8 dec. 2009

STOP fraudei electorale!


ccr@ccr.ro

Aceasta este adresa de e-mail de la Curtea Constitutionala. Fiecare dintre noi putem trimite cate o scrisoare, semnata cu numele real, pentru a cere sa fie judecata cu cea mai mare seriozitate si responsabilitate contestatia depusa de PSD.

Nu stiu cine a furat mai mult, nu ma intereseaza de fapt nici macar faptul ca PSD este cel care a depus contestatia. Insa oricine stie si a vazut, in 20 de ani, tot ce s-a intamplat cu alegerile din Romania. Nu avem voie sa mai punem si de data asta batista pe tambal sau sa ne spalam pe maini. Din acest demers castigam noi toti si nu partidele.

STOP fraudei electorale!

P.S. - Il aud pe Adriean Videanu spunand ca PSD a furat in Teleorman. OK! Pai sa faca si ei o plangere. Daca nu, inseamna ca PD-L acopera frauda.

27 de comentarii:

Deceneu spunea...

Eu am avertizat ca fraudele sunt de proportii, ca politicienii nu fac nimic sa le limiteze si nu conteaza cum se voteaza, conteaza cine numara voturile.

Scriam candva ca "Dupa evenimentele din Moldova de peste Prut se pot trage cateva invataminte valabile si pentru Romania.

Puterea afirma cu cinism, ca opozitia frustrata, recurge la acte de presiune pentru ca nu a reusit un rezultat scontat la alegeri.
Pe undeva are dreptate.
Opozitia trebuia sa recurga la presiuni, inainte de alegeri, ca sa ceara introducerea unui mecanism ce garanteaza corectitudinea alegerilor. Dupa alegeri fara acel mecanism nu poti dovedii amploarea fraudelor, se pot doar indica mostre de fraude."

Deceneu spunea...

Electoratul considera in proprotie de peste 70% ca alegerile se fraudeaza, inca inainte de alegeri, si mass-media nu a considerat ca este o tema de interes public, iar partidele nu au facut nimic sa limiteze frauda.
Fiecare a crezut ca el este mai "hot" decat adversarul.

Liviu spunea...

Eu am si scris la CC, nu pentru ca as crede ca exista o sansa cat de mica, dar cineva trebuie sa le mai zica ceva din cand in cand.

Petru Avram spunea...

Lilick, care e formula de adresare corectă?

Lilick Auftakt spunea...

"Onorata Curte Constitutionala" e corect, dar cred ca nu conteaza neaparat asta. Adresati-va oricum, mai putin "mama voastra de slugi bashiste!" :)

Deceneu spunea...

Lobby la CC nu are nici un efect.
Acolo se judeca pe probe si cu cifre.
Se accepta contestatia daca se demonstreaza ca prin fraude s-a alterat rezultatul de natura a schimba mandatul.
Numarul ilegalitatlor chiar daca este mai mare decat numarul de voturi dintre cei doi candidati, nu este relevant, pentru ca nu se poate demonstra ca, spre exemplu, cel care a votat in numele unui decedat a votat pentru PD-L. Printre fraude sunt si fraude ale PSD.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Si eu am scris. :)

@Deceneu

Da, stiu ca tu ai fost cel mai insistent pe acest subiect. Faptul ca electoratul considera in proportie de peste 70% ca alegerile se fraudeaza, ne indreptateste sa spunem STOP, mai ales atunci cand ni se da si o mana de ajutor. Sa profitam de asta.

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu

Orice forma de presiune arata ca ne intereseaza, ca pentru noi conteaza. Nu cred de exemplu in petitii online, dar mi se pare acum ca trebuie semnata chiar si asta, daca s-au adunat peste 6000 persoane care au semnat.

http://www.petitieonline.ro/petitie-p57394054.html

Liviu spunea...

Cateva precizari:

1. Nu cred ca CC va da castig de cauza PSD, dintr-o multime de motive pe care n-am spatiu sa le expun aici.

2. Daca am scris la CC am facut-o potrivit constiintei mele si atat.

3. Sa admitem - prin absurd - ca CC admite contestatia si se repeta alegerile. Repetarea se va face potrivit acelorasi reguli de pana acum (nu avem un guvern care sa le poata schimba). Valabil si pentru controlul exercitat de autoritatile responsabile pentru corectitudinea votului. Asta inseamna ca daca au existat nereguli, ele au toate sansele sa se perpetueze nestingherite.

