20 oct. 2010

Stolojan

Am selectat dintr-un filmulet facut de PSD, prea populist pentru gustul meu, un singur fragment, in care apare Stolojan. E de altfel cel mai bun fragment din tot clipul. Ascultati, va rog, ce promitea Theodor Stolojan in 2008, in campania electorala, atunci cand mai toata lumea stia ca suntem in pragul crizei. Atentie, Stolojan nu e orice activist PDL! Daca aceste promisiuni le facea Elena Udrea, sau Emil Boc, as fi trecut usor peste. Insa cel care promitea e fostul expert al Bancii Mondiale, fost prim-ministru, fost ministru de finante, cel care a condus agentia pentru privatizare in 1991, actual europarlamentar. In cazul lui, minciuna acestor promisiuni e cu mult mai grava, fiind un specialist in finante si economie. Sigur, Stolojan s-a retras imediat, in 2008, dupa ce fusese nominalizat de presedinte pentru postul de prim-ministru. Insa faptul ca promitea aceste cifre fantasmagorice, ar trebui sa-l faca acum sa nu mai scoata un cuvant in public.

14 comentarii:

neinfectat de ipocrizie spunea...

Stolojan e bine mersi. Va fi (Preda;si eba la fel) mai multa vreme parlamentar decat majoritatea parlamentarilor pedisti de la Bucuresti.

Culmea e ca in pofida promisiunilor pedeu atunci nu a reusit sa-si adjudece nici macar o treime dintre parlamentari.

Desigur ar trebui sa taca acum macar cand este vorba de subiecte economice. La fel ar trebui sa o faca tot felul de alti "finantisti" care sustin aceasta guvernare, gasca de la BNR dar si altii care zi de zi fac pe expertii.

Anonim spunea...

nu e absolut de loc populist clipul, TOT CE E IN ACEL CLIP E REAL (sunt foarte bine evidentiate cinismul, ticalosia, dispretul si minciuna portocaliilor)... doar ca finalul ii anuleaza valoarea ... adica inlocuim ocupatia portocalie cu o alta ocupatie (mai blanda) pesdista?
PSD ar trebui sa puna umarul la a reda tara (confiscata de o Putere nelegitima) cetatenilor ei, nu sa inlocuiasca ocupatia portocalie cu alta
Clipul trebuie corectat (NEAPARAT!) prin stergerea ultimei parti (cea cu Romania-puzzle) si devine o radiografie precisa a regimului securisto-mafiot Basescu

Dan Trofin spunea...

sau clipul in care erau prezentati cativa amarati afectati de inundatii si aparea, pe fundal, ideea ca PDL e "familia ta" care te ajuta, care bla,bla...
of, cate au putut inghiti, romanii dependenti de ideea de "TATUC" ! nu le-a trecut, dupa 45 de ani in komunism ! sunt sedusi de ideea asta in care individul devine dependent de stat !
bine ca, "dragaStolo" dimpreuna cu asa-zisii "liberali" (Stoica-Flutur-BOUreanu etc) au fost repede rejectati de catre PNL.

Anonim spunea...

Câtă precizie: salariul, 905 euro ! Nici mai mult, nici mai puțin ! Cum or fi făcut calculele ?

IULIA HUIU spunea...

Merita revazute clipurile PDL din campania pentru alegerile parlamentare, ca mostra suprema de minciuna si ipocrizie.

http://www.youtube.com/watch?v=y25pzWa3m4k&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=TPRs0NGPJ4c&feature=related

Shadow spunea...

Si imediat dupa castigarea alegerilor de "alianta" mult dorita de presedinte a fugit in japonia sa "studieze criza". S-a intors cam dupa Craciun fara vreo idee de "combatere a crizei" sau de "cauze" ale crizei el avand pb de intelegere "contabila" la GDS cand spunea bazaconii si Vosganian ii explica ca unui copilas de scoala primara.

E drept ca nu ma asteptam sa fim asa de apropiati de "societea" japoneza pt a incerca sa "deslusesti" acolo ce nu mergea in Ro. Poate ia vre-un "nobel" pe economie pt asta c toate ca asa cum il cunosc eu de "puturos" nu o sa fie in stare sa scrie o carte.

