31 aug. 2010

PDL pregateste noi metode de furt la alegeri



Va rog sa cititi neaparat la Transildania despre un proiect de lege electorala prin care portocaliii pregatesc noi metode de furt. Despre “buletinele de vot pentru asociatii partenere cu statul” - proiect Raluca Turcan pe ordinea de zi a guvernului, sau despre fanteziile lui Avramescu care nu se aplica niciunde, AICI. O sa mai discutam pe acest subiect...

39 de comentarii:

Hendrix spunea...

Nu vreau sa discut despre metodele de fraudare ,,initiate” de cele doua pedelepre, una mai fantasmagorica decat alta. Ideea lui avramescu este absolut monstruoasa, in concordanta cu personajul care o emite. Este atat de tasnita incat propunerea tzurcancei pare de luat in calcul. Shmecheria tzurcancei este insa extrem de evidenta, clou-l tine de acele ,,asociatii partenere cu statul”, mai pe romaneste organizatii portocalii care vor putea manevra cum doresc voturile. Mult mai bine decat pe 6 decembrie 2009!
Solutii? Exista! Am spus-o si o mai repet, cheia o reprezinta actualizarea listei de alegatori! Se stie ca multe fraude electorale s-au produs datorita umflarii artificiale a listelor cu oameni care au decedat, care sunt plecati din localitate, multi chiar in strainatate. Asa ca fesenistii de stanga si dreapta s-au folosit vreme de 20 de ani de aceasta shmecherie care a permis sa voteze mortii si cei plecati definitiv(in tara sau strainatate).
Cum se poate remedia asta? Simplu: INSCRIEREA PE LISTE!!! Astfel, cu o luna inaintea alegerilor, toti cei care doresc sa voteze se prezinta la primariile pe raza carora traiesc si se inscriu pe liste. Avantaje:
– se cunoaste exact numarul celor care doresc sa voteze:
– sunt excluse eventuale voturi ale celor morti sau plecati definitiv din localitate:
– se tiparesc atatea buletine de vot cati cetateni s-au inscris la vot;
– exprima mult mai bine votul ca o expresie de vointa a alegatorului, ar arata cetateni implicati in viata politica si nu doar numere de inventar scoase din baza de date a evidentei populatiei.

Lucia Verona spunea...

Astea sunt mai degrabă fantezii erotice :))
Ei au oricum posibilitatea de a fura 10 la sută din voturi. Singura soluţie ar fi votul obligatoriu. Chiar dacă nu ar merge toţi la vot, teama de amenzi ar scoate din casă mult mai mulţi alegători, ceea ce ar face mult mai dificilă mînărirea voturilor.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, e si asa mica prezenta la vot. Prin metoda propusa de tine s-ar diminua si mai mult. Si mai ales la studenti, votantii nostri, care nu ar face un drum in plus pt a se inscrie pe liste in localitatile de resedinta. Macar daca ai fi scris ca ii poate inscrie oricine pe liste, deci nu trebuie sa se deplaseze personal... Deci nu. Orice efort in plus pt a vota ar indeparta si mai multa lume de la urne. Absolut sigur.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia Verona, eu am fost mereu pro votul obligatoriu. M-au atacat destui, chiar si aici pe blog, pt ca as sustine o masura neliberala. Insa stiu eu foarte bine de ce o sustin: diferenta dintre simpatizantii PNL si cei care voteaza efectiv partidul e mult mai mare decat la alte partide. Deci am un motiv concret. In plus, da, sunt de acord cu tine ca mai multe voturi inseamna mai putin furt.

Hendrix spunea...

@Lilick Inscrierea pe liste de vot ar duce la inlaturarea surselor de fraudare de pana acum, adica posibilitatea fesenistilor de a vota in locul mortilor sau a celor plecati in afara. Este chiar asa de greu de inteles? Cred ca ai citit destul de superficial!
In ceea ce priveste inscrierea pe liste a studentilor cred ca n-ai fost atenta! Iata ce scriam eu:,,Astfel, cu o luna inaintea alegerilor, toti cei care doresc sa voteze se prezinta la primariile pe raza carora traiesc si se inscriu pe liste.'' In traducere libera inseamna ca studentii care traiesc in Bucuresti voteaza in Bucuresti, adica acolo unde traiesc. Este chiar asa de greu de inteles?
@Lucia Verona Votul este un DREPT si nu o obligatie!!! Esti convinsa ca am avea mai multa democratie daca am adopta modelul Greciei? Sunt mirat de propunerea ta, sincer!

