7 iul. 2009

Frica de necunoscut


Da impresia ca isi ignora contracandidatii. Ar vrea sa il ignore si pe “el”. Dar pe “el” nu-l poate ignora! De “el” ii e frica!! E cel mai mare dusman si nu-l poate ataca!!!

Stie povestea… A fost si el candva candidat surpriza… Il simte, dar nu-l vede… Ii simte respiratia in ceafa… Ii simte procentul inghiontindu-l in coaste… Il aude parca venind calare pe-o alianta… Poate fi un cunoscut, un necunoscut, un actual candidat care va inghiti procentul celui/celor care va/vor renunta…

Stie ca se va confrunta cu un joc politic pe care candva il adora. Atunci cand si-a asumat rolul de castigator. Atunci cand avea toate armele. Atunci cand radea cu gura pana la urechi.

Acum e nesigur! Gafeaza! E confuz! E nervos! Tranteste usi grele! I se inchid portile afara!! E incoltit!!!

Setea de sange se transforma incet-incet in transpiratie rece pe frunte… Teama il face sa nu mai stie incotro sa apuce… Printre oi, printre oameni, printre masini, printre schele, printre carti, pe drumuri de tara, pe bulevarde, pe dealuri…

Loveste tot ce intalneste in cale. Un “filosof tampit”! Un “tigan imputit”! Un ungur! Un tonomat! Un gaozar! Un tinichigiu! Un profesor! Un cioban! Un preot! O oaie! Alta oaie!!

Stie ca “el” nu e nevoit acum sa faca efortul asta… Ca are timp peste vara sa-si faca si concediul… Ca poate priveste acum, din fotoliu, tot circul de la televizor…

24 de comentarii:

tony spunea...

Ii este frica.E disperat.Simte ca se apropie momentul cand va plati.
Din cauza fricii,cauta un refugiu in alcool .Este deceptionat ca toate loviturile se intorc impotriva lui.El nu mai este lucid:ce face acum cu Sterling este o prostie monumentala.Cred ca Tariceanu va fi relansat din cauza asta,ceea ce nu este un lucru rau.

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Nu e deloc rau. :)
Insa am auzit ca nu i se mai da voie sa bea. Un alt motiv de criza. Si se pare ca i s-a luat si dreptul de a purta sireturi. :)

tony spunea...

:)Cred ca te simti rau cand esti vanat si inca nu stii cine va fi vanatorul care iti da lovitura finala!

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

De aia nici nu poate sa atace acum un personaj. Ar fi penibil sa se concentreze pe cineva care se va dovedi ca nu va avea rolul de castigator. De aia ataca aiurea mai ales in directia presei. Stie ce rol va avea presa de a ridica un candidat surpriza, cand va fi cazul. Ca doar a beneficiat si el de asta.

tony spunea...

Am mai scris odata la Roxana ca Basescu are un soarece tatuat pe fund.Cine este pisica din fotoliu?
:)

Lucia Verona spunea...

Mishto scris!
"Printre oi, printre oameni..." Da, îi este frică. Pentru că, poate prima dată în viaţa lui, va trebui să dea socoteală. Pentru tot ce a făcut sau n-a făcut în ultimii cinci ani. Iar apoi pentru tot restul.
E într-o situaţie nouă şi e nesigur, simte că trucurile lui, efectele, hăhăielile nu mai ţin la public. Un cabotin care speră că mai poate fi vedetă.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Merci! :)
Cred ca lectia asta nu a invatat-o. Nu i s-a predat niciodata si nu o intuieste. Nu stie sa reactioneze din pozitia asta. Rasul i s-a transformat in rictus de animal haituit.

gugu spunea...

Bine scris! O oaie! Alta oaie! Hahaha!

Ia sa ne gandim ca, prin septembrie, le vine astora minte la cap si se anunta ca trei dintre ei renunta. Renunta Crin, Radu si Mircea. Si ca sustin un candidat comun, independent, care nu e nici pesedist, nici penelist, nici monarhist. E... specialist! Mmmm?

Unu' care n-are nume de voievod, ca Radu sau Mircea, nici de floare, ci abia de mugur, daca ati auzit de el...

Ei? La gandul asta imi trece si mie un fior pe sira spinarii, daramite lu' sarmanu' Base! Of, of!

Lilick Auftakt spunea...

@Gugu

Haha! El sau altul... Dar nu trebuie sa le vina mintea la cap. Ce, lui Stolojan i-a venit mintea la cap cand a fost obligat sa renunte? :))

mirko spunea...

printre multe canale cu mj si alte multe bloguri, am o intrebare:cine este EL n-am auzit, jamais coucher avec. cam asa va fi din decembrie(chiar de ziua lu' moi)!

