27 oct. 2010

Si furtuna... de dupa liniste. Cum am ajuns sa ma lupt cu SPP-istii in Parlament

Bun. Probabil unii dintre voi stiti deja ca am avut azi un incident cu SPP, chiar de fata cu presa, in cladirea Parlamentului. :) Stirea pe Mediafax suna asa:

"Deputaţii PNL Dan Radu Ruşanu, Dan Motreanu şi Alina Gorghiu au avut, miercuri, un schimb dur de replici cu ofiţerii SPP care interziceau accesul în loja rezervată publicului a patru invitaţi reprezentând Clubul Bloggerilor Liberali, existând chiar o îmbrânceală între un invitat şi un ofiţer SPP.

Conflictul a izbucnit în momentul în care cei trei deputaţi PNL au încercat să-i introducă pe invitaţi în loje, reprezentantul SPP postându-se efectiv în dreptul uşii şi refuzând categoric accesul invitaţilor.

Ofiţerul SPP, care a chemat imediat întăriri, le-a transmis deputaţilor PNL că a fost pus acolo de către secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, pentru a-i lăsa să intre doar pe deputaţi
(nota mea: si pe invitatii PDL, "Liga pentru Presedinte")

În acel moment, Dan Radu Ruşanu i-a solicitat ofiţerului SPP să plece imediat din zona respectivă, apreciind că paza trebuie asigurată doar de către reprezentanţi ai Camerei, şi nu de către SPP, dar acesta a refuzat, s-a postat în dreptul uşii şi a blocat accesul invitaţilor din Clubul Bloggerilor Liberali.

O reprezentantă a Clubului bloggerilor liberali, îmbrăcată cu un tricou alb pe care scria "Sustin moţiunea", a forţat intrarea în loje, îmbrâncind ofiţerul SPP şi reuşind să intre în holul care deserveşte lojele, împreună cu Ruşanu. Ofiţerul SPP a reacţionat imediat şi a imobilizat-o. Dan Radu Ruşanu a intervenit şi a încercat să o elibereze, adresându-se ofişerului SPP: "Nu vă e ruşine? Cum vă permiteţi?". "Cum îţi permiţi? Nu ai calitatea asta! E nepoliticos! Sunt chestor cu ordinea şi paza în Parlament", a continuat Ruşanu, demersul său fiind de natură să conducă la eliberarea invitatei.

SPP susţine că persoana care a încercat să împiedice accesul unor invitaţi ai liberalilor în lojele Parlamentului nu este angajat al Serviciului, în acea zonă atribuţii având doar personalul Direcţiei de Afaceri Interne a Camerei Deputaţilor.
(nota mea: respectivul a spus de fata cu toata lumea prezenta ca lucreaza pentru SPP)

"Persoana care ar fi încercat să împiedice accesul unor invitaţi în lojele sălii de plen din parlament nu este angajat al SPP. SPP nu are atribuţii în interiorul Palatului Parlamentului, cu excepţia protecţiei demnitarilor prezenţi în Parlament şi a accesului la intrarea în Palatul Parlamentului", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al SPP, Bogdan Onea.

Acesta ar fi, sa zicem, punctul culminant al peripetiilor noastre in interiorul Parlamentului astazi. Povestea insa e putin mai lunga. Obtinusem, cu ajutorul parlamentarilor liberali, acceptul de la Secretariatul General de a intra in Parlament. Asa cum se face. Depunand cu o saptamana inainte o lista cu CNP-uri, serii si numere de buletin, numere de la masini. Totul perfect legal. Ar fi trebuit sa intram 15 persoane.

