27 iul. 2009

Firma lui Berceanu, furnizor indirect la CFR si Metrorex


Daca aceasta stire se va dovedi adevarata, inseamna ca presa, singurul adversar real al clanului de interese PD-L, a mai dat inca o lovitura. De data aceasta e vorba de unul din greii partidului, Radu Berceanu.

Saptamana Financiara informeaza: “Firma ministrului transporturilor este principalul furnizor de elemente din fibră de sticlă pentru trenurile de metrou şi automotoarele CFR”. In continuare cititi AICI.

Se vorbeste despre un conflict clar de interese intre buzunarul ministrului si functia pe care acesta o ocupa. Daca va fi dusa mai departe, ancheta jurnalistica se poate dovedi una de calibrul celei initiate de GSP in cazul Ridzi, sau chiar mai mult. Un Berceanu face cat zece Ridzi. O fi Udrea o piesa grea in angrenajul PD-L, dar nici cu Radu Berceanu nu mi-e rusine.

12 comentarii:

Pro DOC spunea...

Ei, da! Daca presa ar demonstra de-o maniera irefutabila ilegalitatea afacerilor ministrului Berceanu, printr-o campanie sustinuta (inclusiv de societatea civila), am putea spera intr-un nou inceput in politica romaneasca. Nu ca am scapa de corupti si coruptie, dar cel putin s-ar ridica toata ceata si fumul pe care artificierii si pirotehnistii PDL (i.e. si intelectualii lui Basescu) le-au produs in spatiul public prin petardele cu asa-zisul anticomunism basescian si-a asa-zisa lupta anticoruptie prezidata de la Cotroceni.

Cat o priveste pe d-na Placinta, eu zic sa asteptam "sa se coaca" un pic in post. E suficient sa ii vezi background-ul insa si sa-ti amintesti circumstantele cel putin neobisnuite in care a fost numita, ca sa intelegi de ce trebuie sa stai cu ochii pe ea. In afara de unele prietesuguri oportune, nimic n-o recomanda pentru functia in care a fost adusa in stil fanariotic.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Inteleg din comentarii ca ancheta celor de la Saptamana Financiara va continua. Iti imaginezi cum ar fi ca toti sa se astepte sa fie lovita Udrea, si, in acelasi timp, sa fie zdruncinat din temelii Berceanu? :)

Pro DOC spunea...

Lilick,
Ai citit si comentariile de sub articol? Unii s-au oferit sa vina la redactie cu informatii si documente suplimentare. :)

Dan Stoica spunea...

"Contractele societăţilor din subordinea Ministerului Transporturilor sunt „agăţate” de ani buni, prin intermediari, de firma ministrului Radu Berceanu". "Ani buni"... Si intamplator, inainte de alegeri, Saptamana Financiara incepe o campanie (ma intreb daca documentarea a facut-o Ioana Maria Vlas)...
Iar Orban mai bine ar povesti despre Nelu Iordache (Romstrade) si cum i-au inflorit acestuia afacerile in timpul ministeriatului lui Ludovic... Hahaha, v-am prins, a fost o gluma, asta nu se va intampla...

codeus spunea...

asta da conflict de interese. Mai clar de atat nu cred ca o fost nici o situatie de pana acum. Sa vedem cum explodeaza si in cazul lui Berceanu "mamaliga"

madalina ionescu spunea...

gsp, ridzi. sfin, berceanu, jurnalul, udrea. e clar, in felicia va fi direct the big boss

agaX spunea...

lilick,
daca toate chestiile astea se dovedesc adevarate, cred ca mai degraba ar trebui sa fim tristi ... chiar foarte tristi

Anonim spunea...

Ceea ce se intampla la ministere e una, dar sa vezi ce se intampla prin primarii - ohooo! - sa nu te mire cata imaginatie au romanii (jaf cu patrimoniul localitatilor, zeciuiala la contracte de servici publice, la gume, creoane si pixe, ce se mai nimereste - nu ratam nimic, furam tot:) ).
Au furat inca o Romanie dupa `90 incoace, au dus-o acasa la ei, care pe la partide, dupa voie.
[Guest_Bv]

CRadu25 spunea...

Mie mi se pare mai mult imoralitate (asa cum s-a subliniat si in articolul SFin) decat ilegalitate. Berceanu se poate "zgudui" doar mediatic si nu si penal in urma acestor dezvaluiri. Iar SFin are un public destul de "inchis". Daca o preia mass-media "de consum" poate rezulta ceva, dar atata timp cat ramane la nivelul SFin Berceanu va iesi din toata povestea asta mai curat si mai uscat...

Anonim spunea...

,,, acum cativa ani facea si cutiile postale ale postei romane cand era tot in functie si tot cu suprapret ,,,

Lucia Verona spunea...

Foaaarte ciudat! Să vrea Băse să scape de Berceanu? Să vrea Berceanu să scape de Băse? Dar e bine că ies la iveală nişte lucruri. Aştept Roşia Montană:))

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Daa, citisem. Excelent!

@Dan Stoica

Habar nu am despre ce vorbesti. Nu merge sa abati atentia de la subiect.
Am mai vazut eu comentarii de genul: da, omul nostru a furat, dar ai lor fura si mai mult. Nu merge.

@Codeus

Sper sa exploteze. Ca in Saptamana Financiara cati vad?

@Mada

Isi impart coruptii frateste. :)

@Agax

O sa fiu sadica si o sa zic: cu cat e mai rau cu atat mai bine! :) Intelegi tu...

@Anonim

Stiu. Sigur, asa e. Insa din pacate primarii nu sunt atat de vizibili...

@CRadu25

Exact la ce spui tu ma gandesc si eu.

@Anonim

Interesant. Nu am auzit...

@Lucia

Sper sa "iasa" si Rosia Montana. :))