2 iul. 2009

Nucleul dur si “Sfanta Familie”


De cele mai multe ori noi nu contam. Eu nu contez. Si nici blogul meu. Si nici “ai lor” nu conteaza… Suntem niste nuclee dure. Suntem asimilati militantilor, convinsi si rasconvinsi, copti si rascopti.

Totusi, suntem foarte putini. Ne informam tot timpul, ne ajutam reciproc, schimbam opinii, dar, in general, ramanem in nucleul nostru mic si inchis. Suntem foarte informati, dar foarte putini. Si “ceilalti” la fel.

Cei multi, care cu-adevarat conteaza, sunt mai putin informati, isi formeaza opiniile dupa ureche, prinzand cate o stire din zbor. Culmea e ca tocmai aceste stiri, prinse din aer, ii conving. Au auzit “ei”, cei multi, ca fata LUI are un apartament de un milion de euro. Au mai auzit ca cealalta fata e tuta. Tuta, tuta… dar a ajuns europarlamentar. Au mai auzit ca un ministru a furat ca sa faca rost de bani de campanie pentru ea, pentru cea mica. Tuta. Si ca acum, respectivul ministru, se indreapta spre “ghilotina”.

“Ai lor”, sau “ceilalti”, cei de pe cealalta baricada, s-au repliat pe ultima reduta. Il apara acum pe EL si familia LUI. Nu prea mai conteaza partidul. Admit ca si acolo, la ei, sunt corupti. Ca in toate partidele. Nu mai conteaza morala, principiile, adevarul… Conteaza numai ultima reduta: “Sfanta Familie”.

Insa atunci cand te repliezi spre ultima reduta, lasi liber campul de batalie. Si campul de batalie sunt cei multi, si, mai ales, cei nehotarati. Cei care prind stirile din zbor. Acestia trebuie sa creada, ca, macar “Sfanta Familie”, este curata. Daca “ai lor” reusesc sa ii convinga pe cei multi de asta, daca IL pot disocia acum de tot si de toate… castiga! Daca nu, castigam noi!

25 de comentarii:

Elisa spunea...

Ar trebui sa faca o greseala electorala,sa faca sau sa zica ceva care sa-i afecteze negativ pe cei multi care, dupa sondaje, il vor tot pe el.Astept si sper ca cineva inteligent sa-i intinda o cursa,sa-i puna o groapa in fata si sa cada in ea,ceva care sa ajunga si la urechile celor neinformati complet,celor care il vor fiindca pe el il stiu,cum era si cu Iliescu :)
Astept si...sper :P

Lilick Auftakt spunea...

@Elisa

Sunt sperante! :)

Lucia Verona spunea...

"Sfînta Familie" nu mai poate fi apărată, tocmai pentru că s-a auzit "din aer" de apartamentul fetei, că s-a văzut la televizor cum e cu succesurile... Lumea s-a cam lămurit. Dar ei încearcă. Îi ajută şi lipsa unui contracandidat valabil.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Da, dar totusi, cand auzi de asa ceva, cauti macar "raul mai mic" ( :) ) printre ceilalti candidati. Crin, Radu, Geoana, Hunor... oricare e un rau mai mic.
Iar lumea trebuie sa mai inteleaga ca Basescu face ca pericole ca Vadim si Becali sa se umfle electoral. Vadim are deja 11 %. Il atinge pe coada pe Crin.

agaX spunea...

ce se mai aude de la ministerul pileretului?

Lilick Auftakt spunea...

@AgaX

Cotofana cade. Usor, de pe o creanga pe alta. Usor si trebuie. Ca sa tina subiectul cat mai mult in prim-plan. :)

Lucia Verona spunea...

Lilick, eu sunt de acord că oricine e mai bun. Dar cei care votează din inerţie sau nu merg la vot de lehamite au nevoie de un candidat puternic.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Da. Asa e. Dar e posibil sa si apara. Ce zici? Dupa ce Basescu isi anunta candidatura. Iar Basescu o va face tarziu...Se pare ca prin octombrie.

Pro DOC spunea...

@Lilick.
Da, si eu ma astept ca EL sa apara. E singurul care are un imens prestigiu si o incontestabila autoritate profesionala, si pe plan intern, si pe plan international. S-a achitat exemplar de toate sarcinile care i-au fost incredintate dupa '90. E singurul, de anvergura, care isi permite sa "agree to disagree" cu politicile guvernamentale si cu indicatorii economici avansati de guvern si de Basescu. E singurul care a fost atacat preventiv de Basescu. E tehnocratul rafinat, cult, eficient. E tot ce a dat mai bun sistemul pana acum, asadar ar avea si sutinerea sistemului. L-as vedea mai mult ca premier dar, faute de mieux, ar fi si cel mai dezirabil presedinte.

atreides spunea...

Lilick, i-ai scris tu acum lui Preda pe blog? sau era o clona? ca mai devreme ai fost clonata de un individ, ma rog, de fapt foarte multi am fost clonati, a fost o nebunie (macar mai devreme era clar ca nu esti tu).

