deşi eu predau pragmatismul la studenţii mei, anything which works! Desigur, discuţia asta e de la un anumit nivel în sus, care e probabil mai puţin frecvent la noi. Că, din nou, dacă eroii politicii publice sînt de nivel Ridzi sau Udrea discuţia devine comică şi distincţia inoperantă. Mare parte din cei promovaţi pe canale de partid nu sînt nici una, nici alta. Întreabă o lipitoare care trăieşte să sugă sîngele altora dacă asta e tehnologie sau ideologie.

Androneasca
Rep.: Şi atunci, doamna Andronescu o să răstoarne munţii?
A.M.P.: Mă îndoiesc că vrea. Dar mă îndoiesc şi că Băsescu poate face ceva. Comisiile astea şi multele lor legi sînt destul de redundante. Oamenii contează, şi dacă preţuieşti educaţia aşa de mult încît o Udrea îţi poate fi şefă de cabinet nu mai are nici o importanţă ce spui, lumea se uită la ce faci. Soluţia pentru educaţia românească nu vine din noi reforme, cînd astea cu Bologna au fost oricum nedigerate şi negîndite, un fel de hai să facem mai mult pe resurse mai puţine. De ani de zile se schimbă miniştrii şi ministerul e la fel. Miclea, care era reformator, se închidea cu sfătuitorii lui într-o debara şi ieşeau de acolo cu proclamaţii pe care nu le implementa nimeni. Alţi miniştri, care nu aveau intenţiile lui bune, lăsau de la început totul pe mîna mafiei, ce rost are să te prefaci că faci? Hai să nu mai reformăm educaţia vreun an, asta e sugestia mea, şi în acest timp să reformăm doar Ministerul Educaţiei. Poate găsim vreo cîţiva români care au fost profesori titulari în ţări cu sisteme performante (Scandinavia, USA, Olanda) şi să îi importăm, le dăm mînă liberă să reorganizeze MEC. Restul va veni de la sine. Cum s-a văzut din clasamentul nostru cu universităţi curate, omul face locul. Aceeaşi lege peste tot, dar unii au patru stele, alţii au zero stele, pînă la legi noi să copie ăia de zero stele ce fac cei de patru şi o să avem imediat o creştere a calităţii. Pînă la urmă politica e doar un gest de discernămînt, iar leadershipul e sută la sută discernămînt. Nu trebuie să le ştii pe toate, dar trebuie să găseşti pe cei care ştiu şi să îi pui în situaţia să facă.

Clientelism
Rep.: Oricine ar fi ei?
A.M.P.: Oricine, sau totul e clientelism dacă îi alegi doar pe relaţia cu tine. Partidele noastre sînt încă în acel stadiu primitiv de început de democraţie, eu le compar cu armatele dinainte de profesionalizarea modernă. Tătarul nu avea soldă, el trăia prin jaf. Şi cum sînt tătari mulţi, şi obiectul jafului trebuie să fie mare, rezultă multe funcţii publice (deci coborînd nivelul politizării pănă la directori de şcoală) şi multe cheltuieli publice (care se distribuie prin reţeaua de patronaj). Obiectul guvernării nu e problema de politică publică, pe care trebuie să o rezolvi (criza, energia etc.), ci reţeaua clientelară, pe care trebuie să o satisfaci, ea e problema ta de bază. Aici e tensiunea dintre partide şi societatea noastră.


Geoană, Crin, Duda
Rep.: Sînt adversarii lui Băsescu capabili să schimbe asta?
A.M.P.: Nu cred. Geoană dă impresia că e orientat mai tehnocratic, are cunoştinţe, citeşte, dar pe urmă apare cu Năstase la braţ şi strică tot. Crin Antonescu e uimitor, are aerul că nu s-a prins nimic de el în atîţia ani de politică, mă întreb dacă ar trece un test de cunoştinţe elementare, dacă ştie care sînt instituţiile de la Bretton Woods sau din cine e format boardul Băncii Europene Centrale. Radu Duda e mai presus de orice comentariu, pentru el viaţa e un cenaclu.

