23 iul. 2009

Paul Goma: "Stiuca prost barbierita" si Gaura. :) Bonus... Brendel

Pana ies cifrele referitoare la abuzurile Elenei Udrea (si, din cate am auzit, in seara asta sau cel tarziu maine vor exploda surprize mari!) va propun sa ne delectam cu cateva randuri scrise de Paul Goma in Jurnal:

(…)Traian Ungureanu, zis TRU (nu stie nimeni frantuzeste, sa mai adauge grafic un O, ca sa dea TROU si sa traduca cu glas tare, pentru toata sala: GAURA?”)
Fizic, acest Gaura, mi-a fost de la inceput profund antipatic, nu doar pentru ce scria (cacanarii), ci mai cu seama pentru ca “portretul” lui putea fi confundat cu poza lui Alfred Brendel! Or cum eu sunt un iubitor de Brendel… Culmea antipatiei (mele) s-a declansat in urma cu vreo doua luni, cand a aparut in presa o fotografie istorica: “Stiuca prost barbierita”, altfel zis Print al Lichelelor, citeste: Liicheanu, si acest Gaura: un instantaneu “vesel”, probabil tocmai ieseau de la Basescu de unde mai primisera ceva bani de bere cat puteau duce cu burta. Acolo, in acea imagine (unde Traian Gaura mima o… “impuscare” – desi mimosul furase o minabila caricatura a lui Brendel – incerca un gest de sagetare…) mi-a devenit si mai gretos, cu moaca lui de ovreias pe sfert smecher, pe celelalte trei ale unui prostalau catunal. (…)”


Sa-l ascultam si pe marele Brendel…

9 comentarii:

Anonim spunea...

Goma - Old Fart. Merge ?

Lilick Auftakt spunea...

Mare nesimtit esti, securistule. Ti-e frica sa postezi insa cu nick-ul tau ridicol. Desi si-asa te recunoaste oricine. Du-te sa-l speli la fund in continuare pe TRU pe alte bloguri.

Lilick Auftakt spunea...

La Cotroceni sunt crize maxime!!! Turcanu a sunat nervos la Realitatea! Hahahaha!

Pro DOC spunea...

Anonimule, nu merge, dar nu merge deloc. Intelegi? Postarea asta te umple de ridicol si iti deconspira epoletii de sub... subtirica haina a anonimatului. Nu cumva esti tu "curajosul" care a scris aberatii pe blogul lui Dorin Tudoran? "TRU e ok, Mihaies e OK" s.a.m.d. Acele afirmatii ridicole merg de minune cu abjectia pe care ai scris-o aici. Asta inseamna "a merge" pentru a tine, adica a intoarcere sistemul de valori josu-n sus. Ei bine, nu mai merge. Cat credeai ca o sa-ti "mearga"?

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Bineinteles ca nu le mai "merge" sa-l umileasca pe Goma, in timp ce pe Basescu sau pe TRU&Mihaies ii ridica-n slavi. "Ei" nu inteleg ca nu ii mai crede aproape nimeni. Dar incearca. Cu tupeu si nesimtire.

tony spunea...

E jale mare in tabara intelectualilor lui Basescu.Printul lichelelor si ceilalti papagali sunt asociati cu raul facut de Basescu Romaniei.S-au compromis si acum toti isi bat joc de ei,de aceea nu mai scot capul din casa! :)

Shadow spunea...

Partea interesanta este ca poza era o "punere in scena" la "iarba verde" intre liiceanu si tru despre cum s-au petrecut treburile la mineriade. Mda alea la care marii "eroi" ai neamului au lipsit cu desavarsire. De frica in realitate. Cam ca "partzuliciul" anonim.

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Insa isi trimit jafurile de sustinatori pe bloguri sa il injure pe Goma.

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

Partzulicii astia anonimi si-au construit povesti intregi despre participarea lor la mineriade, iti inchipui. :)