Hendrix spunea...

@Lilick Aflu cu parere de rau ca si tu esti o adepta a votului obligatoriu! Judecata ta este meschina si are in vedere procentajul liberalilor care ar fi mai mare astfel. Esti sigura? Nu crezi ca grosul celor SCARBITI de politicieni timp de 20 de ani vor vota in continuare candidati populisti de 2 lei pecum Senzationescu ori gigi fecali? Tu chiar crezi ca PNL ar avea un scor mai mare daca votul ar fi obligatoriu? Daca da, vino si tu cu un argument! In orice caz, chiar daca ipotetic ai avea dreptate, prefer sa votez intr-un sistem in care votul este un DREPT si nu o obligatie!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, pai tocmai faptul ca nu se voteaza decat in localitatile de domiciliu era, asa cum scrie si Transildania, fara liste suplimentare, partea buna a alegerilor parlamentare, si o garantie ca se fura mai putin decat la prezidentiale. Nicio varianta cu liste suplimentare nu aduce nimic bun.

Da, sunt foarte sigura si stiu exact care e problema liberalilor. Nu lipsa simpatizantilor, ci neprezentarea lor la urne. O problema de lux daca se poate spune asa. E un subiect pe care l-am discutat cu mai multi liberali la Clubul Bloggerilor iar strategiile liberalilor se vor axa pe rezolvarea acestei situatii. Si da, poate sunt meschina. Iar PNL nu cred ca va propune vreodata asa ceva, stai linistit.

Marius Filimon spunea...

Te mai mira ceva? De cand PDL este la "butoane" a facut la fiecare tur de alegeri cate o smecherie, de la sectiile de votare speciale la referendumul organizat in aceleasi sectii de votare cu alegerile normale

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, trebuie rezolvata problema votului studentilor, pentru ca e in avantajul PNL. Sa vedem cum s-ar putea face cel mai corect.

Lilick Auftakt spunea...

@Marius, acum vor sa se foloseasca "legal" de asociatiile PDL din Italia, Spania...etc Iti imaginezi ce liste fictive ar face aia si ce ar vota PDL 99,99%.

Hendrix spunea...

@Lilick Iar n-ai inteles! Daca oamenii s-ar inscrie in prealabil pe liste nu ar mai exista listele suplimentare de care pomeneai. Right? Listele suplimentare erau un adagoi la listele furnizate de evidenta populatiei, liste pe care eu le-as desfiinta, intelegi? Citeste mai atent primaul meu comentariu si poate vei intelege mai bine.
O problema de lux neprezentarea la urne a simpatizantilor liberali? Eu i-as spune comoditate. Mai tii minte ce tevatura faceau portocaliii pe bloguri inaintea alegerilor din 30 noiembrie 2008? Cica Tariceanu in mod deliberat a pus data astfel incat electoratul lor ,,de dreapta'', bineinteles ca ,,civilizat'' ar fi fost afectat, fiind predispus sa stea si pe 1 Decembrie prin BustenI, Predeal ori Moieciu si sa nu mai voteze. Stii care este adevarul? Electoratul liberal, mai civilizat, mai educat este mult mai predispus la comoditate si complacere in pasivitate. Comoditate pe care nici macar votul obligatoriu n-ar rezolva-o, fiind dispusi eventual sa plateasca amenda si sa fie lasati in pace.
Stiu ca liberalii nu vor fi vreodata de acord cu introducerea votului obligatoriu. Pentru simplul motiv ca ar fi contra viziunii liberale, gandirii liberale prin excelenta. Acesta este si motivul pentru care eram extrem de mirat de propunerea Luciei Verona.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, tu nu vrei sa intelegi ca orice miscare in plus a electoratului l-ar indeparta si mai mult de la vot? Nu, nu vrei. :)

Lulutza spunea...

Unii s-au sesizat la timp, dar... la ce a folosit?!

"COMUNICAT

Roma, 05 . 11 . 2009

Italia, complice la fraudarea alegerilor prezidenţiale din România?

