5 oct. 2010

Profesori, dormiti linistiti!

Protestul organizat de FSLI astazi este impotriva "tergiversarii votarii noii legi a educatiei". Iata:

Mitingul se va desfăşura în intervalul orar 11.00-14.00, iar la această acţiune vor participa circa 8.000 de persoane.
F.S.L.I. protestează, astfel faţă de:
- lipsa unor măsuri concrete din partea Guvernului pentru modernizarea învăţământului românesc
- reducerea salariilor cu 25% la nivelul angajaţilor din învăţământ
- poziţionarea angajaţilor din educaţie în zona inferioară a grilei unice de salarizare
- reducerile de personal din educaţie
- tergiversarea votării noii legi a educaţiei
Invităm, cu această ocazie să ne fie alături asociaţiile de părinţi, organizaţiile studenţeşti şi Federaţia Naţională Sindicală “Alma Mater”.
SUSTINEM ACEST MITING....ESTE AL NOSTRU AL CELOR CE GANDIM SI TRAIM ROMANESTE!

Profesorii in strada spun insa ca au venit sa manifeste "împotriva legii educaţiei şi a tăierilor salariale." Foarte frumos! Deci habar nu au pentru ce au iesit. Cine ii minte pe profesori? Cu siguranta, chiar liderii de sindicat. FSLI, de fapt, ajuta guvernul sa-si asume raspunderea pe lege, dar masele de profesori pacaliti sa vina astazi la un protest de imagine nu au aflat. Sa nu uitam ca FSLI face parte din CSDR, care a pactizat cu guvernul. De talii aici.

14 comentarii:

Anonim spunea...

Aproape toti sefii de la sindicatele din invatamant de la nivel de scoala si pina la centru sunt foarte apropiati de conduceri( patronate) , directori de scoala, inspectori generali si minister. Isi impart primele, oportunitatile, orele cu plata, si alte avantaje si de aceea se sustin reciproc. Nu mai vorbim de faptul ca sunt afiliati politic cu puterea. Profesorii sunt timorati pe de o parte , iar pe de alta parte incearca sa-si scoata banii pierduti din pregatiri, meditatii si alte matrapazlacuri. Stiti cum e la noi romanii" O mana spala pe alta si amandoua fata" Se protejeaza si sprijina reciproc.

Adrian Stoica spunea...

Lilick, intai, la multi ani.
Apoi ... tradarea e la ordinea zilei.
Si in al treilea rand, cred ca suntem in perioada premergatoare declansarii propriu-zise a operatiunilor militare ale celui de-al treilea razboi, a carui miza este controlul resurselor energetice. Protagonisti: China si SUA. China incearca sa-si atraga Uniunea Europeana. Si, are toate sansele sa reuseasca. Dar arbitrul e, totusi, Rusia. Noi ne-am pozitionat clar de partea licuriciului. Luam bani de la FMI si-i dam licuriciului, am scris si eu, vad ca si Moshe. Asta este.

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim, ai dreptate. Important e, si nu stiu daca lumea chiar intelege, ca liderii de sindicat au organizat mitingul de azi ca sa inchida gura profesorilor, deci pt imaginea lor, in schimb, pe de alta parte, isi fac treburile cu guvernul.

Am si eu o rugaminte, nu mai posta ca anonim. Un nick, un nume, initialele... ar fi mai potrivite.

Anonim spunea...

Un "lider de sindicat" astazi, in fata portii la Cotroceni: " ... numai domnul presedinte Traian Basescu mai poate rezolva problema invatamantului romanesc...la el ne este toata speranta ..."
Despre ce vorbim, totusi ?

Adrian Stoica spunea...

Lilick, ti-am trimis si eu un comentariu, dar vad ca nu a aparut.

In primul rand, la multi ani!
Apoi ... cu tradarea ne-am cam obisnuit. Importnat e sa nu ne tradam pe noi insine.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, scuze, am avut sute de mail-uri si a fost varza inboxul meu. In primul rand iti multumesc mult pt urare! :) In al doilea rand... ai dreptate!

@Marius Diaconescu, stiu, cel de la FEN. Ca sa vezi ce asteptam noi. Mila lui Basescu!

Lilick Auftakt spunea...

Am fost la un miting la Cotroceni inainte de micsorarea salariilor si o ... sindicalista mi-a zis ca ea nu a venit acolo sa-l dea jos pe Basescu ci, atentie(!), SA-L ROAGE pe B. sa nu micsoreze salariile. Cam despre asta vorbim. Eu nu eram acolo nici pt micsorari nici pt mariri, dar m-a socat prostia unora.

Pro atitudine spunea...

Deocamdata sunt profesor... Sper ca nu inca mult timp. Sau cel putin nu in acest sistem! Ca exista pactizari ale sindicatelor m-am convins chiar astazi... Am vrut sa paticip la miting desi avem 500 de km de parcurs. Nu aceasta este problema, ci faptul ca din zona mea nu a plecat nimeni. Fiindca liderul de sindicat nu s-a implicat...Bineinteles, de la FSLI!!!!

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Atitudine, sigur! Si cati au mai fost ca liderul tau. As vrea un singur lucru. Ca profesorii sa inteleaga cine ii "reprezinta". La FSLI e o singura persoana onesta: Liviu Pop. In rest..

Anonim spunea...

Lucian

Off topic

La Multi Ani !

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc, Lucian! :)

Hendrix spunea...

Treaba cu ,,tergiversarea votarii noii legi a educatiei'' este doar unul din revendicarile sindicalistilor. Este adevarat ca este cel putin discutabila aceasta doleanta, dar celelalte solicitari mi se par de bun simt. Fii sigura de faptul ca profesorii iesiti ieri in strada erau suparati pentru in halul in care au ajuns sa traiasca si nu pentru ,,tergiversare''. Oricum, din cate inteleg, legea respectiva va fi adoptata prin asumarea raspunderii, impreuna cu legea salarizarii unitare.
Ai dreptate in privinta onestitatii lui Liviu Pop. Fiind baimarean il cunosc destul de bine si pot sa confirm ca este un om onest. Pacat ca mai exista si lideri ca Aurel Cornea, cel care era extrem de vocal in toamna anului 2008, cand Tariceanu refuzase cresterea salariilor cu 50%. Atunci s-a vazut extrem de clar ce hram poarta Cornea si ceilalti lideri.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, ai citit la Daniel?

Hendrix spunea...

@Lilick Da. De ce ma intrebi?