De la prima ora insa nu au primit permisiunea sa treaca de poarta Parlamentului, dintre noi, decat cei cu masini. Nu ma intrebati de ce. Am reusit astfel cinci persoane: Eu, Eliad, EpZ, Elfy si Alex Marin (care nu a reusit sa intre deloc in sala de plen). Am incercat sa intervin la jandarmi, sa explic ca si ceilalti care erau pe lista au aceleasi drepturi, dar fara succes. Aveam la mine si o sacosa cu tricourile pe care trebuia sa le purtam, dupa o campanie pe facebook "Coasa interzisa - Sustin motiunea", pe care probabil o cunoasteti. Nu am reusit sa le introduc nicicum, fiindu-mi confiscate de catre paza cu explicatia socanta: "Va rog, nu e bine, nu e voie, raman la noi"

Colegii mei s-au enervat pe buna dreptate cand au vazut ca, la poarta, singurii care erau lasati sa treaca erau sustinatorii lui Traian Basescu (?), adusi cu masini speciale, cu ecusoane portocalii in piept... Dar mai bine cititi la Epistole pentru Zeus capitolul acesta.

Pana la urma am reusit sa intram in sala. Fortat, asa cum ati citit pe stirea Mediafax. Cam dupa o ora de sicane prin interiorul Parlamentului si dupa incidentul cu SPP-istul. De ce le era atat de frica de noi, de ce nu ni s-a dat voie sa intram cu tricourile, nu stiu... Era un tip de protest civic, la care oricum se raliasera si parlamentarii opozitiei, care purtau insigne cu acelasi logo. Eu am fost singura care am avut un astfel de tricou, dar asta pentru ca am avut inspiratia sa il imbrac, peste alte haine, inca de acasa.

Mai departe, ce pot sa va spun?... Poate sa va arat cateva poze:

1. Pentru a-i reprezenta pe cei care si-au afisat pe bloguri sau la profilul de pe facebook "coasa", am atarnat la balconul salii de plen tricoul buclucas.
2. Legitimatia de invitat.
3. Si cei de la "Militia spirituala" au reusit sa intre in sala. Dupa cum se vede, si ei, aproape paziti de presa, ca si noi. Dar tot mai tarziu, si tot cu probleme, desi aveau si ei aprobari. Li s-au confiscat niste banane.
4. Iata cum arata loja "corpului diplomatic". Vi se par domnii acestia, cu ecusoane portocalii in piept, diplomati?

Concluzia e clara: traim intr-o tara in care pentru puterea portocalie exista un cetatean de rangul 1, "basescianul", si un cetatean de rang 2, care nu are aceleasi drepturi, sau pentru care trebuie sa se bata cu reprezentantii puterii. Dar parca ne mai mira ceva... Ma bucur doar ca va pot demonstra din ce in ce mai des acest lucru. :)

Update: Cepeca nu a reusit sa intre, insa povesteste si el pe blog ce a vazut ieri la Parlament.














































19 comentarii:

Vania spunea...

Presupun că doar adevăraţii bloggeri liberali ar fi trebuit să aibă acces...

alinutza spunea...

Multumesc pentru afisarea tricoului. Am fost si eu acolo alaturi de tine cu sufletul!

Pro atitudine spunea...

Este revoltator si este tot mai clar ca incepem sa ramanem fara tara... Felicitari pentru spiritul de lupta. Meritati toate aprecierile.

Lilick Auftakt spunea...

@Vania, daaa, aia ai lui C Preda. :))

@Alinutza, ma bucur mult. :)

@Pro Atitudine, multumesc, dar oricine ar vedea ca e tratat ALTFEL, desi are aceleasi drepturi si respecta legea, ar face la fel.

Doamnele de la Liga Presedintelui s-au comportat ca niste tatze. Ca femeile de la Apaca pe vremuri. Urlau si bruiau discursurile parlamentarilor opozitiei, si aplaudau frenetic la... Boc. De ce acesti cetateni needucati, adusi acolo pe 50 RON si o ciocolata, aveau dreptul sa participe si noi nu? Lucrul asta e revoltator. Deci e normal sa reactionezi.

Anonim spunea...

http://www.euronews.net/2010/10/27/protests-as-romanian-pm-survives-confidence-vote/

atreides spunea...