Federația Asociațiilor Românilor din Italia (F.A.R.I.) trage un semnal de alarmă cu privire la modalitatea în care se pregăteşte organizarea scrutinului electoral din Italia, în cele 55 de secţii de votare.

F.A.R.I. a primit semnale clare din toate zonele unde vor fi amplasate cele 55 de secţii de votare că se pregăteşte fraudarea masivă a alegerilor pentru funcţia supremă în Stat.

Asumându-şi responsabilitatea limitării prezenţei la urne a cetăţenilor români din Italia, F.A.R.I. va întreprinde toate demersurile necesare pe lângă autorităţile italiene de a nu permite amplasarea secţiilor de votare în afara reprezentanţelor Statului român, considerate parte a teritoriului naţional al
României.

F.A.R.I. solicită Ministerului Afacerilor Externe, ambasadorului României la Roma dl. Răzvan Rusu, de a limita secţiile de vot la numărul oficiilor consulare ale României de pe teritoriul Italiei.

F.A.R.I. solicită Ministerului Afacerilor Externe român, ministrului Cătălin Predoiu, informaţii cu privire la bugetul aprobat şi dedicat organizării scrutinului de pe teritoriul italian pentru alegerile prezidenţiale din România.

F.A.R.I. îi solicită senatorului P.D.L. Viorel Badea, lămuriri cu privire la implicarea sa directă în organizarea anumitor secţii de votare de pe teritoriul italian.

F.A.R.I. solicită un sprijin real din partea societăţii civile din România pentru împiedicarea fraudării alegerilor prezidenţiale în Italia.

Grupul de Coordonare Națională a Federației Asociațiilor Românilor din Italia
Coordonator naţional: Dragoş Eugen Dumitru

Federazione delle Associazioni dei Romeni in Italia
Sede Legale: Piazza Campitelli, 9 – Roma.
Tel: 06 90289211; 32 93113255 Fax: 06 83390164
info@faritalia.org / www.faritalia.org
C.F. 94058160030"

De aici:
http://futuroinsieme.wordpress.com/2009/11/05/italia-complice-la-fraudarea-alegerilor-prezidentiale-din-romania/

Hendrix spunea...

@Lilick Nu, nu cred ca ar fi asa cum anticipezi tu. Fiind o masura care n-ar face decat sa contracareze fraudele electorale petrecute timp de 20 ani in Romanian Kindergarten, nu cred ca cetatenii onesti ar avea ceva de obiectat. Autorii furtisagurilor de pana acum, fesenistii de stanga si de ...,,dreapta'', in mod sigur se vor opune si vor argumenta...poate chiar in felul tau. Doar ei ar avea de pierdut, nu crezi? Liberalii ar avea toate motivele pentru un asemenea sistem.
Sa stii ca nu este ideea mea. Se practica si in alte state civilizate! Am convingerea ca atata timp cat va exista actualul sistem se va fura din greu in continuare. Cu sistemul pus de mine in discutie fraudele sunt extrem de greu de realizat. Nu uita ca subiectul lui @transildania era FRAUDAREA voturilor si nu prezenta la vot. Prezenta care chiar nu cred ca va fi afectata.

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza, ei poftim! Au fost si pe-afara unii care au vazut miscarile din timp, inca dinaintea alegerilor.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, ok, ramane propunerea ta si mai vedem. O sa vorbesc si cu Transildania si cu altii sa facem propuneri de modificare a legii electorale. Oricum, vreau sa va rog pe toti sa ii urmariti si pe portocalii. Noroc ca a vazut Transildania proiectul de lege ca sa il putem semnala.

Lulutza spunea...

@Hendrix - "cheia" este prezenta la vot si manipularea votului celor absenti (de obicei). Crezi ca nu exista liste cu "absenteistii" de serviciu? Foarte valoroase si la indemina numai a celor care conduc MAI. Cine are pe mina "evidenta populatiei" cistiga de-acum alegerile. Lista lui... Blaga?!

Cum "absenteistii" de serviciu" sint, de obicei studentii din provincie, astia pot fi facuti sa "voteze" chiar si de doua ori: o data la domiciliu si o data in orasul universitar. Idem, pentru cei care lucreaza prin cele strainataturi... Chiar am vazut, dupa alegerile din 22 noiembrie anul trecut, pe un studentas care a primit trimitere in judecata ca ar fi votat de doua ori. Iar el nu calcase niciodata prin vreo sectie de votare si era revoltat la culme ca a ajuns si prin tribunale. Evident, s-a musamalizat, nu s-au mai trimis notificari celor care "votasera" multiplu. A fost doar o... sincopa in sistemul ticalosit!

