7 dec. 2009

Pentru liberali

Imi pare rau ca pe unii poate o sa va dezamagesc, dar ce scriu acum e pentru liberali si pentru sustinatorii lor. Pentru ca ei ma intereseaza in primul rand. PNL trebuie sa aiba o atitudine decenta si de BUN-SIMT. Orice rezultat ar fi. Fara scandaluri si fara iesiri in strada si alte tampenii. Votul e vot. Cum a fost, a fost. Nu-l mai scoti din urna.

Singura solutie rationala pentru PNL e acum e OPOZITIA. Singuri, daca e nevoie. Nu poti sa stai alaturi de un loser, pentru ca politica e politica si asta te costa. Nu ne-am vandut pe veci pesedistilor. Dar nu poti sa stai nici langa cel langa care aproape te-ai jurat ca nu stai. Mai ales ca electoratul liberal, disciplinat, care s-a prezentat la vot, a votat ferm anti-Basescu, nu pro-Geoana. Si trebuie sa fim fermi anti-Basescu, si acum, fata de schizofrenicul care a spus catre cinci milioane de romani: "Un fleac! I-am ciuruit!"

Incercati sa ganditi la rece. Incercati sa va ganditi ce e de facut si propuneti. Tot ce a castigat PNL acum, in scrutinul asta, trebuie valorizat la maxim din punct de vedere politic. E posibil ca, din opozitie, sa aiba mult mai mult de castigat pe speranta romanilor de mai bine.

P.S. - Cred ca l-ati auzit si pe Johannis. A avut o declaratie excelenta. Asa sper sa fie si cea a lui Crin.

32 de comentarii:

Anonim spunea...

BTI Cred ca glumesti...stai sa vezi ce incepe in PNL inca din seara asta!

Lilick Auftakt spunea...

Iar esti pesimist... :)

KingSnake spunea...

Sper din toata inima sa nu intre PNL la guvernare. Sa faca PDL si PSD guvern, se merita intre ei. Si daca se rupe PNL si tot ar obtine mai multe procente decat daca s-ar alia cu Basescu acum.

Andrei H spunea...

Imi doresc sa fiu eu un patetic, un alarmist, dar ceva imi spune ca va fi groasa pe viitor. Oricine va fi ales presedinte va fi groasa.

In primul tur am votat Antonescu, in turul 2 am votat impotriva lui Basescu, cu multa sila. Spun ca va fi groasa deoarece persoane apropiate din jurul meu, 3 pensionari si 1 angajat intr-o regie de stat au votat Traian Basescu, dar nu faptul ca au votat TB este o problema ci modul halucinant in care imi raspundeau atunci cand le spuneam ca am votat CA si anume, cine ma ala, pai are ala fata de presedinte? Asta-i grav si mai este grav ceva, cel angajat la o institutie bugetara va castiga pe luna Decembrie in jurul a 5200 de lei, salariu plus prima, al 13 salariu va veni peste. Functia? DTP-ist. Pensionarii au votat TB pentru ca le-a marit pensia.

Va rog sa nu ma credeti, pentru ca sunt un ”comunist” care activeaza in mediul privat, nu am avut nici un deal cu statul si al carui buget s-a restrans semnificativ in Octombrie 2008.

PS: ”Un fleac, i-am ciuruit”, mesaj bun de presedinte al tuturor romanilor, si un mesaj care mie imi spune ca nu contez pentru el.

Opozitia este singura varianta din punctul meu de vedere ca alegator liberal, intrarea la guvernare inseamna sfarsitul PNL. Nu am votat ce a transmis CA, am votat ce am simtit eu ca este bine. Repet, intrarea la guvernare reprezinta sfarsitul PNL, cel putin eu nu voi mai vota cu ei daca pupat peata Endependentii.

Nu sunt trist, nu sunt dezamagit, asta s-a intamplat pe 22 Noiembrie, acum sunt ingrijorat pentru viitor.

