14 iul. 2009

Decapitarea lui Boc! Remaniere de guvern


Voci din ce in ce mai sonore din PD-L, chiar si din blogosfera, au inceput de astazi sa ceara demisia lui Emil Boc. Multi il vad raspunzator de scandalul Ridzi pe care, chipurile, nu l-a inabusit din start.

Presedintele Basescu a mintit astazi ca el si-a dorit din primul moment demiterea ministrului. Daca ar fi dorit asta, o spunea, asa cum a facut cu ministrii PNL pe care i-a demis in guvernarea trecuta.

Basescu si-a dat seama la un moment dat ca singura lui scapare este sa il acuze pe Boc. A facut-o prima data fostul lui consilier, Cristian Preda, pe blog, lucru pe care l-am comentat impreuna cu voi imediat. A fost primul semnal!

In aceeasi perioada si Dan Tapalaga, un apropiat al Cotrocenilor, isi exprima un punct de vedere legat de demiterea lui Boc. Cititi aici. Pe un alt blog 100% pro-Basescu s-a dezbatut de asemenea aceasta tema.

Astazi Cezar Preda cere remanierea guvernului si chiar desfiintarea a nu mai putin de patru ministere. Interesant, nu? Traian Basescu ar face orice, chiar si o remaniere de guvern, doar sa acopere scandalurile de coruptie in care el si fiica lui sunt implicati.

22 de comentarii:

tony spunea...

Boc e super-performant!A facut in 6 luni mai mult decat Tariceanu in 2 ani !Cum sa fie demis? :)

Zadkielix spunea...

Afara cu asa comunisti si presupusi "neprihaniti' de la conducere!
Mai bine asa decat...sa le tot vedem moacele comuniste si bolnave!
Ideea de a nu ne mai guverna si de a ned lasa ma incanta!
De ce?
Tot basa cum si-au batut ei joc in multe alte privinte...
Nu e de competenta mea sa atat lucrurile, insa ar trebui sa ne respecte...
Poate ca asa se vor trezi la ...realitate!
Pana atunci, numai grija Creatorului ne mai poate proteja!

Daniel Mălăelea spunea...

Care ar fi celelalte 3 ministere desfiintate alaturi de MTS?

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Cum sa nu. Toti doar am recunoscut ca traim cu mult mai bine acum decat pe vremea lui Tariceanu. :)

Buna @Danielix

Pana la grija Creatorului mai e grija noastra.
Ma bucur ca te incanta ideea de a nu-i mai vedea pe "neprihanitii" din guvern. Sper ca ai si votat in ideea asta.. :) Mai avem o sansa in toamna. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Daniel

Banuiesc ca e vorba si de Ministerul Turismului. Dar celelalte doua nu stiu care sunt. Am pus link acum, in postare, catre articolul din Realitatea care se refera la cele spuse de Preda.

Chat Noir spunea...

Foaaaarte interesant ! Cred că celelalte două ministere vor fi cel cu IMM-urile şi reunirea ministerului finanţelor cu cel al economiei.

Draghi spunea...

O pune Basescu pe Elena Udrea prim-ministra? Hai ca la faza asta il intrece si pe Ceausescu. Elena lui Ceausescu a fost doar prim-vice-prim-ministra. Iar fiul lui Ceausescu a ajuns la Sibiu, nu la Bruxelles. :P

alex.dumitrascu spunea...

Dupa cate inteleg urmeaza remanierea lui Pogea.
Porcaria forfetarului isi va arata rezultatele dupa 25 iulie, cand isi depun situatiile pe primul semestru agentii economici. Ce se intrevede este atat de negru cum nici nu va inchipuiti.
De asemenea programul "PRIMA CASA" produce efecte bizare, printre care si sesizarea Comisiei Europene pe chestie de ajutor de stat. Nu toate cele 20 banci care si-au anuntat participarea au si semnat agreementul, unele au ezitari serioase, iar cele care nu s-au inscris, si care nu sunt putine(22) reclama concuenta neloiala pe piata creditelor.
Eu cred ca vor fi nevoiti sa-l arunce pe Pogea de la etajul ministerului, n-au incotro.
Asa ca urmeaza Pogea, se pregateste Predoiu.
O sa explica altadata de ce Predoiu.

Lilick Auftakt spunea...

@Chat Noir, @Draghi

Tocmai citisem undeva un comentariu. Mor de ras. Cica:

"Se pregateste de iesire Boc...se incalzeste (iar) Stolojan."

@Chat Noir

Si cine dispare? Videanu sau Pogea? :) Sau ambii?

@Draghi

Pai cred ca singura lui solutie, acum, ca si la PD-L s-au facut doua tabere (una fiind cea cu oamenii lui Basescu), ar fi sa-si puna toata familia in guvern. Si pe Eba si pe Ioana si pe frati-su, si pe Maria... :))

Lilick Auftakt spunea...