Lulutza spunea...

P.S. La votul online, va fi si mai simplu sa-i... aduci pe drumul cel bun pe toti absenteistii astia "apolitici", pentru care toata "clasa politica" este "la fel". Ca un fel de "reeducare" a la Pitesti...

Hendrix spunea...

@Lulutza Singura spui de acel ,,studentas'' care trebuia sa justifice un vot dublu. Ei bine, daca s-ar introduce sistemul propus de mine, cel de INSCRIERE PE LISTE, o asemenea situatie n-ar exista! Cum n-ar exista nici multiplele fraude folosite pe scara larga de fesenisti timp de 20 de ani, cand au votat din greu mortii si cei plecati din localitate, dar prezenti pe listele normale. Este chiar asa de greu de inteles ce am vrut sa spun? Iti readuc aminte ca am scris doar in vederea combaterii FRAUDELOR la vot. Si iti spun si tie, cum i-am spus si bunei tale prietene @Lilick, ca nu cred ca sistemul inscrierii pe liste ar duce la o scadere a prezentei la vot. Poate chiar dimpotriva, cand ma gandesc la cei care nu mai vin la vot stiind ca sistemul este putred, usor de fraudat, intelegi?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, dar cine iti garanteaza ca nu se inscriu la vot si mortii?

Hendrix spunea...

@Lilick Buna intrebarea! Trebuie sa recunosc umil ca nu pot sa-ti raspund la aceasta intrebare incuietoare! Mai ai si alte intrebari?

Lilick Auftakt spunea...

Nu :)

transildania spunea...

@Hendrix
Sunt de acord cu ce ti-a raspuns Lilick la 12:55.
Propunerea ta de inscriere pe listele de alegator in persoana are dezavantajul ca ar reduce si mai mult prezenta la vot.
Nu ar fi afectati doar studentii, sau cei din strainatate ci si persoane in varsta care nu se mai pot deplasa usor si care sa zicem ar face un efort sa voteze dar nu sa se mai si inscrie inaintea fiecarei alegeri.

Cred ca masura inscrierii chiar daca ar elimina unele posibilitati de fraudare feseniste, le-ar lasa neatinse sau le-ar creste pe altele.
De exemplu cumpararea votului. Baietii cu galetile si sacii vor incepe sa racoleze mai intai oameni care sa se inscrie: "iti dam o galeata daca te inscrii, si un sac dupa ce ai votat".
Pe o prezenta mai scazuta la vot, ponderea voturilor cumparate in scorul final ar creste.

Este nevoie de o prezenta la vot crescuta, si o reducere a apatiei politice.
Din cate stiu eu inscrierea in persoana pe liste se practica In SUA, insa nu prin Europa. La ei exista si din alte motive, cum ar fi alegerile primare, unde candidatii sunt desemnati tot de catre alegatori, un cu totul alt sistem.
In SUA inscrierea a dus la prezente la vot foarte scazute in comparatie cu Europa.

Insa sunt de acord ca este nevoie de liste electorale 100% corecte si actualizate.

Anonim spunea...

aici:
http://www.cs.ncl.ac.uk/research/pubs/trs/papers/988.pdf

Anonim spunea...

sau aici, e acelaşi lucru:
http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.65.5011&rep=rep1&type=pdf

Lilick Auftakt spunea...

@Transildania, insa de liste corecte ne interesam mereu numai dupa alegeri. Nu zic de noi.. Asa, in general.

Lilick Auftakt spunea...

@Transildania, insa de liste corecte ne interesam mereu numai dupa alegeri. Nu zic de noi.. Asa, in general.

Hendrix spunea...