Rep.: Intelectualii pro-Băsescieni?
A.M.P.: Categorie în curs de dispariţie, la cei dezinteresaţi. Restul, să nu ne luăm de ei, că vor fi pedepsiţi pe unde au păcătuit, TRU a ajuns în aceeaşi comisie cu copila, de exemplu. Cel mai bine o duc cei care nu au fost niciodată fani, îl folosesc cu sînge rece pe Băsescu ca să ajungă undeva, prin ambasade cu jacuzzi, PE, sau oriunde se poate, în străinătate să fie. Intelectualul e din punctul ăsta de vedere sub nivelul tinichigiului, şi ca să trăiască afară tot statul român trebuie să-i plătească drumul şi să-l ţină; om fi devenit noi europeni, dar curajul pieţei nu îl avem, că unde nu e valoare nu e nici curaj. Noroc cu tinerii intelectuali, ei umplu doctoratele şi mai nou şi slujbele pe afară. Ferească Dumnezeu să vrem să ne întoarcem în ţară însă, atunci să vezi testul deschiderii universităţilor.


Societatea civilă
Rep.: Mai există societate civilă?
A.M.P.: Absolut. Gazeta Sporturilor a fost vîrful ei recent şi noi toţi ne-am solidarizat cu ei. Şi chiar există; oamenii care ies în stradă să apere Sf. Iosif, oamenii care scriu pe www.romaniacurată.ro ca să denunţe pe corupţi sînt în creştere. Sîntem însă sufocaţi de pseudosocietatea civilă, de organizaţii contra corupţiei sponsorizate de corupţi, de ciuvici şi alistari, e o perdea de fum din care nu totdeauna vezi că pădurea nu a ars, mai sînt copaci destui în picioare." - Academia Catavencu

24 de comentarii:

mirko spunea...

nu-mi place redundanta pippidi, are blog? spune-mi si mie, poate ma apuc de citit, poate si de citat, desi nu cred.vedem.mai vedem.

Lilick Auftakt spunea...

@Mirko

Ne place nu ne place e importanta. Sa nu uitam rolul pe care l-a avut in ascensiunea lui Basescu.
Nu cred ca mai are blog. Avea mai demult la Romania Libera dar nu cred ca mai exista.

Pro DOC spunea...

Deocamdata doar... WOW!
Promit sa revin.

tony spunea...

Pentru un candidat la presedintie ar trebui sa conteze f.mult ce spune AMP.Valoreaza mai mult decat toti consultantii straini.

Lucia Verona spunea...

Nu e importantă, îşi dă importanţă, după părerea mea. Spune multe lucruri adevărate, dar felul cum zice ea cine e de votat şi cine nu şi din ce motive e mai departe de realitatea din ţară decît Sirius.

Lulutza spunea...

Nu mi se pare cine stie ce dur la adresa "simpaticului" domn Base... In plus, AMP se foloseste de prilej pentru a acuza si descuraja cit mai dur orice posibila competitie la functia ocupata (abuziv) de simpatiu' ei. I-as sugera sa-si anunte ea candidatura... Ce sa se mai piarda in detalii de consiliere?! Abia atunci AMP ar cunoaste cu adevarat "fiara politica" pe care (inca) o sprijina, pe pielea personala. Un embrion de "lupta" cu DNA parca exista deja...

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Te astept! :)

@Tony

Si eu cred asta.


@Lucia

S-o lasam sa-si dea importanta. Asta nu face decat sa-i zdruncine din temelii pe neptunisti.

@Lulutza

Ideea ta mi se pare excelenta. As sprijini-o pe AMP si am avea o lupta intre fiare politice de prim rang.

Traian breazu spunea...

Perfect de acord cu Lucia Verona si cu Lulutza.

Imi cer scuze daca repet ce am scris la ultimul post despre AMP dar nu am incontro.

Pe de o parte e bine ca AMP ia acum aceasta atitudine, merita un oarecare respect. Totusi e prea putin si prea tarziu. si nu e destul. Problema e ca face o analiza corecta, supersincera, insa nu propune solutiile logice pe care le-ar avea problemele descrisa de ea.

In primul rind toata situatia cu famiglia, cu Eba, Udrea, Ridzi, cu promovarea oamenilor in pd pe criterii clientelare, fanariote, situatia asta nu e noua. Nu a aparut din senin acum cateva luni, e asa de cel putin 2-3 ani. AMP e destul de inteligenta ca sa-si fi dat seama de asta inca de la inceput. De ce a tacut inainte de alegerile parlamentare (mult mai importante)? De ce nu a vorbit atunci de candidata Udrea, candidata Ridzi, etc. etc.? daca vorbea atunci poate ca altul ar fi fost scorul pd, si poate ca damnele susmentionate nu ajungeau ministre.

