7 dec. 2009

Romania divizata

Este foarte trist ca Romania este azi divizata in doua parti care se urasc una pe alta. Asta se datoreaza in aceeasi masura si Presedintelui Basescu, dar si mass-media.

Nici o parte, nici alta, in ultimii cinci ani, nu au furnizat romanilor informatii, nu au incercat sa impuna punti de dezbatere reala, de dialog, ci au jonglat cu emotii si au incercat in aceeasi masura sa manipuleze. Si ma refer, desigur, la presa de toate culorile.

Si asa se intampla cand societatea civila e aproape inexistenta, sau cele cateva voci care se mai aud sunt puternic inregimentate politic, deci nu au pic de credibilitate, fiind partinitoare.

Eu nu vad cum se poate iesi din situatia asta in afara unui mesaj de unitate, care sa vina dinspre politicieni si dinspre presa. Si nu vad cum romanii ar putea da un vot rational, si nu emotional, daca nu sunt informati.

Pentru Referendumul pentru care am votat sau nu in turul doi, presa si partidele nu au oferit informarea publica necesara, iar Traian Basescu a manipulat sinistru, asa cum stim.

Oare ce e de facut? Si ce invataminte trebuie sa tragem din tot ce s-a intamplat in acesti cinci ani? Ne trebuie o politica si politicieni de calitate. Dar ne trebuie si o presa profesionista. Nu avem momentan nici una nici alta. In ceea ce priveste societatea civila, cu personaje ca pupin-sinecuristii Patapievici, Mihaies, Tismaneanu... Dumnezeu cu mila.

9 comentarii:

Marius Mina spunea...

Sunt de acord cu tine, dupa frauda de azi e bine sa ne gandim bine ce va urma

Liviu spunea...

Din ce aflu, la ora asta (6.15 am) se profileaza o infrangere a lui Geoana. Poate sunt eu prea pesimist, dar asa interpretez ultima postare de pe blogul lui Mihai Voicu precum si alura mai degraba sumbra cu care Hrebenciuc a anuntat rezultatele numaratorii paralele a PSD.

Sper sa ma insel, dar daca nu, urmeaza vremuri cu adevarat sumbre.

Vania spunea...

Indiferent de context, continuăm!

Lucia Verona spunea...

Mă tem şi eu că e o fraudă de mari proporţii.

Traian Breazu spunea...

@Lucia Verona
pai si o frada de mici proportii e indeajuns sa schimbe rezultatul

Lilick Auftakt spunea...

Frauda o fi, nu numai de o parte, dar cel mai grav nu e ca s-a furat, ci ca PSD si PD-L nu au avut interesul sa impiedice asta. Deci degeaba acuza acum. Fiindca se putea face ceva cat au fost impreuna la guvernare. Si nici PNL nu a avertizat si nu a actionat in niciun fel, clar, ferm, in masura in care puteau, din opozitie. Si asta pentru ca un vot pus in urna e bun pus, indiferent daca e fraudat sau nu. In momentul asta nu se mai poate face nimic sa repari.

Scaloi spunea...

Trebuie sa eliminati elementele, comuniste, securiste, cit si urmasii lor din partid care au aceiasi ideologie de comunism bazat pe pupincurism, lene, si avutie.

Crăciun Florin spunea...

Frauda ? Da. Din plin. Dar asta nu trebuie sa ne schimbe noua orientarea: "Stop/Fara Basescu !".

Eu cred ca obiectivul se impune acum cu atat mai mult. Eu raman pe obiectiv. Daca PNL ramane pe obiectiv, daca alianta parlamentara ramane viabila, ajungem la anticipate daca Basescu nu o recunoaste. Mai avem sansa anticipatelor ! PNL are sansa de a deveni mai puternic in Parlament iar daca se mentine alianta actuala, Basescu va da rateuri majore chiar de azi. Eu asa gandesc. Ba, chiar mai mult, se poate ajunge chiar mai departe !

Lilick Auftakt spunea...

@Florin

Sigur! PNL nu trebuie sa se fereasca DELOC de anticipate. Sa ii incurajam si in sensul asta. Sa se bazeze pe votul nostru!