3 iul. 2009

Care e cel mai important subiect... (plus Update)



Cum spune Lucia Verona, si cum spun si comentatorii care au postat la ea pe blog, stirea saptamanii (si poate chiar a anului) e declaratia insarcinatului cu afaceri al SUA la Bucuresti, Jeri Guthrie-Corn, care prezinta oficial pozitia Statelor Unite ale Americii in ceea ce-l priveste pe Traian Basescu. Public. "Ne pare rau" - asa s-ar traduce aceasta declaratie. Sa nu uitam ca in diplomatie nu exista "NU" spus ferm, asa cum "am tradus" eu mesajul intr-o postare anterioara. Am putea sa discutam mult pe tema asta.

Presa insa prefera sa nu dea amploare acestei stiri, punand accentul pe subiectul Monica Iacob - Ridzi. Subiectul "Basescu si Statele Unite" ar eclipsa subiectul "Ridzi", desi e mult mai fin, si poate nu e momentul sa fie intrerupte gafele grosolane pe care PD-L si Traian Basescu au ocazia sa le faca (si) cu acest prilej.

Ultima gafa e cea facuta de Elena Basescu si de tatal ei, care se implica direct in acest scandal. Astazi, in jurul pranzului, ministresa Ridzi era pe cale sa isi dea demisia la cererea unor colegi din PD-L. A sunat-o pe Elena Basescu, aceasta a venit la minister, apoi l-a sunat pe tatal ei, iar Basescu l-a sunat pe Boc sa impiedice ca demisia sau demiterea sa se produca.

Excelent! In momentul acesta se poate face mult mai usor legatura intre banii cheltuiti aiurea la Minister si familia Basescu, care, iata, se implica direct in sprijinul posibilei infractoare. Cu toate astea nu trebuie neglijat nici primul subiect. Ce ziceti? :)

Update: declaratia lui Theodor Stolojan: "Cazul Ridzi a afectat deja imaginea PDL, demisia nu mai ajuta."
Urmariti si scindarea PD-L pe acest subiect.

26 de comentarii:

codeus spunea...

Normal ca nu. cu cat va fi atacat din mai multe directii cu atat mai bine.i se vor diminua sansele vazand cu ochi la obtinerea unui nou mandat

dramoleta spunea...

Sa lucram pe doua fronturi si sa-i luam prin invaluire :))

Cred ca nu mai avem nevoie de nicio dovada.
Ridzi=>Bani campanie EBA [un adevar admis de majoritate si nu necesita nicio demonstratie; o axioma :)) ]

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

Asa e. :)
Am vazut postarea ta si am trimis-o mai departe, pe la prieteni. Cred ca si pe tema aia pute ceva.

tony spunea...

Sobolanul portocaliu Coiu a fugit de pe vapor?

Lilick Auftakt spunea...

@Codeus

Prin invaluire de pe toate partile, da? :)

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Nu stiu. Dar daca mai aude si ca preacuratul si iubitul Basescu (ultima lui speranta) s-a aliat cu Ridzi, innebuneste. Sa fim draguti cu el ca sa nu dea in depresie. :)

Matilda spunea...

exact asta ma intreb si eu pe blogul meu, sunt putin confuza, sa vedem cine se lumineaza mai repede .

Lilick Auftakt spunea...

@Matilda


Cred ca e destul de greu sa le abordezi pe amandoua in forta. S-ar anula oarecum unul pe altul. Plus ca pe cel cu Ridzi se poate face presiune mai mare. Cel cu americanii e prea fin, si oamenii de rand nu vad miza. "Banii" intr-un subiect de presa atrag mult mai mult. :)

Lucia Verona spunea...

Da, pe mai multe fronturi, nu trebuie uitată nici famiglia , cu casele, terenurile, ameninţările, vînzările anterioare...
Nici firma de shipping a fiului lui Nicolaiciuc via primul frate al ţării...
Nici Riţi-Piţi, nici independenta din PPE, nici axa Bucureşti-Londra-Washington...
Nici blonda cu lendovcioisul, ovcors.

Lilick Auftakt spunea...

Buna, Lucia!

Am pus si un Update. Declaratia lui Stolojan. In PD-L sigur e scandal. :)

dramoleta spunea...

S-ar putea ca in toamna PLD sa aiba un candidat propriu. La fel si PD /floor

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

Asa e. Se rup apele rau. Se vede acum cine face parte din "familion" si cine nu. Nu-i nicio problema. Fanaticii sa mearga cu "familionul", cei cu capul pe umeri, cat de cat, sa mearga pe barba lor. /floor

Chat Noir spunea...

E prima fisură în monolitul PD-L. Trebuie exploatată ... şi nu numai de presă.

Lilick Auftakt spunea...