Chat Noir spunea...

A fost o zi caldă, umedă, voi aţi lipsit de acasă ... în sfârşit o undă de speranţă şi de răcoare.
@ Tony - Sper că n-aştepţi să-l muşc eu pe Băse de fund. Să-l zgârâi ... cu plăcere.

Lilick Auftakt spunea...

@Mirko

Vor fi surprize. :)

@Chat Noir

Si eu m-am gandit la tine cand am citit ce a scris Tony. :)

tony spunea...

Nu m-am gandit la treaba asta!Nu are nici o legatura. Eu ma gandeam la un tatuaj cu o pisica ! :)
Nu spun mai mult!

atreides spunea...

Intr-adevar, foarte frumos scris, atat de frumos incat aduce a wishful thinking :) Dupa parerea mea, singura sansa sa apara acel EL (fie mugurel fie altcineva) este ca sondajele prin septembrie octombrie sa il dea pe Vadim foarte aproape de Geoana si Antonescu, eventual chiar inaintea lor. Cred ca doar in fata perspectivei sinistre de a avea o finala in Basescu si Vadim vor renunta Crin si Geoana, altfel nu o va face niciunul dintre ei, mai ales daca procentele lor in sondaje for fi foarte apropiate. Eu nu il vad pe Crin retragandu-se fara un motiv extrem de serios, doar n-o sa spuna ca si-a gasit si el vreo boala, dupa modelul Stolojan...

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

Ii e foarte frica. Reactioneaza aiurea. Acum si-a legat-o si pe Ridzi de gat, dupa ce avea destule si-asa.
E posibil insa sa ii fie frica si de altceva... Poate aflam.

Traian Breazu spunea...

Corect Lilick, ii e mare frica. Insa in fond comportamentul sau nu se deosebeste cu mult fata de ce a facut incepand cu 2006 (cel tarziu). Doar ca atunci era protejat de o opinie publica fie indulgenta fie lipsita de critica. Nu a facut nimic, doar vorbe goale si diversiuni. Diversiuni vorbite, ba anti-moguli, ba Moldova, ba diversiunea maghiara (cu toate ca a sprijinit extremistii maghiari si pe Tökes). Habar n-are de economie. Nu se lasa sfatuit. In guvern nu e nici un economist, si asta pe timp de criza. Cum spui si-a pus singur piatra la gat, cu Eba, Ritzi, Udrea. A avut mare noroc ca a ajuns presedinte. Daca nu erau liberalii si toti independentii anti-nastase nu ar fi ajuns. Inloc sa le fie recunoscator i-a inselat din primele luni. In Germania este un proverb: "Dupa trufie vine caderea".

mihai 4 spunea...

http://www.badin.ro/2009/07/filizofi-tinichigii-slugi-i-o-analiz-corect-a-nvmn.html?lsid=5F2049F28CFF765A5208D0711E904238

michael jackson spunea...

@Lilick
Cand il inveti si pe Coioniu ala de la Cotidianul sa scrie un articol demn de citit? Intreb si eu, ca vad ca iti e prieten, l-ai pus la butoniera cu bloguri. Apropo, stiai ca coioniu mulge ICR-ul ca o baba nespalata vaca in Bucegi? Apoi, curat, proaspat frezat si cu slanina atent ascunsa sub flanele largi, se joaca de-a caracterul. Halal de-asa un prieten de bloguri, cum ti-ai ales. Cum am zis la inceput, macar de l-ai invata sa puna cursiv niste cuvinte laolalta. Nu multe, macar asa, cat de-o eructare. Heal the world! Vindec-o macar un pic, invata coionii sa dea si cu pixul, nu numai cu limba.

Pro DOC spunea...

Buna dimineata.
Voi posta oarecum off topic, desi exista o legatura cu subiectul. Pe un site portocaliu e pusa intrebarea: "Pe cine ar deranja realegerea lui T.B., ca sef al statului." Comentatorii se inghesuie sa posteze top-uri in acest sens. Replica mea nu a fost, deocamdata, vizualizata, desi au aparut postari datate ulterior. Asa ca, daca nu te superi, Lilick, imi postez aici raspunsul, sub acest extraordinar de frumos scris entry al tau.
"De dragul completitudinii demersului dvs., eu as pune si intrebarea complementara celei ridicate aici. Pe cine ar "aranja" realegerea lui Traian Basescu pentru inca un mandat de sef al statului? Bineinteles ca exista raspunsuri si la aceasta intrebare si se poate intocmi si in acest sens un top, plecand de la presedintele insusi si afacerile familiei domniei sale pana la intelectualii prezidentiali care bineficiaza de varii sinecuri, trecand insa obligatoriu prin grupul de interese al PDL - Udrea, Videanu, Mantog, Ridzi si prin oligarhii si mogulii sustinuti de presedinte : Popoviciu, Paunescu, Casuneanu etc. Ei formeaza un segment egal cu cel al persoanelor pe care le-ar deranja realegerea lui TB, si nu doar egal, dar la fel de nociv pentru democratie si statul de drept. Pe mine, de pilda, si pe alte milioane ca mine, nici nu ne-ar deranja, nici nu ne-ar aranja realegerea lui TB. M-ar face insa ca statul de drept si democratia consolidata sa-mi para un vis tot mai indepartat.