Ce mizerie! Auzisem pe la TV stirea ca un sepepist a facut nu stiu ce in parlament, dar nu mi-a dat prin cap ca erai si tu implicata :)
Am fost si eu in Piata Constitutiei vreo doua ore. Erau acolo doua ecrane, pe care se difuzau imagini din parlament. L-am huiduit din toata inima, alaturi de sindicalisti, pe piticul nesimtit cand aparea pe ecran. Sunt dezamagit ca nu a trecut motiunea, dar nu foarte dezamagit, caci nu-mi facusem mari iluzii. Ma tem ca la cum arata situatia va trebui sa ii suportam pe portocalezi pana in 2012, dar si ce usurare va fi atunci, dupa ce vom scapa de ei! Va fi ca in 1996...

niku_elektriku spunea...

lilick, hai, linisteste'te, ca n'a trecut motziunea, de ce tzi'era tzie frika :(
sa nu'mi spui ca ala care tzine tricou esti tu...
nu de alta, da' pare cit se poate de mascul !
iar militzenii m'au dezamagitara, cel putzin din pct de vedere iestetic.

puteatzi sa le datzi neste meditatzii la creativitate si humour

mihai2009 spunea...

Vezi ca esti preluata pe Soim

Lilick Auftakt spunea...

Cum sa fiu eu, Nikule? Eu faceam poza. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides, da. Au vrut ca la Parlament sa nu ii bage decat pe oamenii lor. Asa cum si la Cotroceni "manifesta" pana la Craciun tot oamenii lor. :)

Lilick Auftakt spunea...

Mihai2009. Merci.

Shadow spunea...

@Lilick

am banuit din prima clipa cand am citit pe news-uri ca de tine era vorba :-). Revolutionara lui tata. Bine ca nu ai nimic. Va felicit ca ati reusit sa intrati acolo unde "puterea" nu va permite. Insa alta data lasa pe "baieti" mai degraba decat pe fete sa se "imbranceasca" cu toti "boii". Da angajatii spp sunt "boi din nascare" ii cunosc de multa vreme. Cu "omul prost" e "riscant" sa te pui.

PS. Binenteles niku o sa fie foarte "nacajit" de modul in care ii tratez pe "oamenii presedintelui" (spp, servicii, etc). Nu e bai ca poate sa ceara si el o "ciucalata" de la ei si ii trece. Binenteles "ciucalata" este pt "merite deosebite".

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow, SPP face un abuz si noi eram vreo 7 liberali. Respectivul nu avea nicio sansa sa ne tina sa nu intram. :) Avea el ce avea cu mine ca purtam tricoul cu coasa. :))

sandman spunea...

Si ati aflat cine era individul ala cu fata porcina care statea in usa? Am vazut azi la stiri cum s-a intimplat. Daca aflati cine e, poate aflam adresa, nr. de telefon... Il stringem nitel cu usa si poate da o declaartie inregistrata...:d

Lilick Auftakt spunea...

@Sandman, din pacate nu cred ca putem sa aflam. Nu si-a spus numele.

Shadow spunea...

Ia spuneti-mi mie numele "individului". Ca sa fac niscaiva "sapaturi" si sa-si "piarda" painea. In fond nu avem nevoie de asa spp-isti.

Alo tovarasul codlea ai auzit? Ma refer si la tine tot ca la o "fiinta extraordinara".

danielahope spunea...

eu am fost la miting si la televiziune apoi,te felicit pentru incercare iar in rest traim un fel de neo comunism fardat sa para dmocratie

Lilick Auftakt spunea...

Felicitari si tie, Daniela. Am vazut ca ti-ai atras destui dusmani, chiar si printre politicienii portocalii. Trebuie neaparat sa ne vedem sa mai discutam. Sigur ca nu e nicio democratie asta!

Anonim spunea...

BASESCU TREBUIE DISTRUS!

Guvern, Boc, ne-Boc, astea-s vrajeli!

Cat timp seful mafiei personale a Elenei "Ciocanitoarea Woodrea" Udrea nu executa o pedeapsa cu inchisoarea pe viata, alaturi de toate scarnaviile lui (inclusiv mardeiasii politici care se infrupta pe imbuibatelea din bugetul statului terorist roman), noi toti vom fi in pericol!

BASESCU TREBUIE DISTRUS!

Vlad Cel Oribil