10 oct. 2010

Ce diferenta e intre Baconsky si Anastase?

"Nu am fost nici servil, nici familiar fata de Traian Basescu"
"Am intrat in politica pentru ca am lasat prea mult ca impostorii, analfabetii si figurile interlope sa ocupe avanscena politicii nationale"
- Theodor Baconsky, Ziare.com

In 1996, cand diferenta la vot intre CDR si PDSR a fost de aproximativ 9 procente pe tara, iar Bucurestiul (cuprinzand si diaspora) a votat in procent de 46,96% pentru CDR si 15,28% pentru PDSR (un procent mare pentru CDR venind si din diaspora), la Paris s-a votat de la 7 dimineata pina la 10 seara, in conditii similare cu 2009. Mai exact coada permanenta, dar (atentie!) fara nimic de completat. Ei bine, atunci, la Paris, au reusit sa voteze 1800 de persoane.

Theodor Baconsky nu va putea explica niciodata cum a reusit performanta de anul trecut, cand a numarat 3400 de persoane la coada la vot (aproape dublu fata de 1996), in timp ce lumea avea de completat in plus niste hartii. Din punctul meu de vedere, stiind datele de mai sus si comparandu-le, imi e clar ca la Paris, in 2009, a fost o frauda similara cu cea de luna trecuta din Parlament. Singura diferenta e ca frauda lui Baconsky nu a fost filmata. Sau a fost?

7 comentarii:

Niels Schmecker spunea...

S-a filmat peste tot, mai ales in cele 3500 de sectii speciale, dar filmele au ramas la cei care au numarat voturile. Pana acum, desigur ca si-or fi sters urmele, cu ajutorul acelorasi mari aparatori ai drepturilor fundamentale ale lu' Base Voda: sri, sie, sts, spp, mae, mai, bec, ccr etc

Lilick Auftakt spunea...

@Niels, Probabil ceva se tine si pentru santaj, pentru mai tarziu.

radu spunea...

Lilick, eu cred ca Baconsky (nu Baconschi, ca taica-su nu semna asa :)) se pregateste de pe acum pt. prezidentiale si a inceput sa testeze terenul. El stie ca un viitor candidat PD trebuie sa fie altfel decat modelul Basescu, de-asta zice ca vrea sa federeze, nu sa dezbine, ca e un om de carte, nu un grobian din porturi. Mai spune si ca e greu sa faci un partid nou si ca trebuie sa-l transformi pe cel deja existent. Mesajul lui diplomatic e ca vine din afara PD (prost cine-l crede!) si ca nu e un sclav al lui Ba-secu, ci un partener corect care nici macar nu seamana cu seful. Misiunea pe care si-a asumat-o e sa produca o noua schimbare la fatza, crestin-democrata, a portocaliilor, dupa cea facuta de Ba-secu in 2005. Atentie, tipul e uns cu toate alifiile SIE, e tatal sinecuristilor, antrenat de tata Plesu. Asul lui din maneca e influenta din lumea Bisericii, ca teolog si sforar ecleziastic international. Stim ce buni agenti electorali pot fi preotii si cata incredere au romanii in Biserica! Unde mai pui ca individul asta are intrari si la Vatican, si la Sarkozy. Sa-l vezi cum o sa vina cu bombe ecumenice, ca cica el a fost cel care l-a adus pe Papa Ioan Paul al II-lea in Romania blablabla tralala.
Iti dai seama ca fazele cu Manuela Vulpe din jacuzzi si furaciunile de la Paris n-o sa conteze prea mult in schema pentru astia.
So, ochii pe Baconsky ca pe butelie, deja Voinescu si Preda au devenit niste trepadusi fara sanse la succesiunea dictachiorului. Udrea si Macovei sunt femei si nu cred ca sunt luate in calcul cu sanse pt. prezidentiale la un electorat misogin.

Pro atitudine spunea...

Singura diferenta consta in faptul ca unul e barbat iar cealalata este femeie. In rest, asemanarea este evidenta. Atata timp cat sunt colorati in portocaliu, nici nu au cum sa se deosebeasca...Indiferent daca actioneaza in tara sau in strainatate!

danielahope spunea...

http://aripideinger-danielahope.blogspot.com/2010/10/povestire-despre-un-protest-esuat.html

radu spunea...

Cred ca trebuie sa punem CONSTANT tunurile pe amandoi si sa le dununtam hotia, sa aratam ce sunt, de fapt: infractori. Unul mai spalatzel, citit, cealalta - tuta de da-n gropi.
Doua tipuri de slugi, doua stiluri de a pupa acelasi fund basist.

Lilick Auftakt spunea...

Scuze ca nu am mai apucat sa va raspund ieri.