@transildania Demersul meu se referea strict la LISTELE ELECTORALE. Cele care zici tu, pe buna dreptate, ca trebuie sa fie ,,100% corecte si actualizate.'' OK! Daca oamenii s-ar inscrie in prealabil pe liste n-ar fi ele ,,100% corecte si actualizate''? Eu zic ca ar fi!
Vad ca pui problema exact ca si @Lilick. De ce sa fie afectati studentii? Am spus clar ca ar trebui sa se inscrie toti cetatenii ,,care TRAIESC'' intr-o anumita localitate, deci sa fie inclusi atat studentii cat si cei care au viza de flotant.
Spui ca s-ar reduce prezenta la vot astfel. Sa fie atat de dificila deplasarea la sediul primariei pentru a-ti anunta dorinta de a vota si de a fi inregistrat pe baza buletinului. Nu cred ca ar fi cozi uriase, doar inscrierea nu s-ar face intr-o zi sau doua.
Spui ca alte metode de fraudare ar ramane neatinse. Cum ar fi cumpararea voturilor. Asa este, dar eu m-am referit strict la listele electorale, parca despre asta vorbeam, n'asa? Una-i una, alta-i alta. Eu am dat o solutie, ai tu alta mai buna, mai simpla sau mai eficienta? Eu raman la parerea ca solutia prezentata de mine este suficient de simpla si eficienta pentru a avea ,,100% corecte si actualizate'', asa cum doresti.

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim, multumesc pentru link-uri.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, multi studenti profita de zilele de vot ca sa se duca acasa. Deci inscrierea aia i-ar tine captivi in orasul in care studiaza. Nu au de unde sa stie dinainte ca pleaca sau nu. Nu cred ca s-ar inscrie.

Hendrix spunea...

@Lilick Pui probleme grele intr-adevar! Inainte m-ai lasat masca cu intrebarea daca as putea garanta ca nu se vor strecura niscaiva morti la inscriere! Acum ma iei la refec cu studentii care, saracii!, ,,inscrierea aia i-ar tine captivi in orasul in care studiaza''. Si pui capac cu afirmatia:,,Nu au de unde sa stie dinainte ca pleaca sau nu.'' Stii ceva? Cine vrea sa voteze, ,va vota! Ideea mea era sa elimin listele suplimentare si posibilitatea de a vota mortii si cei plecati in localitate. Problema studentilor din Bucuresti era aceea ca nu puteau vota decat la domiciliul lor. Eu m-am gandit la asta, doar am fost si eu student in Bucuresti, propunand inscrierea inclusiv a studentilor care traiesc in centrul universitar. Scuza-ma ca te intreb, cum vezi tu solutia ideala pentru a vota studentii, sa nu existe liste suplimentare si, totodata, nu cumva sa fie ,,captivi in orasul in care studiaza''? Daca ai vreo idee, da-mi de stire!

Lulutza spunea...

@Hendrix, dragule, inscrierea asta "pe liste" este cam asa in SUA: unii se inscriu pe lista republicanilor, altii pe lista democratilor, dar voteaza cum ii taie capul si cum au chef. Listele astea de simpatizanti sint doar pentru un fel de statistica interna a partidelor, pentru cevasilea comparatii, verificari. Si inscrierea asta pe vreo lista nu reprezinta citusi de putin o garantie ca respectivul va vota. Si nici nu i se poate interzice sa voteze unuia care nu s-a inscris pe nici o lista de partid, sau s-a declarat "independent".

Habar nu am ce propunere o fi facut canibalul, ca nu am chef sa-i mai citesc aburelile, dar sa stii ca serviciile de evidenta populatiei - care intocmesc listele de votare - sint singurele care au acces la listele viilor si mortilor, aptilor de vot, asa ca mortii pot aparea doar pur accidental pe listele alea permanente. Listele suplimentare insa pot oferi multe... surprize surprize. Ca si sectiile de vot din strainatate improvizate, cum s-a intimplat la ultimele alegeri prezidentiale, in tot felul de locuri bizare pentru un proces electoral corect: biserici de toate cultele, manastiri, gradinite de copii, firme de transport sau turism, cinematografe, hoteluri, apartamente/resedinte private, basca sediile ICR ale "apoliticului" Patapix etc.

Nu m-au convins nici macar voturile din ambasade si consulate, pastorite, chipurile din partea partidelor, de angajati ai MAE/SIE, daramite voturile provenite de prin sediile si casele lu' alde William Cheese!

Lilick Auftakt spunea...

In plus, @Hendrix, iti mai spun ceva: varianta ta ar trebui innoita la fiecare scrutin. Pentru ca nimeni nu poate garanta ca voteaza de fiecare data.