P.S. Referitor la entry-ul tau, Lilick,oare chiar sa existe "personajul"?

bagatare si punct ro spunea...

bun blog postul asta. felicitari.

Draghi spunea...

Frumos eseu :) Nu stiu daca sa imi doresc sau nu ca el sa reflecte realitatea. Un om care crede ca nu mai are nimic de pierdut, e extrem de periculos. Mai ales cand e sustinut cu fanatism de 30% dintre concetatenii sai.

Lilick Auftakt spunea...

@Traian Breazu


Spui... "daca nu erau liberalii" ca sa fie ales Basescu...
Subiectul asta ar trebui sa-l revedem, sa ne aducem aminte ce liberali (majoritatea astazi probabil actuali pedelisti) au pus la cale planul de a candida Basescu.

@Mihai4

Merci.

@Michael Jackson

Da. Normal. Stiu ca mulge la ICR. L-am vazut acolo. Ba prin jurii, ba prin comitete si comisii, ba cu burse. :)

@Pro Doc

Buna! Nu e off-topic. Bine ca ai pus aici. Si eu as fi vrut sa ii scriu ceva asemanator.

PS- Cred ca exista! :)

@Bagatare

Merci :)

@Draghi

Multumesc. Frumos subiect ar fi asta cu fanatismul celor care il voteaza. Cine sunt cei care il mai sustin? Ar trebui sa facem si noi o lista in sensul in care a inceput sa scrie Pro Doc.

Gheorghe spunea...

Nu-i e frica, pentru ca e legat prin numeroase fire de interese cu toti cei din PSD.
Toata mascarada cu conflictul e ca sa abureasca electoratul.
PSD-ul nu i-a facut nimic nici cand era la putere si nici cand au sutinut pe liberali din opozitie, nu au initiat demersuri juridice cu probe desi sunt convins ca le au, dar nu-si permit sa le utilizeze.
Se apeleaza doar la metode electorale, nu se merge la masuri jurdice, nici din partea PSD-ului nici din aprtea PD-L-ului in relatile PSD-PD-L.

Nu va faceti iluzii.
Basescu joaca o carte, a celui din popor, care lupta impotriva coruptieie cu "sistemul ticalosit", si se victimizeaza ca sa-si justifice ineficienta.

O sa vina alti candidati, cu alt profil, si cetatenii opteaza pentru "luptatorul antioruptie fara rezultate", pentru "filozoful intelectual de marca", sau "specialistul care rezolva criza".

Indifeent cine va fi ales o sa fie din "sistemul ticalosit."

Draghi spunea...

Cine sunt cei care il voteaza pe Basescu? A avut Adrian Severin un eseu in Ziua pe tema asta, daca retin bine ii spunea "Epopea frustratzilor". El ii identifica ca fiind "nemultzumitzii galagiosi".

Eu as mai aduga la acestia si categoria semi-doctilor, veleitarilor si oportuistilor, pe scurt a non-valorilor cum ii numeste Ana Birchall, adica cei care simt ca nu au nici o sansa intr-un sistem realmente competitiv si meritocratic.

Eu ma tem ca numarul acestora va creste datorita crizei :( Basescu i-a pierdut probabil pe multi dintre intelectuali idealisti care l-au sustinut cu naivitate impotriva unui Nastase care le parea in 2004 prea puternic si prea greu controlabil ("arogant"), un Nastase care ii spunea timpului sa nu mai aiba atata rabdare cu oamenii. Comparand insa cantitativ aceasta pierdere cu castigul in "ospatarii", "tinichigii" si lichele, si luand in calcul si interesele "sistemului ticalosit" nu cred ca avem motive reale de bucurie. Masa de alegatori a lui Basescu nu va scadea semnificativ.

Doar daca toti cei care sunt impotriva a ceea ce reprezinta Basescu vor reusi sa treaca peste diferentzele lor ideologice si peste diversele vanitati marunte si sa se uneasca impotriva lui Basescu putem iesi din aceasta (sper) paranteza a istoriei.