Nu in ultimul rand, o ipotetica repetare a turului II ii va aduce lui Basescu un potential de victimizare imens, pe care il va fructifica castigand lejer.

Asta ca sa nu se creada ca ii acord vreo sansa lui Geoana.

Lilick Auftakt spunea...

Atentie! Stanomir a inceput sa se agite rau... Asta e un semn bun. :)

dramoleta spunea...

In locul capetelor de cauciuc de la CCR, m-as gandi de zece ori inainte sa-l validez pe Basescu. Spun asta pt ca Bashinescu pregateste o lovitura de mare maestru în ale ticalosiei, prin modificarea Constitutiei.

1. Desfiintarea Curtii Constitutionale.
2. Dupa modificarea Constitutiei are dreptul la inca un mandat. Exista decizia CCR in acest sens, in temeiul careia Iliescu a putut candida a treia oara. Pe scurt:mandatul anterior modificarii Constitutiei nu se contabilizeaza.(caut numarul deciziei si ti-o trimit).

dramoleta spunea...

La CCR nu se intra pe fond, adica nu se cerceteaza frauda. Se va judeca pe aparenta dreptului.

Nu-mi pun mari sperante in boşorogii ăia şantajabili de acolo.

nicole spunea...

Scriu si eu. Am semnat si o petitie pt renumarare. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Dramoleta

Sigur ca asta va face. :)

@Nicole

OK ! :)

Traian Breazu spunea...

am gasit pe un blog textul de mai jos, il pun aici, cu permisul lui Lilick. Nu stiu daca e adevarat, dar s-ar putea sa fie.

Teorie

Date initiale
A. Eu candidatul Traian X am acces la serviciul de telecomunicatii prin care se transmit rezultatele votului de la birourile electorale judetene la biroul electoral central, adica la numaratoare oficiala.
B. In ciuda mitei, votului multiplu etc. sunt dat de toate sondajele ca fiind invins la 2 procente.
C. Stiu sigur ca in strainatate voi castiga la scor.

Cerinta:
Ce fac daca vreau sa castig cu orice pret alegerile?

1. Modific sondajul propriu astfel incat sa ma dea invingator la mica diferenta – sa nu bata prea tare la ochi.
2. Ma declar invingator.
3. Simulez o numaratoare care ma da invingator aproape de “rezultatele” sondajului propriu.
4. Urmaresc cu atentie numaratoarea oficiala si ii aplic corectiile aferente necesare – prin modificarea rezultatelor din procesele verbale astfel incat sa imi maresc scorul cu un procent (de aici numarul mare de procese verbale in care nu se verifica cheile – votanti base + votanti Geoana + voturi nule numar total votanti) astfel sunt aproximativ la egalitate cu contracandidatul meu si depind de voturile din strainatate unde stiu ca voi castiga.

Rezultat:
Un fleac. I-am ciuruit.

Solutie pentru demontarea fraudei.
Renumararea voturilor. Sunt sigur ca iese Geoana presedinte la 1 – 1.5% diferenta.

Argumente:
1. numarul mare de procese verbale in care nu se verifica cheile
2. folosirea STS de catre PD-L
3. Rezultatele aproape identince obtinute la numaratoare de PD-L si BEC, care culmea bat si cu sondajul lor pe care il credibilizeaza astfel.
4. CCSB l-a dat pe Geoana invingator cu 51.2% marja de eroare declarata de ei este de 0.5%
Diferenta la voturile din strainatate in plus pentru Base este de circa 0.7-0.8%
51.2 – 0.5 – 0.7 = 50.0 (ar fi trebuit ca diferenta dintre ei sa fie de cateva mii de voturi si nu de 70000).
5. Initial pentru ora 21 CSOP a dat 50/50 si dupa aceea au modificat rezultatul si l-au dat pe Base cu 50.4

Concluzie:
Frauda din timpul si din inaintea votului au facut-o ca sa se apropie cat mai mult de Geoana si sa poata face manevra asta. Ar fi facut asta probabil indiferent de rezultat. Tocmai am asistat la o lovitura de stat.