In al doilea rind, ce urmareste AMP criticand dur ceea ce face Basescu si in acelasi timp atacand pe contracandidatii si criticii scei mai inversunati ai lui Basescu(Crin)? Daca ar fi consecventa ar spune: recunosc m-am inselat, sustin candidatura lui Crin la presedentie. Procedand cum procedeaza AMP face ceva inutil, un fel de sinucidere publica care nu foloseste nimanui. Ea procedeaza ca si cum ar exista o sansa ca Basescu sa se lepede inainte sau dupa prezidentiale de ebele, udrele, placintele, si de restul clientilor, si/sau sa adopte principiile pe cere AMP le cere in interviul de mai sus. Sansa asta insa e ZERO%.

Lilick Auftakt spunea...

@Traian Breazu

Totusi AMP s-a exprimat inainte de alegeri privitor la nepotism si la EBA.

Ce urmareste? SPER, printre altele, sa anime lupta politica. Poate nu il critica direct pe Basescu, dar critica tot ce e in jurul lui si tot ce gireaza el.

Pe contracandidati ar trebui sa ii atacam si noi. E singura sansa sa se...trezeasca. La Crin Antonescu ma refer. Laudele nu-i folosesc la nimic. Avem oare pentru ce sa il laudam momentan?

Lilick Auftakt spunea...

Va rog sa cititi cu atentie. AMP isi exprima mai mult grija ca Geoana, Duda, Crin nu-l pot schimba pe Basescu. Oare nu e si ingrijorarea noastra?

Bogdan spunea...

Subscriu si eu cu ceilalti comentatori, in primul rand cu ProDOC: WOW!

Apoi nu pot sa nu'mi aduc aminte de faptul ca Pippidi timp de 4 ani l'a sustinut fara rest pe Basea. Sigur, a existat o perioada idilica, poate in preajma si putin dupa suspendare, poptpul de demagogie si populism cultivat de Mitocan, incununat cu alegerile din noiembrie, alianta dintre pedelepre si Sistemul Ticalosit ar fi trebuit sa fie momentul de despartire de Basea al oricarui naiv. Aici discutam de oameni care au sustinut CDRul, de oameni care i'au imputat lui Nastase si PSDului crearea Sistemului Ticalosit. Nu poti inchide ochii la asa ceva.
Insa ei au putut. Si de aici n'a fost decat un pas mic pentru dansii dar imens pentru statutul telectualului roman de a nu emite nici un sunet la sumedenia de minciuni de campanie ce s'au revelat dupa alegeri. Boc care marea salariile profesorilor din primele 5 minute dupa alegeri, Basea care supralicita minciuna la toti functionarii, sunt doar cateva motive pentru ca telectualii de curte sa'si bata in piatra statutul de sluga a Sarlatanului National. Si inca n'am ajuns la Eba!

Eba este doar un motiv pentru ca sobolanii sa paraseasca corabia naufragiata. Eba nu aduce nimic nou, Basea si camarila ni se prezentasera deja in adevarata lor splendoare. (Mihaileanu, Casuneanu, case de 800.000 de euro, fie la Blaga, fie la cealalta fiica, sirul este atat de lung incat chiar si mie care eram obisnuit sa le spun dintr'o suflare, mi'ar taia respiratia)

Insa sunt de acord ca brusca principialitate descoperita de Pippidi are avantajele ei. Pe de o parte reprezinta un semnal de alarma pentru (vesnicii) nedumiriti si in acelasi timp solidifica (daca mai era nevoie) pozitia pupincuristilor de curte, fie telectuali, fie simpli pupini.

Pentru noi restu' Pippidi are o singura sansa: Mea culpa! In direct si la o ora de varf.

Bogdan spunea...

Aaa.. si inca ceva: AMP mi se pare un fel de Cristoiu pe invers. (ambii par a avea o deosebita naturalete in a linge unde au scuipat si invers)

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

Ma bucur ca mai dai si tu un semn de viata.:) Te asteptam in "transee". :))
"Pentru noi restu' Pippidi are o singura sansa: Mea culpa! In direct si la o ora de varf." - ii vom cere asta pana cand o va face. E obligata moral.

Imi place ca ii numesti si ii numim "naivi" pe sutinatorii lui Basescu.
Naivi sunt doar neinformatii din rural care formeaza in prezent o mare parte din masa alegatorilor lui. Restul ii putem deja incadra la ticalosi. Ne spune deja AMP ca isi vor lua pedeapsa. Ce e mai umilitor decat sa fii in aceasi comisie cu Eba, ne sugereaza ea, referindu-se de exemplu la TRU.
Stie pentru ca si-a luat-o si ea pe propria piele: tot de la Eba.
Vom asista in curand la alte episoade de genul asta, si ea ne cere sa le asteptam. :)

Bogdan spunea...

