21 dec. 2009

Ministerul Culturii - scanteia de scandal

Nici macar nu a fost votat guvernul si nu s-a instalat oficial la Palatul Victoria, ca aripa nationalista din PD-L a inceput deja sa atace ( pe alocuri furibund) aliatul de conjunctura, UDMR. Se pare ca de data asta calcaiul lui Ahile nu mai e Ministerul de Interne, ca in cazul coalitiei cu PSD, ci Ministerul Culturii. Daca acest guvern se va rupe inainte de termen, va fi pentru ca Kelemen Hunor e pe post de Nica 2, iar Traian Basescu nu va pregeta la momentul oportun sa-l scuipe din guvern, daca va dori anticipate.

Nu-i critic pe maghiari ca au intrat la guvernare. Le-am inteles explicatiile. Stiu ca vor avea ocazia sa se loveasca acum direct de PD-L, partidul cu care nu se pot face guverne. Ce sa zic? De-abia astept ca PD-L sa se dea iar in stamba. Dar ii deplang pe maghiari, singurele persoane serioase din actualul guvern. Cred ca Kelemen Hunor poate fi un ministru al Culturii cu mult mai bun decat multi altii. Stiu ca si-a inceput cariera politica alaturi de Ion Caramitru, la acelasi minister, si asta spune multe. Si cred ca ar putea sa descurce din nenumaratele incurcaturi facute de Pleasca pe-acolo, sau in care ministrul Dandana nu s-a bagat sa le rezolve, de frica.

Hunor va fi atacat si pentru ca, din multe puncte de vedere, e apropiat de liberali. Inainte de turul intai declarase ca, daca nu va intra in turul doi, ar vrea ca Antonescu sa fie cel care va merge mai departe, fiind si cel pe care l-ar sustine deschis deoarece "intotdeauna s-a tinut de cuvant". Iar despre Traian Basescu credea exact contrariul : "Jucator nu inseamna sa faci scandaluri! Jucator nu insemana sa fii tot timpul bagat in fel de fel de scandaluri, sa creezi tu scandaluri si tensiuni si dupa aceea sa vii sa rezolvi scandalul. Jucator inseamna sa menti echilibrul, sa fii un om care stie sa faca dialog, un om care stie sa fie pe partea cetateanului, dar in asa fel incat sa nu fie populist, demagog". S-a schimbat Traian Basescu? A invatat jocul dialogului si al echilibrului? Sigur NU! Atunci nu avem decat sa asteptam scandalul. Tinta atacului? UDMR.

7 comentarii:

Chat Noir spunea...

Excelent a tratat George problema intrării UDMR la guvernare (în stânga sus pe blog) :)
Cred că se va demonstra, din nou, că PD-L nu poate guverna într-o alianță, fie ea și formală ca cea cu UDMR.

Lulutza spunea...

UDMR va deveni curind o "solutie imorala" mai rea decit prima, nu atit pentru Ministerul Culturii, cit din cauza ca nu par sa agreeze "vitelul de aur" dintotdeauna al PD-ului: aurul de la Rosia Montana.

Mie imi pare rau ca nu le-a trecut prin cap UDMR-istilor ca ar fi trebuit sa "lupte" pentru a lua Ministerul Justitiei. Acolo ar fi putut gasi o adevarata arma letala pentru libertatea PD-istilor: afacerea cumpararii drepturilor litigioase! :D

Nu-i nimic, sper ca simpaticii, profesionistii si civilizatii UDMR-isti sa dea, prin simpla lor prezenta in guvernul asta de... merde, multe palme morale prostiei fudule "garantate" de PD! :)

Lilick Auftakt spunea...

@Chat Noir

Da, se va demonstra foarte curand. De data asta maghiarii vor fi tintele, cum au fost si liberalii si pesedistii. Nicio noutate. :)

Vania spunea...

Aripa naţionalistă a PD-L? O fi, măcar că eu îi credeam conştienţi că sunt vrăjmaşii Ţării şi ai naţiunii...

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Siiigur! De subiectul cu Rosia Montana nici nu am vrut sa scriu inca. Dar urmeaza destul de curand. :)

@Vania

Pai.. e totuna. :))

Anonim spunea...

UDMR-ul pare a fi singura crenguţă pe care Pârţescu (sinonim, nu pseudonim) şi-a păstrat-o sub picioare.
Dă bine la UE, nu-i costă prea mult pe mogulii oranj şi e simplu de retezat în prag de anticipate, pe caz de atac la integritatea naţională, garantată de Constituţia căreia ghici cine-i este garant!
Până atunci, speră omu'... în fine, sub-omul, ca ştreangul să fie bine înnodat de gâtul Parlamentului, cel ne-portocaliu.
Noi sperăm, dimpotrivă, să fie în jurul propriului său gât. Şi, în megalomania lui frenetică, să nici nu observe chestia asta atunci. Când o să şi-o taie. Singur. De sub picioare, cum ziceam.

Lilick Auftakt spunea...

Dar frumos le mai spui, @Toni. :)