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc, @Traian

Foarte folositor. STS a dat un comunicat. Insinueaza ca sms-urile au venit de la partide.

lucian burjuiul spunea...

chiar asa, de unde au venit sms-urile, nu se poate identifica sursa? si eu am primit unul.

am semnat petitia dar nu cred ca CC va lua in considerare cererile bazate doar pe feeling/deductii logice. ca si cetatean nu am nici o dovada concreta pe care sa o pot produce CC-ului pentru a solicita anularea alegerilor. riscam doar sa floodam adresa lor de email.

concret orice partid/ONG ar putea solicita votantilor de la o anumita sectie, sub semnatura privata, sa exprime voturile date si rezultatul comparat cu centralizatorul sectiei de votare. in cazul unei singure discrepante pe fiecare sectie de vot intre rezultatul votarii si al declaratiilor atunci se poate asimila ca intreg procesul de votare este viciat. teoretic e suficient sa se demonstreze ca fenomenul e prezent in fiecare judet pentru a generaliza. apoi ar trebui verificate cateva sectii speciale si obtinute declaratiile votantilor.

practic si psd si pnl au logistica necesara pentru a demonstra cele de mai sus.

Anonim spunea...

Lilick, am scris !
E la naiba, doar nu era sa tac tumna eu ;) :) Le dadui datele, nr tel, situatii concrete cu nume zile ore , ase, macar le-am spus-o si de la obraz. Caci... in Twin Peakse-ul carasean, voievodat al lui Frunzesky si mortii au votat, ce stiti voi,lume, lume...
Sibilla
P.S. nah, amuzati-va, zuitai de * introduceri *, onorata Curte, alea, alea... ma avantai direct pe subiect :))) Zau nu intentionat, da cica e un termen limita, no, mai trimit si maine ceva, sa ma reabilitez :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lucian

Chiar daca nu iau in seama ce scriem, o sa simta o anumita presiune civica si asta totusi conteaza.

@Sibilla

Stiam eu ca tu vei scrie. :)

Anonim spunea...

william:
asta trebuie neaparat sa ajmunga in presa!
http://blog.imperiaonline.me/2009/12/07/avem-dovada-fraudarii-alegerilor-prezidentiale/

Lilick Auftakt spunea...

@William

Credeam ca ti-am raspuns. Am trimis imediat cum ai lasat la PSD link-ul. Din pacate eu nu am avut timp sa ascult, dar dupa ce ascult o sa trimit si in presa daca zici ca e relevant. Merci mult. Lasa-mi adresa ta de mail, te rog mult. Nu scot de la moderare mesajul. :)

Lilick Auftakt spunea...

@William,

Te rog sa imi scrii!

Ciobanu Alin Marcel spunea...

ce-mi place e ca in momentul in care geoana era dat pe primul loc, alegerile au fost perfecte. dupa ce au aparut informatiile complete conform carora Basescu e pe primul loc, au aparut furturi grosolane in strainatate.

psd-ul nu avea reprezentanti in sectiile din afara tarii? aia ce pazeau?

Lilick Auftakt spunea...

@Ciobanu Alin

Nu, nu au avut. Doar PD-L.

gazetarul spunea...

Normal că doresc ca Curtea Constituţională să judece serios contestaţia P.S.D.-ului,din moment ce aceştia au adus probe solide,zic eu,inclusiv cele de mită electorală şi de vot multiplu,turism electoral şi procese verbale falsificate.Ar fi păcat să avem pentru 5 ani un preşedinte hoţ,dovedit clar că a fraudat aceste alegeri prezidenţiale.

Anonim spunea...

Ca sa dovedesti ca alegerile au fost fraudate trebuie sa dovedesti ca PDL a folosit mortii, cnpuri false ca sa-l voteze pe Traian Basescu. Adica iti trebuie marturii in acest sens. Alfel cine ne spune noua ca nu a fraudat PSD si a folosit mortii si cnpuri false ca in cazul in care pierde alegerile sa striga hotii. Asa ca mai incet cu fraudele pana nu aveti marturii clare ca fraudele le-a facut PDLul si nu sunt plantate intentionat de PSD. Astept sa ma contrazica vreun Pesedist

Lilick Auftakt spunea...

@anonim

du-te la pesedisti. aici ai nimerit gresit,