Categoric! Am fost nitel ironic cand m'am referit la ("vesnicii") naivi, insa pentru mine adevaratii ticalosi sunt telectualii de curte si pupinii din dotare. Lichele gen Coiu sau Tetea cel Morar, aplaudacii cu spume gen Mihaies sau TRU, mironositele hulpave care pupinbasesc dandu'si ochii peste cap (gen Pata si Liiceanu).

Toti facand jocul pedeleprelor oplosite de Basel.

bagatare si punct ro spunea...

interesant. :)

Gheoghe spunea...

Nu-i exclus ca un grup de frustrati din PD-L sa doreasca debarcarea lui Basescu pentru a salva partidul, si acum incearca sa-si refaca o parte din credibilitatea pierduta pentru a o pune in slujba altui candidat.
Ceva de genul "Traiane esti cel mai bun" dar il alegem pe Cristian Preda la sefie, altfel se dezintegreaza PD-L-ul.

Cine e in faimoasa SAR?
Andreea Pora si Cristian Ghinea, ambii sustinatori ferventi ai lui Basescu si care au lovit din "toate pozitile" in Tariceanu.
Isi reproseaza ceva AMP din activitatea trecuta? Nu regreta nimic.

AMP nu vizeaza reformarea societatii, ea vizeaza schimbarea persoanelor compromise cu altele si implicit conservarea sistemului.
Daca extragi un "gunoi" si il inlocuiesticu unul neatins de boala, va sfarsii prin a se contamina de la mediu infestat.

Fraza urmatoare spune totul despre modul de a gandii al AMP.
"Hai să nu mai reformăm educaţia vreun an, asta e sugestia mea, şi în acest timp să reformăm doar Ministerul Educaţiei.
Poate găsim vreo cîţiva români care au fost profesori titulari în ţări cu sisteme performante (Scandinavia, USA, Olanda) şi să îi importăm, le dăm mînă liberă să reorganizeze MEC.
Restul va veni de la sine. Cum s-a văzut din clasamentul nostru cu universităţi curate, omul face locul.


Mizeria nu trebuie sa fie curatata din exterior de o "Societate Academica" si nici sa schimbi oamenii pe principilu loteriei, in ideea ca poate gasim pe cineva care are idei de reforma.
Sistemul trebuie sa rejecteze corpurile straine incompatibile cu mediul, deci trebuie creeat mediu care sa nu suporte coruptia si incompetenta.
Reforma trebuie proiectata, rezultatele anticipate, si masurile asumate de partide nu de persoane, pentru ca in invatamant nu-i reforma lui Andronescu, e reforma invatamantului romanesc si ne priveste pe toti.

Draghi spunea...

Geoana un tehnocrat cu cunostintze solide in toate domeniile care chiar si citeste... :loooooooooooooool: Hai ca-i buna...

Probabil AMP (AML dupa unele surse :D ) spera sa ii faca rost lui Soros de o alta marioneta la carma Romaniei, cum a sperat sa fie Basescu. Se inseala cum s-a inselat si atunci. Amandoi sunt prea orgoliosi pentru ca, odata ajunsi la putere, sa nu le intoarca spatele celor care le-au aranjat sau facilitat ascensiunea. Si prea stupizi pentru a conduce o tzara dupa capul lor.

Pro DOC spunea...

Aux armes, intellectuelles! (1)

Pentru mine e clar: Alina Mungiu Pippidi, pe care as numi-o tanchista societatii civile, a imbracat acum "camasa mortii" in relatia cu presedintele Basescu et famiglia. Motivul pentru care a facut-o este unul mai degraba personal, d-na AMP simtindu-se vexata de alegerea facuta de presedinte intre dumneaei si Woodrea si, ceva mai recent, intre dumneaei si EBa.

Oricat de tarzie, noua atitudine a d-nei Mungiu e totusi salutara. Oricat de multa ceata si fum a produs ea inainte in spatiul dezbaterilor publice, (incercand sa convinga, la intern, dar, atentie, mai ales "la extern", ca Basescu e un fel de Messia), clarificarile pe care le aduce azi sunt imposibil de trecut cu vederea. Si nu pentru ca ne-ar fi produs noua cine stie ce revelatii, ci pentru ca le-a aruncat manusa amicilor dumneaei cunoscuti ca intelectualii lui Basescu. Le-a pus in fata gurii hartia de turnesol a adevarului. Cum vor raspunde provocarilor ei? Catalogand-o drept mogul, ori tonomat, ori ciomagar liberal sau social-democrat? Vor mai putea ei, intelectualii prezidentiali, spune vreodata ca n-au stiut adevarul curat, nu cel pe care-l puneau mereu la indoiala si-l bagatelizau, ca fiind emanat dinspre moguli ori dinspre demonicii 322?
Eu cred ca nu.