Hendrix spunea...

@Lulutza Nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca ce propun eu ar fi asemanator cu listele din US. Daca este asa cum spui inseamna ca listele nu sunt obligatorii, din moment ce poate vota unul care nu este inscris. Eu stiu altceva, draga mea, despre US: fiecare cetatean apt de vot primeste in prealabil un buletin de vot! Buletin cu care isi exercita dreptul de vot in prima zi de marti a lunii noiembrie. Intr-un an bisect, fireste. Si poate chiar sa voteze prin corespondenta!
Sewrviciile de evidenta a populatiei AR TREBUI sa aiba o evidenta clara a persoanelor in viata, asa este. De asta s-au intamplat pana acum nenumarate fraude, votand mortii cu duiumul??? Tocmai asta este ideea, ca in mod deliberat erau pastrati pe listele permanente si oamenii de bine votau in locul lor! Sau votau oamenii de bine in locul celor plecati in strainatate. Intrebare pentru tine: daca s-ar aplica sistemul prezentat de mine, ar mai putea vota mortii sau cei plecati in afara??? Astept un raspuns!
Perfect de acord in privinta listelor suplimentare. Sau sectiilor din strainatate, vezi cazul de la Paris, cand nemernicul ala de baconschi a a dus 3000 de voturi portocalii stapanului sau! Stii care este ideea? Daca oamenii s-ar inscrie in prealabil acele manereli nu s-ar mai putea face! N-ar mai exista liste suplimentare, compris?

Hendrix spunea...

@Lilick Evident ca la fiecare vot se actualizeaza lista! Aceeasi ,,actualizare''are loc si in prezent, cu rezultatele care se cunosc. Adica fraude cat cuprinde! Te-ai gandit singurica la o solutie mai buna care sa asigure liste corecte? Eu astept. Chiar cu interes!

transildania spunea...

@Lilick
Asa e. Dupa fiecare alegeri cam toata lumea se vaita de fraudare, cand este timpul pt a o elimina aproape nimeni nu incearca sa schimbe lucrurile.


@Hendrix
Ai dreptate cu studentii. Ei probabil s-ar putea inscrie. Ma refer si la studentii din strainatate.
Nu cred ca este asa de greu caaceasta evidenta corecta sa existe atat la Autoritatea Electorala cat si la Autoritatea pentru Evidenta populatiei, din start. Orice oras orice comuna trebuie sa stie cati locuitori are. Data asta este necesara pentru alocari de fonduri, pentru evaluarea unor investitii si altele.

Trebuie ca o autoritate Electorala si alta sau aceeasi de Evidenta a populatiei 100% neutrala sa poata realiza aceste liste tinute la zi.
Sunt in continuare de parere ca prezenta la vot s-ar reduce si mai mult cu inscrierea personala in liste. Mai mult ar creste si apatia generala: multa lume ar zice "nu mai votez niciodata, nu ma mai interesz de politica".


Eu am dat deja solutia mea la punctul 3 din postare.

Hendrix spunea...

@transildania Am citit postarea ta, inclusiv si acel punct 3, evident! Mi se pare cam complicat. Asta ca sa nu mai spun ca visezi la o ,,Autoritate Electorala 100% nepartinica si neutrala''(!?!?!?), lucru imposibil de realizat. Apropos, cum ar trebui ea alcatuita, din cine? Birocratia stufoasa cu trimiterea prin posta de formulare, anuntarea daca vrea omul sa voteze in alta parte, radierea lui si inscrierea la alta sectie mi se pare naucitoare. Zi si tu, nu este mai simplu ca oamenii sa se inscrie voluntar pe liste si finita comedia! Cei care s-au inscris pot vota, ceilalti sa se uite la televizor. Iar mortii si cei plecati in strainatate sa fie ,,scutiti'' de sansa de a mai vota prin intermediul unor oameni de bine.

Adrian Stoica spunea...

Uite-aici metoda de furat:
http://www.agenda.ro/news/news/32803/se-ingroasa-numarul-votantilor-la-secas.html
Uite si rezultatul:
http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/candidata-pdl-a-castigat-alegerile-la-secas/cn/news-20100830-08482024

Lilick Auftakt spunea...

Incredibil, merci mult!!!