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Cred ca banuiesc despre cine scrii. )


@Atreides

Doar acum cateva minute am scris eu. E adevarat. Oricum, tu imi recunosti deja stilul. Nu stiu cine m-a clonat, nu am citit ce a scris, dar acum are Cristian Preda adresa mea de mail adevarata. Cea pe care o aveti si voi. Daca vezi ca mai scrie cineva si nu par a fi eu, te rog sa atentionezi. Poti sa ma intrebi chiar acolo, si iti voi confirma si aici. Merci mult! :)

tony spunea...

E un pericol foarte mare aceasta comisie pentru PDL.Daca si Patrascoiu a inceput sa creada ca nu a fost niciodata portocaliu,e o problema! :)

Lilick Auftakt spunea...

@Tony


Da, da, daa! :)))

Matilda spunea...

Ultimul sondaj CURS este ingrijorator. Atata timp cat Zeus are 36% procent, consider ca foarte multi romani nu s-au trezit inca. Vai de noi, ceilalti...

atreides spunea...

Lilick, uite aici a fost nebunia cu clonarile:
http://cristianpreda.ro/2009/06/30/videochat-cotidianul-si-interviu-ziarecom/

atreides spunea...

Lilick, inca ceva: nu numai ca ala a semnat cu numele tau, dar dand click pe numele tau se ajunge pe blogul tau! ma rog, a facut treaba asta cu mai multi bloggeri...

Lilick Auftakt spunea...

@Matilda

Din pacate sunt foooarte multi oameni neinformati.

@Atreides

Da, am citit acum. Nu vazusem ca au dat si link spre blog. Bine ca mi-ai spus. Culmea, eu nu am dat. :) Banuiesc ca nu si-a imaginat cineva ca eu as fi scris porcariile alea. Ce Dumnezeu, putea sa le stearga si Preda. Ca eu nu am lasat pe blogul meu injuraturi. Ce ar fi daca as gasi si eu o clona cu numele lui Cristian Preda care injura pe aici? Nici nu as scoate-o de la moderare, ca e clar ca nu e el. Nu stie sa-si intretina blogul ala deloc. Si, colac peste pupaza, acum vad ca mai sunt pe acolo nu stiu cati cu numele de Preda. Ce e acolo? Tot clanul Preda? In fine...
Degeaba se plange. Nu se pricepe.

Tu in schimb faci o treaba excelenta si la el si la Patrasconiu. A propos, vezi cum CP se delimiteaza de PD-L? :) Vorba lui @Tony. Se face ca nu stie de ce partidul face scut in jurul Ridzei. :)

Gheorghe spunea...

@Lilik de unde ai luat fotografia, si ce cetate reprezinta?

agaX spunea...

saracul patrasconiu, chiar mi-a fost mila de el azi cind am aflat cit e de surprins ... asa un om mare si destoinic si atit de usor alterabil sentimental ... mai rar

poate e asa de sensibil pentru ca e asa un talentat om de litere, mai stii? personal, cred ca e mai talentat la literele alea de taitei, din supa... dar nu-l judec eu, sa-l judece theo, mai bine

atreides spunea...

Pai, la Preda nu exista moderare (ceea ce dintr-un pdv e bine, din altul e rau, ca poate aparea problema asta cu clonele). Nu stiu cat voi continua sa mai scriu acolo, cu clonele astea nu se mai intelege om cu persoana :). Oricum, la Preda acolo e un tip absolut colosal care posteaza (e de-al nostru), cu nick-ul Costin Sandu (din cate am inteles, e un universitar din Iasi), omul are o verva nebuna si uneori scoate niste chestii de mori de ras. Mi-am permis sa-i zic despre blogul tau (nu te stia), poate o sa apara intr-o zi si pe aci. Mi-a zis ca a intrat si la Patrasconiu si ca a fost banat dupa prima postare !!!! deci iti dai seama ce poate omul, hahaha! Nu stiu cum ne suporta Preda, pe cei cativa antipedelisti de acolo, si mai ales pe Costin Sandu, conjectura mea e ca se distreaza si Preda copios dar nu prea am cum sa o demonstrez :)

mirko spunea...

se zvonise prin sondaje
de-un oranj, batut in cap
lumea toata si-n tiraje
gasira-i un handicap

el traia doar din miraje
insa cel sarac miopu'
mult fiind de sine plin
doar ce puse putin botu'

insa iarna nu-i ca vara
spuse-acelasi din anvers
hai sa mergem toti in iarna
si sa-l declaram ...somer

mirko spunea...

daca vorbim de ceva sfint, familia este. dar nu familia chelului. nu mai prea crede nimeni in traitul bine. totul se rezuma la un contracandidat, pe care eu inca nu-l vad.
off-circula zvonul ca si-a dat cotohirla demisia?

Anonim spunea...

sa nu uitam ca si PSD are o formidabila "la famiglia"...bine te-am gasit, poate intri si la mine pe blog sa comentezi...

Lilick Auftakt spunea...

Bine v-am regasit pe toti. Am avut probleme cu conexiunile aproape 24 de ore asa ca nu am intrat.
O sa va raspund curand, curand si o sa si postez.

@Neinfectat de comunism

Ma bucur ca ai venit, o sa intru si eu la tine imediat.

@Gheorghe

Nu mai stiu de unde am poza. Banuiesc ca e Rupea. Tu ce zici? :)

Gheorghe spunea...

Eu zic ca banuiesti bine. :)