8 nov. 2009

8 noiembrie 1945


Astazi comemoram, alaturi de partidele noastre de suflet, PNL si PNTCD, unul din cele mai importante momente din istoria moderna: Prima manifestatie anti-comunista. 8 noiembrie 1945 - Piata Palatului Regal. In acelasi timp, aniversam ziua onomastica a Majestatii Sale, Regele Mihai.

E una dintre cele mai emotionante zile, care reuneste in amintirea sangelui varsat, cele doua evenimente, de-a pururi. Unii, cand vorbesc despre anti-comunism, "se trag" din Traian Basescu si din discursul lui din Parlament. Noi, sa nu uitam, ne tragem seva si spiritul din aceste evenimente profund anti-comuniste, suprimate prin forta.

Stramosii nostri condamnau comunismul pe vremea cand stramosii lor il adulau. Acesti "anti-comunisti" de "rit nou" nu vor scrie astazi despre moartea sau suferinta tinerilor liberali si taranisti din Piata Palatului. Pentru ca nu se regasesc spiritual acolo, printre ei. Si nici aici, acum, cu noi, langa noi. Si-au insusit doar si au murdarit niste simboluri. Pentru ca aveau nevoie de votul nostru si de o eticheta istorica, care sa confirme apartenenta lor la dreapta politica. Nu vor avea nimic din toate astea. Istoria nu da pomeni de campanie electorala nimanui. Traian Basescu nu are nimic, dar nimic in comun cu Corneliu Coposu. (Atentie, Cristian Preda!)

Va rog sa cititi mai mult despre 8 noiembrie 1945 pe site-ul Alianta Dreptei. Corneliu Coposu si alti lideri taranisti si liberali s-au numarat printre cei arestati atunci. Fie-le numele pomenit in veci !

"La multi ani", Majestate !

5 comentarii:

Liviu spunea...

E bine sa ne gandim intr-o zi ca asta ca nici macar Iliescu si neocomunistii lui n-au incercat ce a incercat Basescu azi, impreuna cu ciracii portocalii, adica nu numai sa anihileze partidele istorice prin anexare si fagocitare, ci si sa isi aroge meritul luptei anticomuniste.

In anii 90 macar Iliescu era un adversar mai loial, culmea - le dadea la cap taranistilor si liberalilor la modul 'clasic', ii obstructiona, ii calomnia etc. dar nu s-a pretins niciodata ca ar fi continuatorul valorilor propagate de acestia.

Dan Stoica spunea...

C'est la vie: stramosii (parintii, mai exact) il adulau, il pregateau si il aduceau; acum unii din copilasii lor il analizeaza si sunt alaturi de o persoana detestabila (pentru voi), ceea ce ii face si pe ei indezirabili (cand am vreo indigestie caut editorialele lui Nistorescu si articolele - vai, ce numeroase - ale lui Cristi Oprea, ca sa pot vomita mai usor) in timp ce altii sunt onorabili membrii PNL dupa ce au fondat FSN-ul! Oare prin ce este mai acceptabila converitirea lui Roman de la social-democratie (cum mai povestea ca ii canta taica-su la vioara cantece patriotice, hahaha) la liberalism decat trecerea PD-ului de la PES la PPE? De ce ar fi fuziunea PNL-APR mai buna decat cea a PD cu PLD-ul?
Nu vreau sa fiu impertinent dar construirea si justificarea rationamentelor in functie de partidele si persoanele care ne sunt sau nu ne sunt simpatice nu este cea mai indicata tactica...

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Da, asa e. A vrut sa distruga partidele istorice. Cu PNTCD aproape a reusit.

tony spunea...

Tu nu intelegi ca "anticomunistii" portocalii au luptat impotriva comunismului din interiorul Partidului Comunist Roman si al Securitatii? :)

razvan sidoreac spunea...

la multi ani Regelui!