9 iul. 2009

“Primul siloz” – “Ei cu ei” - o afacere banoasa pentru PD-L si baronii PSD




Pedelistul Tanase Florentiu a candidat pe lista PD-L pentru europarlamentare pe un loc aflat mult sub “regina anticoruptiei” Monica Macovei. E un veros om de afaceri, dupa cum povestesc cunoscutii acestuia, in fata carora ii place sa se laude. Dupa cum ne dovedesc urmele lasate pe internet de numele lui, e un bun cotizant la partid, din partea PD-L Teleorman. Si poate va cotiza si mai mult daca “Primul siloz” isi va arata roadele. De ce?

Conform CV, Tanase Florentiu este reprezentantul in Romania al companiilor Prive si Denis. Ce e interesant aici? Ca PRIVE e leader european pentru fabricarea silozurilor cilindrice si metalice galvanizate, iar DENIS e leader al sistemelor de manipulare si de curatare a cerealelor. Tanase Florentiu are, la randul lui, o firma in Alexandria, Intel Project SRL, care ghiciti va rog cu ce se ocupa. Ati ghicit: monteaza silozuri! Activitate datorita careia a facut pana acum multi bani, si spera sa mai faca.

Surpriza!!! In aceasta firma este asociat cu nasul lui, Dumitru Feleaga, care este si presedintele Consiliului de Adminisitratie al INTERAGRO. Da, exact, firma renumitului magnat Ion Nicolae, despre care se spune ca ar fi fost ofiter de securitate, care detine o mare parte din terenul agricol din Romania si controleaza piata depozitarii cerealelor. Insa Interagro a fost declarata anul acesta falimentara!!!
(Inca un amanunt: fratele lui Dumitru Feleaga este seful PDL Teleorman)

Ce declara zilele trecute Primul Ministru: "Sistemul de garanţii guvernamentale pe care l-am utilizat la "Prima casă" a fost extins şi la agricultură. Prin "Primul siloz" dăm posibilitatea fermierilor, agricultorilor, să primească preţul corect pentru munca lor, nu-i mai lăsăm pradă samsarilor" :)

Ce noteaza astazi Romania Libera: “Guvernul a luat ieri in discutie o ordonanta de urgenta prin care agricultorii pot obtine credite bancare pe baza unui sistem asemanator cu "Prima Casa". Insa taranul roman nu poate obtine bani de la banca pentru investitii in agricultura decat pe baza unor garantii bancare. Aceste garantii inseamna obligativitatea ca taranul sa-si depoziteze cerealele in silozuri acreditate de Ministerul Agriculturii.

Insa un fost ministru al Agriculturii ne-a declarat ca in acest moment pretul pentru depozitarea cerealelor este stabilit, printr-un sistem de monopol, de baroni PSD ai agriculturii: Trita Fanita (Agroexport), Ioan Nicolae (Interagro) si Culita Tarata (SC TCE Trei Brazi). "Patru firme (printre care Interagro, Agroexport, Cargill) detin aproape jumatate din piata depozitarii cerealelor. Dat fiind ca taranul are nevoie de garantii bancare pentru a obtine credit cu garantii de stat, stapanii silozurilor vor stabili, dupa voie, pretul depozitarii", ne-a precizat sursa citata. “

Toate ingredientele fiind la locul lor pentru a genera un nou caz de coruptie institutionalizata, cred ca nu trebuie sa mai explic de ce programul “Primul siloz” va fi o afacere banoasa pentru “ei cu ei”. In familie. Si inca o teapa pentru “noi”. Ca si “Prima casa”.













10 comentarii:

Pro DOC spunea...

Sper ca si "Primul siloz" va fi verificat de Comisia Europeana, asa cum e verificata si "Prima casa".

In cazul in care vor incepe verificarile si Comisia va constatata ca programul nu este in conformitate cu regulile UE privind concurenta si ajutoarele de stat, C.E. poate demara procedura de incalcare a Tratatului (infringement) si poate trimite cazul la Curtea Europeana de Justitie.

Odata procedura de infringement declansata, Basescu va avea o noua tema in campania electorala: Cum sa facem sa iesim din UE? Langa el va fi si Catalin Avramescu, care ne va explica - cu exemplele numite insulele Feroe si Groenlanda - de ce trebuie sa iesim imediat, dar imediat, din UE. A mai facut acest lucru ridicol si pe 2 ianuarie 2007, exact in a doua noastra zi de membership!

codeus spunea...

mai da totusi nu-s prosti, ca de facut partea lor sunt buni. ii loveste prostia doar cand e sa faca ceva pentru tara asta fara ca ei sa castige altceva decat salarul pentru postul care-l ocupa. o sa zici viseaza Cody in continuare

mirko spunea...

prive si denis?te rog schimba intre ele primele litere de la cele doua firme si vezi ce ne doreste guvernul boc. eu prefer drive, celalalt i-l las lu' boc!

Pro DOC spunea...

Eu am impresia ca pentru acest guvern actuala criza economica a venit ca o mana cereasca. In numele solutiilor anrticriza, ei incalca legile concurentei, bun pe butuci micile afaceri private, ucid spiritul economiei de piata - atata cata era - "ordoneaza" creditele dupa bunul plac, trag tunuri dupa tunuri si inchid gura sindicatelor cu replica: de unde bani, voi nu vedeti ca-i criza?

Lucia Verona spunea...

"Prima casă", "Primul siloz"... ce mai poate urma? Am o idee! :)

agaX spunea...

"primul siloz" ar putea fi coordonat de un departament guvernamental pe care sa-l conduca ridzi, ca tot ramine fara post.

pentru lucia verona, nu stiu care ar fi urmatorul program, dar cred ca stiu care ar trebui sa fie: "ultima teapa"

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Haha! Deja prostanacii portocalii ataca pe la colturi UE, America... Singurul motiv: nu ii dau atentia cuvenita lui Basea. :))

@Codeus

Si daca nu zic? :)


@Mirko

Esti generos cu el. :)

@Pro Doc

Exact. A cazut cum nu se poate mai bine criza asta pentru guvernanti. :)

@Lucia

Ce idee?

@Agax

Ridzi la siloz! Haha!

tony spunea...

Mai demult au fost si alte programe: "Primul Vapor","Prima Asfaltare" ! :)

codeus spunea...

'neata Lilick

alex.dumitrascu spunea...

Duminică, 12 iulie 2009, în toată Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti va fi o singură Sfântă Liturghie, la Catedrala „Sfântul Iosif” (str. G-ral Berthelot, nr. 19) la ora 11. Toate celelalte Biserici din Arhidieceză vor fi închise.

Facem aceasta spre a ne exprima protestul pen-tru modul în care este tratată Biserica Catolică de către autorităţile statului şi pentru a cere dreptate în cazul Catedralei „Sfântul Iosif”, Bisericii Armeneşti şi al tuturor monumentelor istorice agresate în capitală şi în întreaga ţară.

http://www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=3909:pelerinaj-la-catedrala-sfantul-iosif&catid=161:anunuri&Itemid=438