2 iul. 2009

Basescu le intoarce spatele americanilor


Ambasada Statelor Unite la Bucuresti organizeaza astazi, 2 iulie, receptia dedicata Zilei Independentei, sarbatorita de americani pe 4 iulie. Detalii aici.

Foarte important: Traian Basescu a declinat invitatia primita de a participa la eveniment. Consultati aici programul presedintelui pentru ziua de azi. Un NU spus americanilor, ca raspuns la alt NU, spus de Obama, in legatura cu o vizita pe care Traian Basescu intentiona sa o faca la Washington anul acesta.

Desi presedintele nu sufla un cuvant, se poate observa ca relatiile dintre Romania si Statele Unite ale Americii au devenit extrem de reci dupa instalarea in functie a lui Barack Obama.

Amuzant - iata ce scria presa despre relatia lui Basescu cu Statele Unite in 2005:
"Traian Basescu s-a bucurat de o primire extrem de buna in timpul vizitei oficiale la Washington.(...)Rodica Culcer este de parere ca Traian Basescu a reusit unde Adrian Nastase n-a dovedit decit intentii, in particular datorita atitudinii fata de problema coruptiei.
Jurnalistul Victor Roncea, corespondentul publicatiei "Ziua", crede ca, prin prestatia sa si modul in care s-a desfasurat intilnirea cu George W. Bush, Traian Basescu a dat o puternica lovitura criticilor sai. "Detractorii Romaniei din ultima perioada si in special ai presedintelui Basescu si ai politicii sale, asa-numita 'doctrina Basescu' privind rolul Romaniei la Marea Neagra, au facut icter mecanic." Jurnalistul Traian Ungureanu crede ca Romania a facut citeva legaturi necesare si benefice. Ea a devenit o parte a planurilor americane de raspindire a democratiei pe plan global, dar si aliat militar.(...)"
- HotNews

Si iata ce scrie astazi. (februarie 2009):
"Surse diplomatice ne-au soptit ca Traian Basescu a inceput diligentele pentru a fi primit la Casa Alba, si ca ar fi dispus sa-l roage inclusiv pe Mircea Geoana sa uzeze de cunostintele lui la NASA, dar si de resursele legate de vicele american, Joe Biden, ca sa puna o pila la cel mai puternic om de pe pamant." - ziare.com

Jalnic! :) Comentam?

32 de comentarii:

Lucia Verona spunea...

Azi e? Credam că pe 4.
E... e bine:)
Aşa arată el că e independent de licurici.
E o veste bună.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Si eu am crezut la fel cand am auzit ieri de la Madalina. Si cand colo am gasit ca azi. :)

Lasa ca se ploconeste in fata lui Sarcozy. Dar surpriza, nici el nu-l suporta. Ii suporta doar tainul. Gras. :)

Lucia Verona spunea...

M-am uitat pe program. Primirea ministrului de externe al Turciei este, fără discuţie, importantă. Dar e la 8. Recepţia ambasadei americane e la 7. Ar avea timp să ajungă... dacă ar vrea.

Lucia Verona spunea...

Să vedem dacă merge la francezi, pe 14 iulie!

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Haha! Dupa ce a refuzat, si si-a facut alt program, ar fi culmea (dar nu imposibil) sa se duca acolo. Dar cred ca a auzit ca e mai multa bautura la aniversarea Dacia, si prefera acest eveniment, la 20:40.

La francezi???
Mais oui, bien sûr! Vive la France!!! :))

GS spunea...

