Alin Teodorescu, la "100%", despre ultimul sondaj IMAS:
"Intenția de vot alegeri parlamentare:
PSD – 30,3%
PNL - 23,9%
Partidul Poporului – 17,3%
PDL – 13,8%
PRM – 5,1%
PNG - 1,5%
Încrederea în politicieni:
Crin Antonescu - 29,10%
Victor Ponta - 25,3%
Traian Băsescu - 9,8%
Emil Boc - 6,9%"
"- Moțiunea de cenzură este o armă politică suficientă. Arăți că nu ești de acord cu politica unui guvern, chiar dacă trece, chiar dacă nu trece. Nu ai nevoie să faci manifestații de stradă."
"- Dacă se fac alegeri acum, PDL crește la peste 30%. Fenomenul se numește spirala tăcerii: atunci când te afli în poziția de a susține un lucru care nu este pe placul publicului te duci într-o pungă. Oamenii nu pleacă la un alt partid ci doar se retrag într-o pungă. Partidul Poporului, al lui Dan Diaconescu, este punga PD-ului, așa cum au fost și alte partide mici în trecut pentru PSD de exemplu. Partidul Poporului este punga în care s-au dus PDL-iștii supărați."
Alte opinii pe marginea acestui sondaj, aici.
Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
16 comentarii:
ce-i ala partidul poporului? parca stiam ca averescu a murit...
iar increderea e raportata la numarul de membri ai fiecarui partid, nu?
Averescu a murit demult, Diaconescu inca mai traieste.
Nu numai la numarul de membri.
stai ca nu inteleg. ce diaconescu poate avea 17% din optiuni? iar in ponta, ca sa nu pomenesc de alte nume, au incredere 5,25 milioane de romani? fantastic...
@Vali Plesca, daca sondajele sunt fantastice, te asigur ca realitatea le intrece.
lilick, ca om care a studiat sociologia serios pot sa-ti spun un lucru> sondajele bine facute sunt fantastice. asta nu e sau datele date publicitatii sunt false. 'inertia sociala' este mare, asa ca, daca acum cateva zile pesedeul avea 41 si peneleul 27, e imposibil ca cifrele de acum sa fie reale. cel putin la pesede diferenta e prea mare. iar partide urcate pe val si apoi disparute am mai vazut. apr si png sunt exemplele care/mi vin in cap
@Vali, cu toata sociologia ta trebuie sa recunosti ca in Romania realitatea intrece orice previziune, orice sondaj. Asa ca...
E un bluff. PP nici nu există în opțiunea electoratului. PSD și PNL ar lua mai mult dacă s-ar organiza alegeri duminică. PDL nu bate 10%, iar PRM i-ar sufla în ceafă. O singură chestie e corectă în toată gogorița asta. UNPR nu există. Nici n-a existat vreodată. Iar încrederea în politicienii respectivi nu se traduce automat în intenție de vot.
totusi, Lilick... mi se pare umflat excesiv procentul partidului OTV.
PNL nu are atat de mult si e musai sa capitalizeze acum, mai incolo e mai greu. parerea mea este ca procentul PRM este cam mic, desi se confunda mult cu procentul celor ce ar vota partidul poporului. eu vad un PRM macar la 10% acuma. care creste...
Ati calculat cat face BASESCU+BOC?
Dar, daca o adaugati si pe madam Udrea?
Eu cred ca usor revin la 30%.
Viata bate realitatea :(
@PatrickDan, da, e foarte posibil. Eu nu voiam decat sa zic ca nu m-ar mai mira nimic.
Sondajul mi se pare o manipulare ieftina.
Ce vrea sa ne spuna:
- ca un partid care nici nu exista practic ar avea un scor cam cat liberalii la alegerile parlamentare trecute?
- ca absolut toti fostii votanti ai PDl-ului au plecat in corpore la acest partid inexistent, niciunul dintre ei la liberali la pesedisti sau la absenteisti?
- ca PD+PP ar avea exact acelasi scor ca si PDL-ul in 2008, dupa tot ce s-a intamplat?
Scorul PP-ului este umflat acolo greu de tot. Din foarte multe motive: ca sa se vorbeasca de PP, nu de altceva, ca sa incerce o lansare politica a acestui "partid".
Si ca sa poata motiva eventual dupa alegeri rezultate fooarte ciudate, fraudate de-a dreptul.
S-a incercat aceeasi stratagema si cu PNG-ul, si Becali avea 15% in sondaje, si pana la urma nu a intrat decat in consiliul general al capitalei.
Si Oprescu avea 15%. Dar sa stii ca sunt persoane care spun ca voteaza asa dar pana la urma nu o fac.
Cât de "amuzantă" poate fi situaţia din România ca să declari că tu ai vota cu OTV? Cât de jos poate fi nivelul de educaţie a "doar" 17,3% dintre cetăţenii acestei ţări?
Concluzia: o sumedenie de oameni din ţara asta n-au primit încă atât cât merită, restul suportăm mizeriile din cauza lor. Iar la nivelul de educaţie scăzut se înscriu mai mult de 17,3%, prin educaţie înţelegând şi cei şapte ani de-acasă.
Joc de glezne.
Nu numarul de mebrii conteaza ci "perceptia publicului". La ora actuala sa consideri ca "punga pdl" se refera la "partidul poporului" e rasul lumii. E doar perceptia unui procent al publicului care sta cu ochii pe televiziunea lui diaconescu.
Ce mai bun exemplu a fost pd-ul si pld-ul. Nici vorba ca cele doua procente sa se fi "insumat" in clipa in care s-au unificat.
IMAS-ul facea odata sondaje serioase.
Au fost romanii cam sui cand l-au votat pe Base, in 2004, dar nu cred ca sunt atati tampi care, acum, ar pune stampla pe elodianul DDD.
Ca tot zicea cineva de educatie:
socant este cat a primit Geoana din voturi. Iar enervarea mea cea mare a fost ca a pierdut din cauza vizitei la Vantu!
De parca nu era limpede lipsa de personalitate a lui Mirciulica.
Asta e nivelul de educatie.
Emil
PS Nu ma refer la nivelul de "studii".
Trimiteți un comentariu