Pro DOC spunea...

Aux armes, intellectuelles!(2)

Temerea mea e insa ca domana AMP se va trezi la fel de singura pe noile ei baricade cum s-a trezit, mutatis mutandis, candva, Paul Goma. Cred ca intelectualii lui Basescu vor mai iesi cu critici formulate cu jumatate de gura, a treia zi dupa Scripturi, dar ele vor tinti in anturajul presedintelui, si nu in Basescu, subiectul care va ramane pentrui ei tabu.
E adevarat, ca repozitionarea d-nai AMP nu e numai tarzie, dar si incompleta. O mea culpa din partea dumneaei e de asteptat, ca dovada ca vrea intr-adevar sa-si recastige credibilitatea pierduta. Ar trebui sa faca exact ceea ce i-a sugerat lui Crin Antonescu. Sa isi asume greseala ei si-a grupului de pupini si, mai ales, sa ne arate in ce consta noua-i strategie de reprezentat semnificativ al societatii civile, adica sa inceapa sa reconstruiasca noul orizont de asteptari si noua speranta.

Foarte importanta insa este noua pozitie a d-nei AMP in recreionarea imaginii externe a presedintelui, stiut fiind ca ea a fost un fel de interfata a lui Basescu cu mass-media internationale.

Lilick Auftakt spunea...

@Bagatare

:)

@Gheorghe

Stiu din surse din interiorul PD-L ca se intampla miscari de trupe acolo. Exista nemultumiri mari.

Bineinteles ca schimbarea trebuie sa se produca din interior si ne priveste pe toti. Bine punctat.

@Draghi

Se poate sa adimire la el un lucru pe care nici eu nu pot sa il critic: faptul ca se pricepe la politica externa cu mult mai bine decat Basescu sau Crin Antonescu de exemplu. Are si Geoana partile lui bune. Nu trebuie sa i le minimalizam.

@Pro Doc

Excelent. De asta si eu tot scot in evidenta ce spune/scrie AMP. Pentru ca e cu tptul si cu totul altceva cand cineva din interiorul grupului arata cum stau lucrurile. Si cand se intampla asa ei nu mai pot spune ca nu au stiut.

La intalnirea cu Bujor Nedelcovici am discutat si despre intelectuali. Remarca si el renuntarea acestora (bineinteles, nu toti) la spiritul critic. Cu tristete.

tony spunea...

Am mai citit inca o data.Cred ca pe EBa,Ridzi si Udrea le face proaste in fatza. Ridzi si Udrea sunt dame de companie.Pana aici era clar.
Altul cred ca e mesajul:ca sustinatorii lui Basescu(intelectualii-aliatii si prietenii) au fost facuti de ras,"zac prin pulbere si praf","sunt discreditati de nu pot scoate capul din casa".In acelasi timp ,ii da si un avertisment lui Basescu:sa nu se bazeze pe voturile lor daca va merge pe aceasta linie.

Anonim spunea...

Eu zic ca ar trebui sa-i uram bun venit alinei mungiu pippidi in randul celor "platiti" de moguli, patriciu si iliescu sa-l denigreze pe cavalerul luptei anticoruptie, martirul anticomunist, artizanul reformarii clasei politice, cel pe langa care ionel bratianu e un pigmeu, etc....
Lasand gluma la o parte, chiar trebuie salutata distantarea doamnei AMP de securitate (partea cea 'buna' si "patriotica" -cum altfel:)), si de famiglie, mai ales ca gestul dumneaei este deocamdata singular printre cei autointitulati 'societate civila din Romania'
Foarte important este si faptul ca, chiar daca, asa cum remarca cineva mai sus, noua nu ne produce interviul cine stie ce revelatii (eu personal m-am lamurit definitiv si irevocabil in privinta pedeleprelor si a lui baselu de cand cu scandalul alegerii presedintelui CNSAS), doamna AMP face o RADIGRAFIE NECRU-TATOARE a ceea ce inseamna "Regimul Basescu", care ar putea sa-i clatine pe multi dintre cei ce se zbat inca in mrejele basiste

Moshul spunea...

Parca era una dintre femelele din zidul uman de protejare a basescului...

Lilick Auftakt spunea...

Asa e. :)