Bine ai revenit dupa aceasta vacanta care mi-a creat frustrari si invidii! Analiza celor doua atitudini este super! Am doua nelamuriri.
Prima: oare americanii au pus receptia pe 2 iulie tocmai pentru ca au vazut agenda lui Basescu si si-au dat seama ca e foarte ocupat?
A doua: putem afla daca Basescu, atunci cand le-a intors spatele, le-a soptit si kiss my ...?

codeus spunea...

nu prea ai ce Lilick.cred ca nu e necesar sa-ti aduc aminte cum erau aranjate contactele lui Ceausecu in occident. doar ca sa dea impresia ca e cineva pe pamantul asta.sa vada poporul ca mult iubitul si stimatul e...stimat si de altii. realitatea era alta.asa e si acum nimic nu s-a schimbat din punctul asta de vedere

mirko spunea...

tru scria prostii si atunci si acum.true e ca geoana mai bine isi taie limba decit sa puna o vb. buna pt.base si la chioscu' de ziare din colt. licuriciul al mare ii va da un spit cirmaciului in dosul pe care acum i-l intoarece.true!

Pro DOC spunea...

Lui Basescu i se potriveste epitaful lui Talleyrand:

Binele facut, l-a facut rau, iar raul ce-a facut, l-a facut bine!

Ce s-a ales de marile "proiecte" ale lui Basescu? Praful!

Ce s-a ales de "axa Chisinau - Londra - Washington"? Praful!

Ce s-a ales de anticoruptie? Praful!

Ce s-a ales de innoirea clasei politice? Praful!

Ce s-a ales de condamnarea comunismului si inlaturarea efectelor lui? Praful!

All he did was dust in the wind.

Si fiindca tot am pomenit de Talleyrand, l-as mai parafraza o data: Reputatia lui Basescu de-a lungul celor cinci ani de mandat a evoluat ca umbra: uriasa cand l-a precedat (si i-a precedat faptele), si pigmee in urma lui (si-a faptelor pe care le-a facut).

Lulutza spunea...

Nu cred ca nu-si face Basea putin timp sa rada citeva snapsuri pe gratis... Si apoi, tuleo repede la Cotroceni sa se vada cu turcu'! Turcii astia se dau antialcoolici, asa ca ar fi prea mare pentru Basea intervalul "uscat"!

Lilick Auftakt spunea...

@GS

Hihi! Daaa. Am venit aici la ploile zilnice.
Uite ca ambele variante sunt plauzibile. Uite cum americanii astia au incercat sa ii incurce programul, astfel incat sa nu se mai poata intalni cu ministrul de externe al Turciei.
"kiss my..." e expresie subinteleasa.
Eu ma intreb doar daca le-a aratat chiar fundul, nu daca a rostit-o. :))

@Codeus

Stima noastra si mandria
Zeusescu Romania" :)

@mirko

True! :) Poate se duce Geoana in locul lui si isi baga asta furculita. Geoana fiind si fan Obama de Dambovita. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Pana la urma Basescu are doar rolul vantului. Sa imprastie praful dintr-o parte in alta.

Ce frumos i se potriveste epitaful. :) Si parca ii vad si umbra pigmee in urma... Se apropie momentul.

@Lulutza

Daaa... chiar mult timp ar sta pe uscat. L-ar apuca tremuratul. :))

Lulutza spunea...

Pe de alta parte, daca ambasadorul S.U.A. nu catadicseste sa se prezinte la... raport si mai e si vremea asta ploioasa, ce sa caute Base cel Mare printre niste "pigmei" politici?! Acu' acu' il vedem prin vreun supermarket, improspatindu-si proviziile de protocol de Chivas Regal... Dar nu cred sa cheme Turcan presa la asemenea fapta de vitejie... consumerista, cind exista si case de comenzi!

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

:))

bagatare si punct ro spunea...

hai vere ca din astea chiar nu se fac de catre un presedinte.

Lilick Auftakt spunea...

@bagatare

"Licuriciul negru" e pretentios. Cred ca nu-i place cum... presteaza. :)

Draghi spunea...

Ei l-au (im)pus, in cadrul revolutiilor portocalii orchestrate de CIA, acuma sa se spele pe cap cu el.

Stai sa vezi cand se prin popularii europeni ca americanii l-au lasat din bratze, atunci sa vezi show...

Pacat doar ca toate lucrurile astea se fac pe spinarea noastra.

Lilick Auftakt spunea...

