30 aug. 2010

Ce vrea PNL?


Am observat ieri, uitandu-ma la cateva talk-show-uri, ca analistii sau moderatorii care participau nu au inteles mesajul lui Crin Antonescu catre cele mai importante partide politice din Parlament. Si, daca nu a fost inteles, probabil trebuie repetat pana ce intelege toata lumea:

“Liderul PNL a precizat că dacă există oameni în PD care nu sunt compromişi şi care înţeleg ca şi PNL ce a făcut şi ce face PD României, şi că dreapta n-are nimic de-a face cu populismul şi corupţia, cu “creaturile de clientelă ale regimului Băsescu-Boc”, şi că această ţară are nevoie de o dreaptă autentică, “aceşti oameni au deschisă uşa dialogului şi a unei acţiuni politice comune”, adăugând că din punctul său de vedere liberalii nu vor fi “complici” niciodată cu formaţiunea democrat-liberală.”

In emisiunea "Q&A", de la Antena 3, Mircea Diaconu a repetat mesajul, si a mai spus ca programul PNL "Pentru o noua economie" (aflat momentan in dezbatere publica) ar putea fi tocmai baza dialogului intre PNL si "bucati" din PDL, in niciun caz cu PDL in intregime.

In ceea ce priveste PSD-ul, lucrurile sunt si mai simple. Este momentan singurul partid din Parlament, in afara de PNL, care declara ca isi doreste debarcarea actualului executiv. Prin urmare, PNL propune realizarea acestei tinte comune printr-un proiect "de urgenta, de avarie", care poate merge pana la suspendarea lui Traian Basescu daca va fi cazul, proiect pe care liberalii il doresc creionat dupa modelul "Johannis", de anul trecut.

15 comentarii:

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Lilick, se pare ca nu s-a inteles foarte bine acel mesaj. de altfel, numai pe ziare.com sunt doua articole "sugestive"....

http://www.ziare.com/pnl/crin-antonescu/blestemele-liberalilor-1038368

http://www.ziare.com/pnl/crin-antonescu/guvernul-din-umbra-tichia-de-margaritar-a-pnl-1038339

Daca asa se intipareste in mintea romanului.....

Lilick Auftakt spunea...

Da, @Costi, ce sa mai zic. Asta e presa noastra... :(

Augustin Radescu spunea...

Lilick, nu te supara: afirmatii de tipul " Asta e presa noastra... " suna al dracului de fatalist. In presa sint si prosti care, pur si simplu nu inteleg, sint si slugi care SE FAC ca nu inteleg, sint si oameni de buna credinta, carora le merge trotineta dar care, dintr-un motiv sau altul, chiar n-au inteles. Si pentru care trebuie explicat. Avind un pic de practica pedagogica, precizez: explicat, nu repetat. Caci daca cineva nu intelege ce i-ai explicat, degeaba ii repeti. Trebuie, pur si simplu, sa-i explici ALTFEL.

Lilick Auftakt spunea...

@Augustin, nu trebuia decat sa extraga niste citate si sa le citeasca. Cum am putea sa explicam citatul ala pe care l-am dat? Ce sa explicam la el, asa incat lumea sa nu inteleaga ca, gata, PNL s-a vandut portocaliiilor, asa cum am mai auzit opinii? Nu stiu, lumea nu mai e dispusa sa se aplece asupra nuantelor, detaliilor...

radu spunea...

A, pai daca e vorba de Ziare.com, e clar, acolo colcaie basistii. :)
Dar observatia e corecta, @Lilick. La fel si distinctia facuta de Crin.
Liberalii au facut cateva miscari bine gandite, care or sa-i consolideze (sper) si ar putea sa le aduca puncte. Salut decizia lui Crin de a propune un guvern politic din umbra cu personalitati tehnocrate din afara partidului, adica fara Fenechiu, Norica si Melescanu. Daca vrei sa atragi electorat, la limita si halci din PD, asa trebuie sa procedezi.
Daca PNL se misca repede si bine, s-ar putea sa cam ia fatza PSD-ului, care pare prea agitat de conflicte intestine, din cate vad.

Lilick Auftakt spunea...

