2 nov. 2009

Traian Basescu vrea un guvern cu liberalii. S-a sucit!.



Duminica seara, Traian Basescu a acordat un interviu in exclusivitate "Ziarului de Iasi", din care selectez un fragment:

Rep: "Daca nu PDL-PNL, nici PDL-PSD, atunci de unde si cu cine majoritatea parlamentara? Ce criterii, ce conditii trebuie sa indeplineasca "partea mai buna a partii rele"?"
T. Basescu: "Optiunea mea ramine valabila ca si cea din 2004, ca si cea din 2008: sa formez un guvern de dreapta. Totul este, in ceea ce-i priveste pe liberali, daca isi mai mentin optiunea de a da prim-ministru. Atunci, nu va fi posibil, pentru ca am deja o experienta cu premier liberal. Dar, in rest, optiunea mea ramine o optiune temeinica pentru o solutie de dreapta."

Omul asta nu mai conteneste sa ne oripileze si sa minta. Acum vrea guvern PD-L - PNL. Dar nu oricum, ci cu un premier obedient, portocaliu. O sa moara politic cu pretentia asta absurda. Dar iata ce declara pe data de 19 octombrie intr-un interviu la HotNews. Il citeaza Dan Tapalaga intr-un alt interviu luat lui Crin Antonescu:

Dan Tapalaga: "Traian Basescu a declarat ieri, tot aici in studioul HotNews.ro ca, daca propunerea Johannis-premier venea doar din partea PNL, o analiza cu toata atentia. Citez: “As fi luat-o in calcul daca venea din partea PNL. Asa, din capul locului a fost o falsa solutie.” Il credeti pe seful statului cand spune asta?
Crin Antoescu: "M-ati ajutat sa formulez delicat: nu-l cred. Chiar ma gandeam, cum sa spun eu acum din nou ca presedintele nu spune adevarul. Si am sa va spun de ce. In ziua in care guvernul a cazut, presedintele ne-a chemat la consultari. PSD-ul nu s-a dus, noi ne-am dus. Si atunci am discutat cu domnul presedinte, si m-am tinut de cuvant in sensul ca a fost prima institutie, primul om politic caruia i-am spus oficial despre Klaus Johannis. Deci noi i-am prezentat aceasta solutie."
Dan Tapalaga: "Formaserati deja coalitia?"
Crin Antonescu: "Nu, nu formaseram, nu. Cu PSD-ul abia in seara respectiva ne-am intalnit si au spus: e o solutie buna."


Stiu, e o minciuna deja minora, dar arata foarte clar cum la HotNews si pentru cititorii acesteia Basescu are o explicatie, iar la Iasi are alta explicatie. Sluga Tapalaga ii ia apararea, incarcand sa induca ideea ca Presedintele ar fi putut lua in calcul solutia Johannis. Observati cat de fin il contrazice candidatul liberal. Si cata dreptate se dovedeste ca are.

Basescu nu intelege, in primul rand, ca majoritatea parlamentara nu se face la Cotroceni. Nu intelege nici ca liberalii au o optiune ferma de prim-ministru, care este Klaus Johannis. Culmea, cu toate astea, isi imagineaza ca ii va mai prosti candva, sau ca PNL ii va mai deschide vreodata usa din fata.

Si, in fine, Traian Basescu nu intelege ca nu va mai apuca sa faca nicio desemnare de prim-ministru. Niciodata. In tara exista o majoritate clara anti-basescu, care nu se mai incurca cu un dement.

20 de comentarii:

codeus spunea...

A cata oara. s-a sucit si in privinta propriului partid asa ca nu ar trebui sa ne mai mire "sucelile" cameleonului asta

Lilick Auftakt spunea...

@Cody

Nu s-a sucit. Doar a mintit la HotNews.

codeus spunea...

minciuni, suceli ,tradari si lista ar putea continua la nesfarsit. este unul dintre cei mai nefasti politicieni pe care i-a avut Romania dupa '90. am pus la trecut pentru ca sper sa nu-i mai aiba, asemenea lepre nu au ce cauta in conducerea unei tari

wickerman spunea...

Ce vrea el nu se poate. Si ii doresc sa nu i se mai indeplineasca nimic, niciodata. Am gasit un site despre adevaratul basescu, asa cum e el, http://www.traianbasescu.ro/

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc! :))

mirko spunea...

pina si ceausescu se "suceste" pe unde-o fi, vazind unul care l-a depasit la dictatura. mai lipseste o elena de sotie si ne-am intors cel putin in 1989.
sub scut cu el!

Lilick Auftakt spunea...

@Mirko


Se zice "Pe scut". :))))

Doilar's Blog spunea...

Dubios omu' asta..pe bune!

mirko spunea...

pe scut erau adusi doar eroii! nu se aplica, decit daca socotim eroismul lui intr-ale alcoolismului!

Alex Mazilu spunea...

un instabil...

Lulutza spunea...

Singurele partide din Romania cu care acest presedinte "apolitic" - hă hă hă! - mai poate face vreun puiuţ de coalitie sau alianta sunt PRM-WCTudor si PNG-Berbecali. Dar astea nu conteaza, ca nu au intrat in Parlament... Nu in asta "vechi" de citeva luni, in orice caz! Poate, daca se straduie ca si pina acum, ar putea Base sa-i "bage" pe vadimi si berbecali in parlamentul ala al lui de... budoar - mica adunare nutzionala! Dar poate, chiar fara sa arunce la gunoi Parlamentul, sa "fuzioneze prin absorbtie" cu vadimii si berbecalii si sa-si alipeasca la doctrina lui... multifunctionala si o latura "crestinoida" a la PNG, si o latura "exotica" a la PRM! Alte partide nu cred sa mai puna botul vreodata la mezaliante cu baseii! Sper ca experientele anterioare i-au lecuit definitiv de "logodne" cu... gremlinsii aia!

http://www.youtube.com/watch?v=eZp00ZAmseU

tony spunea...