@Draghi

Eu sunt curioasa totusi ce explicatii va da el. Nu din alea cu ambasadorul... etc. Ci ca, oficial, America ii intoarce spatele.
Sunt foarte curioasa ce scria in scrisoarea aia primita de la Obama, pe care nu a vrut si nu a vrut sa o publice pe site-ul presedintiei. Ma intereseaza nu ce scrie in ea, ci CUM scrie. Formulele de limbaj sunt foarte importante si el stie asta.

Anonim spunea...

@Lilick

In scrisoarea respectiva se pare ca sunt pomeniti, si felicitati, si fostii sefi de stat. Mai mult nu spun.

Gheorghe spunea...

"Autoritatile romane nu au informat Comisia in legatura cu recapitalizarea CEC. Comisia a descoperit singura acest lucru si au fost serviciile Comisiei cele care au contactat, informal, autoritatile romane la jumatatea lunii martie, nu invers", precizeaza sursa citata.
Potrivit CE, calitatea informatiei oferite pana in prezent de autoritatile romane este insuficienta pentru a permite Comisiei sa evalueze daca recapitalizarea CEC constituie un ajutor si daca, in cazul unui raspuns afirmativ, acesta este compatibil cu dispozitiile Tratatului CE."


http://www.romanialibera.ro/a158769/ce-nu-am-fost-informati-despre-intentia-de-recapitalizare-a-cec.html

@Pro DOC - Basescu nu avut proiecte.
Proiectele presupun masuri.
Tu confunzi proiectele cu dorintele. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Multumesc mult. Citesc acum.

dramoleta spunea...

Cred ca asta a fost conditia: "te invitam, da' sa nu te puna dracu sa apari" :)))

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

:))
Sper sa aflam in curand mai multe despre ce se intampla.

Draghi spunea...

@Lilick

Foarte probabil Basescu va face ce a facut si Ceusescu cand a cazut in dizgratie (anii '80). Va juca cartea nationalismului, se va alia cu diverse "rogue states" impotriva celor mari, va impune un regim de austeritate pentru a avea de unda sa plateasca imprumuturile pe care tot el le-a facut in numele independentzei si suveranitatzii nationale, s.a.m.d.

Si iaca asa vom ajunge sa repetam si acest episod din "Iepoca de aur". Multzumim din inima partidul si si destoinicului sau Conducator... :puke:

tony spunea...

Basescu are probleme mari cu capul.Este o mare gafa.Asa ceva nu se face.

Lilick Auftakt spunea...

@Draghi


Incredibil cum merg astia doi pe aceeasi linie.

@Tony

Nu se face pentru ca a fost invitat ca PRESEDINTE AL ROMANIEI. Asa e! Nu ca Base - bolnavul de tiroida, mitocan de Murfatlar, antipatic pentru o Europa si iata, o America intrega.

tony spunea...

A dat-o in bara cu rusii,cu Uniunea Europeana,acum si cu americanii !
Fatza de papagalul asta,Ceausescu era mai pe faza cu politica externa !

Pro DOC spunea...

@Gheorghe

Sigur ca ai dreptate: "proiecte"! Tocmai de aceea am si folosit ghilimelele. :)

Lulutza spunea...

Uite ca nu s-a dus anul asta la Independence Day! Si cred ca nu s-a dus pentru ca locul ambasadorului SUA il tine deocamdata o femeie - Jeri Guthrie-Corn, charge d'affaires la ambasada.

Nici macar eu nu l-am crezut atit de misogin cu orice femeie care nu se incadreaza in tiparul lui de "politicianca": alde Nutzi, Anastase si tuta ailalta tupeista de fiica-sa...

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Deh, era cam batrana. :)

tony spunea...

Am auzit ca face presiuni sa fie primit la Casa Alba !
Am uitat sa spun ca e vorba de restaurantul din padurea Baneasa ! :)

alk spunea...

Da' cine e ziaristul asta "ziare.com"???
De Roncea am auzit dar de "asta" nu...
La cum il stiu eu pe Geoana e in stare sa inventeze o chestie de genul ca ar interveni pe la NASA pentru Basescu. Ca doar el era cu "Spatiul" prin alegeri...