@Radu, ai inteles foare bine. :) Mai mult, iti pot spune ca la PSD sunt probleme chiar mai mari decat lasa ei sa se vada.

radu spunea...

Eu unul am regretat mereu ca un tip precum Cristian Preda e captivul lui Basescu si al grupului din jurul sau. Omul e un politician cu cateva clase peste grosul colegilor lui. Cred ca disponibilitatea PNL pentru un dialog cu oameni din PD se refera si la politicieni ca el.

Lilick Auftakt spunea...

@Radu, pana la urma va fi acolo unde ii e locul. Depinde numai de el. :)

Hendrix spunea...

@radu Esti cumva acelasi comentator de pe blogul lui Mihai Voicu? Daca esti acelasi nu pot sa cred ca tu il respecti pe cristian preda. Din punctul meu de vedere preda este un individ de-a dreptul scarbos, cam pe acelasi palier cu jivine portocalii precum nea Cotoi(sever voinescu pentru necunoscatori), lazaroiu sau avramescu. El este acum prototipul noii pedelepre, ca sa zic asa, adica un fel de ,,reformator'', unul din stalpii ,,noului pd-l''. Cum poti sa respecti o canalie precum cristi preda? Bleahhhh!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, pana la urma trebuie sa accepti ca PDL se duce si ca in curand o sa fim nevoiti sa acceptam fosti portocalii in partid. Te anunt ca deja membri simpli de partid se cara cu bagaje, catel, purcel... Ce o sa faci daca o sa afli ca Preda o sa fie intr-o zi in singurul partid de dreapta care mai ramane? Te sinucizi? :)

Andrei Pop spunea...

Ridiculizarea adversarului e o strategie politica a meschinilor si ciocoilor. Au inteles perfect ce vrea PNL doar ca nu vor ca lumea sa creada ca e posibil.
@Radu
Cristi Preda e un oportunist. Orice om inteligent si-a dat seama ca Romania trebuia sa scape de Basescu la alegeri. Ba chiar si multi mediocrii si-au dat seama. Probabil ca-i convine sa fie europarlamentar sau ce e el, poate ca i s-a promis ceva mai bun in campanie. Nu duce Romania lipsa de oameni cu inteligenta lui si fara oportunism. Doar ca ne fiind interesati material, acei oameni trebuie stimulati altfel, si trebuie sa li se dea voie sa-si manifeste inteligenta. Nu cred ca-i gasesti in PD.

Hendrix spunea...

@Lilick Ce sa caute o canalie precum cristi preda in PNL? Nu cred ca pe viitor Crin va primi in partid o asemenea panarama! Nu cred ca un liberal ca Mircea Diaconu atunci cand se referea la ,,halci'' pedeliste se referea la jeguri precum cristi preda. Cred ca se referea la parlamentari porrtocalii care s-au saturat de toate porcariile pe care au fost obligati sa le inghita! Pot sa accept idea ca in randul pedeleprelor pot exista si oameni de bunacredinta, dar cristi preda este un individ amoral, fara principii, un jeg care si-ar vinde0o si pe ma-sa daca interesele lui o cer!
Tin sa te anunt ca nu ma voi sinucide daca preda va fi primit vreodata in PNL. Cum nu m-am sinucis nici cand don Pedro a intrat in PNL. Sau cand baimareanul chereches a intrat in vara in PNL pentru a fi exclus zilele trecute, intelegi?

Lilick Auftakt spunea...

Da, inteleg Hendrix. Si sper. :)

Vad ca idiotul ala de Nita de la PSD se face in continuare ca nu intelege. Cica ar fi declarat ca: "PSD NU VREA LA GUVERNARE ALATURI CU PNL:”PNL SE PREGATESTE SA INTRE LA GUVERNARE ALATURI DE PDL!!"

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, "ce sa caute o canalie ca....?" E simplu. E ca la sah. Nu putem sa le luam doar pionii.

Hendrix spunea...

@Lilick Dar cine crezi ca il baga in seama pe idiotul ala? Este si el pus sa declare una-alta, adica un fel de joc de glezne. Nu cred ca astfel de declaratii au vreun efect asupra liderilor PNL. Vor mai fi si alte vuvuzele care sa faca mult zgomot pentru nimic.