@Alex

Ce nebunie o fi in PD-L. Basescu ar arunca pe oricine pe fereastra acum. Sa arate cu degetul incompetentii care ii pun lui mandatul in pericol.
Vai ce ma distrez. Pe blogurile portocalii e asa o consternare. Unii nu mai inteleg nimic. Altii nici nu mai indraznesc sa zica ceva. Ma distrez. :))

tony spunea...

PDL-ul se indreapta spre autodistrugere ,cu toate ca Basescu a sacrificat-o pe Ridzi.O sa ma duc la biserica sa ma rog pentru asta!

Ionut POCLID spunea...

Pai cum ar arata piticul fara cap. Jur ca daca il da afara pina-n toamna pe boc scriu o carte despre piticanie.

Pro DOC spunea...

Basescu, criza morala si heringul rosu (1)

Nimeni nu spune ca premierul Boc nu ar fi trebuit demis ori nu ar fi trebuit sa-si fi dat de mult demisia, de cand cu sarabanda ordonantelor care fie se contraziceau una pe alta, fie erau neconstitutionale. Or, in re-ce-si-u-ne, bâlbele repetate ale executivului numai solutii anti-criza nu pot fi socotite. De fapt, Boc nici nu ar fi trebuit desemnat prim-ministru, numirea lui luand prin surprindere, la data respectiva, si mass-media internationale. Iata cum comenta EuroNews, in 15 decembrie 2008, numirea lui Boc: In varianta franceza: "Le chef de l‘état Traian Basescu a annoncé ce matin qu’il avait chargé Emil Boc, le président de son parti, le PDL, de former un nouveau gouvernement. Mais des analystes mettaient déjà en doute ce matin les compétences d’Emil Boc pour sortir la Roumanie de la crise économique."
In varianta engleza: "Romanian President Traian Basescu has the legal right to appoint the prime minister, but his close ties to Boc suggest that will be a formality."

Pro DOC spunea...

Basescu, criza morala si heringul rosu (2)
(varianta corecta)

Faptul ca PD-L si, dupa unele semnale, presedintele Basescu ar vrea sa se descotoreasca de premier acum, in siajul scandalului Ridzi, ne arata ca presedintele a renuntat sa mai lupte cu criza economica, fiind mult prea preocupat de rezolvarea propriei crize de nervi, asa cum a reiesit de altfel si din scurtul speech livrat la depunerea juramantului de ministru de catre noua titulara de la MTS, d-na Sorina Placinta.

Daca presedintele decapiteaza guvernul, imputandu-i mai mult sau mai putin lui Emil Boc "grava criza morala" pusa in lumina de Ridzi (o criza care in patru zile a crescut ca Fat-Frumos, de la faza de problema minora la cea de ditamai murdaria) inseamna ca presedintele recurge la o diversiune, facand din Boc heringul lui rosu.

In logica, ignoratio elenchi este acel tip de argumentatie falacioasa prin care se prezintă o teza sau o concluzie care în sine poate sa fie valida, dar pentru o situatie complet diferita de cea care se cere rezolvata. Familiar, i se mai spune si "heringul rosu", un termen metaforic care desemneaza o diversiune sau o distragere a atentiei de la obiectivul original cu scopul de a se ignora problema reala.


Or, problema reala in cazul gravei crize morale care zagaltaie spatiul politic consta in triunghiul Monica Iacob Ridzi - EBa - Traian Basescu. Ea se refera la o campanie electorala cu cantec, campania EBa-ei, despre care presedintele marturiseste ca avea cunostinta inca din 29 mai a.c.

Decapitand guvernul, Traian Basescu ne arunca pe masa "heringul rosu" (in acest caz sarmanul domn Boc), adica ne distrage atentia de la problema reala, pentru care ne livreaza o concluzie irelevanta, menita sa mai escamoteze o vreme chiar esenta crizei morale.

codeus spunea...

'neata Lilick

Lilick Auftakt spunea...

@Cody

'Neata!

Draghi spunea...

@Lilick

... si pe calul Mariei, la Senat. :lol: Cica mai are si doi caini, si un papagal vorbitor care inregistreaza convorbiri telefonice. :lol:

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/LifeStar/17374/Iubirea-Mariei-Basescu.html

Lilick Auftakt spunea...

@Draghi

Sef la Senat, desigur! :))

Draghi spunea...

Da, de ce nu... Crezi ca s-ar observa vreo diferentza?

Lilick Auftakt spunea...

Lumea l-ar confunda usor cu Geoana, ai dreptate... :))

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Foarte interesanta ideea cu heringul rosu. :) Mi-a placut mult. Am citit de mai multe ori.

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Dar sa nu te rogi chiar asa mult. :))

@Ionut

Pai pregateste-te de scris. :))