Marius spunea...

Trebuie sa recunosc faptul ca sunt foarte dezamagit de modul cum a evoluat numaratoarea voturilor. Imi pusesem oaresce sperante intr-o viitoare guvernare Johannis.

Nu inteleg cum pot totusi sa existe atatia oameni care l-au votat pe Basescu. Ei in ce tara au trait in ultimii 5 ani? Ok, respect orice vot/opinie (mai putin votul vandut pe mici si bere - nu am decat un singur cuvant pentru voi: SARACILOR! si nu ma refer neaparat la conditia materiala a acelor persoane...)

Si ce ma intristeaza cel mai mult e ca majoritatea votantilor lui Basescu au votat cu ura! Ura impotriva liberalilor, impotriva pesedistilor, impotriva altor romani. Oameni buni, degeaba acuzati de manipulare... ati fost manipulati! Voi sunteti adevaratele marionete.

Petrisor spunea...

Neaţa la toată lumea. E greu , dar trebuie să acceptam: următorul pas pentru PNL si PSD este opoziţia. Cu acest individ nu se poate colabora.

Lilick Auftakt spunea...

@KingSnake

PNL trebuie sa ia o decizie politica si e important, ca de obicei, ca si noi, sustinatorii, sa ne exprimam pozitia. Si eu cred la fel ca si tine.

@Andrei

Daca istericul a iesit cu mesajul ala, iti imaginezi ca nu putem sa ne bazam ca va reusi ceva pe viitor. Cei care l-au votat ar trebui acum sa planga. Va fi doar scandal in tara asta cu el. Garantez! Nu poti sa jignesti jumatate de Romania si sa te instalezi la Cotroceni spunand ca ai vreun plan pentru Romania. Dar, oricum, dementul iese din orice discutie. E asa cum il stim. Psihopat.

@Marius

Asa e. Cei care l-au votat sunt foarte saraci. Din toate punctele de vedere. Am pus ieri postarea unui tip care motiva ca il voteaza pe Basescu pentru ca pe vremea lui Nastase manca jumari, iar acum, in ultimii cinci ani, si-a luat trei masini. Iti imaginezi cat de sarac, din toate punctele de vedere, e un astfel de om.

Crăciun Florin spunea...

Fara Basescu !

PNL are obligatia de a iesi cu o declaratie publica, dupa ce vor discuta cu toate organizatiile din tara, de refuz pentru o colaborare cu PD-L la guvernare.

Astept. Eu raman anti-Basescu. Anti-PD-L-ul cu Basescu, Boc, Videanu, Udrea, Berceanu, Boureanu, Stolojan, Turcan, Stoica, Preda de doua ori etc.

PNL trebuie sa ne arate ca ne respecta. Daca nu ...

cineva spunea...

Pot sa pun pariu fara nici un fel de problema ca PNL va intra la guvernare, chiar daca asta inseamna debarcarea lui Crin Antonescu de la sefia partidului. Oricum multi l-au vanat si unul dintre ei este chiar Orban!

Chat Noir spunea...

Da, doar opoziția e soluția.

Claudia Muresan spunea...

Lil, uita-te ce comentariu am gasit de dimineata pe bloguletul meu stingher si nevizitat de obicei. Sunt trista si nu mai am energie sa ma gandesc mai departe. Prostia si rautatea, intunericimea, au invins din nou. Iar daca votul lor valoreaza cit o galeata portocalie sau cit o injuratura, eu una nu sunt din lumea lor. Running out of words.

Anonim spunea...

william...
lilik mai aveam si eu la moderare un text in postarea vu frauda... could you?

Lilick Auftakt spunea...

@Florin

Nici nu intra in discutie. Ferm! Fara Basescu. Pana la anticipate.

Lilick Auftakt spunea...