El ar vrea un guvern cu Flutur,Stolojan,V.Stoica,Predoiu dar nu apuca nici macar cu astia.Mai bine ar pune niste gratii la geamurile de la Cotroceni ca sa se obisnuiasca. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Emigrant,

Pe blogul asta esti banat. Sa nu indraznesti sa mai postezi, ca intri direct la spam. Nu ai scris nimic deplasat azi, dar mi-am facut o impresie despre tine data trecuta si mi-a ajuns. Marlanii nu au ce cauta pe-aici. Valea!

dramoleta spunea...

Nici el nu mai stie ce minte. E complet bulversat.
Cine i-a spus ca va mai avea ocazia sa desemneze el un premier? E orbit de furie. Vede doar razbunari, buzdugane, bice, puscarie pt toti cei care sunt impotriva lui.
Jos Basescu!!! /floor

atreides spunea...

Singurul raspuns al liberalilor la chestia asta nu poate fi decat ''UE, ti-am spus'' :)

Crăciun Florin spunea...

Eu sunt de parere ca Basescu a luat-o razna.

In calitate de lider politic al PD-L poate avea orice optiune. Ar exprima vointa politica a membrilor si sustinatorilor PD-L. Ca Presedinte al Romaniei nu poate avea o optiune ! Nu are acest drept. Il limiteaza Constitutia. Asa ca ... spune vorbe.

Daca savarseste si fapta, cum a facut deja, inseamna ca incalca prevederile constitutionale.

La astfel de iesiri ar trebui sa i se reaminteasca ca el va fi obligat sa desemneze premierul care poate forma un Guvern. Ca va fi de la PSD, ca va fi de la PRM, ca va fi de la PC sau PNL va fi obligat sa il desemneze pentru ca asa rezulta din Constitutie. Discriminarea politica practicata de Basescu trebuie sanctionata de Curtea Constitutionala. Daca nu il sanctioneaza, trebuie schimbata Curtea Constitutionala !

Din ce a vorbit la Iasi, se cofirma ca Basescu are mai multe probleme. Nu stie Constitutia, este paranoic, are un singur neuron si ala alearga bezmetic prin tartacuta (individul este instabil pshihic), are apucaturi dictatoriale.

Sunt curios cum vor actiona politicienii. PNL in special. Daca nu exploateaza "pleasca" de la Iasi, sunt fraieri.

Lilick Auftakt spunea...

@Florin, liberalii de-abia s-au prins si incerca sa incropeasca ceva...

Lulutza spunea...

Chiar asa: Basescu DISCRIMINEAZA PE CRITERII POLITICE! Ii favorizeaza pe toti membrii PD minus L si ii hartuieste pe membrii celorlalte celorlalte partide si, implicit, pe votantii acestora! Creeaza permanent, de 5 ani, un curent de opinie cum ca apartenenta la sau simpatia (si slugarnicia oarba) fata de "partidul prezidential" generează automat competenta si prosperitate, iar apartenenta la sau simpatia fata de celelalte partide reprezinta tradare a intereselor romanesti! Eu ma mir, in continuare, de lichelismul Curtii Constitutionale si al Avocatului Poporului, care tac milc, ca si cum discriminarea si hartuirea pe criterii politice este OK si perfect constitutionala! Ori, poate, sint si astia doar niste "organizatii de baza" ale partidului prezidential...

P.S. Observati ca toti astia spun acum "gripa NOUA"? Si-o fi exprimat si BSSQ2 adeziunea la partidul prezidential?!

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Lilick,

Se pare ca democrat-liberalii au realizat ca sansele Cabinetului Lucian Croitoru sunt minime. Ca sa nu spun nule.

Cam de aceeasi parere pare a fi si presedintele Traian Basescu.

Cica a gasit candidatul ideal, pe care niciun partid parlamentar nu are nas sa-l refuze, e pe placul F.M.I., ba chiar ar fi dorit ca si o garantie ca ne vom tine de cuvant (acordand, astfel, banii din transa a III -a pana la sfarsitul anului) si se bucura de o apreciere internationala de netagaduit.

Cine se fie ?

Am auzit azi ca ar fi domnul Mugur Isarescu. Actualul guvernator al Bancii Nationale.

Si ca mandatul lui ar fi, nu pentru o luna, ci pana la depasirea crizei economice (6 luni, un an sau mai mult daca este nevoie), va fi sustinut de toate partidele parlamentare, prin personaje foarte bine pregatite din cadrul acestora. Participarea la guvern fiind dupa ponderea parlamentara.

Un cabinet Isarescu are misiunea de a pune in opera toate cerintele organismelor financiare internationale, plus masurile antipopulare necesare pentru pastrarea la un nivel decent al deficitului bugetar in 2010 (trimiterea in somaj a peste 200.000 de bugetari, legile cere inca nu sunt adoptate, etc.).


Ce zici de aceasata varianta ?

Lilick Auftakt spunea...

@Costi


Pai Basescu a vrut si prima data sa-l puna pe Isarescu dar acesta respins ferm. De ce ar vrea acum sa isi puna in cap tot scandalul. Isarescu e un tip extrem de retinut si... nu numai atat. Nu va "garanta" sub nicio forma, personal, vreo actiune a scandalagiului basescu.