@Chat Noir

Da. La alianta cu PSD nu s-au fisurat. Acum se vad clar taberele.

Chat Noir spunea...

Aşa e. Minus L era de atunci o pâine de mâncat pentru liberali.

Cristina spunea...

Mai sa fie, au inceput sa maraie pekinezii pedelisti???? Parca tot nu-mi vine sa cred...Indrazneste "DragaStolo" sa se puna contra lui Zeus??? Si, culmea-culmilor, Boc ia de capul lui hotararea sa o sune pe Ridzi sa-i ceara demisia??? Fara sa fi avut o discutie cu Zeus in prealabil????
Hai, ma, ca tot nu cred...Astea-s povesti...Cezar Preda cred ca va avea o surpriza tare neplacuta cand va fi anuntat ca nu mai are ce cauta in PDL.
Revenind la oile noastre, mi se pare o gafa de proportii a matrozului.Da, Doamne! :))

Lucia Verona spunea...

Dragăstolo nu prea face nimic de capul lui. Nici Boc. Înseamnă că fata lui tati e foarte tare!

Lilick Auftakt spunea...

@Cristina

O gafa de proportii uriase! Pentru ca multi tot mai sperau ca Basescu sa o demita, si astfel sa spele rusinea de pe obrazul PD-L. Sa apara el ca Fat-Frumosul anticorupt (in fund) si sa zica: "stop. pana aici. nimeni nu e mai presus de lege. nici eu." Hahaha!
Acum la PD-L unii se spala pe maini. Scapa cine poate. Nu e exclus ce zici tu. Sa intre maine Basescu in ei si sa-i demita pe "defectori". :))

Anonim spunea...

Foooarte interesanta "scindarea" din PDL. Coruptii harsitzi, gen Blaga, Videanu, Berceanu iau distanta fata de the new entries in portofolii si in portofelul public. Ciocoii vechi si noi, varianta oranj. :)

Matilda spunea...

A, iata un gest timid de-a justifica intepenirea ministresei pe post; dixit Stolojan : e prea tarziu...

Chat Noir spunea...

@ Anonim
Ciocoii vechi şi noi ... varianta portocalie - scurt şi cuprinzător - excelent zis.

tony spunea...

E adevarat ca azi a fost la Spitalul Militar?
Are niste sule in coaste?

Draghi spunea...

Declaratia lui Jeri Guthrie-Corn e clar expresia diplomatica a expresiei americane "don't call me, I'll call you" ;) (in sensul ca la sfantu' asteapta). Oare va plusa chiorul dand din casa despre intelegerile secrete anterioare cu licuriciul?

Dar sa nu pierdem din vedere restul. Lucia are dreptate. Eu de exemplu as vrea sa aflu mai multe despre fiul lui Nicolaiciuc.

Lulutza spunea...

Nu exista nici o "scindare" in PD-l! Joaca toti teatrul democratiei de partid, fac galagie sterila, ca sa se mentina in prim plan. Sper sa prosteasca din ce in ce mai putini fraieri.

Programul "Primul siloz"??? Asta ce timpenie portocalie o mai fi? Vreau si eu un siloz, ca nu am mai avut niciodata! Nu stiu ce as putea sa fac cu el, dar... poate il vind cu un profit gras.

Draghi spunea...

S-a cam aflat deja ca Bobitza la rugat pe papa sa ii salveze prietena ridzipitoare (sau santajista?) iar acesta s-a conformat.

Acum trebuie convinsi si pedelistii, care au ajuns intre timp pentru opinia publica sinonimi cu ipocrizia si batjocura fatza de banul public, ca demisia cotzofanei nu e necesara.

Pentru asta asimetricul l-a scos din palarie pe the usual Stolo. Ma tot intreb cu ce il are in halul la mana Basescu pe Stolojan ca sa il telecomandeze oridecateori are nevoie pentru cele mai ingrate sarcini, dincolo de orice limite ale penibilului.

Intrebarea de 1000 de puncte acum e, il are Basescu la mana si pe Morar? Se va reorienta acesta ca si tu fiul meu Brutus, sau va merge pana la capat alaturi de marinarul beat, caz in care il vom vedea in iarna incepandu-si pledoaria cu "va rog sa se consemneze, am fost un dobitoc"?

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

"Ciocoii vechi si noi.. varianta oranj" - perfect! :)

@Matilda

Iata! :)


@Tony

Am auzit, nu glumesc, ca acum se duce pentru niste operatii estetice pe care trebuie sa le faca vara asta. :)

@Draghi

Cred ca o sa mai aflam muulte pe filiera americana. Sa ne pregatim!


@Lulutza

GES spune ca primul siloz se da numai cu prima casa, la pachet. :)


@Draghi

De Stolo am cateva banuieli. Dar de Morar... nu stiu.