@Cineva

Nu prea cred... PNL-ul nu face altceva decat vor sustinatorii lui, votantii lui. Chit ca s-ar rupe. Dar PNL la guvernare... imi e greu de crezut ca vom vedea.

@Petrisor

Normal ca nu. :)

@Chat Noir

:)

@Claudia

Da. Din pacate asa se tot intampla... Trebuie sa ne obisnuim, daca nu am facut-o deja (eu da), ca 70% dintre noi (cel putin) sunt altfel. Trebuie sa fim rationali si sa nu capitulam, pentru ca daca o facem, si PNL dispare, chiar nu ne mai leaga nimic de tara asta.

@William, ma tot uit si nu vad nimic. Am cautat si la spam. Mai uita-te o data poate totusi e. Daca nu, te rog mult, daca poti sa repostezi. Chiar si aici. Merci. :)

Realitatea lui Petria spunea...

Ti-am preluat textul aici http://literaturaromana.ning.com/notes/Cuvinte_pentru_liberali

Asta este!

Draghi spunea...

Gresesti Lilick... Pentru ca la urma urmei tu tot in Romania o sa traiesti (iar mie desi nu traiesc in Romania tot o sa-mi pese). Repeti greseala pe care au facut-o multi in vremea lui Ceausescu - spui: "mai rau sa nu fie" sau "atata timp cat eu sunt cu constiintza curata fie ce o fi, nu poate sa tina la nesfarsit". Si a fost mai rau, si a tinut a draq de mult timp, am rabdat de frig si de foame in timp ce politrucii ne spunea cat de bine o ducem. A fost asa pana cand nimei nu mai avea nimic de pierdut iar lumea a iesit in strada.

Acum nu e timpul ifoselor, acum e timpul luptei la baioneta. Mi-e clar ca acest fel de lupta nu ti-e specific nici tie nici majoritatzii luptatorilor "de bun simtz". Insa alta solutie pentru a scapa din marasmul asta pur si simplu nu exista.

Marius spunea...

Lilick, nu-i asa ca traim intr-o tara minunata?

O sa-ti spun ceva ce nu stiai... avem deja un premier. Premierul se numeste Prostia. Din pacate asta ne guverneaza pe noi. Din acest cabinet mai fac parte Nesimtirea, Tupeul, Minciuna, Lasitatea, Manipularea, Prostul gust, Snobismul, Parvenitismul, Hotia, Spaga, Traficul de influenta, Pupincurismul, Coruptia, Traseismul politic. In curand se va infiinta un portofoliu special pentru Dictatura (povestea se repeta...). Avem si un ministru din partea minoritatilor: Maneaua.

Ce putem face in situatia de fata? Iata cateva dintre optiuni:
- emigram in masa - nerecomandabil;
- inchidem televizorul si citim mai mult - ar avea anumite avantaje...;
- ramanem in continuare pe pozitia actuala, criticand toate aceste mizerii - cazul ideal, insa ne trebuie un stomac de fier si multa lamaie ca sa evitam senzatia de greata provocata de actuala guvernare.

Traiasca El Lider Maximo!

Anonim spunea...

william @lilik
ok...spuneam ca inca nu trebuie recunoscute rezultatele (trebuie contestate in justitie) pentru ca:
1. prezenta la urne in diaspora s-a dublat fata de turul 1 ..ceea ce e foarte straniu
... la actuala prezenta la vot in strainatate , ponderea este de cca 1,4% din total voturi...asta poate rasturna rezultatul
2. asa cum s-a mai remarcat.. in conditiile in care 600 000 din electoratul lui crin a stat acasa (rusine lor), in turul 2 au aparut peste 1 milion de noi votanti, ceea ce e iarasi neverosimil... never happened before
corolar:trebuie vazut ce s-a intamplat in sectiile speciale (cine a votat, si daca n-a votat de mai multe ori- ar trebui )

asa ca nu trebuie cedat...
NOT YET!

Lilick Auftakt spunea...