Lilick Auftakt spunea...

@neinfectat de ipocrizie

Nu au reusit atunci dar au calcat democratia in picioare dupa, prin actul tradarii.

@Anonim (te rog: un nick, nume sau initiale)

Da, sigur ca e real. Dar ma refer la felul cum e facut. E populismul PDL caruia i se opune populismul PSD. Ai remarcat bine. Mi-e greu sa sustin un populism contra altuia, chiar daca primul, cel pedelist, e si incompetent si criminal.

Nu mi-e sila de saracie, de oamenii saraci. Insa subiectul asta trebuie prezentat cu mult mai multa decenta. Poti sa scrii si sa arati saracia, dar nu la modul propagandistic.

@PatrickDan, da, ma bucur si eu ca am scapat de astfel de indivizi. Atata propaganda, atata demagogie ca la Stolojan nu am vazut nici macar la Ponta, Iliescu... E ceva incredibil. Daca PNL se lua dupa ei, astazi nu valora decat vreo 2 procente ascunse in procentul pedelist, si el destul de mic.


@Anonim

calculase el la virgua. :)


@Iulia, multumesc mult. Parca e cazul sa le revedem. Acum, in saptamana motiunii.

@Shadow, nici nu mai tineam minte asta cu... Japonia. :)))))

ADRIAN spunea...

Populist filmul este(intr-o zicere de tip "master Yoda"). Insa propagandistic e bine tintit si bine facut. Nu stiu care e beneficiul real si direct pentru ei, din punct de vedere electoral, insa pe planul asta sunt mereu cu un pas in fata PNL ...
Sa fim cat mai cinici si sa acceptam ca armele astea sunt in final mai eficiente electoral decat o treaba fezabila, corecta si bine facuta din zona programelor de guvernare. Ca asta e tara!

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, e foarte bine facut. Iar secventa asta cu Stolojan cred ca ii loveste pe portocalii direct in inima. Pana si pe mine m-a socat, reascultand aceste promisiuni. Poate pe atunci nu le percepeam asa, pentru ca situatia era cu totul alta.

Deschizi un subiect foarte important. M-am tot gandit si eu aseara pana unde poate sa mearga PNL in sensul asta, cu poporul pe care il avem, daca vrea sa mai creasca. Poate mai vorbim...

Shadow spunea...

Dragilor daca doriti un pnl normal ar trebui sa nu cedati principiilor si sa lasati mereu "ipocrizia" depoarte. Nu e o prostie zicala romaneasca ca "minciuna are picioare sc urte". Priviti la pdl si invatati. Nu trebuie facut ca ei sub nici o forma.

Rational Idealist spunea...

:-)))))))))))))))
Cu clipul asta ar trebui sa-l prefateze pe Stolojan la toate aparitiile publice.
Off topic: isi mai aminteste cineva cum in 1996 (!!!) Stolojan a facut campanie pentru Iliescu, venind special de la Banca Mondiala unde lucra sa ne spuna ca stie sa recunoasca vloarea acolo unde exista (la Ilici)?
Si inca ceva: i-a auzit cineva engleza lui Stolojan? Eu da. Pentru cineva cu CV-ul lui, este cel putin jenant... Iliescu vorbeste mai bine engleza, desi n-a lucrat la BM.

Lilick Auftakt spunea...

@Rational Idealist

Clipul asta ar trebui sa i-l puna la Parlamentul European. Daaa, l-am auzit. Vorbeste engleza "in colturi". Zici ca te musca de urechi. :))))))

simona ionescu spunea...

Declaratiile personajelor denunta minciunile insirate in campaniile electorale si e tot ce conteaza in acest clip. Restul textului, cu tonul abordat...Esti blanda cand zici ”populist”

Lilick Auftakt spunea...

@Simona, pai da. Mie imi ajungea sa il vad pe Stolojan sa-mi faca greata declaratiile lui. Chiar nu trebuie ca cineva sa imi mai spuna: uite, uite ce minte! uite! :)