Merci, @Alex :)

Lulutza spunea...

Acum pricep ce insemna "marea surpriza" cu care se faleau aghiotantii...

Si totusi, confrunta cineva listele de prezenta cu numarul de voturi introduse in urna? Ca, daca nu coincid, se poate vedea cite voturi sint in plus. In fine, nu am crezut ca, dupa un iz de anii '50, voi trai pe viu si momentul decesului acestui "expirat" si costisitor exercitiu democratic, care au fost alegerile libere. A fost mult mai repede decat m-am asteptat. De acum incolo, in Romania, alegerile libere si pluripartidismul au devenit "felinarele rosii" din fata bordelului PD-l. Vedeti acum mai clar ce era in spatele legalizarii prostitutiei?

O sa fie ca pe vremea lui Ceausescu: merge sau nu merge lumea, stampileaza corect sau tranteste injuraturi la adresa iubitului conducator, rezultatele vor fi de 99,98%, prilej de mandrie patriotica pentru partidul unic. Si am senzatia ca piesa lui Ionesco "Rinocerii" este abia la primul act.

De acum incolo, cred ca firmele de sondaje ar cam trebui sa-si inchida portile definitiv si sa se apuce de tinichigerie. Sau sa incheie contracte de consultanta cu candidatul unic, pentru a primi direct rezultatul exact dupa (sau inainte) de numararea inutila a voturilor.

Nationalizarile si cooperativizarea cand incep? Dar arestarile, condamnarile, tribunalele poporului? Dar rugurile cu carti "ciumate"? Mai am timp pina la primavara sa-mi inchei socotelile pe aici si sa cer azil politic? Ma gindesc chiar sa infiintez un post clandestin de radio: "Mogulul liber" - mimam si noi rezistenta la teroare. Eu personal nu cred ca am facut ceva sa merit asemenea fiare de politicieni si asemenea popor vegetal si "sufletist". In plus, sangele meu cam amestecat nu-mi ofera deloc imunitate ariana, iar forumurile deja abunda de liste negre si locuri de deportare.

Lilick Auftakt spunea...

@Draghi

Nu, chiar nu spun asta. Am spus ca va fi extrem de rau. Dar acum ma gandesc prioritar la PNL. Ca mie imi va fi mai rau sau mai bine (sigur ne va fi la toti mai rau) chiar nu conteaza, daca nu vom mai avea un partid care sa lupte pentru noi. Ne afundam in lumea celor care isi vand sufletul, constiinta, votul pe o galeata electorala.

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

:) Frumos spus...
Iar in final ai dat si solutia:

"- ramanem in continuare pe pozitia actuala, criticand toate aceste mizerii - cazul ideal, insa ne trebuie un stomac de fier si multa lamaie ca sa evitam senzatia de greata provocata de actuala guvernare."

Lilick Auftakt spunea...

@William

Pai nu se cedeaza. Daca exista niste dovezi e ok.

Moshul spunea...

Trebuie sa analizeze, sa depuna o contestatie. Parerea mea este ca a fost o frauda pe fata. Sa-i caute pe cei care au votat pe liste suplimentare sa vada pe unde au mai votat.

Si daca Basescu continua cu propunerile lui de tot rahatul pentru postul de premier, sa il repinga si sa-l forteze sa dizolve parlamentul.

Videnii au avut o noapte intreaga la dispozitie sa-si faca smecheriile. O renumaratoare nu strica. Daca jopci corect si altul triseaza ca sa-ti ia fata, trebuie sa-l expui pe trisor.

Anonim spunea...

william..
PSD face contestatie
trebuie verificate tabele tuturor celor care au votat in sectiile speciale... nume prenume CNP...
pare o munca titanica stiu...
in plus acest lucru nu trebuie sa-l faca blaga ci o comisie independenta

daca se descopera un numar mai mare de persoane care au votat dublu+ decat diferente de voturi dintre cei doi candidati- alegerile ar trebui anulate

o verificare a celor ce au votat in strainatate trebui deasemenea facuta (nu stiu cum)

PS: stiu e ingrozitor... se prelungeste criza politica... dar oricum insusi faptul ca basescu a luat al doilea mandat face ca, criza politica sa fie prelungita

KingSnake spunea...

Iar iese primul la declaratii Tariceanu ?
Iar inclinand inspre Basescu ? :(

http://www.ziare.com/basescu/basescu/tariceanu-pnl-nu-trebuie-sa-fie-un-catelus-al-psd-968842

Lilick Auftakt spunea...

Haha. Si Anca Radu imi scria pe Facebook acelasi lucru. O sa copiez raspunsul pt ea:

Nu stiu cat de grav e. Poate sunt jocuri politice. Poate e un raspuns pentru Crin care ieri, inexplicabil,l-a atacat. Poate se poarta si el cum s-a purtat Crin cat a fost el presedinte... Sa vedem.

Marius spunea...

Lilick, am descoperit (total intamplator) despre cine era vorba cand spuneai ca el mananca jumari pe vremea lui Nastase. Are si un post la el pe blog pe tema asta in care ma-sa il intreaba cu cine trebuie sa voteze ea. :)) Iti dai seama, la asa mama asa fiu. Un retardat sinistru... si nu e singurul care polueaza internetul cu astfel de oligofrenisme.

KingSnake spunea...

Si Fenechiu. Probabil tot payback pentru aseara:

http://www.ziare.com/basescu/basescu/fenechiu-nu-exclude-ca-pd-l-sa-vina-cu-o-propunere-interesanta-968834

Anonim spunea...

Lilick, sunt 2 subiecte separate. Primul, este urmatorul (l-am mai postat, sper sa nu supar, dar ideea e sa afle cat mai multi):

BEC, ORA 15:

26.706 sectii de votare (toate)

10.620.116 voturi (58,02% prezenta)

10.481.568 voturi valabile

138.476 voturi anulate

5.275.808 voturi pentru Traian Basescu (50,33%)

5.205.760 voturi pentru Mircea Geoana (49,66%)

70.048 voturi diferenta

O singura precizare: in turul 1, in sectorul 6 Bucuresti, prin renumarare numarul voturilor pentru Crin Antonescu a crescut cu 2.000. Poate are relevanta…

Anonim spunea...

Al doilea subiect: ce se va intampla in continuare.

Daca ramane rezultatul de acum, atunci este mai complicat decat "ce ar fi bine".

Esti sigura ca in PNL si PSD nu sunt jigodii? Ca nu au dosare la DNA?

Exista si urmatoarea optiune: PD nici macar nu negociaza. Se duce Basescu direct la DNA si ia primele 15-20 de dosare.

Intre "pielea mea" si "pielea lor" ce crezi ca vor alege cei 15-20 de parlamentari?

Ce ii lipseste lui Base? 51% in Parlament, nu?

Apoi:
- schimbarea legii electorale: vot uninominal, majoritar in 2 tururi
- schimbarea constitutiei, raman 270 de colegii uninominale
- alegeri in 2012: raman 15 parlamentari PNL
- alegeri in 2016: fuziune PNL - PDL cu pastrarea denumirii PDL
- in timpul asta, PSD ramane sa il reprezinte pe romanul de stanga (minim 40% din populatie)

Unde gresesc?

Anonim spunea...

Exista si optiunea 3.

Tot scenariul mentinerii rezultatului actual.

Crin face un pas in spate.

Este preluata presedintia PNL de cineva din esalonul 2 sau cineva care a fost mai putin vizibil.

Se deschide o cale "onorabila" de negociere cu PD (Basescu).

Guvernare pana in 2012 PD-PNL. Mentinerea actualului sistem electoral.

Apoi... Dumnezeu cu mila!

Sunt bolnav de scenarita?